10 faqe në internet me errësirë ​​që ia vlen të vizitohen | VPNOverview

Ueb i errët është ajo pjesë misterioze e uebit që shumica e njerëzve e pranojnë vetëm me shfletuesin Tor. Uebfaqe me prapashtesën hidden .onion ’shërbime të fshehura që nuk janë të arritshme përmes shfletuesve të rregullt (përveç nëse bëni shumë shkulje). Tor-shfletuesi, sidoqoftë, ju lejon të vizitoni këto shërbime duke ju dhënë gjithashtu një shtresë të anonimitetit. Kur rrjeti i errët është në lajme, shpesh është në shoqërim me praktikat e paligjshme. Ka histori të panumërta të “tregjeve të errëta” ku mund të blini gjithçka të paligjshme, të tilla si droga, armë ose pasaporta false. Ekziston një element i së vërtetës për këtë, por mjaft shpesh, këto histori janë të mbingarkuara, të pavërteta dhe të ekzagjeruara. Zakonisht, asnjëherë nuk përmenden gjërat më pozitive dhe ndonjëherë çuditërisht të shëndetshme që mund të gjesh në faqen e errët. Ky artikull është i dedikuar për të treguar se ekziston një anë tjetër e rrjetit të errët. Ne madje sigurojmë lidhjet më të azhurnuara, në mënyrë që të gjeni vetë. Nëse doni të mësoni më shumë, mund të vizitoni faqen tonë në lidhje me web-in e errët ose të shikoni fjalorin tonë të errët të internetit.


A nuk dini si të futeni në ueb të errët? Kontrolloni udhëzuesin tonë se si të përdorni hyrjet në internet të errët!

Kemi përbërë një listë të faqeve në internet që mund të vizitoni nëse jeni kurioz për uebin e errët, por dëshironi ta vizitoni atë në një mënyrë të sigurt. Disa faqe në internet janë mjaft serioze, ndërsa të tjerët thjesht janë shumë pa kuptim. Gëzuar eksplorimin!

Kujdes: Së pari siguria kur hyrni në faqen e errët

Nëse bëni sipër më tej në faqen e errët, është e mençur të merrni disa masa sigurie. Meqenëse ueb i errët është i parregulluar, ekziston një rrezik i shtuar i infeksioneve malware dhe / ose kriminelëve në internet që shkojnë pas të dhënave tuaja. Sigurohuni që keni të instaluar programin antivirus dhe që përdorni një VPN. Një VPN kodon dhe siguron të gjithë trafikun tuaj të internetit, duke mbrojtur privatësinë tuaj në internet dhe duke ju mbrojtur kundër formave të caktuara të krimit në internet. Për të filluar, provoni NordVPN. Për më pak se 5 dollarë në muaj, NordVPN mbron të gjitha të dhënat tuaja në internet me kriptim të rëndë. Plus, bëheni anonim kur përdorni NordVPN, pasi adresa juaj e IP do të fshihet. Kjo parandalon të tjerët të gjurmojnë hapat tuaj në internet. NordVPN ofron një garanci për 30 ditë kthim të parave, kështu që mund ta provoni pa rreziqe.

Nëse doni të dini më shumë rreth kësaj pjese të internetit dhe si të arrini atje, mund të vizitoni faqen tonë në lidhje me uebin e errët.

Seksioni 1: Kërkimi

Edhe pse uebi i errët nuk pret ndonjë motor kërkimi si Google, është ende e mundur të lundroni peizazhin e uebit të errët përmes motorëve të kërkimit dhe direktorive, nëse dini se ku mund të shikoni. Një numër i faqeve të mëposhtme mund t’ju ndihmojnë gjatë rrugës suaj.

1. Wiki e fshehur

Wiki Hidden është një Wikipedia e errët në internet ku mund të gjeni lidhje me faqe të ndryshme në internet të errët. Siç mund ta vini re në këtë artikull, URL-të e faqeve të errëta të internetit shpesh janë të pakuptimta. Kjo e bën të vështirë gjetjen e faqes në internet që po kërkoni. Në Wiki Hidden ata bëjnë shumë kërkime për ju. Për më tepër, ato ofrojnë faqe informuese për një gamë temash që mund të jenë një lexim interesant.

Kujdesuni që të mos klikoni në një lidhje për diçka që nuk doni të shihni, sepse Wiki e fshehur nuk indekson vetëm faqet e internetit ligjore. Në fakt, ka shumë site të ndryshme “Wiki fshehur” atje. Wiki Hidden dikur ishte i njohur për pritjen, ose të paktën, për indeksimin e një bande në faqet e internetit të pedofilëve dhe për këtë arsye ka qenë subjekt i sulmeve në internet nga FBI dhe Anonymous. Shumë kopje dhe spin-off të Wiki Hidden janë krijuar gjithashtu. Mos u habitni nëse hasni në “Wiki Zyrtare të Fshehur” ose “Wiki të fshehur të Pa censuruar”. Bestshtë më së miri të qëndroni larg këtyre faqeve spin-off, megjithatë. Faqet më të fshehura të Wiki-së deri më sot ofrojnë lidhje me disa pjesë të uebit të errët që nuk do të dëshironit t’i vizitonit. Mënyra më e mirë për t’u marrë me këtë është vetëm t’i përmbahen kategorive që janë relativisht pa rrezik.

Lidhje me Wiki-në e fshehur: http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

2. DuckDuckGo

DuckDuckGoDuckDuckGo është një motor kërkimi që është gjithashtu i disponueshëm në faqen e internetit. Përkundër motorëve të tjerë të kërkimit, DuckDuckGo nuk mbledh ose shpërndan ndonjë nga informacionet tuaja personale. Motori i kërkimit është ideal nëse dëshironi të jeni plotësisht anonim në internet. Në ueb të errët përdoret ai sepse tregon edhe faqe në internet .onion. Shumica e motorëve të rregullt të kërkimit sipërfaqësor nuk indeksojnë faqet e internetit të .onion. Kështu, një motor kërkimi i rregullt nuk do t’ju sjellë asgjëkundi në rrjetin e errët, por DuckDuckGo do.

Lidhje me DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

3. Qiri

Kjo faqe me emër të duhur është aty për t’ju ndihmuar të shihni rrugën tuaj përmes rrjetit të errët, duke folur në mënyrë figurative. Qiri është një motor kërkimi për vetëm web-in e errët dhe funksionon në thelb ashtu si Google, përveç që nuk është askund afër aq i dobishëm. Ueb i errët thjesht nuk është krijuar për tu organizuar dhe indeksuar mjeshtërisht. Qëllimi i shumicës së shërbimeve në faqen e errët është të mbetet i fshehur, përveç një grupi të zgjedhur të njerëzve që janë “në dije”. Kjo është arsyeja pse Qiri duhet parë si një mjet i vogël, një qiri i vogël në një korridor të gjatë të errët. Motori i kërkimit do t’ju lejojë të shihni pak më të qartë në errësirë, por jo shumë. Gjithashtu ki kujdes që të klikosh çdo lidhje që motori i kërkimit të Qirinj ofron, pasi ato nuk janë të filtruar për përmbajtje dashakeqe ose të paligjshme. Si gjithmonë kur kërkoni në ueb të errët, ushtroni sens të përbashkët dhe mbeteni vigjilentë.

Lidhje me Qirinjë: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/

4. Jo e keqja

Ky është një tjetër motor kërkimi në faqen e errët. Kjo faqe është interesante pasi duket se kundërshton drejtpërdrejt deklaratën e vetë misionit, e cila do të jetë një “kontribut për atë që shpreson është një mburojë në rritje kundër tiranisë së një shumicë intolerante”. Ata nuk pranojnë dhurime dhe ata ndalojnë rreptësisht përmbajtje të paligjshme të tilla si pornografi për fëmijë, armë, narkotikë ose çfarëdo përmbajtje tjetër të paligjshme.

Kjo nuk e pengon sitin të presë lidhje me shërbime të fshehura ilegale, megjithëse. Nëse shikoni “kokainë”, për shembull, motori i kërkimit Jo Evil do të gjeni disa lidhje me tregjet online, udhëzuesit ose vendet e referimit që lidhen me substancën e paligjshme. Not Evil gjithashtu pret një shërbim chat ku çdo anëtar mund të krijojë një temë të re. Këto tema variojnë nga shqetësimi tek të privuarit. Megjithatë, shumica e përmbajtjes është spam.

Shtë e arsyeshme të supozohet se hakerat, mashtruesit, madje edhe zyrtarët e zbatimit të ligjit mund të gjenden në shërbime të tilla chat. Zyrtarët e zbatimit të ligjit nganjëherë bëjnë sipërmarrje në rrjetën e errët në një përpjekje për të kapur keqbërës dhe madje mund të përpiqen të ju mashtrojnë në veprimtari të paligjshme si pjesë e një “operacioni të tenxhereve me mjaltë”.

Lidhje me jo të keqen: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/

5. SearX

Searx është një tjetër motor kërkimi që mund të përdorni si në rrjetin e rregullt ashtu edhe në atë të errët. Avantazhi i SearX është se ju mund t’i bëni pyetjet tuaja të kërkimit tepër të hollësishme. Mund të shikoni për skedarë, imazhe, harta, muzikë, lajme, shkencë, postime në media sociale, video dhe shumë më tepër. Pra, nëse po kërkoni diçka tepër të hollësishme, SearX është motori i kërkimit që do të përdorë.

Lidhje me SearX: http://ulrn6sryqaifefld.onion/

Seksioni 2: Banesa

Ueb i errët është plot me site surprizë. Njëri prej tyre është Facebook. Edhe pse ne nuk ju rekomandojmë të regjistroheni në Facebook për çdo lloj mbrojtje në internet, është befasuese që kjo faqe e mediave sociale ka një prani kaq të madhe në ueb të errët.

6. Facebook

Kjo është një faqe interneti pasqyre e Facebook-ut të vërtetë. Duke krijuar një llogari në Facebook përmes rrjetit të errët mund të përpiqeni ta bëni atë plotësisht anonim. Sidoqoftë, kjo kërkon shumë punë, sepse, siç e dimë, Facebook pëlqen të mbledhë të gjitha të dhënat që munden.

Më e rëndësishmja, ky version pasqyrë i rrjetit social është një mënyrë rreth censurës së qeverisë. Disa regjime censurojnë median sociale ose i bëjnë ato plotësisht të paarritshme për njerëzit e tyre. Ata e bëjnë këtë për të eleminuar çdo formë të kundërshtimit. Duke përdorur versionin në internet të errët të Facebook, njerëzit mund të përpiqen të qëndrojnë anonimë.

Lidhje me pasqyrën në Facebook: https://www.facebookcorewwwi.onion/

7. BlockChain

Megjithëse Bitcoinët vetëm se tani po bëhen të njohura për publikun e gjerë, ajo ka qenë monedha e uebit të errët për vite me radhë. Do të vijë si befasi që ka shumë faqe në internet me kriptocurrency në errësirën e internetit. Në faqen e internetit të BlockChain ju mund të menaxhoni monedhën tuaj si dhe blerjen dhe shitjen e tyre.

Për më tepër, ju mund të kontrolloni se si po bëjnë aksionet tuaja për të parë nëse është koha e duhur për të blerë ose shitur. Meqenëse bitcoinët përdoren për të blerë produkte në errësirën, nuk është çudi që ekziston edhe një portofol virtual.

Lidhje me BlockChain: https://blockchainbdgpzk.onion/

8. Bibliomaniac

Ndër të tjera, rrjeta e errët është një vend ku idetë për një gamë të madhe të çështjeve janë të përbashkëta. Për më tepër, bisedat intelektuale inkurajohen. Ka shumë faqe në internet të errëta që ofrojnë libra ose klube librash në internet dhe Bibliomaniac është një prej tyre. Shikoni pasurinë e madhe të njohurive nëse e gjeni veten në faqen e errët një ditë.

Mund të gjeni vërtet ndonjë libër në këtë faqe interneti. Kujdesuni që të mos shkarkoni ndonjë material të mbrojtur nga të drejtat e autorit, sepse është i paligjshëm.

Lidhje me Bibliomaniac: http://mx7rwxcountermqh.onion/ Update: Kjo faqe është marrë jashtë linje. Nëse ringrihet, ose shfaqet një sit po aq i mirë, ai do të postohet në këtë faqe.

9. Tor Metrikë

Log The logo Router qepëNë Tor Metric mund të gjeni më shumë informacione rreth Projektit Tor. Nëse jeni të interesuar për intimitetin dhe si funksionon projekti Tor, kjo faqe në internet mund t’ju japë një pasqyrë. Për më tepër, nëse jeni duke hulumtuar Tor dhe rrjetin e errët për një projekt shkollor, kjo faqe në internet mund t’ju ndihmojë me statistikat. Ndër të tjera, ju mund të shihni se sa njerëz përdor shfletuesin Tor dhe sa shumë faqe në internet .onion ka. Statistikat e përdoruesve të Tor gjithashtu mund t’ju japin një tregues të mirë se sa aktivitet ka në ueb të errët, sa shërbime të fshehura ekzistojnë, dhe nga vijnë shumica e përdoruesve në ueb të errët.

Disa fakte argëtuese:

  • Vetëm rreth 6% e përdoruesve të Tor e përdorin shfletuesin për të hyrë në internet të errët.
  • Disa nga përdoruesit më të frytshëm të Tor janë nga vendet me popullsi relativisht të vogël, të tilla si Gjermania ose Hollanda.
  • Shfletuesi Tor është shkarkuar rreth gjysmë milioni herë vetëm në vitin 2019.

Lidhje me Tor Metric: http://rougmnvswfsmd4dq.onion/

10. Përgjigjet e fshehura

Përgjigjet e fshehura mund të përshkruhen si një version i errët në internet i Reddit ose Quora. Ju mund të bëni çdo pyetje që ju pëlqen, pa ndonjë censurë. Të tjerët në komunitet do të përpiqen t’u përgjigjen pyetjeve tuaja. Mund të jetë gjithashtu kënaqësi vetëm të shikoni përreth. Mos harroni, se kjo është një pjesë e pafiltruar e internetit dhe mund të hasni në biseda që nuk doni të shihni.

Ky është gjithashtu një vend i shkëlqyeshëm për të bërë pyetje në lidhje me web-in e errët, nëse jeni i ri në këtë pjesë të internetit. Shtë më e sigurt për opsionin për të vizituar disa subreddits të errëta të internetit për pyetje specifike në uebin e errët, megjithatë.

Lidhje me përgjigjet e fshehura: http://answerstedhctbek.onion/

11. Rënia e Sigurt

Rënie e sigurtSecure Drop është një vend ku mund të takohen personat që merren me zhurmë dhe gazetarët. Web i errët është mënyra e vetme që bllokuesit e informacionit kanë mundësinë të ndajnë informacionin e tyre pa qenë të sigurt se do të gjurmohen. Whistleblowers kanë informacione të dëmshme në lidhje me një kompani ose qeveri dhe përpiqen ta ndajnë këtë me gazetarët. Nëse e bëjnë këtë në rrjetën sipërfaqësore, ka të ngjarë të gjurmohen dhe, në disa raste, të ndëshkohen. Secure Drop është një uebfaqe .onion që mbron intimitetin e bilbilave dhe gazetarëve në të gjithë botën. Shumë botime të rëndësishme kanë realizuar fuqinë e njoftuesve të anonimëve në rrjetin e errët dhe kanë ngritur URL-në e tyre SecureDrop. Disa shembuj të dukshëm përfshijnë: Forbes: http://t5pv5o4t6jyjilp6.onion/, The Financial Times: http://xdm7flvwt3uvsrrd.onion/ dhe Reuters: http://smb7p276iht3i2fj.onion/.

Lidhje me Drop të Sigurt: http://secrdrop5wyphb5x.onion/

Seksioni 3: E-mail

Ka shumë ofrues të postës elektronike atje përveç Outlook dhe Gmail. Shikoni rreth disa prej shërbimeve të mahnitshme që ofrohen falas.

12. ProtonMail

ProtonMail është një shërbim i koduar me email i Zvicrës që është ndër më të mirët e klientëve të postës elektronike atje. Ata përdorin encryption fund-në-fund dhe nuk mbajnë asnjë regjistër. Për më tepër, nuk keni nevojë t’u siguroni atyre informacione personale nëse doni të krijoni një llogari.

Lidhje me ProtonMail: https://protonirockerxow.onion/

13. Sekreti i postës elektronike

SecMail është bërë një nga ofruesit më të përdorur të emailit të errët të viteve të fundit. Edhe pse ato sigurojnë vetëm 25 mb për përdorues, kjo tenton të jetë më se e mjaftueshme për mesazhet e koduara nga PGP. Sidoqoftë, kjo ndoshta nuk do të jetë e mjaftueshme nëse doni ta përdorni si shërbimin tuaj postar standard.

Lidhje me SecMail: http://secmailw453j7piv.onion/

14. Kartolina postare

Mailpile është një tjetër klient me postë elektronike që synon të mbajë emailet tuaj jashtë duarve të të tjerëve. Ai kodon emailet tuaja dhe ju mund të ruani emailet tuaj pa pasur nevojë t’i ndani ato në cloud. Një tjetër plus i madh është se është një program pa burim të hapur.

Lidh me: http://clgs64523yi2bkhz.onion/

Seksioni 4: Të ndryshme

15. Shahu

Në këtë faqe të internetit mund të luani një lojë shah të padëmshme me një të huaj, asgjë më shumë, asgjë më pak, vetëm shah. Ata ju prezantojnë me rregullat e gjera të lojës dhe duke bërë një llogari të thjeshtë mund të filloni të luani. Uebfaqja synon të krijojë një vend të qetë ku adhuruesit e shahut mund të takohen.

Lidhje me shahun: http://theches3nacocgsc.onion/

16. Tor Kittenz

Web i errët ka një marrëdhënie interesante me macet. Një uebfaqe e famshme për mace të errëta është Anonymous Cat Fact, megjithatë duket se nuk ekziston më. Për fat të mirë, faqja e errët e internetit është plot me faqe të rastit me mace. Në Tor Kittenz mund të shihni fotografi të rastësishme të maceve. Ju mund të gjeni shumë nga këto lloje budalla të faqeve të internetit në faqen e errët.

Link për Tor Kittenz: https://mqqrfjmfu2i73bjq.onion.link/

paralajmërim

Kurioziteti është një gjë e bukur, por mbani mend që vrau edhe mace! Mund të jetë interesante të hidhni një sy në faqen e errët, por është gjithashtu mjaft e rrezikshme. Para se ta dini, mund të keni klikuar në një lidhje të korruptuar dhe kompjuteri juaj mund të infektohet me malware. Për këtë arsye, ju këshillojmë të mos shkoni atje, nëse nuk keni një arsye të mirë për ta bërë këtë.

Nëse dëshironi të keni një vështrim rreth e rrotull, sigurohuni që të keni disa masa sigurie për t’u mbrojtur nga sulmet në internet.

Masat e sigurisë

Mburojë VPN

Vizitimi në ueb i errët nuk është pa rreziqe, për këtë arsye ju rekomandojmë të merrni masat e mëposhtme për të mbrojtur ju dhe pajisjen tuaj.

Para së gjithash, ju keni nevojë për një program të mirë anti-malware. Për të parandaluar që pajisja juaj të infektohet me viruse ose spyware, ju duhet të instaloni anti-malware të mirë. Ky lloj softueri është thelbësor, edhe kur jeni duke kërkuar vetëm në rrjetën e sipërfaqes.

Së dyti, ju duhet të gjeni një VPN të mirë. Një VPN (Virtual Private Network) është softver që kodon të gjithë trafikun tuaj të internetit dhe fsheh adresën tuaj të vërtetë IP. Vetëm për të qenë të sigurt, është më mirë të përdorni një VPN, në mënyrë që askush të mos jetë në gjendje të shohë që po vizitoni uebin e errët. Për më tepër, hakerat në ueb të errët nuk do të jenë në gjendje të gjurmojnë veprimet tuaja në adresën tuaj personale IP. Disa ofrues të mirë VPN janë, ExpressVPN, NordVPN dhe IPVanish.

Më në fund, duhet të përdorni sensin tuaj të përbashkët. Mos klikoni në ndonjë lidhje që nuk ju besoni dhe mos mbushni asnjë informacion personal në ueb të errët.

Mendimet përfundimtare

Ueb i errët tingëllon misterioz dhe ndoshta edhe i frikshëm, por disa nga faqet e internetit të .onion janë shumë të çuditshme. Për përdoruesit e rregullt të internetit nuk është vërtet një arsye e mirë për të shkuar atje. Por nëse e bëni këtë, mund të dëshironi të vizitoni njërën nga këto 10 uebfaqe. Mos harroni se ka shumë biznes me fara që shkojnë poshtë në rrjetën e errët, kështu që mos klikoni mbi asgjë që nuk i besoni.

Përdorni sensin tuaj të zakonshëm dhe argëtohuni duke eksploruar!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me