Stați în siguranță pe Grindr: Cum să vă protejați confidențialitatea | VPNOverview

Logo Grindr


Cu milioane de utilizatori din întreaga lume, Grindr este una dintre cele mai populare aplicații de întâlnire pentru bărbați gay și bisexuali. Aplicația a fost lansată în 2009, făcând-o mai veche decât Tinder. De atunci, Grindr a schimbat complet scena homosexualilor. Obiectivul lui Grindr este de a oferi bărbaților din comunitatea LGBT o platformă sigură (matrimoniale). Cu aplicația, utilizatorii pot verifica profilurile persoanelor din cartierul lor, pot schimba mesaje și pot căuta o dată.

Întâlnirea online este în mare parte distractivă. Chiar și așa, este întotdeauna bine să fiți conștienți de riscurile potențiale de confidențialitate care apar cu aplicații de întâlnire, cum ar fi Grindr. Nu dorim să provocăm o panică sau să oprim oamenii să folosească aplicații de întâlnire. Cu toate acestea, dorim să ne asigurăm că dvs., precum și alți utilizatori, aveți șansa de a vă proteja pe dvs. și cu viața privată. Mai ales în unele țări, în care legile locale nu acceptă comunitatea LGBT, prudența este extrem de importantă. Din păcate, mulți încă discriminează pe alții în funcție de sexualitatea lor, ceea ce face ca măsurile de siguranță să fie necesare.

VPNOverview a vorbit cu expertul Philip Tijsma, care face parte din COC, o asociație oficială LGBT din Olanda, precum și cu Azza Sultan, director asociat al Grinder pentru egalitate. Ulterior, am stabilit o listă de sfaturi pentru cei care își iau în serios confidențialitatea Grindr: nu partajăm informații personale inutile, nu oprește locația dvs. și nu folosiți o aplicație de locație falsă printr-un emulator Android.

Ce riscuri de confidențialitate are Grindr?

Pentru mulți utilizatori, Grindr este o platformă pe care pot fi ei înșiși fără rușine. A fi gay este un dat. Adesea este o ușurare imensă într-o lume în care mulți judecă încă doi bărbați care se țin de mână. Din păcate, un grup mic de oameni cu intenții rele îl folosesc pe Grindr pentru propriile scopuri. Acest lucru creează pericole potențiale pentru confidențialitatea și bunăstarea ta.

Alți utilizatori îți pot descoperi locația

Marcator locație smartphoneDacă doriți să beneficiați la maxim de Grindr, aplicația trebuie să știe în permanență unde vă aflați. Programul folosește GPS și Wi-Fi pentru a vă potrivi cu alți utilizatori Grindr din zona dvs. geografică. Cu toate acestea, Grindr, ca și alte aplicații populare de întâlnire, are mai multe vulnerabilități care permit străinilor să afle locația dvs. De exemplu, aplicația arată cât de departe sunt „meciurile” dvs. în detalii deosebite. În 2014, cercetătorii de securitate cibernetică Synack au descoperit că utilizatorii Grindr pot exploata cu ușurință aceste informații pentru a descoperi locațiile altor utilizatori.. Grindr a abordat această problemă permițând utilizatorilor să dezactiveze distribuirea locațiilor.

Cu toate acestea, un studiu de urmărire realizat de Trever Faden a demonstrat că cercetătorii în domeniul securității cibernetice pot găsi în continuare locațiile utilizatorilor Grindr, împreună cu alte date cu caracter personal. Acest lucru a fost posibil chiar și atunci când utilizatorii au dezactivat distribuirea locației, deoarece datele de locație ale utilizatorului sunt încă trimise pe serverul Grindr, unde pot fi descoperite. Faden a creat un site web în care utilizatorii au putut identifica cine i-a blocat pe Grindr. Pentru a descoperi aceste informații, utilizatorii au avut nevoie doar să introducă numele de utilizator și parola Grindr.

În urma studiului Faden, Grindr a restricționat accesul la datele utilizatorilor care au blocat alți utilizatori. În plus, Grindr le-a spus utilizatorilor să nu folosească login-urile Grindr pentru alte site-uri web.

Utilizatorii Grindr din țările cu reglementări anti-gay ar putea fi în pericol

Deoarece Grindr le permite oamenilor să determine locațiile exacte ale utilizatorilor, riscurile de confidențialitate sunt abundente, în special în locurile unde gay este considerat infracțiune. Homosexualitatea este considerată în continuare ilegală în 69 de țări, iar unele dintre aceste țări folosesc chiar pedeapsa cu moartea. A fi utilizator Grindr într-unul din acele locuri poate avea consecințe extreme. Guvernul Egiptului, de exemplu, a folosit aplicația Grindr și eșecurile sale pentru a urmări și chiar a aresta cetățenii gay, chiar dacă tehnicitatea homosexualității nu este ilegală acolo. De asemenea, Iranul a folosit lipsa de siguranță pe Grindr pentru a identifica utilizatorii aplicației. În cele din urmă, 200 de utilizatori Grindr au fost luați în arest. Grindr a încercat să combată acest pericol ascunzând steagul de distanță utilizat în aplicație, dar aceste modificări au fost ușor evitate.

Grindr își propune să conecteze oamenii care locuiesc în aceeași zonă. Prin urmare, ștergerea completă a locației fiecărui utilizator ar face aplicația fără sens. Fără aceste informații, oamenii care sunt la sute sau mii de kilometri distanță ar putea fi corelați unul cu celălalt, fără a avea posibilitatea să se întâlnească în viața reală. Este probabil ca aceste probleme practice să joace un rol important în deciziile Grindr de a combate orice abuz de aplicație.

Informațiile dvs. de sănătate pot fi dezvăluite

Pictogramă pentru asistență medicală pentru smartphoneUn alt risc de confidențialitate care vine cu Grindr are legătură cu datele dvs. personale. Compania a fost cunoscută pentru a împărtăși date confidențiale, inclusiv informații sensibile despre sănătate, ale utilizatorilor săi. În aprilie 2018, Grindr a fost plasat într-o lumină proastă când a fost dezvăluit că compania împărtășea statutul de HIV al utilizatorilor cu alte companii, împreună cu datele despre locație și adresele de e-mail..

Reprezentanții Grindr au apărat inițial practica. Aceștia au afirmat că partajarea datelor a fost răspândită și că utilizatorii consimtă la schimbul de date atunci când se înscriu în aplicație. Cu toate acestea, în practică, mulți utilizatori Grindr nu știau că informațiile lor de sănătate erau partajate. Dacă utilizatorii Grindr aleg să își dezvăluie starea HIV, aceste informații sunt vizibile oricărui utilizator Grindr care își vizualizează profilul. Cu toate acestea, mulți utilizatori nu se așteptau ca aplicația să-și împărtășească informațiile de sănătate sensibile în afara Grindr.

Această încălcare gravă a confidențialității a provocat un criteriu public și Grindr a emis în cele din urmă o declarație conform căreia datele utilizatorilor nu vor fi vândute niciodată terților. Cu toate acestea, utilizatorii Grindr ar trebui să se gândească serios dacă doresc să includă informațiile de sănătate pe profilul lor.

Grindr ajută utilizatorii oferind sfaturi și ghiduri

Evident, Grindr lucrează constant la schimbarea serviciilor sale. Compania încearcă să fie transparentă, informându-și clienții cât mai bine. Mai mult, dezvoltă noi opțiuni și soluții atunci când oamenii le cer. Am întrebat Grindr despre evoluțiile recente legate de siguranța și confidențialitatea utilizatorilor lor și am primit următorul răspuns din partea Azza Sultan, director asociat al Grindr pentru egalitate:

„În Grindr, înțelegem că siguranța nu este doar responsabilitatea utilizatorilor de aplicații de întâlnire. Prin urmare, Grindr încearcă să își dezvolte și să-și îmbunătățească caracteristicile de securitate pentru a nu proteja utilizatorii, dar și pentru a le oferi informațiile critice de siguranță necesare pentru a asigura o experiență de întâlnire în siguranță. Pe lângă ghidurile de securitate pe care le oferim utilizatorilor noștri, în prezent dezvoltăm un ghid de securitate holistic, care va fi disponibil în curând în diferite limbi. “

Acest ghid este acum live pe site-ul Grindr și poate fi găsit făcând clic pe următorul link: grindr.com/safety.

Pericole în viața de zi cu zi

Aplicațiile pentru întâlniri precum Tinder, Happn și Grindr poartă informații sensibile despre utilizatorii lor. Dacă aceste date cad în mâinile greșite, ar putea avea consecințe grave. Acesta este în special în țările în care existența LGBT este amenințată de legile locale. S-ar putea să nu pară atât de relevant dacă trăiești într-o țară în care homosexualitatea este complet legală, dar, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Prejudecățile și lipsa acceptării sociale creează riscuri mari pentru toți utilizatorii Grindr.

Luând Grindr în străinătate

Avion deasupra planetei PământÎntâlnirea cu destinația de vacanță poate fi o modalitate drăguță de a întâlni oameni noi. Este distracție bună, dar trebuie să fii prudent. Dacă țara dvs. de origine acceptă complet comunitatea LGBT, vă puteți aștepta ca și orice altă țară să fie la fel de bine. Nu este întotdeauna cazul. Grindr ajustează automat locația dvs. de fiecare dată când activați aplicația. Așa cum am menționat anterior, acest lucru poate fi periculos în multe locuri, precum Algeria, Nigeria, Barbados, India și Pakistan. Toate aceste țări au politici care fac ilegale actele de același sex.

În mod similar, există țări în care homosexualitatea este legală prin lege, dar totuși pedepsită. Exemple sunt Rusia și Egiptul. În Egipt, care rămâne o destinație de vacanță destul de populară pentru mulți, guvernul a ordonat baterea și blocarea mai multor persoane după ce au stabilit o dată prin Grindr. Tânăra Firas a fost una dintre victime: el a planificat o întâlnire cu un băiat pe care l-a întâlnit în aplicație, dar a fost înființat, reținut și condamnat pentru „infracțiuni”, care este ilegală în conformitate cu legea egipteană.

Folosești Grindr sau o aplicație de întâlnire similară și ești pe cale să călătorești? Apoi, asigurați-vă întotdeauna să verificați legile locale și atitudinea generală față de homosexualitate. Rapoartele de cercetare anuale privind omofobia sponsorizată de stat de către ILGA (Asociația Internațională Lesbiană, Gay, Bisexuală, Trans și Intersex) ar putea fi un loc bun pentru a începe. În partea de jos a acestui articol, am rezumat țările în care actele de același sex sunt considerate ilegale. Sfatul nostru este să analizați cu atenție această listă, dar să faceți și alte cercetări, astfel încât să nu ajungeți accidental într-un loc precum Egiptul cu aplicația dvs. Grindr activată.

Mai mult, chiar și țările care acceptă pe deplin homosexualitatea prin lege și în practică, nu sunt întotdeauna un loc bun pentru a fi. Persoanele judecătorești pot încerca să folosească Grindr în moduri dăunătoare pentru membrii comunității LGBT. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să vă protejați și confidențialitatea cât mai bine, de asemenea, în timp ce vă întâlniți.

Întâlniri anonime pe Grindr?

Smartphone-ul anonimatPăstrarea confidențialității intacte în timpul întâlnirii vine cu o anumită dilemă. Dacă fiecare utilizator Grindr și-ar pune confidențialitatea pe primul loc, întâlnirea ar deveni mult mai dificilă – dacă nu chiar imposibilă. Cum vei ști cu siguranță că meciul tău este cine spune el că este? Când este sigur să vă întâlniți cu cineva? Și cum poți să-l anunți pe celălalt că nu le vei însemna niciun rău și caută doar o întâlnire?

În ciuda atenției negative pe care Grindr a primit-o recent, rămâne un spațiu pozitiv. 99% din toate datele, conversațiile și întâlnirile merg bine și fără probleme. Pentru a vă asigura că acest lucru este cazul și pentru dvs., puteți lua câteva precauții. Grindr a făcut o listă cu măsuri de siguranță pe care toți utilizatorii săi le pot folosi și ar trebui să le utilizeze. Exemple sunt: ​​anunțați întotdeauna un prieten sau un membru al familiei despre locația dvs. când întâlniți pe cineva din Grindr și aveți încredere în instinctul dvs. Dacă ceva se simte oprit, probabil este.

Cum să vă protejați confidențialitatea pe Grindr

În afară de respectarea regulilor generale de siguranță pe care Grindr le oferă, puteți utiliza întotdeauna mai multe alte măsuri de siguranță pentru a vă proteja cât mai bine. Iată trei sfaturi bune pentru a vă ajuta cu acest lucru:

Nu împărtășiți prea mult

Ca și în cazul altor aplicații de întâlnire, este întotdeauna înțelept să limitezi cantitatea de informații personale pe care le incluzi pe profilul tău. Evitați să folosiți numele complet, numărul de telefon, adresa de e-mail, starea HIV și alte informații sensibile. Mai mult, este înțelept să încărcați o fotografie de profil care nu apare nicăieri în altă parte online. În caz contrar, utilizatorii ar putea încerca să efectueze o căutare inversă a fotografiei dvs. și să vă găsească alte rețele de socializare. Dacă utilizați aceeași fotografie pe Facebook sau Twitter, vă vor găsi conturile într-o clipă și pot utiliza informațiile de acolo pentru a vă descoperi în continuare identitatea.

În plus, dacă decideți să scoateți conversația din aplicație, este mai sigur să utilizați Google Voice sau un serviciu similar. Astfel de aplicații vă permit să păstrați propriul dvs. număr de telefon și să lucrați cu un număr secundar.

Dezactivați funcția distanță

Grindr și alte aplicații de întâlnire folosesc locația GPS a telefonului pentru a vă potrivi cu persoanele din zona dvs. Veți putea vedea exact cât de departe sunteți distanță și persoana respectivă în timp real. Convenabil dacă doriți imediat să vă întâlniți: bara din jurul colțului este ușor accesibilă pentru amândoi! Din păcate, acest lucru înseamnă și că alți utilizatori sunt capabili să vă descopere locația exactă. Dacă un alt utilizator Grindr cunoaște distanța dintre voi, pot calcula dacă utilizați un proces numit trilaterare. Din acest motiv, este important să ascundeți informațiile despre distanță.

Puteți ascunde distanța dvs. pe Grindr făcând următoarele acțiuni:

 1. Deschide Aplicația Grindr pe dispozitiv
 2. Mergeți la dvs. profil
 3. Apăsați pe “Setări”În colțul din dreapta sus
 4. Mergi la “Preferințe afișare
 5. Opriți “Afișează distanța mea

Fiți conștienți, totuși, că oprirea acestei funcții nu va face decât să împiedice alți utilizatori să vadă exact cât de departe sunteți. Profilul dvs. va fi în continuare catalogat și afișat altor utilizatori Grindr din zona dvs. Aceasta înseamnă că locația dvs. va fi în continuare vulnerabilă dacă alți utilizatori locali Grindr dezvăluie informațiile lor la distanță.

Utilizați o aplicație de locație falsă

Harta cu locațiaAscunderea distanței pe Grindr s-ar putea să vă ușureze mintea. Cu toate că încă sunteți asortat cu persoane din împrejurimile dvs. directe, totuși, nu oferă confidențialitate completă. Poate că nu credeți că veți avea nevoie de asta: la urma urmei, Grindr are legătură cu întâlnirea cu oamenii.

Dacă doriți să faceți lucrurile un pas mai departe, cea mai bună opțiune este să instalați o aplicație de locație falsă și să vă răsfățați locația. Aceste aplicații pot păcăli alte aplicații să creadă că sunteți în altă parte. În aproape toate cazurile, aceasta funcționează și la aplicațiile de întâlnire. Din păcate, datorită unei actualizări recente a Grindr, spooferii locației nu par să funcționeze mai mult pe mobil. Acest lucru poate duce la situații periculoase pentru unii utilizatori. Dacă doriți oricum să vă răsfățați locația, puteți descărca un emulator Android pe computer și puteți folosi Grindr acolo. Acest lucru vă va ajuta să vă ascundeți locul real.

Bluestacks pentru computer

Bluestacks este un emulator de încredere pentru Android care vă poate ajuta să evitați restricțiile recente ale Grindr. Dacă descărcați Bluestacks pe computer și apoi continuați să utilizați Grindr acolo, veți putea totuși să vă schimbați locația virtuală pentru Grindr. Urmați acești pași pentru a obține Bluestacks rularea pe computer.

 1. Descarca cea mai recentă versiune de Bluestacks de pe site-ul lor oficial.
 2. Autentificare pe Google Play cu un cont.
 3. Descarca aplicația oficială Grindr din Play Store.

Înainte de a merge mai departe, va trebui să găsiți o aplicație care vă permite să vă răsfățați locația. O opțiune populară este Fake GPS GO Location Spoofer. Am testat această aplicație și vă putem spune că funcționează atât pentru Grindr, cât și pentru Happn.

Spoofer fals GPS GO Location

Fake GPS GO este destul de ușor de instalat și disponibil pentru Android 6.0 sau o versiune ulterioară. Pentru ao utiliza, urmați următorii pași:

 1. Descarca aplicația din Bluestacks.
 2. Deschide aplicația și atinge „Activați locațiile de tipar”Pe primul ecran.
 3. Mergeți pe hartă, alege locatia doriți să o utilizați și faceți clic pe butonul de redare din colțul din stânga jos al ecranului.
 4. În cazul în care mesajul „Locațiile de tipar este dezactivat sau aplicația nu este aplicația implicită Mock Location, vă rugăm să activați”, apare, faceți clic pe activare.
 5. Opțiuni pentru dezvoltatori”Va apărea ecranul. Faceți clic pe „Selectați Mock Location App”Și selectați„FakeGPS gratuit„.
 6. Du-te înapoi și apăsați tasta buton de redare din nou pentru a activa setarea GPS falsă.

După ce ați configurat locația dvs. falsă, puteți să vă conectați la contul dvs. Grindr de pe emulator și să îl utilizați așa cum faceți în mod normal.

Locația GPS falsă a iTools *

Urmați acești pași pentru a vă răsfăța locația pe iOS cu iTools:

 1. Instalare iTools pe calculatorul tau.
 2. Deschideți programul și selectați „Încercare gratuită„.
 3. Accesați „Trusa de scule”Fila”.
 4. Mergi la “Seturi de instrumente pentru dispozitive”Și selectați„Locație virtuală„.
 5. Introduceți locație falsă în caseta de text de pe hartă și apăsați Enter.
 6. Când pe hartă apare un marker pentru locația falsă, faceți clic pe „Mutați-vă aici”Pentru a vă configura iPhone-ul în acea locație.

* De la recentele actualizări Grindr, utilizarea unui emulator Android este necesară dacă doriți să vă răsfățați locația. Acest lucru înseamnă că va trebui să utilizați aplicația Spoofer fals locație GPS GO.

Stați în siguranță, dar găsiți profilurile potrivite

Setarea GPS-ului telefonului dvs. într-o locație falsă este în prezent cel mai eficient mod de a vă proteja locația pe Grindr și alte aplicații de întâlnire. Amintiți-vă, totuși, că veți fi potriviți cu profiluri care se află în apropierea locației răsfățate și nu cu locația dvs. reală. Chiar și așa, spoofing-ul poate fi foarte util: puteți alege întotdeauna o locație aflată la doar câțiva kilometri de locul în care vă aflați. În acest fel, te vei potrivi cu oamenii din cartierul tău, dar nu vei oferi locația ta reală.

Poate că s-ar putea să nu se simtă corect cu data dvs. când utilizați o locație falsă. Dacă da, este foarte bine să dezvăluiți subiectul în timpul primei sau celei de-a doua date, deci nu veți fi văzuți ca un pește. Vorbiți despre posibilitățile de ajustare a locației dvs. Grindr și discutați despre avantaje. Există întotdeauna șansa ca persoana care stă lângă tine să aibă aceleași griji în privința vieții private și a siguranței ca și tine. Poate chiar i-ar plăcea să afle mai multe despre asta.

CEAFĂ

Grindr urmărește în permanență soluții pentru problemele pe care le-au întâmpinat utilizatorii. Siguranța joacă un rol imens în acest sens. Cu toate acestea, Grindr nu este singura aplicație care funcționează în acest sens. O altă platformă de întâlnire pentru bărbați gay și bisexuali este SCRUFF. Scopul lor este de a crea o rețea de persoane (homosexuali) care să poată schimba informații pentru a se păstra reciproc în siguranță. Aplicația are opțiunea de a contacta ambasadorii locali: membri speciali ai aplicației cărora le puteți cere sfaturi atunci când călătoriți în țara sau orașul lor.

Am decis să testăm aplicația pentru noi înșine și am contactat ambasadorii SCRUFF în diferite țări. La întrebările noastre s-a răspuns rapid și amănunțit și am primit chiar și o serie de sfaturi utile de călătorie. În mod clar, un sistem de succes. În afară de acești ambasadori, SCRUFF folosește datele ILGA pentru a-și avertiza utilizatorii cu privire la situația locală din peste 80 de țări, ceea ce Tinder a început recent să facă și el. Acest lucru este util în special dacă nu sunteți complet actualizat cu privire la situația destinației dvs. atunci când sunteți deja în drum.

Gânduri finale

Întâlnirea, chiar în viața reală sau online, ar trebui să fie în siguranță pentru toată lumea. Aplicațiile de întâlnire singure nu sunt periculoase; ele sunt pur și simplu instrumente care facilitează întâlnirea oamenilor. În mare parte, este foarte distractiv. Din păcate, există încă o mulțime de oameni cu intenții proaste în jurul valorii de care urăsc aplicațiile precum Grindr, pentru că sunt vizați de bărbați gay și bisexuali. Acești oameni pot provoca o mulțime de probleme, în special în țările în care homosexualitatea este încă considerată ilegală.

Grindr are aceleași vulnerabilități de securitate ca și alte aplicații de întâlnire, mai ales când vine vorba de păstrarea privată a locațiilor utilizatorilor. În ciuda încercărilor lui Grindr de a remedia această vulnerabilitate, este posibil ca utilizatorii Grindr și uneori chiar guvernele să descopere identitățile utilizatorilor. În prezent, limitarea informațiilor pe care le partajați pe profilul dvs. și utilizarea unei aplicații de locație falsă pe computer sunt câteva dintre cele mai bune precauții pe care le puteți lua atunci când utilizați Grindr.

Când vine vorba de Grindr, este important să fiți conștienți de riscurile posibile la care vă expuneți atunci când utilizați serviciul de întâlnire. Cu toate acestea, nu vă lăsați acest lucru să vă protejeze de aplicație. Atâta timp cât vă tratați informațiile personale cu înțelepciune și credeți că acțiunile dvs. sunt posibile, șansele de a se întâmpla cu un rău sunt foarte mici.

Unde sunt actele de același sex considerate ilegale?

Harta mondială interactivă prezentată mai jos oferă o imagine de ansamblu asupra legalității homosexualității în țările din întreaga lume. Atenție la faptul că unele țări și zone în care homosexualitatea este considerată legală prin lege nu susțin întotdeauna drepturile LGBT. S-ar putea confrunta cu discriminare, violență și stigmatizare în aceste locuri, de exemplu în Rusia.

Harta mondială interactivă a drepturilor LGBT (care indică ilegalitatea homosexualității)

Mai multe țări au nevoie de explicații suplimentare, întrucât situația nu este atât de ușor de definit. Veți găsi aceste țări și observațiile necesare în tabelul de mai jos.

Țară
Legalitatea homosexualității
notițe
EgiptOficial din punct de vedere legal, dar totuși poate fi urmărit penalTeoretic vorbind, homosexualitatea nu este ilegală, dar în practică este adesea privită ca o încălcare a „legilor morale”. Normele pentru femei rămân neclare.
IndoneziaDependente de locațieA fi homosexual este legal în majoritatea Indoneziei, cu excepția următoarelor zone: Aceh, Sumatra de Sud și orașul Palembang.
IraklegalConform legii, homosexualitatea este legală în Irak, dar exprimarea în cadrul comunității LGBT este extrem de periculoasă din cauza cetățenilor care vor lua legea în propriile lor mâini.
LibanonIlegal pentru bărbați și femeiUnii judecători au decis să nu pună în judecată persoane, dar acest lucru nu a fost încă decis prin lege.
Coreea de NordlegalÎn Coreea de Nord nu există legi împotriva homosexualității. Țara își neagă existența cu totul.
PalestinaDependente de locațieA fi homosexual este ilegal pentru bărbații din Gaza. Homosexualitatea este legal oficială în restul țării.
RusiaDependente de locațieIlegal în Cecenia. S-a raportat că persoanele gay sunt plasate în lagărele de concentrare.
SingapurIlegal pentru bărbațiLegal pentru femei. În cazul bărbaților, legea nu a fost respectată din 1996.
Sri LankaneclarUnele surse raportează că homosexualitatea a fost dezincriminată.

Una dintre cele mai mari organizații internaționale care se referă la drepturile LGBT este Asociația Internațională de Lesbiene, Gay, Bisexuali, Trans și Intersex sau ILGA pentru scurt. Ei au realizat o hartă a lumii și mai detaliată, cu informații privind legile și legislația privind orientarea sexuală.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me