Siguranța pe fericire: cum să vă protejați viața de întâlnire | VPNoverview

Logo-ul aplicației de întâlnire întâmplătorHappn este în general văzut ca o alternativă populară și „mai curată” la Tinder. Vă va pune în legătură cu persoane pe care le-ați întâlnit deja în viața de zi cu zi, dar în mod normal nu vor vorbi. Gândește-te la ceilalți studenți de la cafeneaua ta preferată, vineri seară. Cu aplicația, puteți începe cu ușurință o conversație cu persoane din mediul dvs. direct. Aplicația a fost lansată în 2014 și are peste șaptezeci de milioane de utilizatori din întreaga lume.


Atunci când comunicați cu alții la un astfel de nivel personal, nu doriți să vă confruntați cu probleme. Acesta este motivul pentru care este atât de important să aveți grijă de confidențialitatea online, în special la aplicațiile de întâlnire, cum ar fi Happn. Nu împărtășiți prea multe informații, nu ascundeți locația dvs. când este posibil și folosiți o aplicație falsă, dacă este necesar. În acest articol, vă vom explica exact cum să stați în siguranță în timp ce vă întâlniți online. Vă vom oferi, de asemenea, câteva informații despre riscurile de confidențialitate ale Happn și modul în care acestea v-ar putea afecta.

Care sunt riscurile de confidențialitate ale întâmplării?

Happn este o aplicație de întâlnire. Ori de câte ori traversați căile cu un alt utilizator Happn, veți vedea profilul său în aplicație (atât timp cât se potrivesc setului dvs. de preferințe prestabilite). De îndată ce va exista o potrivire, ceea ce înseamnă că ambii v-ați exprimat interesul unul pentru celălalt, veți putea vorbi. Este un sistem distractiv care vă permite să luați legătura cu oamenii din împrejurimile dvs. directe. La fel ca în cazul Tinder și Grindr, există totuși câteva riscuri posibile de confidențialitate pe care ar putea să le luați în considerare.

Conectarea nu se întâmplă la Facebook

Logo-ul FacebookHappn vă permite să vă creați contul în două moduri diferite: cu numărul de telefon sau cu contul de Facebook. Opțiunea în care îți folosești numărul de telefon este o completare recentă a aplicației. Înainte de asta, te puteai autentifica doar cu contul tău de Facebook. În timp ce unii ar putea găsi acest lucru util, înseamnă că toate informațiile dvs. de pe Facebook vor fi legate de profilul dvs. de întâlnire.

Happn promite să nu posteze nimic pe pagina ta de Facebook și nici nu va trimite notificări sau invitații către prieteni. Happen spune că Facebook Connect este folosit doar pentru a împărtăși prieteni și interese comune cu membrii Happn cu care vă întâlniți.

Chiar și așa, este important să vă luați în serios siguranța și confidențialitatea online. Dacă nu utilizați numărul dvs. de telefon pentru a vă autentifica, profilul dvs. de Facebook va fi conectat la contul dvs. Happn. În felul acesta, pentru Happn este mai ușor să împiedici oamenii să creeze profiluri false. Cu toate acestea, când ați conectat cele două platforme de socializare, Happn va face automat fotografii din profilul dvs. de Facebook pentru a le afișa pe profilul de întâlnire. Prin urmare, utilizatorii pot face cu ușurință o căutare inversă a imaginii pentru a afla mai multe despre tine și pentru a descoperi profilul tău Facebook. Din cauza modului în care este configurat Happn, este greu de prevenit acest lucru.

Scurgere ID Facebook

Happn a avut probleme grave de securitate cu conturile Facebook ale utilizatorilor. În 2017 WIRED a dezvăluit că mai multe aplicații de întâlnire, inclusiv Happn, nu protejau în mod corespunzător confidențialitatea utilizatorilor lor. ID-urile Facebook ale membrilor au fost scurse, ceea ce înseamnă că, în afară de prenumele, interesele și sexul lor, întregul profil de Facebook le-ar putea fi identificat. Happn a căutat o soluție. Ideea era să facă ca aplicația lor să funcționeze ca un proxy. În acest fel, numai informațiile care erau menite să fie văzute de alții erau disponibile public.

Happn a încălcat propria politică de confidențialitate prin partajarea datelor cu caracter personal

În 2016, Happn a avut probleme. La acea vreme, Consiliul Consumatorului Norvegiei a descoperit că compania încalca propria politică de confidențialitate. Happn promite să nu împărtășești niciodată datele personale cu altcineva, dar s-a dovedit că face asta oricum. Au trimis date către o agenție americană de marketing numită UpSight. Datele de utilizator împărtășite au inclus informații despre preferințele utilizatorului din aplicație, numele lor complet, data nașterii, starea muncii și sexul. În plus, informații despre conturile Facebook conectate au fost utilizate de asemenea. Aceasta a însemnat că Happn mergea în mod activ împotriva propriei politici de confidențialitate, mințind în esență utilizatorii săi.

O altă problemă cu aplicația a fost descoperită în același timp. În timp ce Happn a susținut că toate informațiile și datele utilizatorului vor fi șterse de pe serverele lor în momentul în care un cont a fost șters, contrariul a fost adevărat. Unele dintre cookie-urile incluse în instalarea și utilizarea Happn nu au fost șterse. În esență, utilizatorii Happn nu au reușit să șteargă complet aplicația de pe telefoanele lor. Drept urmare, informațiile lor nu au fost complet șterse de pe serverele Happn.

Utilizatorii premium știu când le-au „plăcut”

Pe Happn veți vedea profilurile de utilizator și le „le place”, le respingeți sau le trimiteți un „farmec”. Cu un „like” sau un „farmec”, îți arăți interesul pentru ei. Cu toate acestea, cealaltă persoană va ajunge să vă vadă „like-ul” dvs. doar dacă aleg să vă placă. Dacă da, cei doi aveți o „zdrobire” și vor putea avea o conversație în aplicație.

Cu toate acestea, există modalități de a vă ocoli cu acest sistem. Cu un cont premium, de exemplu, veți vedea exact cine v-a plăcut și când. Mulți utilizatori Happn decid să obțină un premiu. Cu alte cuvinte, like-urile dvs. nu mai sunt private pentru persoanele cu care treceți prin aplicație. Acest lucru ar putea fi inconfortabil sau incomod, dacă vă este frică să nu fiți respinși sau, în general, nu doriți ca cineva să știe că vă place, decât dacă vă place.

Dincolo de funcția Premium, Crush Time ar putea permite și altora să își dea seama de alegerile dvs. în aplicație. În acest joc, aveți șansa de a descoperi ce utilizatori de Happn v-au plăcut. Jocul vă prezintă patru profiluri diferite, dintre care unul v-a oferit un „like”. Dacă puteți ghici cine este această persoană, veți fi însoțit automat și veți putea vorbi între ei. Cu cât joci mai des acest joc, cu atât va fi mai ușor să ghicești. Unele profiluri pot continua să revină, ceea ce înseamnă că probabil v-au plăcut. Deși acesta este un mod foarte greoi de a încerca să descoperi cine te-a plăcut, nu este imposibil. Dacă mai degrabă îți păstrezi privirile private până când cealaltă persoană arată un interes sincer față de tine, acesta este un risc pe care va trebui să-l iei în considerare.

Locația dvs. nu mai este privată cu Maps

Harta cu locațiaÎn 2018, Happn a introdus o nouă caracteristică numită Maps. Cu Hărți, utilizatorii pot vedea unde au întâlnit alți utilizatori pe o hartă. Aceste locații sunt destul de precise: până la o rază de 250 de metri. Sunt menționate și momentele în care tu și cealaltă persoană ai fost în acea locație.

Hărțile face mult mai ușor să găsești persoane pe care le-ai întâlnit în viața reală în aplicație. Ai întâlnit un tip drăguț la clubul tău preferat? Pur și simplu folosiți Hărți pentru a verifica dacă a primit și Happn. Dacă da, vei putea fi ca el.

Este o modalitate drăguță de a intra în contact cu alții, dar vine și cu o mulțime de probleme de securitate. Dacă puteți vedea exact unde și când ați întâlnit un membru Happn, acești utilizatori pot vedea și aceste informații despre dvs. Acest lucru face ca practicile cum ar fi să fie ușor ușor. Cu alte cuvinte: persoanele care decid să abuzeze de funcția Hărți ar putea deveni un real pericol pentru confidențialitatea ta.

Stalking: Pericolele întâmplării

stalker în tufișuriRiscurile de confidențialitate menționate mai sus pot duce la situații nedorite sau chiar periculoase. Până în prezent, au existat foarte puține rapoarte despre incidente care au avut loc sau cu utilizarea Happn. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că Happn este complet în siguranță. Este întotdeauna important să fim conștienți de pericolele posibile.

Dacă membrii Happn folosesc aplicația într-un anumit mod, ar putea să le permită să-i urmărească pe alții mai afectiv. Întrucât Happn vă urmărește în mod activ locația (GPS) și o arată altor utilizatori în anumite circumstanțe, vă prezentați un risc. Sunday Mail a cercetat utilizarea hărților Happn. În două săptămâni, cercetătorii au intrat în același utilizator de șapte ori. Deoarece au putut vedea locația exactă pe hartă, și-au putut da seama ușor unde a locuit acest utilizator. Experții în securitate cibernetică au spus că acest lucru ar putea cauza probleme grave în viitor. Ce se întâmplă dacă unul dintre străinii cu care te-ai întâlnit cu Happn stă brusc la ușa ta din față?

Cum să rămâi în siguranță pe Happn

Aplicațiile de întâlnire au întotdeauna riscuri de confidențialitate, iar Happn nu face excepție. Îți asumi deja de fiecare dată când spui străinilor despre tine. Chiar și așa, este important să utilizați aplicațiile Happn și similare în siguranță, pentru a limita aceste riscuri. Iată câteva măsuri preventive pe care le-ai putea lua pentru a-ți spori siguranța și confidențialitatea pe Happn.

Nu împărtășiți prea mult

Poate că acest sfat pare evident, dar multe persoane împărtășesc în continuare fără gânduri tot felul de informații personale despre ei înșiși online. Aveți întotdeauna grijă de lucrurile pe care le împărtășiți, indiferent dacă este vârsta, numele complet, locul de muncă sau alte detalii personale. Acest lucru este valabil atât pentru informațiile pe care le puneți pe profilul dvs. Happn, cât și pentru conversațiile pe care le aveți cu străini.

Limitați de asemenea conexiunile dintre profilul dvs. Happn și celelalte conturi de social media. De exemplu, Happn vă oferă posibilitatea de a conecta conturile dvs. Instagram și Spotify la profilul dvs. Acest lucru ar putea fi util, deoarece permite altor utilizatori să determine ce fel de persoană sunteți și unde se află interesele dvs. Cu toate acestea, creează, de asemenea, un risc de confidențialitate: cu un link direct către Instagram, orice străin poate accesa toate imaginile pe care ai ales să le împarți acolo. Prin urmare, luați în considerare întotdeauna ceea ce partajați online și conștientizați întotdeauna conexiunea dintre contul dvs. Happn și profilul dvs. Facebook, dacă ați folosit Facebook pentru a vă configura contul.

Limitați informațiile de pe Facebook

Laptop Facebook anonimPentru a vă asigura că Happn nu are acces la toate informațiile dvs. de pe Facebook, puteți face unul dintre cele trei lucruri. În primul rând, puteți alege să conectați contul dvs. la numărul dvs. de telefon în loc de Facebook, ceea ce înseamnă că informațiile de pe social media nu vor fi conectate la profilul dvs. de întâlnire. Cu toate acestea, acest lucru va trebui să vă asigurați de momentul în care ați configurat contul. Mai târziu, este mult mai greu să schimbi acest lucru.

În al doilea rând, puteți crea un al doilea cont Facebook. Acest lucru este posibil dacă utilizați o altă adresă de e-mail decât cea conectată la pagina dvs. „reală” de Facebook. Puneți cât mai puține informații pe acest cont, apoi folosiți-l pentru a crea un profil Happn.

A treia și ultima opțiune este de a limita accesul pe care Happn îl are la informațiile dvs. de pe Facebook. După ce v-ați conectat la Facebook, puteți da clic pe „Aplicații”În setările dvs. Găsi Logo fericit și faceți clic pe „șterge“. Acum conectați-vă la aplicația dvs. Happn. A Pop-up va apărea pe ecranul dvs., întrebând ce informații sunteți dispus să partajați. Aici, puteți selecta ce aplicație este permisă să utilizeze. Asigurați-vă că Happn poate utiliza cât mai puține informații personale posibil, fără a face aplicația să nu funcționeze.

Dezactivați-vă locația

Pentru ca Happn să funcționeze așa cum era menit, aplicația trebuie să știe în permanență unde vă aflați. Doar atunci veți putea vedea alți utilizatori Happy care v-au traversat calea. Totuși, deseori acest lucru nu este chiar necesar. În unele cazuri, poate deveni chiar penibil. Atunci când vă aflați la o conferință pentru muncă, de exemplu, nu ați dori ca toată lumea să vă poată vedea într-o aplicație de întâlnire.

Pentru a preveni situațiile incomode, puteți activa modul invizibil al lui Happn. Cu acest mod, profilul tău nu se va afișa pentru alți utilizatori până la opt ore. Acest lucru vă va permite să vă decideți singuri când oamenii nu vă vor putea găsi în aplicația de întâlnire.

Dacă doriți cu adevărat să faceți o pauză de la Happn, puteți de asemenea să dezactivați GPS-ul. În acest fel, Happn nu va putea să vă citească locația – nici măcar dincolo de modul invizibil. Cu toate acestea, dacă alegeți să faceți acest lucru, ar trebui să fiți conștienți că aplicația în sine și în sine nu va mai funcționa pentru dvs. Întreaga filozofie a fericirii se bazează pe cunoașterea oamenilor din împrejurimile tale. Dacă nu le oferiți locația dvs., nici nu veți putea participa la aceasta.

Utilizați o aplicație de locație falsă

Oprirea GPS-ului vă face inutil. Mai doriți să utilizați aplicația, dar nu ezitați să împărtășiți locația dvs. exactă cu alții? Puteți avea întotdeauna în vedere să instalați o aplicație de locație falsă pentru a vă deteriora locația. În multe cazuri, acest lucru funcționează și pentru aplicațiile de întâlnire: Happn va crede că vă aflați într-un anumit loc, pe care l-ați ales dintr-o hartă, în locul locului în care vă aflați, de exemplu acasă sau la serviciu. Aplicațiile populare care pot realiza acest lucru sunt Spoofer fals GPS GO Location pentru Android și Locație falsă GPS prin iTools pentru iOS. Am testat Spoofer-ul GPS GO Locație falsă și putem confirma că funcționează cu Happn.

Problema principală cu răspândirea locației dvs. este că veți putea contacta doar utilizatorii Happn care traversează căi cu acea locație falsă. Nu veți putea vedea utilizatorii care s-au întâmplat literalmente să vă treacă pe stradă. Pentru a rezolva această problemă până la un anumit punct, puteți alege o locație falsă, care este relativ aproape de locul în care vă aflați, sau o locație publică la care vă găsiți adesea, cum ar fi clubul sau restaurantul preferat. În acest fel, veți mai potrivi cu oamenii din cartierul dvs. fără a da locația dvs. actuală.

Dacă doriți să știți cum să instalați una dintre aplicațiile de locație false menționate mai sus, puteți urma instrucțiunile de mai jos:

Spoofer fals GPS GO Location

Fake GPS GO este destul de ușor de instalat și disponibil pentru Android 6.0 sau o versiune ulterioară. Pentru ao utiliza, parcurgeți următorii pași:

 1. Descarca aplicația falsă GPS GO Location Spoofer.
 2. Deschide aplicația și atinge „Activați locațiile de tipar”Pe primul ecran.
 3. Mergeți pe hartă, alege locatia doriți să utilizați și faceți clic pe butonul de redare în colțul din stânga jos al ecranului.
 4. În cazul în care mesajul „Locațiile de tip Mock sunt dezactivate sau aplicația nu este aplicația implicită Mock Location, vă rugăm să activați”, apare, faceți clic pe „Permite„.
 5. Opțiuni pentru dezvoltatoriEcranul va apărea. Faceți clic pe „Selectați Mock Location App”Și selectați„FakeGPS gratuit„.
 6. Du-te înapoi și apăsați tasta buton de redare din nou pentru a activa setarea GPS falsă.

Locația GPS falsă a iTools

Urmați acești pași pentru a vă răsfăța locația pe iOS cu iTools:

 1. Instalare iTools pe calculatorul tau.
 2. Deschideți programul și selectați „Încercare gratuită„.
 3. Accesați „Trusa de scule”Fila”.
 4. Mergi la “Seturi de instrumente pentru dispozitive”Și selectați„Locație virtuală„.
 5. Introduceți locație falsă în caseta de text de pe hartă și apăsați Enter.
 6. Când pe hartă apare un marker pentru locația falsă, faceți clic pe „Mutați-vă aici”Pentru a vă configura iPhone-ul în acea locație.

După ce ați terminat, puteți să vă întoarceți la Happn și să folosiți aplicația de întâlnire așa cum o faceți în mod normal, numai locația dvs. în aplicație și pentru alți utilizatori va fi acum locația virtuală pe care ați ales-o.

Porniți VPN-ul

VPN pe mobilMulte aplicații de întâlnire nu se ocupă cu datele utilizatorilor lor cu suficientă grijă. Adesea, utilizează conexiuni nesigure, cum ar fi protocolul HTTP, pentru încărcarea imaginilor. Acest lucru îi face susceptibili la atacurile omului în mijloc. Pentru a vă asigura că datele dvs. nu cad în mâinile greșite, ar putea fi înțelept să utilizați o VPN. Un VPN creează o conexiune criptată între dvs. și server. Din această cauză, alții nu vor putea să vă vadă adresa IP și nu vor avea informații despre traficul dvs. de date – inclusiv tot ceea ce faceți pe Happn.

Două VPN-uri pe care poate doriți să le încercați sunt NordVPN și Surfshark. Acestea două sunt cunoscute pentru conexiunile lor sigure și prețurile relativ ieftine. Cu aceștia, nu veți proteja doar confidențialitatea online și nu vă veți proteja datele, veți putea, de asemenea, să parcurgeți internetul cu o libertate completă, deoarece vă permite să obțineți toate tipurile de cenzură.

Concluzie

Happn este o aplicație de întâlnire cu o filozofie diferită de cea a majorității altor servicii de matrimoniale. Pe baza locației dvs., veți întâlni alți utilizatori pe care i-ați întâlnit de fapt în viața reală. Acesta este un mod distractiv și ușor de a cunoaște oamenii. Platforma oferă diferite opțiuni pentru a lua legătura cu utilizatorii și a vă împărtăși interesele.

Chiar și așa, trebuie să fii atent. Asigurați-vă că aveți grijă de confidențialitatea dvs., limitând informațiile pe care le partajați online, opriți locația dvs., folosind o aplicație de locație falsă sau instalând un VPN. În plus, ar trebui să fiți întotdeauna atenți atunci când sunteți de acord să vă întâlniți cu cineva. Asigurați-vă că prietenii sau familia dvs. știu unde mergeți, pe cine întâlniți și când așteptați să vă întoarceți. De asemenea, este înțelept să vă întâlniți în locuri publice, aglomerate, la o primă întâlnire. Folosind aceste sfaturi, veți putea să vă bucurați la maximum de Happn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me