Setări de confidențialitate Facebook: Ghidul Ultimate | VPNOverview

Facebook Confidențialitate Laptop LockÎncepând cu primul trimestru al anului 2018, Facebook are peste 2,1 miliarde de utilizatori lunari activi în întreaga lume. Având în vedere imensitatea lor, Facebook are potențialul de a influența considerabil consumatorii. De unde ne cumpărăm șosetele până la modul în care votăm la alegeri, Facebook poate juca un rol. Facebook poate avea această cantitate de influență, deoarece știe atât de multe despre noi. Știrile recente au arătat că Facebook a permis utilizarea informațiilor personale pentru publicitate corporativă și politică. Din acest motiv, poate doriți să consultați setările de confidențialitate Facebook. Vă puteți asigura că aveți un control mai mare asupra informațiilor dvs. Iată ghidul dvs. pentru securizarea informațiilor pe Facebook.


Vedeți unde sunteți conectat

Poate vi s-a întâmplat până acum? Uitați să vă deconectați pe un computer sau pe un smartphone de prieteni și aceștia vă fac conștienți de acest lucru, plasând un mesaj prost pe cronologia dvs. Este inofensiv și de obicei destul de amuzant. Dar dacă te-ai conectat la un computer public și ai uitat să te deconectezi? Nu este la fel de amuzant dacă următoarea persoană care folosește computerul are acces brusc la informațiile personale din Facebook.

Din fericire, vă puteți asigura că acest lucru nu se va întâmpla cu câțiva pași simpli. În „Setări” din Facebook, faceți clic pe „Securitate și autentificare”. În partea de sus a paginii va fi o listă de la care v-ați autentificat. Mai mult, puteți afla dacă sesiunea este în prezent activă. Puteți să vă întoarceți prin autentificări recente pentru a vedea orice dispozitive sau autentificări care nu vă sunteți. Dacă găsiți o autentificare pește, faceți clic pe cele 3 puncte din dreapta intrării și selectați „Nu ești?” să-l raportez. Dacă v-ați lăsat conectat la un alt dispozitiv, puteți da clic pe „Deconectați-vă” pentru a forța acel dispozitiv să vă deconecteze de pe Facebook.

Logistica de securitate FB în care sunteți înregistrat

Preia controlul asupra etichetării Facebook

Facebook vă permite să preiați cine vă poate eticheta într-o postare sau o fotografie și în ce circumstanțe. Din meniul Setări, selectați „Cronologie și etichetare”. Din acest meniu puteți edita cine poate posta pe cronologia dvs., prietenii dvs. sau numai dvs. și cine poate vedea ce postează alții pe cronologia dvs..

De asemenea, puteți controla cine poate vedea postările pe care le-ați etichetat: toți, prietenii prietenilor, prietenii, numai dvs. Puteți chiar personaliza cine poate vedea aceste postări complet. De exemplu, puteți alege să împărtășiți doar o imagine cu 12 dintre cei mai buni prieteni. Aceasta poate fi o caracteristică utilă dacă doriți să vă împrieteniți cu oameni de la serviciu, dar nu doriți neapărat să le permiteți accesul la tot ce se află în profilul dvs. De exemplu, este posibil să nu doriți ca șeful dvs. să vadă toate părțile la care mergeți.

FB de cronometrare pe cine vede

Puteți, de asemenea, să setați Facebook să vă anunțe despre o postare în care sunteți etichetat. Astfel puteți să vă dați aprobarea înainte ca această postare să apară pe cronologia dvs..

Examinați ce văd alții în cronologia dvs.

Unul dintre cele mai puternice instrumente de securitate pentru gestionarea a ceea ce văd alți oameni pe cronologia dvs. este în meniul „Cronologie și etichetare”. În secțiunea Recenzie, veți găsi o intrare etichetată, „Examinați ce văd alți oameni pe profilul dvs.”. Faceți clic pe „View As” și vă va duce la pagina de profil. Vizualizarea implicită arată cum arată profilul dvs. pentru public. Adică, dacă cineva care nu este prietenul tău pe Facebook îți găsește profilul, asta va vedea. Puteți parcurge postări pentru a modifica setările de confidențialitate ale oricăror postări pe care nu le-ați vedea publicului.

În partea de sus a profilului, puteți schimba vederea din „Public” în „Vizualizați profilul dvs. din perspectiva unei anumite persoane”. De exemplu, poate preferați ca mama dvs. să nu vadă fotografiile de petrecere. Prin aceste setări, poți vedea profilul tău în modul în care o vede persoana respectivă. Vă puteți asigura că nimic ce preferați să păstrați privat nu este accesibil acestei persoane.

Limitați ușor postările anterioare

Dacă utilizați Facebook de câțiva ani, este posibil ca atunci când ați început să utilizați Facebook, să nu fiți atât de conștienți de securitate, cât ați devenit astăzi. De-a lungul anilor este posibil să aveți sute de postări care au fost postate public. Acum este posibil să preferați ca acestea să fie limitate doar la prietenii dvs., sau chiar să fie făcuți în întregime private.

Pentru a restricționa aceste postări, accesați meniul Setări și selectați „Confidențialitate”. În „Activitatea dvs.”, selectați „Limitați postările anterioare”. Acest lucru vă va permite să limitați publicul care vă poate vizualiza toate postările anterioare.

Confidențialitate FB postări anterioare

Împărtășirea profilului dvs. Facebook la motoarele de căutare

Dacă ați căutat vreodată numele online, ați văzut probabil că profilul dvs. de Facebook apare în rezultatele căutării. Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni nu știu este că puteți restricționa acest lucru. În meniul de confidențialitate al setărilor dvs., priviți în secțiunea intitulată „Cum vă găsesc și vă contactează oamenii”. Faceți clic pe „Editați” la întrebarea „Doriți ca motoarele de căutare din afara Facebook să se conecteze la profilul dvs.?”. Aici puteți alege să debifați această opțiune. Drept urmare, pagina dvs. de Facebook nu va mai apărea în motorul de căutare.

Căutare de confidențialitate FB

Gestionarea conectărilor la aplicații

Adesea, atunci când vă abonați la un site web sau vă autentificați într-o aplicație nouă, acestea vă oferă comoditatea de a vă conecta folosind Facebook. Cu timpul, însă, aplicațiile și site-urile web pe care le permiteți să vă conectați în acest fel pot balona. Mai mult decât atât, cei mai mulți oameni se gândesc rar să se întoarcă și să revoce permisiunea atunci când nu mai folosesc aplicația sau vizitează site-ul. Puteți gestiona acele permisiuni direct de pe Facebook.

În meniul Setări, alegeți „Aplicații și site-uri”. Veți vedea o listă de aplicații active și site-uri web, completate cu permisiunile fiecăreia. Pentru a afla mai multe despre informațiile furnizate aplicației și permisiunile care i-au fost acordate, faceți clic pe logo pentru a obține ecranul cu informații. De aici puteți edita permisiunile și vizibilitatea pentru aplicație.

Site-uri web pentru aplicații FB active

Dacă doriți să revocați permisiunea, faceți clic pe caseta de lângă nume și logo, apoi faceți clic pe „Eliminați”. În caseta de dialog care urmează, aveți opțiunea de a șterge, de asemenea, orice postare făcută de aplicația pe Facebook în numele dvs..

Dacă preferați să nu permiteți integrării nici unei aplicații sau site-uri web cu profilul dvs. de Facebook, puteți dezactiva toate permisiunile găsind opțiunea „Aplicații, site-uri și jocuri” și faceți clic pe „Editare” pentru a dezactiva această caracteristică în Facebook..

Controlul anunțurilor de pe Facebook

Facebook este liber de utilizat deoarece vând reclame către companii. Facebook știe multe despre ce îți place și face clic pe. Din această cauză, acestea pot ajuta întreprinderile să vizeze utilizatorii pe baza informațiilor respective. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre agenții de publicitate care vizează profilul dvs., puteți consulta informațiile din setările Facebook.

Din meniul Setări, faceți clic pe „Anunțuri”. Partea de sus este „Interesele tale”. Dacă faceți clic pe acesta, veți vedea tot felul de lucruri pe care ați făcut clic și ați interacționat prin intermediul Facebook. Așa se face că Facebook construiește un profil cu cine sunteți pentru a vinde reclame direcționate. Puteți să vă uitați prin interesele dvs. și să găsiți uneori ceva cu care nu ați intenționat să interacționați niciodată. Puteți șterge acele interese care nu considerați că ar trebui să vi se aplice. Drept urmare, Facebook are o imagine mai bună despre cine sunteți. Mai mult, anunțurile pe care le vedeți vor fi mai potrivite pentru interesele dvs..

FB anunță preferințele dvs. publicitare

În secțiunea respectivă este secțiunea „Agenții de publicitate cu care ați interacționat”, puteți vedea acei agenți de publicitate cu care ați distribuit informații și astfel v-au găsit pe Facebook. Printre aceștia se numără agenții de publicitate al căror site web sau aplicație ați folosit în trecut. Mai mult, vor exista agenți de publicitate ale căror reclame ai făcut clic. Pentru oricare dintre acești agenți de publicitate, puteți da clic pe logo-ul lor și alege „Ascundeți anunțurile de la…” pentru a nu mai vedea anunțuri de la respectivul agent de publicitate.

Una dintre cele mai fascinante secțiuni este secțiunea „Informațiile dvs.” aici. Secțiunea „Despre tine” conține informații personale de bază, cum ar fi statutul relației, angajatorul și educația. De cele mai multe ori, Facebook știe aceste lucruri, pentru că le-ați completat până acum. Faceți clic pe fila „Categoriile dvs.” pentru a vedea felul de informații pe care Facebook le are. În această secțiune, Facebook va arăta ce credeți că sunt opiniile dvs. politice, tipurile de dispozitive pe care le utilizați, indiferent dacă sunteți părinte și cât de vârstă au copiii dvs. și multe altele. Aceasta este informația pe care Facebook a preluat-o din activitatea dvs. pe Facebook de-a lungul timpului. Cu aceste informații, agenții de publicitate pot găsi persoane care sunt interesate de produsul sau serviciul lor.

Preluarea controlului informațiilor dvs.

Mulți oameni preferă ca viața lor să fie o carte deschisă oricui are grijă să le găsească. Ei chiar chiar preferă cu adevărat ca reclamele să fie orientate spre interesele lor. Cu toate acestea, alții preferă să păstreze cât mai multe informații private. Indiferent de alegerile pe care le faceți, nu există un răspuns greșit aici. Cu toate acestea, este bine să aveți cunoștințe despre cum să vă preluați controlul asupra informațiilor dvs. Aflați cum puteți securiza informațiile pe Facebook și asigurați-vă că sunteți la fel de private pe cât doriți să fiți. Cu toate acestea, Facebook nu este singura aplicație care colectează cantități mari de date pe tine. De asemenea, s-ar putea să luați în considerare modificarea setărilor de confidențialitate în aplicații și site-uri web precum Twitter, Instagram, Snapchat, Google, WhatsApp, Skype și Reddit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map