Riscurile de confidențialitate ale termostatului dvs. inteligent | VPNoverview.com

Promisiunea termostatelor inteligente a atras mulți proprietari de case. Termostatul de acasă Nest, Honeywell, Ecobee și alții valorifică acest interes. Industria este în creștere și această creștere a atras multe companii să intre. Dar dacă clienții nu solicită controale puternice de confidențialitate, termostatul lor inteligent poate deveni o sursă de informații pentru intrusi.


Termostatul tău inteligent știe mai mult decât bănuiești

Termostat inteligentTermostatele inteligente fac mai mult decât ajută la menținerea locuinței la temperatura perfectă. Aceste termostate inteligente îi ajută și pe proprietarii de case să economisească sute de dolari la facturile de energie. Termostatul învață când vei fi plecat și te vei întoarce, deci vei folosi energie doar atunci când ai nevoie. Puteți regla, de asemenea, termostatul dintr-o aplicație de pe telefon. Acest lucru vă permite să ridicați sau să reduceți de la distanță temperatura dacă veți fi departe mai mult decât a fost planificat. Aceste avantaje și comodități sunt ceea ce le face atât de atractive pentru cumpărători.

Aceste beneficii vă pot face să treceți cu vederea potențialele probleme de confidențialitate în utilizarea unui termostat inteligent. Nu îți treci parola sau e-mailul bancar prin termostat, deci cât de mult poate prezenta riscul pentru confidențialitatea ta? Termostatele inteligente pot crea un decalaj în securitatea vieții private tocmai pentru că află despre obiceiurile și comportamentul tău.

Termostatul dvs. învață când veți fi acasă și când veți fi plecați. Termostatul inteligent învață chiar și atunci când te culci, iar dacă timpul este diferit în weekend. Termostatul inteligent află care este temperatura dvs. preferată cât sunteți acasă. Aceste informații dezvăluie mai multe despre tine decât ai putea bănui.

Cine ar putea să vă dorească datele inteligente ale termostatului

Datele de la termostatul tău inteligent dezvăluie tendințe despre viața ta. Oricine are acces la aceste date își poate da seama când sunteți acasă sau când dormiți. După cum vă puteți imagina, aceste informații pot fi destul de utile.

Hackerii și hoții

Hackerii pot folosi date despre momentul în care sunteți departe de casă pentru a ști când să vă pătrundeți în casă, fără teamă de revenirea voastră. Analizând tendințele în care se schimbă termostatul dvs., un hoț ar putea determina cel mai bun moment pentru a intra. Un hoț cu acces la aceste setări poate ști că sunteți departe de casă și nu vă întoarceți în curând.

Agenții de publicitate

Agenții de publicitate beneficiază și de informații despre activitățile dvs. Unele reclame funcționează mai bine curând după ce te trezești, sau mai târziu seara. Prin identificarea tendințelor din controalele inteligente ale termostatului, un agent de publicitate ar putea să îți direcționeze reclamele în momentul potrivit. Acest lucru poate crește în mod dramatic șansele lor de a face o vânzare. Marketerii cunosc valoarea acestor informații și pot încerca să tachineze datele de la termostatul dvs. inteligent. S-ar putea să nu pară un lucru mare, dar ești, într-un anumit sens, manipulat.

Cât de sigură este politica dvs. de confidențialitate?

Alegerea dvs. de care termostat inteligent să cumpărați se bazează adesea mai mult pe avantajele unui termostat față de celălalt. Este puțin probabil să luați în considerare securitatea oferită de politica lor de confidențialitate. Politica unui producător inteligent de termostat poate avea un impact asupra modului în care acest dispozitiv îți afectează confidențialitatea.

Politicile companiei s-ar putea schimba

Mulți dintre producătorii de termostat inteligent au politici de confidențialitate solide. Brandurile populare Nest și Ecobee, se remarcă pentru angajamentul lor solid în privința vieții private. Dar companiile din domeniul tehnologiei sunt adesea vândute și vândute din nou. Politica de confidențialitate Nest specifică faptul că, în cazul în care vor fi vândute, vor solicita noii companii să păstreze același standard ridicat în privința vieții pe care le oferă. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că protecțiile de confidențialitate de care vă bucurați astăzi vor fi încă în vigoare mâine.

Întreruperea serverului companiei

Există, de asemenea, riscul ca hackerii să poată rupe și să fure datele stocate pe serverele producătorului de termostat. Chiar și companii sigure, cum ar fi băncile, suferă încălcări de date care expun informații private. Dacă datele dvs. sunt furate de la un server de companie, încălcarea vieții private ar putea fi gravă.

Niciun producător de termostat inteligent nu a raportat încă nicio încălcare a datelor consumatorilor. Experții în confidențialitate sunt de acord că, în majoritatea cazurilor, o încălcare a datelor este inevitabilă pentru orice companie. Dacă Pentagonul poate fi hacked, nicio companie nu este imună la o încălcare a datelor. Cea mai sigură politică este să vă tratați datele ca și cum vă așteptați să fie compromise și să acționați de acolo.

Cum vă puteți proteja confidențialitatea?

În fața riscurilor expunerii informațiilor sensibile, cum te poți proteja în timp ce te bucuri în continuare de avantajele unui termostat inteligent? În primul rând, verificați politica de confidențialitate a producătorului de termostat inteligent. Deși am văzut că acest lucru nu oferă o protecție perfectă, pornirea de la o companie care acordă prioritate vieții private este o modalitate bună de a vă proteja informațiile..

Pentru a obține cea mai mare valoare din orice informații de la termostatul dvs., un agent de publicitate trebuie să-l poată conecta la profilul dvs. Un hoț care dorește să intre în interior va avea nevoie și de locația ta. Fără a vă lega informațiile înapoi, datele dvs. sunt doar atât de mult zgomot întâmplător. Un mod de a păstra aceste informații private este utilizarea unei VPN.

Utilizați un VPN pentru a vă asigura rețeaua de domiciliu

Conectarea printr-un VPN asigură confidențialitatea dvs. păstrând informațiile online în anonimat. Informațiile care ies din dispozitivul dvs. sunt criptate și transmise serverului VPN. Acest server este adesea folosit de sute de utilizatori simultan, păstrând toate informațiile lor anonime. Serverul îți direcționează informațiile către destinația sa. Orice date care se întorc către dumneavoastră se duce pe serverul VPN în loc de direct pe dispozitiv. Această tehnică intermediară face imposibilă pentru alții conectarea acțiunilor online la locația sau persoana dvs..

Deși nu puteți conecta termostatul inteligent direct la o VPN, un serviciu VPN de calitate vă va permite adesea să direcționați tot traficul de internet din casa dvs. prin serverul VPN. Deoarece informațiile dvs. sunt trimise anonim, determinarea locației termostatului inteligent devine aproape imposibilă fără acces la mai multe informații. În cele din urmă, utilizarea unui VPN va face ca toate datele furate de la dvs. sau vândute despre dvs. să fie aproape inutile.

NordVPN este un VPN solid pentru a vă proteja rețeaua de domiciliu completă. Acest furnizor VPN are milioane de clienți mulțumiți la nivel mondial și are o reputație foarte solidă datorită aplicațiilor lor ușoare, securității și prețurilor prietenoase.

Pentru a afla mai multe despre caracteristicile de confidențialitate și alte beneficii ale unui VPN, consultați postarea noastră despre alegerea celui mai bun VPN pentru nevoile dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me