Riscurile de confidențialitate ale SmartWatch-ului dvs. | VPNOverview

Imagine inteligentăLa fel de benefic ca smartphone-urile, un dezavantaj care a devenit clar în ultimii ani este dependența lor. Smartphone-urile ne aspiră și consumă mai mult din timpul pe care intenționăm să le acordăm. Un mod minunat de a ajuta la lovirea obișnuinței ecranului este, ciudat, adăugarea unui alt ecran la încheietura mâinii. Ecranul mic al smartwatch-ului oferă numai informațiile de care aveți nevoie. Fără a vă solicita să scoateți telefonul, este mai puțin probabil să fiți aspirați. Deși există multe beneficii pentru deținerea unui smartwatch, acestea prezintă un risc pentru confidențialitatea dvs..


Conexiunea Bluetooth

Ceasurile inteligente rămân în contact cu telefonul prin intermediul Bluetooth. Și în timp ce este posibil să-ți lași telefonul în urmă, smartwatch-ul de la încheietura mâinii este deseori alături de tine. În septembrie 2017, cercetătorii au descoperit o serie de probleme în aproape fiecare dispozitiv Bluetooth. Aceste defecte de securitate fac ca fiecare dispozitiv Bluetooth să fie supus pirateriei. Aceste hack-uri pot lua forma virușilor care sunt transferați de pe smartwatch la telefon. Alte probleme includ ransomware-ul care preia controlul dispozitivului dvs. și infecția routerului. Un router infectat poate răspândi cod rău intenționat la fiecare dispozitiv conectat la Wi-Fi.

O altă problemă semnificativă a conexiunii ar putea permite interceptarea notificărilor dvs. E-mailurile de la banca dvs., mesajul de pe rețelele de socializare, textul din celălalt mesaj semnificativ sunt trimise prin Bluetooth. Orice notificare transmisă smartwatch-ului dvs. ar putea fi interceptată de o conexiune Bluetooth hacked. Aceste atacuri au fost nedetectabile în trecut. Din acest motiv, majoritatea dispozitivelor nu au nicio protecție împotriva unei asemenea invazii a vieții private. Deoarece ceasurile inteligente se bazează foarte mult pe Bluetooth, acestea sunt extrem de vulnerabile la aceste invazii.

Te ascultă SmartWatch-ul?

Un raport recent al Consiliului consumatorului norvegian a analizat ceasurile inteligente pentru probleme de securitate. Ceasurile inteligente studiate au fost concepute pentru a fi oferite copiilor. Acestea au fost făcute cu intenția de a crește securitatea copiilor. Părinții ar putea folosi o aplicație pentru a urmări locația copiilor și a contacta copiii prin intermediul smartwatch-ului. Ceea ce studiul a descoperit sugerează că aceste dispozitive ar putea compromite de fapt securitatea dvs. decât să o îmbunătățească.

SmartWatch-urile testate ar putea fi hacked pentru a obține controlul asupra fiecărui aspect al dispozitivului. Hackerii ar putea prelua controlul microfonului smartwatch-ului și ascultă în secret copiii în timp ce se jucau. Hackerii au putut spune când purtătorul era înăuntru sau afară, indiferent dacă se jucau cu prietenii sau singuri și chiar când dormeau. Vă puteți imagina doar consecințele posibile.

Niciunul dintre ceasurile inteligente din studiu nu a fost al unei mărci cu care probabil că sunteți familiarizați. S-ar putea să credeți că lipirea cu dispozitive de la companii cunoscute este mai sigură. În timp ce aceste binecunoscute ceasuri inteligente ar putea include controale de securitate mai bune, puteți fi totuși în pericol în alte moduri. În timp ce aplicațiile de ecran Apple și Google care se duc în magazinele de aplicații respective, aplicațiile terțe reprezintă încă o legătură slabă în ceea ce privește securitatea.

Modul în care aplicațiile pe care le utilizați vă pot compromite confidențialitatea

Aplicațiile terțe pot solicita acces la microfonul, camera foto, serviciile de locație ale smartwatch-ului și multe altele. Când instalați o aplicație, multe persoane acceptă orice permisiuni sunt solicitate. Fără a examina permisiunile aplicației, o aplicație ar putea avea acces la servicii inutile. Acest lucru oferă un producător de aplicații posibilitatea de a utiliza lucruri precum microfonul smartwatch-ului dvs. pentru a vă asculta.

În plus, o aplicație slab proiectată poate fi mai vulnerabilă la hacking. Adesea, un hacker are nevoie doar de o fisură în securitatea dvs. pentru a avea acces la dispozitivul dvs. Odată ajunși în sistem, ei își pot extinde adesea capacitatea de a obține controlul asupra altor servicii de pe dispozitiv. Dacă un producător de aplicații lasă o vulnerabilitate în loc, un hacker ar putea profita de posibilitatea de a obține informații de pe dispozitiv.

Informații despre locație dezvăluie mai multe despre tine

Jogger cu smartwatchUna dintre utilizările uzuale ale ceasurilor inteligente este să-ți urmărești pașii și activitățile de fitness. Un smartwatch oferă informații despre locația actualizată despre tine. Acest lucru este valoros pentru agenții de publicitate care doresc să afle despre magazinele pe care le vizitați, restaurantele pe care le preferați și orice alte informații pe care le pot pune mâna. După cum vă puteți imagina, acest lucru poate fi de asemenea valoros pentru hackeri.

Un hacker cu acces la informațiile despre locație prin intermediul smartwatch-ului știe când sunteți la serviciu sau acasă. Când plecați pentru muncă, un hacker înarmat cu aceste informații ar putea fura mai mult decât doar informații. Ei știu acum că au o fereastră de câteva ore pentru a intra în casa ta. Când ajungeți la serviciu, mașina dvs., cu orice obiecte de valoare rămase în interior, va fi nesupravegheată ore în șir. Există multe alte exemple de cazuri în care riscurile online se traduce prin atacuri din viața reală.

O altă modalitate prin care agenții de publicitate obțin informații valoroase este prin plasarea posturilor Bluetooth într-un magazin. Cunoașterea drumului dvs. printr-un magazin vă poate ajuta companiile să știe unde să pună produse cheie. Opriți-vă câteva momente pentru a lua în considerare un afișaj și datele respective vă transmit interesul către un agent de publicitate. Faceți o pauză lângă un magazin și primesc o alertă. Pur și simplu trecerea pe traseu pentru a lucra în fiecare zi poate fi notată. Informațiile pot fi utilizate pentru a ajuta la crearea unei publicități mai bune pentru a vă atrage atenția. Datele de locație sunt regele datelor de marketing.

Cum vă puteți proteja?

Achiziționarea smartwatch-ului dvs. de la o companie de renume vă poate ajuta să vă îmbunătățiți securitatea. O companie mai mare, mai cunoscută, are mai multe de pierdut din cauza încălcării securității. Același lucru este valabil și pentru aplicațiile pe care le cumpărați și le instalați. Aplicațiile făcute de companii de încredere sunt mult mai probabil să fie testate în profunzime pentru găuri de securitate.

Dar aceste măsuri nu sunt rezistente. Chiar și companii recunoscute se poticnesc din când în când. Scrutarea permisiunilor pentru aplicații vă poate ajuta să vă protejați în cazul unei vulnerabilități de confidențialitate, indiferent dacă este destinată companiei sau nu. Dacă o aplicație este hacked, dar nu ai dat niciodată permisiunea aplicației să acceseze microfonul smartwatch-ului tău, este posibil să facă puțin pentru a rezolva această restricție. Verificarea permisiunilor pentru aplicațiile instalate anterior durează doar câteva minute și vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea.

Anonimizează-ți datele cu un VPN

Chiar și cu acces la smartwatch-ul dvs., aceste informații pot fi adesea de mică folos pentru companii sau hackeri, fără a putea să le conecteze la alte informații despre dvs. Dacă datele dvs. nu vă pot fi legate, este posibil să fie doar un zgomot atât de întâmplător. Cheia pentru cei care vă creează un profil este să strângeți toate informațiile disponibile într-o singură locație. Dacă informațiile de pe smartwatch-ul dvs. nu pot fi legate cu profilul dvs., acestea sunt mult mai puțin utile pentru acestea.

Conexiune VPNUtilizarea unui VPN vă ajută să vă păstrați private activitățile și interesele pe măsură ce mergeți online. În loc să se conecteze direct cu site-urile și serviciile online, informațiile dvs. sunt mai întâi criptate și apoi trimise către un server VPN. Site-ul web primește o solicitare de la serverul VPN și returnează datele acelui server, mai degrabă decât direct către dvs. Deoarece nu interacționați niciodată direct cu site-ul, confidențialitatea dvs. este securizată. Acum sunt disponibile doar informațiile pe care le oferiți voluntar, mai degrabă decât informații despre locația și identitatea dvs..

Un VPN de calitate este ușor de configurat și conectat. Adesea sunt foarte rapide, astfel încât să nu experimentați aproape nicio pierdere de viteză în timp ce vă păstrați confidențialitatea. În plus, un VPN vă poate ajuta să evitați restricțiile pe site-urile web pe care le accesați în spatele unui firewall, de exemplu, la locul de muncă. De asemenea, vă puteți conecta la un server dintr-o altă țară pentru a evita restricțiile de la serviciile de streaming video bazate pe locația dvs..

Pentru mai multe informații despre modul în care un VPN vă poate ajuta să vă mențineți confidențialitatea, consultați postările noastre de navigare anonimă și descărcare anonimă.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map