Riscurile de confidențialitate ale smartphone-ului dvs. – o imagine de ansamblu | VPNoverview.com

Poate că nicio altă unealtă din istoria modernă nu ne-a revoluționat viața precum smartphone-ul. Acest computer portabil a înlocuit camera, GPS-ul, calculatorul, agenda de adrese și multe alte elemente. Acum avem acces fără precedent la informații la îndemâna noastră. Însă funcțiile care s-au dovedit atât de utile pot fi ușor îndreptate împotriva noastră de către agenții de publicitate sau hackerii care ne invadează confidențialitatea. Mai multe instrumente sunt disponibile pentru a vă proteja confidențialitatea pe smartphone.


Cât de inteligente vă invadează confidențialitatea

Smartphone-ul îndeplinește atât de multe funcții încât este greu pentru mulți dintre noi să ne amintim cum am reușit fără una. Telefonul tău merge peste tot cu tine. Este unul dintre primele lucruri pe care le privești dimineața. Vă verificați rețelele de socializare în timp ce luați micul dejun, este în apropiere la locul de muncă și la îndemână când vă opriți pentru băuturi după aceea. Cei mai mulți dintre noi au experimentat acel moment de panică când vă dați seama că telefonul nu este în buzunar și vă întrebați unde l-ați lăsat.

Telefonul dvs. este echipat cu o suită de senzori. Acestea monitorizează totul de unde te afli, umiditatea, presiunea atmosferică și mișcarea. Senzorii de mișcare ai telefonului dvs. sunt foarte sensibili. Este chiar posibil să se potrivească acolo unde atingeți un ecran cu mișcarea detectată de telefon. Orice aplicație de pe telefonul dvs. care urmărește aceste date vă poate citi mesajele text sau parola către aplicația dvs. bancară cu un grad ridicat de precizie.

Locația dvs. poate fi urmărită nu numai prin GPS-ul telefonului dvs., ci și prin monitorizarea turnurilor celulare din apropiere, a semnalelor Wi-Fi și chiar a dispozitivelor Bluetooth din apropiere. De fapt, locația dvs. poate fi identificată de pe dispozitive Bluetooth chiar dacă transmițătorul Bluetooth al telefonului dvs. este oprit.

Ce aplicații vă invadează confidențialitatea?

Marcator locație smartphonePentru a accesa funcțiile de locație de pe telefonul dvs., o aplicație trebuie să aibă permisiunea de a utiliza informațiile respective. Majoritatea oamenilor acceptă pur și simplu că permisiunile solicitate de o aplicație la instalarea acesteia sunt necesare și fac clic pe „OK”. Este posibil să nu vă dați seama că datele despre locație pot fi unele dintre cele mai valoroase informații pe care un agent de publicitate le poate avea. Companiile care furnizează anunțuri vizate, inclusiv Apple, Google, Facebook, folosesc date despre locații pentru a vă ajuta să vă identificați interesele și activitățile offline pe care altfel nu le puteți dezvălui..

Ce aplicații folosesc senzorii de mișcare ai telefonului pentru a determina ce taste apasă pe telefon? Poate nici unul dintre ei, sau poate toți. Aplicațiile nu au nevoie de permisiunea de a utiliza senzorii de mișcare ai telefonului. Prin urmare, nu există nicio modalitate de a ști ce companii pot monitoriza senzorii unui telefon pentru aceste informații.

Protejați-vă confidențialitatea de pe telefonul dvs. inteligent

Există câteva măsuri pe care le puteți lua astăzi pentru a vă proteja confidențialitatea pe smartphone-ul iubit. Mai jos veți vedea cum gestionarea aplicațiilor dvs., criptarea datelor, ștergerea aplicațiilor vechi și blocarea telefonului vă pot ajuta să vă păstrați în siguranță.

Gestionați permisiunile aplicației

Verificând permisiunile pe care le oferiți aplicațiilor pe telefoanele dvs., puteți restabili o anumită confidențialitate pe smartphone. Nu orice aplicație care solicită permisiunea de a utiliza setările de locație, microfonul sau camera dvs. are cu adevărat nevoie de aceste servicii pentru a efectua așa cum doriți. Avem ghiduri scrise care vă ajută să ajustați setările de confidențialitate pentru o mulțime de platforme populare de social media.

Criptați datele dvs.

Criptarea dispozitivului vă poate ajuta, de asemenea, să vă protejați datele sensibile în cazul în care telefonul dvs. este pierdut sau furat sau când faceți un schimb de telefon pentru un telefon nou. Când criptați informațiile de pe telefonul dvs., acesta vă ajută, de asemenea, ca aplicațiile să nu citească conținutul fișierelor dvs. fără a avea permisiunea dvs. Acest lucru poate păstra datele dvs. în siguranță împotriva atacurilor de virus sau a aplicațiilor dăunătoare care depășesc limitele lor. Mai mult, înainte de a arunca sau a vinde telefonul vechi, asigurați-vă că ștergeți toate informațiile personale din dispozitiv.

Ștergeți aplicații vechi

Nu este neobișnuit ca oamenii să încerce o aplicație, să o utilizeze o perioadă și apoi să își piardă treptat interesul. Dacă nu vă curățați în mod regulat telefonul, aceste aplicații vechi vor sta luni întregi sau chiar ani. Deși este posibil să nu utilizați aplicația, permisiunile pe care le-ați acordat sunt în vigoare. Dacă aplicația are permisiunea de a-ți folosi locația, de a accesa alte aplicații sau de a-ți folosi microfonul, este posibil să țină evidența smartphone-ului. De ce să nu parcurgi aplicațiile și să le dezinstalezi pe cele de care nu mai ai nevoie? Ștergerea aplicațiilor vechi nu este tocmai bună dacă doriți să vă protejați confidențialitatea, dar vă ajută smartphone-ul să funcționeze fără probleme.

Blochează-ți telefonul

blocați pe smartphonePoate părea evident, dar activarea unui ecran de blocare protejat de un pin este una dintre cele mai simple măsuri pe care le puteți lua pentru a proteja datele de pe telefon. Cu toate acestea, mulți oameni încă nu au activat ecranul de blocare. Când vă gândiți la informațiile sensibile pe care le aveți pe telefon, inclusiv fotografiile, accesul la cărțile dvs. bancare și de credit și accesul complet la lista de contacte și la conturile de social media, un ecran de blocare are sens. Puteți proteja aceste informații personale de oricine încearcă să ajungă la ea prin furtul telefonului.

Un VPN este ultimul în protecția vieții private

În timp ce alte măsuri oferă un anumit grad de protecție, un VPN este unul dintre cele mai ușoare și mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra confidențialitatea pe smartphone. Un VPN vă ajută să vă păstrați anonimat informațiile pe măsură ce utilizați dispozitivul.

Cum functioneazã?

Conexiune VPNCând vă conectați la internet printr-o VPN, informațiile care se duc la serverul VPN sunt criptate. VPN transmite apoi datele de pe serverul său anonim. Această abordare intermediară vă ajută să vă separați de informațiile pe care le furnizați sau le solicitați. Când datele sunt trimise înapoi la dvs., trebuie să mergeți mai întâi la VPN, astfel încât expeditorul să nu aibă acces la dvs. direct. VPN criptează apoi informațiile și vi le transmite. Cu un VPN de calitate, informațiile dvs. rămân confidențiale. Deoarece toate datele pot fi dirijate prin VPN, aveți un grad mai mare de control asupra informațiilor care trec prin dispozitiv și modul în care aceste informații vă sunt etichetate.

Wi-Fi public sigur

Când utilizați dispozitivul printr-un Wi-Fi public, cum ar fi la o cafenea, criptarea VPN vă ajută să vă protejați împotriva ochilor induriști. Hackerii câștigă adesea informații sensibile aruncând o privire pe semnalele care călătoresc printr-o conexiune Wi-Fi publică. Utilizarea unui serviciu VPN vă va menține conexiunea la fel de sigură ca și cum ați naviga acasă.

Mai multe beneficii?

Un serviciu VPN oferă și alte beneficii utilizatorilor. Conexiunea dvs. la locul de muncă poate bloca accesul la anumite site-uri web și servicii. Prin conectarea la un VPN, puteți evita acele restricții de acces la site-urile dorite de pe telefon. Serviciile de streaming video limitează și accesul la conținut în funcție de locul în care vă aflați. Conectându-vă la un server VPN dintr-o altă parte a lumii, puteți evita aceste limitări pentru a profita din plin de conținutul disponibil online.

Gânduri finale

Într-o perioadă în care scandalurile de confidențialitate balansează unele dintre cele mai mari afaceri, luarea de măsuri pentru a vă proteja nu are sens decât. Smartphone-ul are doar un deceniu, așa că nu este surprinzător că învățăm în continuare cum aceasta afectează confidențialitatea. Luând câțiva pași simpli pentru a vă proteja, puteți avea liniște sufletească, deoarece confidențialitatea dvs. este protejată. Pentru a afla mai multe despre modul în care un VPN vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea, consultați postările noastre cu privire la alegerea VPN potrivit pentru nevoile dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me