Riscurile de confidențialitate ale ochelarilor dvs. inteligenți | VPNoverview.com

Persoană care folosește ochelari cu realitate augmentatăDomeniul realității augmentate (AR) este unul dintre graalele sfinte ale industriei electronice. Aceste ochelari inteligente impun grafică asupra imaginii din fața dvs. pentru a vă prezenta informații de la un computer sau telefon inteligent. Dacă îți place să fii pe o linie de vârf, fără îndoială că cauți ochelari inteligenți deja proprii. Cu toate acestea, problemele de confidențialitate nu sunt doar pentru persoanele cu care puteți face imagini discrete. De fapt, aceste companii pot colecta și utiliza date despre tine mai mult decât îți dai seama.


Ochelari deștepți pe orizontul aproape

Potențialul utilizărilor extraordinare ale ochelarilor inteligenti determină multe companii să sară pe piață. Unele sunt disponibile acum sau chiar după colț. Această tehnologie are potențialul de a ne îmbunătăți radical viața. Cu toate acestea, aceasta prezintă, de asemenea, riscuri grave pentru confidențialitatea noastră.

Google Glass

Google Glass a făcut un mare strop în urmă cu câțiva ani, încercând să aducă această tehnologie clienților, dar preocupările privind confidențialitatea au făcut acest lucru imposibil. Aceasta nu a împiedicat Google să continue să dezvolte această tehnologie. Inițial destinată consumatorului comun, Google Glass este acum concentrat pe utilizările întreprinderii. Aceste ochelari inteligenti permit muncitorilor să verifice rapid inventarele, starea mașinilor sau să primească actualizări privind progresele în timp real. Google speră ca utilizatorii să se obișnuiască cu tehnologia la locul de muncă, ei vor dori și acasă.

Intel’s Vaunt

Intel este compania cea mai cunoscută pentru fabricarea procesoarelor care alimentează multe dintre calculatoarele de astăzi. Sunt gata să iasă pe piața de sticlă inteligentă cu o ofertă numită Vaunt. Strategia Intel este de a face mai mult cu mai puțin. În loc de o cască voluminoasă și proiectoare evidente, produsul Intel este aproape lipsit de semnificație. Afișajele sunt decolorate, cu excepția cazului în care utilizatorul se uită direct la acesta și numai acesta poate spune când este utilizat.

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens a fost disponibil pentru un anumit grup de utilizatori de ceva timp. HoloLens 2, cum ar fi ochelarii Google, se adresează în principal companiilor. HoloLens funcționează pe o versiune de Windows și astfel se potrivește de minune cu ecosistemul Microsoft, inclusiv software-ul Microsoft Office și productivitatea.

Saltul magic

Ani de zile, pasionații de sticlă inteligentă au urmărit videoclipuri promoționale Magic Leap cu un sentiment de minune. În sfârșit, Magic Leap a fost lansat pentru consumatori în 2018. Produsul promite un videoclip imersiv, impus direct în câmpul dvs. vizual. Aplicațiile pentru acest produs ar putea fi practic nelimitate. Secretul companiei a stârnit atât interesul, cât și unii au acceptat pretențiile lor. Numai timpul va spune.

De ce ochelarii inteligenți ar putea fi un coșmar de confidențialitate

Eșecul Google Glass a avut loc în mare parte pentru că oamenii au considerat că i-a invadat confidențialitatea. Ochelarii inteligenți ar putea face fotografii, înregistra videoclipuri și surprinde conversații. Dacă ai fi în cameră cu cineva care poartă Google Glass, ai putea simți că fiecare mișcare era urmărită și înregistrată. Acest lucru a dus la interzicerea Google Glass în multe baruri și restaurante.

Cu toate acestea, nu doar cei din fața camerei de ochelari inteligente se pot aștepta la o invazie masivă a vieții private. Utilizatorii înșiși sunt, de asemenea, vulnerabili la expunerea informațiilor personale prin ochelarii lor inteligenti. Ochelarii pot fi în permanență cu utilizatorul și pot vedea practic orice vede utilizatorul în multe cazuri. Aceasta creează un decalaj în securitatea vieții private.

Ochelari inteligenți și preocupări privind datele de localizare

Ochelari inteligentiAgenții de publicitate încearcă să obțină date despre locații de la utilizatori. Alte forme de informații partajate online se concentrează de obicei pe activitățile și interesele dvs. în timp ce se află pe internet. Datele despre locație prezintă date despre viața ta în lumea reală. Telefonul dvs. inteligent oferă deja multe informații despre locul în care mergeți, despre magazinele pe care le frecventați și despre cum ajungeți acolo. Ochelarii inteligenți pot oferi și mai mult. Nu numai că agenții de publicitate ar putea afla unde sunteți, dar cât timp ați privit un anumit afișaj sau cât timp ați petrecut citind titlurile de pe hârtie la chioșc. Datele dvs. de locație devin și mai precise pentru anunțurile vizate.

Ochelarii inteligenți sunt vulnerabili la hackeri

Ca în orice tehnologie nouă, este nevoie de timp pentru a descoperi toate modalitățile prin care poate fi vulnerabilă la utilizări rău intenționate. Dar, dacă calculatoarele de casă, laptopurile și telefoanele inteligente au fost o țintă tentantă pentru hackeri, ochelarii inteligenți sunt doar mai mult. Dacă hackerii pot obține controlul ochelarilor inteligenți cu o cameră încorporată, te-ar putea urmări să introduci parolele, numerele de pini și orice alte măsuri de securitate pe care le luăm. Încălcarea vieții private ar putea provoca nu numai jenă, dar și pierderi financiare.

Chiar și pentru acele ochelari inteligente fără camere, riscul de confidențialitate este mare. Aceste ochelari transmit notificări sensibile viziunii tale. Un hacker care câștigă controlul dispozitivului tău ar putea citi notificări de pe social media, e-mail și mesaje text. Deoarece o mare parte din conexiunea noastră cu prietenii și munca este prin internet, această expunere a vieții private ar putea avea consecințe devastatoare.

Răspunsul se află în avansarea nu înapoi

Riscurile pentru confidențialitatea noastră din noile tehnologii, cum ar fi ochelarii inteligenți, ne-ar putea determina să ezităm pe calea de urmat. Însă avantajele pe care le oferă ochelarii inteligenți ar putea fi extraordinare și nu ar trebui respinse dacă le putem evita. Răspunsul nu constă în a ne întoarce la zilele fără această tehnologie, ci în a continua cu precauție.

Una dintre cele mai bune protecții pe care le puteți avea pentru confidențialitate este o VPN de calitate. Un VPN criptează datele dvs. către și de pe serverul VPN. Informațiile dvs. sunt apoi trimise de pe serverul VPN pe site-ul sau serviciul și sunt returnate la VPN. Deoarece datele nu vă sunt niciodată adresate direct, anonimatul dvs. este păstrat, iar confidențialitatea dvs. este protejată. Atunci când este asociat cu tehnologie, cum ar fi ochelarii deștepți, acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că, chiar dacă securitatea dvs. este compromisă, confidențialitatea dvs. poate fi protejată.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile utilizării unui VPN, consultați postarea noastră despre alegerea celui mai bun VPN pentru nevoile dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me