Riscurile de confidențialitate ale monitorului copilului dvs. | VPNoverview

Cel mai greu lucru pentru un nou părinte este să-și lase copilul și să părăsească camera. Cu toții vrem să vegheam și să ne protejăm copiii mici și prețioși. Din fericire, există mai multe căi ca niciodată să le privim, chiar și atunci când ieșim din cameră. Există nenumărate monitoare pentru bebeluși care îți permit să stai cu ochii pe bebeluș, indiferent dacă te afli în dormitorul tău sau la serviciu. Din păcate, multe dintre aceste monitoare moderne pot fi foarte ușor de conectat.


Probabil nu ți-ar plăcea dacă un străin ar avea acces la toate informațiile colectate de monitorul copilului tău. Înregistrările audio și video ale persoanelor dragi și ale casei tale ar trebui să rămână private. Un monitor pentru copii poate părea un dispozitiv inofensiv, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Cum te descurci cu astfel de probleme de securitate? Acest articol îți va spune tot ce trebuie să știi despre pericole și îți va arăta cum să te protejezi pe tine și pe copilul tău.

Urmăriți sau monitorizați?

Laptop fără anonimatIndiferent dacă utilizați un monitor pentru bebeluși doar cu audio sau unul cu o cameră și un ecran, tot ce doriți este să vă asigurați că bebelușul dvs. merge bine. Majoritatea monitoarelor sunt fără fir și trimit video și audio către receptor printr-o frecvență wireless (cum ar fi Bluetooth) sau pe internet. În ambele cazuri, semnalul ar putea fi interceptat între camera bebelușului și receptorul.

În mod tradițional, există două tipuri principale de monitoare pentru copii fără fir. Un tip transmite semnalele prin semnale radio analogice. Acestea sunt predispuse la interceptare, deoarece semnalele se bazează pe o putere foarte mică pentru a fi trimise pe distanțe scurte. Dacă un hacker este aproape, poate fi capabil să prindă aceste semnale și să le citească.

Al doilea tip de monitor este digital și, în general, mai sigur, deoarece semnalul este criptat între camera bebelușului și receptor. Aceste dispozitive trimit adesea un semnal mai puternic, pe care hackerii îl pot intercepta la o distanță mai mare. Oricine are instrumentele pentru a decripta semnalul monitorului ar putea avea acces la toate informațiile primite și trimise de dispozitiv. Nu sunt doar monitoarele pentru copii care suferă de această problemă: toate dispozitivele electronice care utilizează o conexiune la internet se luptă cu asta. Gândiți-vă la laptop și smartphone, dar și la smartwatch, tracker fitness, mașină, difuzor inteligent sau ochelari inteligenti.

Tehnologia monitorizării bebelușilor se schimbă

Un nou tip de monitor digital pentru copii crește în popularitate. Aceste dispozitive folosesc Wi-Fi-ul casei pentru a transmite informații înapoi la un receptor, telefon sau o tabletă. Deoarece puteți accesa aceste semnale de oriunde, aceste dispozitive sunt deosebit de populare în rândul părinților care lucrează. În orice moment, indiferent dacă sunt la serviciu, efectuează misiuni sau chiar în afara orașului, ei reușesc să ridice monitorul bebelușului pe telefoanele lor și să își facă check-in-ul copilului.

Aceste monitoare transmit adesea atât video cât și audio. De asemenea, pot avea și alte caracteristici, cum ar fi vederea de noapte, senzorii de temperatură sau o lumină de noapte la distanță. Aceste beneficii vin însă cu un preț: oferă o altă oportunitate pentru hackeri să vă invadeze confidențialitatea.

Cât de probabile sunt hackeriile Monitoarelor pentru copii?

hackerS-ar putea să vă gândiți la monitorul copilului dvs. ca la un dispozitiv simplu care vă permite să păstrați file pe copilul dvs. în timp ce faceți treburile în casă. Cu toate acestea, pentru un potențial jefuitor, aceste dispozitive sunt ca și cum ai avea un spion în casa ta. Ascultând monitorul copilului, un hoț ar putea învăța rapid când ești plecat de acasă. Aceștia ar putea folosi apoi aceste informații pentru a-și planifica crimele. În acest fel, nu veți fi în preajmă să le opriți în timp ce vă golesc casa. Monitoarele digitale pentru copii pot fi hackate de la orice distanță, ceea ce este foarte convenabil pentru acești infractori. Își pot planifica jaful din confortul propriilor case și trebuie doar să fie lângă dvs. atunci când sunt pe cale să intre și să intre. Cu alte cuvinte, aceeași tehnologie care vă permite să vă monitorizați copilul, ar putea permite unui hacker să vă monitorizeze casa.

Nu ajută faptul că hackingul unui monitor pentru copii este destul de ușor. Un studiu recent arată că multe monitoare pentru bebeluși lipsesc cu adevărat din punct de vedere al securității. Deși este deseori menționată confidențialitatea clienților, aceasta nu este o prioritate pentru producătorii de dispozitive. Acești producători tind să fie companii foarte inteligente cu un program de gândire Silicon Valley. Ideea principală a acestei mentalități este de a lansa un site web și a rezolva eventualele probleme ulterior. Cu toate acestea, într-o zonă precum securitatea la domiciliu, aceasta nu funcționează bine. Drept urmare, monitoarele moderne pentru copii au intrat pe piață înainte să poată rezista la teste riguroase pentru a se asigura că sunt complet sigure pentru consumatori.

În practică, au existat deja mai multe cazuri raportate de monitoare pentru bebeluși. Recent, camerele Ring au fost folosite pentru a spiona copii și familii. Cu toate că aceste incidente au dus în cea mai mare parte la sperii proaste și la copii plângând, ei arată că hackerii sunt capabili să invadeze confidențialitatea utilizatorilor monitoarelor pentru copii.

Modul în care monitorul copilului tău poate compromite confidențialitatea

Această primă și, probabil, cea mai îngrozitoare problemă a monitoarelor pentru copii este că un străin ar putea asculta și urmări copilul tău. Numai asta este suficient pentru a aduce frisoane la coloana vertebrală a oricărui părinte. Din păcate, riscurile pentru confidențialitatea dvs. nu se opresc aici: atunci când bebelușul este liniștit, este posibil ca un monitor pentru bebeluși să poată totuși să ridice conversațiile care se petrec în camera următoare, sau chiar în hol. Gândiți-vă la toate conversațiile private despre finanțele și problemele personale pe care le aveți în casă. S-ar putea să sune îndepărtat, dar un hoț înarmat cu astfel de informații ar putea provoca cu ușurință multă rău. S-ar putea să vă fure identitatea sau să strângă mii de dolari din contul dvs. bancar.

După cum am menționat anterior, un hoț ar putea alege momentul potrivit pentru a intra în casa ta pe baza informațiilor obținute de la monitorul copilului tău. Cu toate acestea, ar putea merge mult mai departe de atât. O locuință goală ar fi o locație bună pentru o afacere de droguri. O mașină rămasă în garajul dvs. riscă când un hoț știe că nu veți mai fi acasă ore întregi.

În cele din urmă, s-ar putea să nu fie doar monitorul pentru copii care este folosit împotriva ta. După ce monitorul copilului tău este compromis, un hacker ar putea să folosească fisura din securitate pentru a avea acces suplimentar la rețeaua ta. Odată ce piciorul unui hacker este în ușă, acestea sunt adesea capabile să-și sporească accesul. Fiecare dispozitiv din rețeaua dvs., de la computerul de acasă la termostatul inteligent și camerele de securitate, este brusc vulnerabil.

Cum să vă protejați confidențialitatea

Pentru a vă asigura că puteți utiliza în siguranță monitorul pentru copii, fără a vă risca confidențialitatea, trebuie să faceți câțiva pași de făcut. Cele mai importante și utile două sunt să te educi și să folosești un VPN. Vă vom explica ambele mai jos.

Cercetați producătorul monitorului pentru copii

În primul rând, este important să cercetăm compania care a produs monitorul pentru bebeluși pe care te gândești să-l cumperi. Au mai avut parte de încălcări de securitate înainte? Care este politica lor de confidențialitate? Dacă este necesar, contactați compania însăși pentru a obține informațiile corecte. În unele cazuri, politica de confidențialitate a unei companii și produsele acesteia poate fi greu de găsit. Totuși, acest document conține tot ce trebuie să știți despre funcționarea tehnologiei și modul în care sunt gestionate datele dumneavoastră. Punând întrebări, nu veți doar să vă educați: veți impune și companiile să facă din confidențialitatea noastră o prioritate mai mare.

Utilizați autentificarea cu doi factori și o parolă unică

Majoritatea hack-urilor pentru a avea acces la monitoarele pentru copii sunt posibile datorită securității slabe a parolelor. Din fericire, puteți preveni cu ușurință acest lucru. Dacă monitorul copilului dvs. funcționează cu un cont protejat prin parolă, asigurați-vă că utilizați o parolă care este unică și puternică. Dacă doriți să știți cum să creați o parolă ca asta, aruncați o privire la ghidul nostru de parole.

În afară de crearea unei parole puternice, vă ajută, de asemenea, să utilizați autentificarea cu doi factori pentru a vă proteja contul. Verificați dacă furnizorul dvs. oferă acest nivel suplimentar de securitate și activați-l dacă este posibil. Cu o autentificare în doi factori, un hacker nu vă va putea accesa contul chiar dacă reușește să obțină parola dvs..

Instalați un VPN

Scut VPNExistă un alt pas simplu care vă poate crește mult nivelul de confidențialitate și securitate. Instalarea unui serviciu VPN de calitate merge mult. Un VPN vă redirecționează traficul pe internet și vă face practic anonim online. Aceasta înseamnă că, odată activat, un VPN va ascunde majoritatea informațiilor despre locația și identitatea dvs. (cum ar fi adresa dvs. IP). Deoarece un server VPN acționează ca un intermediar între dvs. și internet, confidențialitatea dvs. este protejată.

Dacă un hacker a obținut acces la informațiile dvs., va putea vedea serviciul VPN anonim. Nu ar fi capabili să lege aceste date la tine sau acasă, ceea ce face ca informațiile să fie practic inutile. În plus, deoarece tot traficul online care merge către și de pe serverul VPN este complet criptat, este aproape imposibil ca un străin să obțină acces la informațiile dvs. pe parcurs. Pur și simplu asigurați-vă că conexiunea Wi-Fi pe care o folosește monitorul copilului este protejată de un VPN (de exemplu, prin instalarea unuia pe routerul dvs.).

VPN-urile oferă multe avantaje dincolo de doar confidențialitate și securitate. Pentru a afla mai multe despre ce serviciu VPN ar putea fi potrivit pentru familia dvs., puteți citi articolul nostru în care prezentăm cele mai bune VPN-uri din acest moment..

Gânduri finale

Un monitor pentru bebeluși ar trebui să le permită părinților să vegheze asupra celui mic, fără să creeze griji suplimentare. Multe dispozitive electronice, cum ar fi laptopurile, smartphone-urile și tabletele noastre, au multiple măsuri de securitate. Acestea vă ajută să vă păstrați datele în siguranță. Din păcate, acesta nu este cazul pentru multe monitoare pentru copii. Aceste dispozitive aparent simple pot fi ușor de piratat. Prin urmare, este important să vă protejați pe dvs. și pe copilul vostru. Puteți face acest lucru educându-vă înainte de a cumpăra un monitor pentru copii. În acest fel, veți ști ce face compania din spatele dispozitivului dvs. pentru a vă păstra datele în siguranță. Mai mult, protejați-vă conturile în mod corespunzător folosind parole puternice, unice și autentificare cu doi factori. În cele din urmă, utilizarea unui VPN pentru a vă proteja traficul de internet va face o diferență uriașă. În acest fel, tu și copilul dvs. veți rămâne în siguranță, iar confidențialitatea dvs. va rămâne neatinsă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me