Riscurile de confidențialitate ale mașinii dvs. | VPNoverview

Mașinile sunt mai conectate la lumea mai largă ca niciodată. Puteți pur și simplu să apăsați un buton pentru a obține asistență rutieră, a debloca mașina sau chiar a o porni de la distanță. Mai mult, puteți trage direcții de conducere pe un ecran tactil înainte de a-l comuta pentru a vă conecta cu Pandora sau Spotify. Mașinile noastre pot oferi chiar și un punct de acces Wi-Fi pentru toți cei aflați în mașină. În timp ce aceste comodități sunt minunate pentru consumatori, acestea prezintă și riscuri pentru confidențialitatea noastră. Experții în confidențialitate își fac griji că mașinile noastre inteligente ar putea expune informații pe care preferăm să le păstrăm private și că, deși majoritatea dintre noi nu suntem conștienți nici de riscuri.


Mașina ta știe mai mult decât crezi

Mașină inteligentă identificând alte mașini de pe drumDe mai bine de cinci ani, Google și alte companii dețin capacitatea de a fabrica o mașină care poate conduce singur fără îndrumare umană. Cu toate acestea, încă ne pasim în mașini în fiecare dimineață, ne urcăm la volan și ne conducem noi înșine. Motivul pentru aceasta este că această nouă tehnologie prezintă riscuri evidente pentru siguranța noastră și, prin urmare, este studiată și îmbunătățită amănunțit până când este complet sigură de utilizat.

Riscurile pentru siguranța noastră pe care le prezintă vehiculele conectate la internet sunt mult mai puțin evidente. În cea mai mare parte, producătorii și consumatorii nu au ezitat să adauge sisteme cu ecran tactil care se conectează cu telefoanele lor. Avantajele acestor sisteme sunt enorme, atât în ​​ceea ce privește comoditatea, cât și siguranța în timpul conducerii. Cu toate acestea, riscurile pentru confidențialitatea noastră au fost în mare parte ignorate.

Deoarece ritmul schimbării tehnologiei continuă să se accelereze, este important să avem în vedere riscurile implicate. Abia acum începem să conștientizăm potențialul prejudiciu al lacunelor în securitatea (online). Înainte de a vă conecta la sistemul inteligent al mașinii dvs., luați câteva momente pentru a lua în considerare riscurile pentru confidențialitatea dvs. Iată câteva întrebări și pericole potențiale de care s-ar putea să doriți să fiți conștienți.

Cine deține datele dvs.?

Orice mașină modernă generează tone de date chiar și pe cea mai scurtă unitate. Viteza, accelerația, turațiile motorului și multe altele – totul este controlat și măsurat de computerul mașinii. Aceste informații sunt ușor disponibile din vehicul și pot fi transmise chiar înapoi la producător pentru colectare. Producătorii de automobile se consideră adesea proprietarii acestor informații, în timp ce acestea spun multe despre tine și comportamentul tău de conducere.

Sistemele sofisticate care vă permit să vă conectați telefonul la ecranul tactil din mașină sunt încorporate în vehicul. Ecranul în sine, sistemul stereo și controalele de navigație fac parte din sistemul la care vă conectați. Acest lucru ne aduce la o întrebare importantă. Pe măsură ce informațiile dvs. trec prin aceste sisteme, păstrați proprietatea asupra acesteia?

Puțini producători de mașini, dacă este cazul, precizează cine deține datele care trec prin sistemele lor inteligente. Aceasta este o mulțime de date, de la locația dvs. la mesajele și numerele de telefon ale celor mai buni prieteni. Fiecare rută pe care o parcurgeți este mapată de sistem și notificările dvs. de e-mail și de socializare sunt transmise și prin aceasta. Muzica pe care o asculți din contul Pandora sau Spotify al telefonului tău trece și în sistemul de informații al mașinii tale. Cât din aceste date poate avea acces producătorul și cine deține toate acele informații despre tine?

Datele despre locația dvs. sunt valoroase

Harta cu locațiaAgenții de publicitate își doresc constant mai multe informații despre consumatori. Cu cât profilul dvs. este mai precis, cu atât vă pot vinde produsele lor. Acesta este motivul pentru care companii precum Google sunt capabile să câștige miliarde de dolari. Google colectează informații despre anunțurile pe care faceți clic, căutările dvs. pe web și multe altele. Acest lucru le permite să își construiască un profil incredibil de precis. În general, însă, aceste date sunt limitate la activitățile dvs. online.

Datele de locație pot oferi agenților de publicitate informații valoroase despre viața dvs. în afara internetului. Unde locuiești, lucrezi și faci cumpărături nu mai este doar afacerea ta. Dacă vi s-a cerut în mod specific, probabil că nu veți transmite niciodată în mod voit toate aceste informații către un agent de publicitate, cu toate acestea nu este de preț pentru construirea unui profil precis. Datele despre locație s-ar putea dezvălui atunci când ați început să vizitați un medic nou, unde vă lăsați copiii la școală, la ce oră plecați pentru muncă și cât timp petreceți blocați în trafic.

Aceste informații sunt disponibile prin intermediul sistemului de informații inteligente ale mașinii dvs. Deoarece aceste date sunt valoroase, aproape sigur ar putea fi folosite pentru a ajuta agenții de publicitate să-ți creeze profilul. Protejarea vieții private nu va deveni niciodată o prioritate ridicată pentru producătorii de mașini decât dacă va deveni o prioritate mare pentru dvs. Acesta este motivul pentru care este atât de important să fim conștienți de riscuri.

Mașina dvs. ar putea fi hacked

Este posibil să fi auzit povești despre hackerii care preiau controlul unei mașini. Cu instrumentele și accesul adecvat, un hacker ar putea prelua controlul pauzelor, motorului, farurilor și altor funcționalități ale îngrijirii tale. Totuși, acest lucru din fericire impune hackerului să obțină acces fizic la vehiculul dvs. pentru o anumită perioadă de timp. Prin urmare, șansele să se întâmple cu tine sunt încă la distanță. Doar asigurați-vă că permiteți doar persoanelor în care aveți încredere în mașina dvs., astfel încât să puteți fi sigur că singurul care controlează mașina în timp ce conduceți, sunteți.

Obținerea accesului la sistemul de informații al mașinii dvs. inteligente, pe de altă parte, este mult mai ușoară. Mașina dvs. se conectează de obicei la telefonul dvs. printr-o conexiune Bluetooth. Din păcate, Bluetooth nu este complet sigur. Există mai multe moduri în care această conexiune ar putea fi compromisă. Acest lucru permite hackerilor să obțină acces la informațiile care curg prin conexiune. Deoarece această slăbiciune era în prealabil nedetectabilă, nu existau securitate în acest sens. Prin urmare, informațiile care trec prin sistemul de informații inteligente ale mașinii dvs. pot fi foarte ușor de accesat pentru orice persoană care vă trece vehiculul, atât timp cât au echipamentul potrivit.

Ce stai să pierzi

Dacă informațiile care trec prin sistemul de informații al mașinii dvs. sunt hacked sau vândute agenților de publicitate, aceasta este un atac asupra vieții private. Oricine are acces la aceste informații ar putea citi notificări de pe e-mail sau de pe social media. Ei ar putea descoperi cu ușurință unde locuiți și unde lucrați. Prin identificarea tendințelor datelor dvs., un hacker ar putea ști la ce oră plecați pentru muncă, lăsând casa deschisă la furt. La urma urmei, hoții vor ști exact când să lovească, fără ca tu să fii acolo pentru a-i opri.

Dincolo de informațiile sensibile care ar putea fi partajate fără cunoștința dvs., simplul sentiment de invazie a vieții private care provine de la accesarea cuiva a vieții private ar putea avea și consecințele acesteia. Odată încălcat, sentimentul dvs. de confidențialitate nu se poate întoarce niciodată în același mod. Linistea sufleteasca pe care o ai acum ar putea deveni cu ușurință istorie odată ce se întâmplă ceva grav din cauza pierderii vieții private. Deci, ce poți face pentru ca acest lucru să nu se întâmple? Avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră.

Cum vă puteți proteja confidențialitatea?

La fel ca toate celelalte dispozitive electrice, mașinile au evoluat și probabil vor continua să evolueze în viitor. Mai mult, agenții de publicitate, hackerii și alte grupuri vor continua să vâneze informațiile dvs. personale. Asta înseamnă că trebuie să renunți la tehnologia modernă și să obții o mașină veche, fără ecran tactil sau conexiune Bluetooth? Nu neaparat. Urmați următoarele sfaturi și veți fi bine să mergeți.

Cereți politica de confidențialitate

Lista cu lupaCând cumpărați o mașină, nu vă fie frică să întrebați despre politica de confidențialitate a producătorului. Nu vă mirați dacă vânzătorul nu are un răspuns ușor pentru dvs. Politica de confidențialitate vă va spune ce se întâmplă cu informațiile dvs., cine are acces la acestea și cine le deține. Este important să știți.

Rețineți că este posibil să dureze un timp pentru ca vânzătorul să găsească politica, deoarece nu multe persoane tind să o solicite. Cu toate acestea, dacă voi, împreună cu alții, continuați să insistați asupra importanței acestei probleme, dealerii vor lua act și vor începe să facă eforturi și pentru schimbare. În loc să vă asigurați doar că politica de confidențialitate a mașinii dvs. actuale se potrivește dorințelor dvs., veți lucra, de asemenea, pentru a asigura că politicile în viitor vor lua mai în serios confidențialitatea clienților.

Nu vă conectați atunci când nu trebuie

Înainte de a vă conecta la sistemul inteligent al mașinii dvs., luați un moment pentru a vă gândi dacă vă avantajează în acea călătorie. Vei folosi navigarea? Puteți aștepta să vedeți notificările până când ajungeți la destinație? În loc să vă conectați din obicei, luați în considerare riscurile potențiale înainte de timp. Dacă nu sunteți întotdeauna conectat, mașina dvs. nu va ști totul despre dvs..

Anonimizează-ți datele cu un VPN

Mașina dvs. poate să adune cu greu datele dvs. și să vă pună în pericol confidențialitatea dacă nu există informații personale care să fie colectate în primul rând. Acesta este motivul pentru care ar trebui să faceți întotdeauna pași pentru a vă proteja confidențialitatea înainte de a vă conecta prin Bluetooth. Datele anonime care nu vă vor conduce înapoi sunt aproape inutile pentru terți. Dacă puteți face pași simpli pentru a vă distanța de informațiile dvs., vă recomandăm să faceți acest lucru. Un mod ușor de a vă păstra anonimat informațiile este să utilizați un VPN.

Când vă conectați printr-o VPN, datele dvs. sunt criptate înainte de a fi trimise la un server VPN anonim. De acolo, va fi trimis la destinația la care încercați să ajungeți. În acest fel, nu vă conectați direct la un site web sau la un serviciu online. Toate datele dvs. trec întotdeauna prin serverul VPN mai întâi. Serverul respectiv transmite cererea dvs. și primește informații înapoi de pe site. Deoarece serviciul online nu se ocupă niciodată de dvs. direct, atât solicitarea, cât și dvs. rămâneți private. VPN criptează apoi datele și vi le trimite înapoi.

Această abordare intermediară vă protejează confidențialitatea, oferind în același timp acces de mare viteză la serviciile online de care ați venit să depindeți. În plus, un VPN vă poate ajuta să evitați restricțiile geografice sau firewall-urile dintre dvs. și informații specifice. Pentru a afla mai multe despre diferitele VPN-uri și cum ar putea să vă ajute să vă protejați confidențialitatea, consultați postarea noastră despre alegerea celui mai bun VPN pentru nevoile dvs..

Gânduri finale

Opțiunile pe care mașinile moderne le oferă șoferilor sunt incredibil de utile și distractive. Cu toate acestea, este bine să fii ușor prudent și de această tehnologie. Asigurați-vă că companiile nu se vor descurca cu informațiile dvs. personale, asumându-vă propriile confidențialități. Dacă verificați politica de confidențialitate a producătorului mașinii dvs., rămâneți deconectat atunci când puteți și utilizați un VPN pentru a vă proteja datele, veți avea foarte puține lucruri de îngrijorare. Cu aceste sfaturi, puteți continua să vă bucurați de toate avantajele existenței unei mașini moderne, fără stresul suplimentar al unei posibile încălcări de confidențialitate.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me