Miere și confidențialitate: această extensie gratuită este în siguranță? | VPNoverview

Miere logoCumpărăturile online continuă să crească în popularitate. Nu este foarte surprinzător. Este atât de ușor să faceți clic pe „cumpărați” și să aveți un pachet să vină la ușă a doua zi. De asemenea, pot fi găsite o mulțime de reduceri online. O reducere de 20 de dolari la ultima Nintendo, cu 10% reducere la tricourile preferate – fiecare dolar economisit este un dolar câștigat. Aici se extind extensii, cum ar fi Honey. Aceste programe verifică pe internet codurile promoționale active și reducerile la produsele pe care urmează să le cumpărați, astfel încât să nu cheltuiți niciodată prea mult. Pare util, dar este chiar Honey la fel de uimitor pe cât sună?


În acest articol vă vom spune mai multe despre Honey, cum funcționează în timpul cumpărăturilor online, cum își câștigă banii și cum această aplicație gratuită de economisire a banilor vă tratează datele personale și confidențialitatea.

Ce este Miere?

Honey este o aplicație și o extensie de browser care te ajută să economisești bani în timp ce faci cumpărături online. A fost fondată în 2012 în SUA. Honey caută pe internet coduri promoționale existente care vor face ca produsele pe care doriți să le cumpărați să fie mai ieftine. Există multe aplicații care funcționează într-un mod similar, cum ar fi PriceScout și InvisibleHand. Mierea, însă, în prezent este cea mai cunoscută.

Aplicațiile care economisesc bani caută cele mai bune oferte pe web. Scopul lor este de a face cumpărăturile online cât mai ieftine și rapide. Honey, în special, are atât o aplicație pentru telefon și tabletă, cât și o extensie de browser pentru computer. Extensia se rulează în fundalul browserului dvs., așa că o veți vedea numai atunci când aveți nevoie de ea. Ori de câte ori faceți cumpărături online, puteți da clic pe extensia Honey din partea de sus a browserului pentru a vedea ce reduceri sunt disponibile.

Cum funcționează Honey

Bani economisițiHoney aduce mai multe modificări ale experienței tale pe internet. În primul rând, adaugă butoane la paginile web pe care le vizitați, în special la magazinele web. Cu aceste butoane, veți putea salva un anumit produs în „lista voastră”. Acest lucru înseamnă că Honey va verifica în continuare prețul produsului respectiv și vă va anunța dacă scade sub un anumit punct, astfel încât îl veți putea cumpăra atunci când este mai ieftin.

O altă opțiune poate fi găsită pe Amazon, piața online masivă care cooperează strâns cu Honey. Acolo, Honey va verifica dacă prețul pe care îl plătiți pentru un anumit produs este cel mai ieftin de pe Amazon. Uneori, același produs este încărcat pe Amazon de mai multe ori, fiecare intrare cu un preț diferit. Cu Honey, veți găsi întotdeauna cea mai ieftină opțiune fără a fi nevoie să ieșiți în căutarea dvs..

Chiar și dincolo de Amazon, Honey vă va putea ajuta. După ce ați completat coșul de cumpărături pe un magazin web și vă aflați la check-out, trebuie doar să faceți clic pe logo-ul Honey din browser. Honey vă va găsi cele mai bune coduri promoționale. O aplicație simplă și utilă, așa se pare. Dar întrebarea este: care este captura? Miere are acum peste 17 milioane de membri. Cum au obținut acest succes? Și de unde au obținut banii pentru a conduce o afacere dacă serviciile lor sunt cu adevărat gratuite?

Publicitate de miere: YouTube

Dacă ați mai auzit de extinderea Honey înainte, șansele sunt pentru că au lucrat cu unul dintre influenții dvs. preferați online. Honey a sponsorizat nenumărate celebre YouTubers, care vor vorbi apoi despre extensia din videoclipurile lor. Aceștia ar putea menționa reducerile incredibile pe care le-au putut găsi cu Honey, îndemnând spectatorii să descarce extensia, care „ia doar două clicuri”. Iată un exemplu de un astfel de videoclip sponsorizat, în acest caz de Mr.Beast, un renumit YouTuber cu aproape 30 de milioane de abonați.

În afară de contactarea directă a influențatorilor, Honey își comercializează și serviciile cumpărând reclame pe YouTube. Este posibil să fi văzut aceste anunțuri la începutul (sau chiar la mijloc) a unui videoclip. Datorită reclamelor și sponsorizărilor lor pe platforme precum YouTube, Honey a reușit să-și crească brandul și să câștige mii (dacă nu milioane) de utilizatori noi.

Miere și bani

Mierea ar putea fi o extensie gratuită, dar asta nu înseamnă că nu se ocupă deloc de bani. Unele dintre videoclipurile sponsorizate de Honey au fost sponsorizate pentru zeci de mii de dolari. La sfârșitul anului 2019, PayPal a dezvăluit că cumpărau Honey pentru 4 miliarde de dolari – cea mai mare achiziție de până acum. Cum poate software-ul liber să devină atât de valoros?

Cum face Miere bani

Orice afacere de succes are o strategie financiară: un mod în care își fac banii și sunt capabili să continue să existe. Strategia lui Honey are legătură cu comisioanele și afiliații. Partenerii lor, vânzătorii ale căror coduri de reducere le utilizați, le oferă un comision atunci când un membru Honey cumpără ceva folosind un cod promoțional. Cu alte cuvinte, dacă cumpărați ceva de la webshop X folosind codul lui Honey, Honey va primi bani de la webshop X. În felul acesta, așa că susțin că pot să îl mențină pe Honey fără să vândă niciunul dintre datele utilizatorului lor.

În mod clar, Honey este mai mult decât o simplă bază de date pentru codurile de cupon. Multe site-uri web, magazine și alte afaceri au încheiat tranzacții cu Honey. Aceste oferte, care rezultă în comisioane pentru Honey, creează cea mai mare formă de venit a extensiei. Cu alte cuvinte, codurile utilizate de Honey nu sunt doar coduri generale pe care le alegeți de pe internet. Sunt promoții active care îi ajută pe cei care lucrează la Honey să își trăiască viața.

Miere de aur

Bagă de bani cu semn de dolar pe computerÎn loc să vă ofere doar coduri de reducere, Honey face un pas mai departe. Au un program special de fidelizare care vă permite să câștigați puncte. Cu cât folosiți extensia mai des, cu atât veți câștiga mai repede „puncte” în acest sistem, care se numește Honey Gold. După ce ai suficiente puncte (1000 de miere de aur), le poți schimba pentru carduri cadou la toate tipurile de magazine online, inclusiv Amazon și eBay.

Acest sistem de recompense simple creează un sentiment de loialitate cu utilizatorii. Ei doresc să obțină acel Miere de Aur, astfel încât să poată primi un card cadou – și vor continua să folosească Honey.

De ce PayPal a cumpărat Honey

PayPal a cumpărat Honey la sfârșitul anului 2019. Achiziția s-a întâmplat pentru nu mai puțin de 4 miliarde de dolari. Honey a publicat o declarație despre modul în care acest lucru ar afecta membrii. În special, vor putea coopera cu mai mulți comercianți și vor oferi mai multe opțiuni de plată. Utilizatorii vor putea acum să se alăture și lui Honey prin intermediul conturilor PayPal. Mai mult, Honey a menționat explicit că nu va exista nicio modificare a modului în care gestionează confidențialitatea utilizatorilor lor. Vom analiza acest aspect mai atent în secțiunea următoare.

Pentru Honey, a deveni parte a familiei PayPal va avea clar câteva avantaje. Deci, ce obține PayPal în schimbul acestei tranzacții? Mierea ar putea fi gratuită, dar asta nu înseamnă că nu va câștiga bani. După cum am menționat anterior, Honey câștigă comisioane ori de câte ori un membru cumpără ceva folosind unul dintre codurile de reducere. În afară de aceste posibile venituri, PayPal a dorit în special să pună mâna pe tehnologia Honey. Potrivit companiei, această tehnologie va ajuta PayPal să ajungă la clienți și să personalizeze experiențele de cumpărături. Întrebarea este: cum merg experiențele la cumpărături personalizate și confidențialitatea?

Ce știe Honey despre tine?

Într-o lume în care nimic nu este niciodată „gratuit”, având o extensie gratuită precum Honey care nu profită de la tine, cel puțin într-un fel sună imposibil. Ce se petrece aici? Ne-am uitat în ea.

Colectarea datelor utilizatorilor

Pentru a-și face serviciul funcțional, Honey trebuie să colecteze datele utilizatorului. La urma urmei, trebuie să știți unde vă aflați pe internet pentru a vă putea oferi tipul potrivit de reduceri. Cu toate acestea, pentru că Honey a devenit mult mai mult decât un simplu căutător de reduceri, acestea adună mult mai multe date despre utilizator, de exemplu prin cookie-uri. Când instalați extensia, vedeți următorul ecran, încurajându-vă să creați un cont.

Crearea unui cont cu Honey

Dacă alegeți să creați un cont Honey, aplicația va putea să adune mai multe informații despre dvs. Ce știu ei exact? În politica lor de confidențialitate, menționează colectarea:

Informatii personale:

 • Conectarea dvs., dacă alegeți să o utilizați (inclusiv e-mailul, numele de utilizator, parola)
 • Orice date pe care optați să le partajați pe profilul dvs., cum ar fi numele dvs., legăturile și profilurile de social media (dacă vă conectați cu contul Google sau Facebook, acestea vor putea privi aceste conturi, dar numai dacă sunt publice disponibil)
 • Orice comunicare cu Honey prin e-mail sau prin alte mijloace
 • Informații bancare sau carduri de credit dacă le-ați furnizat prin intermediul aplicației Honey Mobile sau Honey Pay
 • Elemente pe care le adăugați la lista dvs. de picătură
 • Cupoane, coduri promoționale și oferte pe care le-ați distribuit cu Honey
 • Prieteni la care te referi la Honey
 • Magazinele pe care alegeți să le urmați folosind trackerul Honey

Informații tehnice:

 • Tipul dispozitivului
 • ID-ul unic al dispozitivului dvs.
 • Sistemul său de operare
 • Tipul dvs. de browser
 • adresa IP
 • Timbre de eveniment
 • Jurnalele de eroare

După cum puteți vedea, o mare parte din informațiile personale pe care le adună depind de faptul dacă le împărtășiți sau nu cu acestea. Cu cât partajați mai mult, cu atât aplicația va fi mai eficientă și veți avea mai puțină confidențialitate. Uneori, datele pe care le colectează sunt anonimizate și agregate pentru a-i ajuta să își analizeze serviciile.

Pe partea de flip, Honey promite să nu vă urmărească niciodată istoricul motorului de căutare, e-mailurile sau navigarea dvs. pe orice site care nu este un site web cu amănuntul.

Pe site-urile de vânzare cu amănuntul pre-aprobate, Honey va colecta informații despre site-ul respectiv (numele vânzătorului, afișările paginii), precum și prețurile și disponibilitatea articolelor. S-ar putea să folosească aceste informații și informațiile pe care le-au adunat despre dvs. pentru a vă oferi recomandări personalizate, precum afișarea ofertelor de produse sponsorizate. Cu alte cuvinte, îți urmăresc obiceiurile de cumpărături și îți reglează experiența de cumpărături online în consecință.

Partajarea datelor utilizatorului

Oamenii de afaceri strângând mânaHoney promite să nu vă vândă niciodată datele personale. S-ar putea susține că „datele personale” nu acoperă toate datele pe care le adună: informațiile despre produsele pe care le cumpărați sau le căutați cu adevărat personale? Aceste informații, numite și metadate, pot fi foarte valoroase. Faptul că Honey îl folosește pentru a vă oferi oferte personalizate și o experiență personalizată atestă deja acest lucru. Cu toate acestea, în conformitate cu politica lor de confidențialitate, Honey nu vinde aceste informații. Cu toate acestea, îl vor împărtăși cu diferite părți, inclusiv:

 • Al lor prestatori de servicii, care îi ajută să își mențină produsele, comercializarea, problemele legale, protecția securității, procesarea plăților ș.a.
 • magazine cumpărați la, care va avea nevoie de informațiile dvs. de expediere pentru a vă putea trimite produsul achiziționat (dar numai atunci când utilizați aplicația Honey Mobile)
 • Al lor compania mamă, PayPal, și filialele și filialele sale

În afară de acestea, Honey ar putea, de asemenea, să partajeze informații cu alte părți, de exemplu atunci când li se solicită legea. De asemenea, ar putea împărtăși date anonimizate cu alții. O ultimă mențiune pe care o fac cu privire la acest subiect este că ar putea împărtăși informații „atunci când [cred] cu bună credință că este necesar să protejeze drepturile [lor], să vă protejeze siguranța sau siguranța altora sau să investigheze frauda”. Deși această afirmație este probabil intenționată vagă pentru a acoperi situațiile neprevăzute, aceasta oferă și Honey o mulțime de spațiu pentru a împărtăși datele utilizatorului, în cazul în care doresc.

Toate aceste informații pot fi găsite în politica de confidențialitate a companiei, care este disponibilă deschis pe site-ul lor web. Honey colectează și împărtășește o mulțime de informații, ceea ce ar putea fi o problemă dacă vă valorificați confidențialitatea online. Cu toate acestea, cel puțin Honey este deschis cu privire la politicile lor.

Miere îți urmărește fiecare mișcare?

Cu recomandările personalizate pentru Honey pentru utilizatori, s-ar putea să vă întrebați în ce măsură studiază comportamentul dvs. online. Ce informații folosesc pentru a vă oferi oferte personalizate? Unii se întreabă dacă Honey este de fapt o formă de spyware care urmărește tot ceea ce faci online, doar pentru a putea profita de la acesta. Compania a auzit aceste îngrijorări și a răspuns cu un videoclip YouTube special. În acest videoclip, ei efectuează un test de detector de minciuni pe angajații lor.

Angajații vorbesc despre cum nu vă vând datele personale, cum ar fi adresa de e-mail. Aceștia reiterează că Honey face bani prin comisioane și recunosc că folosesc serviciul în sine. Acest videoclip a fost o mișcare inteligentă de marketing, deoarece joacă în popularitatea recentă a videoclipurilor de testare a detectorului de minciuni online. Dacă este de fapt util în ceea ce privește aflarea cât de veridic este Honey, rămâne deschisă discuțiilor. Filmările ar putea fi editate, până la urmă. În plus, deși extensia ar putea să nu vândă datele dvs., aceasta nu înseamnă că nu vă poate vedea singure datele – pe care le poate.

Este spyware Honey?

Ochi pe laptopPentru a ajunge la concluzia acestui lucru, am investigat singuri problema. Unii oameni se tem că Honey ar putea fi spyware. Spyware-ul este o formă de malware care vă infectează computerul, smartphone-ul sau alt dispozitiv și adună informații despre dvs. Te spionează literalmente când folosești dispozitivul, urmărind istoricul browserului, istoricul descărcărilor, orice informații personale, cum ar fi datele de autentificare și datele bancare și e-mailurile tale..

De obicei, spyware-ul va încetini semnificativ dispozitivul. Întrucât programul malware înregistrează constant tot ceea ce faceți, va folosi foarte multă memorie de lucru. Navigarea, difuzarea, clicul în jurul vor dura mult mai mult timp. Când am instalat Honey, nu a fost cazul.

Pentru a ne asigura, am analizat procesele active de pe computerul nostru pentru a afla dacă software-ul lui Honey a fost activ în fundalul dispozitivului. Nu a fost cazul. Pe scurt, Honey nu este o formă de spyware, chiar dacă colectează datele tale, după cum am menționat mai sus și în politica lor de confidențialitate.

Activitatea mierii în browserul dvs.

Putem concluziona că Honey nu respectă fiecare mișcare pe care o faceți pe dispozitiv. În acest fel, nu vă afectează siguranța și confidențialitatea generală. Cu toate acestea, având în vedere că este o extensie a browserului, ar fi interesant să vedem cum funcționează în browser. Am instalat Honey pe browserul Firefox și am încercat să vedem cât de urmează programul. Analizând managerul de sarcini al browserului nostru, am putut vedea cât de activ a fost Honey în timpul navigării noastre.

Honey este o extensie a browserului care pare să fie activă în orice moment, deși deseori arată doar foarte puțină activitate. Când vizitați site-urile de vânzare cu amănuntul, cum ar fi amazon, impactul energetic al lui Honey crește. Aceasta înseamnă că căutați reduceri potrivite, recunoscând că ați ajuns la un magazin web partener. Nimic ieșit din comun până acum: tocmai asta este menit să facă Honey.

Atunci când vizitați site-uri web non-email, de exemplu site-ul nostru propriu sau orice alte pagini informative găsite printr-o căutare pe web pe Google, impactul energetic al lui Honey rămâne redus. Deși aplicația a verificat dacă site-ul web este un comerciant cu amănuntul, nu face nimic altceva atunci când a decis că nu este. Nimic notabil nu se întâmplă atunci când utilizați social media, cum ar fi Twitter și YouTube. Honey pare să nu-ți urmărească mișcările pe aici.

Site-ul vizitat
Impactul energetic al mierii
Site web cu amănuntul (Amazon)Media / ridicat
Site-ul nonretail (VPNoverview)Low / zero,
Platforma de socializare (YouTube, Twitter)Low / zero,

Ori de câte ori Miere este foarte activă, memoria lui va crește. Aceasta înseamnă că aplicația economisește informații despre comportamentul cumpărăturilor online, așa cum se știe. Deși această practică are cu siguranță un impact asupra vieții private, nu este neapărat greșită. La urma urmei, folosind Honey, sunteți de acord să îi permiteți să vă urmăriți mișcările online și să verificați fiecare magazin web pe care îl utilizați. Extensia creează un profil din datele dvs., pe care le folosesc pentru a vă personaliza experiența. Acesta este motivul pentru care cantitatea de memorie a extensiei crește.

Gânduri finale

Aplicația pentru economisirea de bani a mierii este una dintre cele mai populare de acest gen. Serviciul are ca scop găsirea celor mai bune reduceri, cele mai relevante pentru utilizatorii săi. De asemenea, are un sistem de returnare a numerarului, în care utilizatorii pot câștiga o parte din banii cheltuiți pentru produsele noi folosind Honey. Pentru ca Honey să poată funcționa, trebuie să adune anumite date cu caracter personal. Puteți renunța la partajarea majorității acestor date, cum ar fi e-mailul dvs., social media și alte informații sensibile. Cu toate acestea, pentru un utilizator obișnuit, Honey va folosi datele pentru a ajusta și personaliza experiența dvs. de cumpărături.

Când vine vorba de confidențialitate, Honey nu este cea mai bună extensie pe care să o folosești. Dacă doriți să rămâneți anonimi online sau pur și simplu nu doriți să vă împărtășiți obiceiurile de cumpărături cu alții, vă recomandăm să stați departe de Honey. Cu toate acestea, în scopul pentru care a fost proiectată extensia, face o treabă bună. Se pare că nu conține nicio spyware și merge în mod activ numai după ce vă aflați pe un site web sau magazin online. Această extensie nu vinde datele dvs. către marcatori (sau altcuiva, pentru asta), dar îndeplinește sarcinile unui marketeer în sine. Oferindu-ți o experiență personalizată, încearcă să te determine să cumperi mai multe online, astfel încât ei și magazinele partenere să poată profita de asta. Simte-te liber să folosești Honey, atât timp cât știi că această companie va ști multe despre tine și cum faci cumpărăturile online!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me