Gestionați setările de confidențialitate din aplicația dvs. de fitness | VPNOverview

Fie că ne place sau nu, chiar și cele mai particulare detalii ale vieții de zi cu zi au dezvoltat componente digitale. De la frigidere conectate la Wi-Fi și iluminat până la controlul întregii case asistate de AI, deoarece tehnologiile continuă să avanseze, la fel și conectivitatea noastră. Starea fizică personală nu face excepție, așa cum o demonstrează multitudinea de urmăritori de calorii, înregistratori de rute și planificatori de antrenament. Există mii de aplicații de fitness în conținut care să te însoțească în călătoria ta de fitness și multe sunt destul de eficiente. Cu toate acestea, ei tind să ceară o mulțime de informații personale. O persoană conștientă de confidențialitate va dori să examineze cât de mult acces îi oferă unei noi aplicații. În acest articol, veți găsi o imagine de ansamblu a permisiunilor de bază pe care le solicită aplicațiile de fitness și o explicație despre motivul pentru care trebuie sau nu să vă preocupe.

Permisiunile comune ale aplicațiilor de fitness și utilizarea lor

Aproape fiecare aplicație de smartphone existentă necesită anumite permisiuni pentru a-și îndeplini funcțiile de bază. Acest lucru este valabil în special pentru aplicațiile de fitness care trebuie să colecteze și să proceseze informații sensibile. De exemplu, acestea colectează locația imediată, starea conexiunii și valorile performanței. Iată o listă a permisiunilor și funcțiilor lor cele mai solicitate.

Reţea

Ca multe dintre aceste categorii, permisiunea de rețea este de fapt mai multe permisiuni într-un singur pachet. Aplicațiile cu acest acces pot efectua acțiuni precum schimbarea tipului de conexiune (Wi-Fi, 4G, LTE etc.) și prevenirea dormirii telefonului. Aceasta pare a fi cu multă putere pentru a oferi un singur program, dar realitatea este că multe aplicații de fitness îl folosesc pur și simplu pentru a-și sincroniza datele. La fel ca majoritatea aplicațiilor, aplicațiile de fitness nu stochează în general date pe telefon, ci pe un server centralizat.

Aplicațiile necesită permisiunea de rețea pentru a transfera date prin conexiunea actuală activă. Cu aplicații cunoscute, de renume precum Strava, Garmin, MapMyRun și MyFitnessPal, această permisiune nu ar trebui să fie o problemă de securitate mare, dar asta nu înseamnă că este complet benignă. Unele aplicații pot căuta să transfere date printr-o conexiune „inactivă”, care poate afecta atât datele cât și utilizarea bateriei.

Achiziții în aplicație

Aplicațiile au nevoie de această permisiune pentru a vă percepe contul pentru actualizări și funcții premium, cum ar fi oprirea anunțurilor sau îmbunătățirea interacțiunii aplicației. Fără această permisiune, Google Play va respinge orice încercare de tranzacție monetară. Această permisiune este standard și nu ar trebui să provoace alarmă, dar asigurați-vă că știți întotdeauna cine utilizează telefonul. Multe povești ale părinților au rămas responsabili pentru achizițiile făcute de copilul lor atunci când nu se uitau.


Înrudite: Identitate permisiunea ajută permisiunea de cumpărare în aplicație. Permite aplicațiilor să citească și să verifice informațiile contului în timpul tranzacțiilor.

Contacte

Permisiunea Contacte este uneori controversată, deoarece permite accesul unei aplicații la agenda de telefon a telefonului. Aplicațiile folosesc această permisiune pentru a vă conecta cu prietenii de pe aceeași platformă și pentru a invita non-utilizatorii la serviciu prin adresa de e-mail, direct de la interfața de utilizator. Aplicațiile spun că nu folosesc permisiunea dacă utilizatorul nu accesează intenționat o caracteristică care o cere. Cu toate acestea, este important să știm că, cu permisiunea pornită, aplicația poate citi aceste informații în orice moment și fără notificare.

Această permisiune poate fi adesea blocată fără a afecta funcționalitatea unei aplicații. Utilizatorii Android pot face acest lucru prin deschiderea Setărilor dispozitivului > Aplicații > * Numele cererii * > Permisiunile și oprirea contactelor pentru a dezactiva.

Depozitare / Media

Permisiunile media permit unei aplicații să acceseze conținutul stocării interne și a cardului SD al dispozitivului. Aplicațiile îl folosesc pentru acțiuni precum încărcarea fotografiilor și salvarea și exportarea statisticilor. Cu toate că veți fi bine să permiteți acest acces la aplicații de renume, merită menționat că este posibil să activați și să dezactivați această permisiune prin setările telefonului..

Locație

Permisiunea de locație oferă aplicațiilor acces atât la locația dvs. aproximativă cât și la cea exactă. Analizând serviciile de conexiune din jurul tău, cum ar fi dispozitivele Wi-Fi și turnurile de celule, o aplicație poate determina locația ta generală și o poate folosi pentru a vă difuza reclame bazate pe geo. Locația dvs. precisă este derivată din GPS-ul telefonului dvs. și permite serviciilor să vă identifice locația în câțiva metri. Pe lângă utilizarea acestuia pentru a difuza anunțuri legate de locație, aplicații de urmărire a antrenamentelor, cum ar fi Strava și MapMyRun, au nevoie de informații GPS pentru a vă urmări alergarea sau plimbarea cu bicicleta. Permite aplicației să afișeze valori despre rută și viteză în timp real și în rapoartele post-activitate.

Urmărirea GPS este esențială pentru funcțiile de bază ale multor aplicații de fitness. Cu toate acestea, nu este de mirare că mulți oameni nu sunt confortabili cu o aplicație știind locația lor exactă tot timpul. În plus, aplicațiile de urmărire publică adesea activitățile dvs. într-un flux public. Afișând locul unde începeți sau încheiați antrenamentele, acest lucru poate arăta străinilor exact locul în care locuiți, dacă nu sunteți atenți. Aplicații precum Strava oferă opțiunea de a-ți întuneca locația de început / sfârșit pe baza unei raze setate de utilizatori.

Bluetooth

Permisiunile Bluetooth sunt necesare pentru conectarea la hardware extern, precum ceasurile inteligente, monitoarele de ritm cardiac și dispozitivele GPS terțe precum Garmin. Cu toate acestea, nu toate aplicațiile de fitness au nevoie de aceste permisiuni pentru a funcționa.

Gestionează setările de confidențialitate și securitate ale diferitelor aplicații de fitness

În timp ce majoritatea aplicațiilor de fitness necesită mai multe pachete de permisiuni pentru a-și îndeplini funcțiile de bază, multe vă permit să reglați setările de securitate și securitate neesențiale. Ajustarea acestora este de obicei un proces simplu și puteți controla anumite locații, confidențialitate și opțiuni legate de contact direct din meniul aplicației. Iată o prezentare rapidă a setărilor de confidențialitate ale unora dintre cele mai populare aplicații de fitness.

Controlul setărilor de confidențialitate în Strava

logo stravaÎn meniul de setări al lui Strava, la „Setări de confidențialitate”, puteți vedea că activitățile și datele dvs. sunt foarte publice în mod implicit. Dacă nu alegeți să renunțați, Strava vă va publica activitățile într-un feed public și pe clasamentele de segment. Funcția „Flyby” a aplicației permite și altor utilizatori să vadă dacă v-au trecut în timpul unei activități sau invers. Mai mult, Strava folosește datele activității dvs. pentru a crea „Carti de protecție termică” publice care arată cele mai parcurse drumuri din zona dvs. Puteți dezactiva opțiunile individuale în Setări sau, pentru utilizatorii care doresc să își păstreze activitățile complet private, Strava oferă un mod de confidențialitate îmbunătățit la o singură atingere, care activează cele mai restrictive setări de confidențialitate.

De asemenea, Strava permite permisiunea Contacte în mod implicit. Aceasta îi permite să-ți acceseze agenda de adresă fără să te întrebi mai întâi. Cu toate acestea, puteți dezactiva acest acces din meniul de setări.

Controlul setărilor de confidențialitate în MapMyRun

În mod implicit, MapMyRun împărtășește datele dvs. doar cu prietenii. Aceasta include profilul tău, rutele și antrenamentele tale. Puteți schimba aceste setări în „Public” sau „Just Me” prin deschiderea meniului și atingerea Setărilor > Confidențialitate. MapMyRun include, de asemenea, un „Centru de confidențialitate”, cu informații despre acordurile pe care cererea aplicației, despre cum să exportați datele dvs. și despre cum să ștergeți întregul dvs. cont.

Controlul setărilor de confidențialitate în Runkeeper

sigla runkeeperCând v-ați conectat prima dată la Runkeeper, în timpul procesului de creare a contului, aplicația selectează automat o casetă care vă permite să vă trimiteți e-mailuri. Aveți opțiunea de a renunța, dar trebuie să luați măsuri. De asemenea, vă solicită să introduceți data nașterii (obligatoriu), greutatea curentă (opțional) și sexul dvs. (opțional).

În mod implicit, Runkeeper își publică activitățile pe un feed care poate fi vizualizat de toată lumea. Hărțile dvs. pot fi vizualizate în mod implicit de prietenii dvs. În meniul de setări, le puteți modifica pentru a fi vizibile doar de dvs., de prietenii dvs. sau de toată lumea.

Controlul setărilor de confidențialitate în Endomondo

Endomondo, la fel ca Runkeeper, va dori să vă trimită e-mailuri. Totuși, nu bifează în secret o casetă. În schimb, Endomondo simplifică renunțarea la întrebarea directă. Pentru a modifica setările de confidențialitate, atingeți Mai mult > Setări > Centrul de confidențialitate > Confidențialitate. Aici, Endomondo oferă o opțiune simplă de confidențialitate la o singură atingere, precum și setări avansate care vă permit să controlați cine vede informațiile dvs. personale. În mod implicit, date precum ziua de naștere, înălțimea, greutatea și ritmul cardiac sunt private. Antrenamentele, viteza medie, hărțile și planurile personale de pregătire sunt vizibile în mod implicit prietenilor tăi. În Centrul de confidențialitate, puteți vedea, de asemenea, permisiunile pe care le-ați consimțit, descărcați o copie a datelor dvs. personale și ștergeți contul.

Controlul setărilor de confidențialitate în MyFitnessPal

MyFitnessPal este foarte liberal cu ceea ce împărtășește cu fluxul tău de știri. Dacă nu acționați, aplicația va împărtăși aproape tot ceea ce faceți în aplicație. Totuși, jurnalul personal de nutriție este setat automat la privat. Puteți alege să-l partajați public sau cu prietenii sau îl puteți bloca cu o parolă. Vizualizați aceste setări accesând Setări > Centrul de confidențialitate > Partajarea & Setările de confidențialitate.

Controlul setărilor de confidențialitate în Garmin Connect și Polar Flow

logo garminUtilizarea unui dispozitiv inteligent de fitness, precum un GPS Garmin sau un ceas Polar, vă oferă acces la valori avansate care nu sunt disponibile prin telefon. Aceste dispozitive colectează o mulțime de date și au mai multe permisiuni obligatorii pentru a funcționa, dar este ușor să îți controlezi publicitatea. În mod implicit, Garmin stabilește profilul și activitățile tale ca fiind private. Puteți alege să le faceți vizibile doar conexiunilor dvs. sau tuturor, dar trebuie să luați măsuri. Sexul, înălțimea, greutatea, vârsta și VO2 Max pot fi afișate în profilul dvs., dar aplicația le ascunde în mod implicit.

De asemenea, Polar Flow vă stabilește profilul și activitățile în mod implicit; oferindu-ți opțiunea de a partaja public sau doar cu următorii tăi, dacă alegeți.

Confidențialitatea și securitatea digitală este o responsabilitate personală

Nici companiile cele mai renumite nu sunt invincibile. În timp ce securitatea informațiilor dvs. este o prioritate maximă pentru aceste companii, acestea trebuie să se protejeze constant împotriva atacurilor exterioare. Nu este comună, dar uneori aceste apărare eșuează și informațiile dvs. pot fi periclitate.

Sub MyFitnessPal de la Armour: un memento de precauție

În martie 2018, Under Armour a anunțat că „o parte neautorizată a achiziționat date asociate conturilor de utilizator MyFitnessPal la sfârșitul lunii februarie 2018”. Desigur, echipa de relații publice Under Armour a redus incidentul. S-au asigurat să noteze că nu au fost furate niciun „identificator emis de guvern”, în ciuda faptului că compania nu colectează niciodată aceste informații în primul rând. Nici o informație de plată nu a fost furată; dar numele de utilizator, parolele și adresele de e-mail au fost compromise în încălcare.

Este posibil să nu pară dezastruos să trebuie să schimbați parola pentru o aplicație de fitness, dar este important să luați în considerare faptul că multe persoane folosesc aceeași combinație de utilizator / parolă pentru toate conturile. Aceasta înseamnă că aceste conturi, prin extensie, au fost, de asemenea, compromise. Un incident de genul acesta este un memento amețitor că companiile pot face atât de mult pentru a vă păstra informațiile în siguranță. De asemenea, trebuie să faceți măsuri pentru a vă proteja. Înainte de a o utiliza, verificați opțiunile de confidențialitate și permisiune ale unei aplicații. Schimbați parola imediat ce aflați de o posibilă încălcare și nu folosiți aceeași parolă pentru toate conturile. În cele din urmă, a rămâne în siguranță este o responsabilitate personală.

Gânduri finale

Aplicațiile de fitness adună o mulțime de informații personale. În majoritatea aplicațiilor puteți ajusta cine primește aceste informații. Cu toate acestea, chiar dacă vă asigurați că doar puteți vedea informațiile pe care compania de aplicații le poate vedea și ele. În timp ce utilizați o aplicație de fitness poate fi o modalitate perfectă de a vă forma, nu uitați că vă dați informații personale în acest proces. Pentru a rămâne complet anonim, ar fi mai bine să-ți urmărești exercițiile în mod vechi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me