Dicționarul întuneric Web: definiții pentru tot ceea ce este net VPNoverview.com

Webul întunecat este plin de jargon specializat și discuții tehnice. O mulțime de oameni activi pe web-ul întunecat folosesc abrevieri care nu sunt neclare pentru nou-veniți. Acesta este motivul pentru care un scurt rezumat al termenilor folosiți regulat poate fi util. Dacă doriți să aflați mai multe, puteți citi articolul nostru despre web-ul întunecat sau ghidul nostru care vă spune cum să ajungeți. Mai mult, avem o listă de site-uri web pe site-ul întunecat pe care s-ar putea să merite vizitate.


2FA

2FA este scurt pentru autentificarea cu doi factori. Acesta este un mod mai elegant de a vă asigura un cont. În loc să te bazezi doar pe parola ta, cu 2FA trebuie să te identifici a doua oară pentru a avea acces la contul tău. Adesea, acest lucru funcționează cu un cod care este trimis smartphone-ului. Această metodă îngreunează hackerii să-ți pirateze contul.

Alphabay

Alphabay a fost cea mai mare piață web întunecată după închiderea drumului original al mătăsii. Când Silk Road a fost închis, cei mai mulți cumpărători au apelat la Alphabay. Cu toate acestea, după câțiva ani, Alphabay a fost de asemenea dat jos de forțele de ordine.

Blockchain

Blockchain este tehnologia de bază pentru Bitcoin. Funcționează ca un registru public pentru a asigura respectarea utilizatorilor săi. El teoretic elimină nevoia băncilor private.

botnet

Un botnet este o rețea de dispozitive care au fost infectate cu un virus. Din această cauză, hackerul poate opera toate aceste dispozitive infectate în același timp. Aceste rețele pot fi utilizate în atacurile DDoS și sunt uneori vândute pe web-ul întunecat.

Poduri

Podurile sunt noduri pe care le puteți utiliza pentru a accesa rețeaua Tor, chiar dacă această rețea este interzisă de țara dvs. Un pod îl va face să pară ca și cum intri în rețea dintr-o altă locație. Din această cauză, restricțiile locale nu se mai aplică. Unii oameni îl folosesc și ca o modalitate de a împiedica ISP-ul lor să știe că au accesat rețeaua Tor. Deoarece cantitatea de poduri este limitată, este încruntat să le folosești din motive frivole. Mai ales că oamenii din unele țări au nevoie de acest tip de programe pentru a câștiga libertatea online.

BTC

BTC este acronimul dat Bitcoins. Este în continuare cea mai utilizată și populară criptomonedă.

Clearnet

Mai simplu spus, claritatea este tot ce puteți găsi pe internet printr-un motor de căutare, cum ar fi Google. Acestea sunt toate site-urile web disponibile public și nu necesită niciun fel de înregistrare sau autentificări de logare. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că site-urile web care necesită un log-in nu sunt neapărat parte din claarnet.

CP

CP este scurt pentru pornografia infantilă. Din păcate, rețeaua întunecată conține o serie de rețele de pedofili prin care membrii lor sunt capabili să facă schimb de materiale ilicite. Este un proces continuu pentru ca forțele de ordine din întreaga lume să încerce să doboare astfel de rețele. Chiar și hacktiviști precum grupul Anonim au întreprins acțiuni împotriva acestui tip de comportament. Din păcate, problema există încă. Ocazional, făptașii sunt arestați și condamnați. Cu toate acestea, marea majoritate a acestor comunități persistă.

Darknet

Darknet este un sinonim pentru web dark. Deși unele opinii despre definiție variază, cei doi termeni sunt folosiți de cele mai multe ori în mod interschimbabil.

Enciclopedie ascunsă

Wiki ascuns este o binecunoscută pagină web întunecată. La prima vedere seamănă foarte mult cu Wikipedia. Cu toate acestea, pe Wiki ascuns găsești link-uri către pagini web întunecate, care au fost grupate în diferite categorii. Acest lucru ajută oamenii să navigheze pe rețeaua întunecată. Dacă vă regăsiți pe Wiki ascunse, ar trebui să aveți grijă cu adevărat, nu faceți clic pe un link către ceva ce nu ați dori să vedeți.

HS

HS este scurt pentru „Servicii ascunse”. Acestea sunt serviciile găsite pe web-ul întunecat, care sunt ascunse, deoarece nu urmăresc adresa IP a utilizatorilor săi și nu își transmit propria adresă IP. Comunicarea este permisă, dar toate canalele sunt obscure.

LEA / LE

LEA și LE sunt scurte pentru „Agențiile de aplicare a legii / Legea executării”. Aceste acronime sunt folosite în camerele de chat de către cei care doresc să rămână din mâinile lor. Agențiile de aplicare a legii sunt prezente și active pe piețele întunecate și încearcă să prindă criminalii cu mâna roșie. Cunoaște-ți drepturile și nu face nimic ilegal. Nu este nimic ilegal cu privire la cercetarea pe web întunecată sau navigarea pe web întunecată.

Cutii misterioase

Casetele misterului întunecat de pe web au fost o nebunie pe YouTube. YouTubers a acționat ca și cum ar fi comandat cutii de mister pe webul întunecat și le-au deschis pe aparatul foto. În timp ce aceste videoclipuri pot părea foarte înfiorătoare și palpitante, acestea sunt foarte probabil complet false.

.Ceapă

.Ceapa este versiunea închisă a web .com. Este sufixul de domeniu cel mai des utilizat pe web-ul întunecat. Și-a primit numele de la The Onion Router (Tor). Browserul Tor este folosit pentru a accesa web-ul întunecat.

Sistem de operare (Live sau gazdă)

Sistemul de operare este scurt pentru sistemul de operare. Un sistem de operare viu ar putea fi un sistem de operare încărcat temporar din software cum ar fi VirtualBox. Un sistem de operare gazdă este sistemul de operare de pe care rulați computerul, adică Windows sau MacOS.

PGP

PGP este scurt pentru „Confidențialitate destul de bună”. Aceasta este o metodă criptografică folosită zilnic de sute de mii de oameni pentru a comunica anonim și sigur.

Camere roșii

Camerele roșii sunt un mit comun al Web Dark. Mulți oameni susțin că există anumite tipuri de site-uri web unde un număr de oameni plătesc o taxă pentru a avea acces la un stream live unde pot vedea pe cineva care este torturat. Din fericire, nu au existat niciodată rapoarte despre camerele roșii care să fi fost de fapt legitime.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto este cel mai probabil un pseudonim pentru creatorul și arhitectul Bitcoin. Cu toate acestea, este posibil și mai plauzibil ca mai multe persoane să colaboreze pentru a crea bitcoin.

Drum de mătase

Silk Road a fost „povestea de succes” originală a rețelei întunecate. Un tânăr a creat o economie de piață complet liberă pentru ca oamenii să concureze. Acesta a fost închis în 2013 și a fost cunoscut mai ales pentru a fi o piață pentru droguri și arme.

frac

Tails înseamnă „Amnesiac Incognito Live System” și este un sistem de operare pe care îl puteți încărca de pe o unitate USB pentru a naviga anonim pe web-ul întunecat. Nici o informație despre activitățile dvs. nu va fi stocată pe computer odată ce ieșiți din sistem.

pisc

Tor este scurt pentru The Onion Router. Acesta este protocolul care vă permite să vizitați web-ul întunecat. Browserul Tor este cel mai folosit browser pentru a vizita web-ul întunecat.

Vânzător

Un furnizor este o persoană care încearcă să vândă bunuri sau servicii pe web-ul întunecat pe o anumită piață.

VPN

VPN este scurt pentru o rețea privată virtuală. Un VPN este utilizat pentru a cripta datele și pentru a vă proteja confidențialitatea online.

Whistleblower

Un informator este cineva care expune greșelile unei companii sau organizații în lume. Adesea, aceștia primesc aceste informații pentru că lucrează pentru organizația în cauză. De obicei, denunțătorii vor să rămână anonimi, deoarece altfel vor fi concediați sau dați în judecată pentru partajarea informațiilor secrete. Din acest motiv, mulți denunțători folosesc rețeaua întunecată pentru a intra în contact cu jurnaliștii în mod anonim

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me