Cum să vă păstrați confidențialitatea pe dispozitivele Android | VPNOverview

Telefon mobil AndroidSistemul de operare Android este cel mai dominant pe piață astăzi. Android deține 87 la sută din piața smartphone-urilor. Mai mult, 66% dintre tablete folosesc Android. În Statele Unite, acest lucru se traduce la peste 107 milioane de oameni cu un telefon Android în buzunar în fiecare zi. În timp ce majoritatea dintre noi apreciază comoditatea și serviciile furnizate pe telefoanele noastre Android, mulți nu pot fi conștienți de riscurile pentru confidențialitatea lor cu utilizarea acestor dispozitive. Prin efectuarea câtorva ajustări ale dispozitivului Android, vă puteți asigura că confidențialitatea este mai bine protejată.


De ce vă faceți griji pentru confidențialitatea Android?

Având în vedere că Android este cel mai mare sistem de operare pentru dispozitive smartphone și Google fiind un astfel de nume recunoscut, este posibil să credeți că nu există probleme cu privire la confidențialitatea utilizării produselor lor. Din nefericire, o simplă citire a politicii de confidențialitate a Android dezvăluie foarte mult preocupările experților în confidențialitate.

Politica de confidențialitate Google explică faptul că dispozitivul dvs. Android va colecta informații, inclusiv conținutul de e-mail, fotografii și videoclipuri. De asemenea, ei urmăresc modul în care utilizați aplicațiile și browserele de pe dispozitiv. Mai mult, Google colectează informații despre termenii de căutare, despre cum interacționezi cu anunțurile, pe cine apelezi și cât timp vorbești cu ei. Android îți monitorizează locația prin GPS, senzorii de pe dispozitiv și Wi-Fi din apropiere, turnuri de celule și dispozitive Bluetooth.

Toate aceste informații sunt colectate pentru a îmbunătăți serviciile lor. Google dorește mai ales să îmbunătățească o direcționare mai bună pentru agenții de publicitate. Google poate percepe mai mult dacă poate viza anunțuri pe grupuri de persoane foarte specifice. Majoritatea profiturilor Google de pe Android provin din publicitate pe baza informațiilor culese despre dvs. de pe dispozitiv.

Setări anunțuri

Preluarea setărilor anunțurilor pe dispozitivul Android este unul dintre cei mai buni pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura datele personale.

Setări de confidențialitate android

Pentru aceasta, accesați setările de pe dispozitivul dvs. Android. Căutați „Google”. Poate fi găsit într-o filă personală sau de sistem, în funcție de dispozitiv. Atingeți-l pentru a afișa setări legate direct de contul dvs. Google.

Setări de confidențialitate android

Pe majoritatea dispozitivelor, „Anunțuri” apare în partea de sus a listei. Atingeți „Anunțuri” pentru a afișa setările asociate publicității vizate contului dvs. Google.

Setări de confidențialitate android

Pe ecranul „Anunțuri” puteți atinge „Anunțuri de către Google” pentru a fi dus la o pagină web care conține mai multe informații despre modul în care Google folosește informațiile dvs. în publicitate. Pentru a opri aplicațiile și serviciile de pe Android să creeze profiluri personalizate ale activității dvs. în scop publicitar, faceți clic pe glisorul de lângă „Renunțați la personalizarea anunțurilor”. Acest lucru oprește toate profilurile viitoare și oprește utilizarea profilului dvs. pentru afișarea anunțurilor vizate.

Pentru a merge cu un pas mai departe, puteți atinge „Resetare ID de publicitate” pentru a dezinforma informațiile stocate deja pe profilul dvs. din ID-ul pe care Google îl atribuie contului dvs..

Setări de urmărire a locației

Una dintre cele mai ciudate moduri în care Android își construiește un profil al intereselor tale pentru agenții de publicitate este prin urmărirea locației tale. Informațiile despre locul în care mergeți cu dispozitivul Android oferă detalii cruciale despre viața dvs. offline, pe care agenții de publicitate nu le-ar putea câștiga. În multe feluri, acesta poate fi un coșmar pentru cei preocupați de confidențialitatea lor.

Urmărind unde este dispozitivul dvs. Android în permanență, Google vă poate determina locația de domiciliu și locul de muncă, unde cumpărați frecvent, cine este medicul dumneavoastră, unde copiii dvs. mergeți la școală și multe alte detalii private. Aceasta este informația pe care în mod normal nu o împărtășiți în mod voluntar cu Google și aproape sigur nu doriți să le partajați cu agenții de publicitate. Ajustarea setărilor locației dvs. vă poate ajuta să păstrați datele cu caracter personal.

Setări de confidențialitate android

În meniul Setări, setările de locație pot fi deseori găsite la rubrica „Confidențialitate și siguranță”. Cu toate acestea, pe unele dispozitive poate fi găsit pur și simplu la „Locație” sau la un titlu similar.

Setări de confidențialitate android

În „Ecran de confidențialitate și siguranță”, atingeți „Locație” pentru a ajusta setările locației.

Setări de confidențialitate android

Aici puteți derula aplicațiile care v-au folosit recent informațiile despre locație. Puteți face clic pe fiecare aplicație sau serviciu pentru a ajusta permisiunea pentru a accesa setările locației sau pentru a dezactiva tot accesul la locație, comutând glisorul din partea de sus a ecranului.

Setări de confidențialitate android

Atingerea „Îmbunătățirea preciziei” va accesa setările care îți identifică locația prin alte dispozitive decât GPS-ul telefonului. Android poate scana rețele Wi-Fi din apropiere pentru a vă ajuta să determinați locația dvs. în funcție de proximitatea dvs. cu acele rețele. Android poate, de asemenea, să vă mapați locația prin dispozitivele Bluetooth din apropiere care difuzează în zona dvs. Aceasta funcționează chiar dacă dispozitivul dvs. are Bluetooth oprit. Pentru a vă menține locația anonimă, puteți face clic pe glisoarele pe una sau pe ambele pentru a „Opri”.

Setări de confidențialitate android

Înapoi în ecranul „Locație”, atingeți „Metoda de localizare” pentru a restricționa accesul la diferitele mijloace de localizare a dispozitivului. Cea mai puțin precisă metodă de identificare este să restricționați Android-ul doar la GPS. Alegeți această metodă pentru cea mai mare securitate în confidențialitate.

Restrângerea permisiunilor aplicației

Când instalați orice aplicație pe dispozitivul dvs., aplicația respectivă va avea nevoie de permisiunea de a accesa anumite servicii de pe telefon pentru a activa unele caracteristici ale aplicației. Deși nu trebuie să fiți de acord cu toate permisiunile solicitate, unele funcționalități pot fi reduse dacă refuzați permisiunea. Din acest motiv, majoritatea oamenilor acceptă pur și simplu orice cerere de permisie pe care o face o aplicație la instalare.

Multe aplicații profită de acest fapt solicitând permisiuni care nu sunt necesare pentru îndeplinirea funcțiilor sale. Aceasta poate include accesarea listelor de contacte, a microfonului, a camerei sau a altor aplicații. Poate fi o idee bună să parcurgeți câteva aplicații pentru a verifica permisiunile acordate și poate revoca unele care nu par a fi necesare.

Setări de confidențialitate android

Din meniul Setări, găsiți setarea „Aplicații”. Aceasta se poate afla sub o filă Dispozitiv, o filă Personal sau într-o listă din Setări.

Setări de confidențialitate android

În meniul „Aplicații”, atingeți „Manager de aplicații.” Acesta va afișa o listă cu toate aplicațiile instalate pe dispozitivul dvs. Android. Atingeți fiecare aplicație pentru care doriți să examinați permisiunile.

Setări de confidențialitate android

Atingeți „Permisiuni” pentru a ajusta la ce servicii va avea acces aplicația.

Setări de confidențialitate android

Dacă ne uităm la aplicația pentru camere, vedem că are acces la „Cameră” din motive evidente. Mai mult, acesta are acces la „Locația” dvs. pentru a eticheta fotografia cu locul în care a fost făcută dacă alegeți această opțiune. Aparatul foto are de asemenea acces la „Microfon”, astfel încât să puteți utiliza controlul vocal pentru a vă informa telefonul când să fotografiați fotografia. În cele din urmă, aplicația are acces la „Storage”, astfel încât poate salva fotografiile pe care le faceți pe dispozitiv. Pentru a dezactiva oricare dintre acestea, comutați glisorul în „Oprit”.

Deși este evident de ce camera are nevoie de acces la „Camera”, este posibil ca permisiunile pentru anumite aplicații să nu fie atât de evidente. Dezactivarea unei permisiuni necesare poate anula aplicația. Nu este nevoie să intrați în panică dacă se întâmplă asta. Pur și simplu reveniți la aplicație și reactivați permisiunea necesară.

Confidențialitatea dvs. este importantă

Indiferent dacă vă preocupă păstrarea informațiilor dvs. private pe dispozitivul dvs. Android sau dacă acordați un dispozitiv copilului dvs., verificarea setărilor de confidențialitate este o modalitate bună de a vă asigura că informațiile dvs. rămân private. Aceste măsuri simple vă vor ajuta să mențineți nivelul de confidențialitate potrivit pentru dvs..

Un alt pas simplu este să configurați conexiunea online printr-o rețea virtuală virtuală (VPN). Acest sistem vă poate ajuta să păstrați anonimatul detaliilor despre locația și utilizarea web și să ofere beneficii, cum ar fi evitarea restricțiilor geografice asupra serviciilor de streaming video. Aflați mai multe despre modul în care un VPN vă poate ajuta cu ușurință să vă asigurați confidențialitatea online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me