Cum să vă gestionați Setările de confidențialitate YouTube | VPNoverview.com

Când vizionați videoclipurile dvs. preferate pe YouTube, probabil nu vi se pare niciodată că YouTube vă urmărește înapoi. Serviciul video monitorizează videoclipurile pe care le vizionați pentru a oferi publicitate mai direcționată. Informațiile despre dvs. sunt colectate și analizate pentru a determina mai bine cine sunteți și care sunt interesele dvs. Modificarea câtorva setări în YouTube vă poate ajuta să vă asigurați confidențialitatea fără să vă coste vreuna dintre funcțiile serviciului.


Cum Google câștigă miliarde de pe YouTube

S-ar putea să vă gândiți la YouTube ca la punctul dvs. de pornire pentru videoclipuri amuzante pentru pisici și trailere de filme. Însă videoclipul este unul dintre cele mai căutate părți în marketing. Cercetările arată că utilizatorii tind să petreacă mai mult timp vizionând un videoclip decât citind un anunț. Drept urmare, agenții de publicitate cheltuiesc miliarde de dolari pentru a-ți privi unul dintre videoclipurile. Una dintre companiile principale care beneficiază de acest lucru este YouTube.

YouTube are peste 149 de milioane de spectatori în fiecare lună. Acești spectatori consumă în medie 1 miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi. Având în vedere faptul că mulți oameni care folosesc serviciul, nu este de mirare că YouTube a reușit să aducă o estimare de 8 miliarde de dolari în 2015. Dar de unde provin toți acești bani?

Cât te afectează publicitatea

Când vă gândiți la anunțuri care vă afectează, probabil vă gândiți la un anunț care vă determină să achiziționați un produs sau să vizionați o nouă emisiune TV. Și în timp ce anunțurile sunt eficiente pentru a-și vinde produsele, acestea te afectează și în multe alte moduri.

Modul în care Google reușește să obțină miliarde de dolari de pe YouTube este prin anunțuri vizate. Aceste reclame nu sunt trimise doar tuturor utilizatorilor YouTube, ci sunt direcționate cu atenție către utilizatorii cu un anumit profil. Fiecare videoclip vizionat pe site, fiecare căutare a unui videoclip, ajută YouTube să creeze un profil mai direcționat al intereselor tale. Chiar și date despre cât timp vizionați un videoclip, la ce punct faceți clic pentru următorul videoclip și cu ce reclame cu care interacționați sunt colectate de YouTube.

De-a lungul timpului, profilul tău afectează anunțurile pe care le vezi, videoclipurile propuse pentru vizionare și experiența ta pe YouTube. Informațiile private despre care s-ar putea să credeți că sunt păstrate în secret sunt colectate de către companie pentru a-și regla profilul. Confidențialitatea dvs. este afectată, chiar și fără să vă dați seama.

Preia controlul asupra setărilor de confidențialitate YouTube

În timp ce nu puteți bloca toate anunțurile de pe YouTube, chiar și cu blocante de anunțuri, puteți limita informațiile colectate în profilul dvs. Prin ajustarea setărilor de confidențialitate din contul YouTube, puteți limita accesul la informațiile dvs..

Găsirea controalelor de confidențialitate

Setări de confidențialitate YouTubePe site-ul web, navigați la ecranul de pornire YouTube. În partea de sus din colțul din dreapta-dreapta, veți vedea pictograma profilului. Faceți clic pe ea pentru a afișa setările.

În aplicația YouTube, puteți găsi un ecran cu setări similare. Din ecranul de start atingeți pictograma profilului dvs. din colțul din dreapta sus.

Faceți clic pe „Setări” fie pe aplicație, fie pe pagina web.

Aici veți găsi fila „Confidențialitate”. Faceți clic pe asta pentru a afișa setările de confidențialitate. Ecranele sunt foarte diferite în funcție de faptul dacă sunteți în aplicație sau pe site-ul web. Mai jos vom descrie ce puteți ajusta în setările aplicației și pe site-ul web.

Ajustați-vă Setările de confidențialitate din aplicația YouTube

De aici puteți adresa două secțiuni principale – istoricul căutării și istoricul dvs. de vizionare.

De fiecare dată când vizionați un videoclip, chiar și pentru doar câteva momente, acesta este adăugat la istoricul vizionării. Aceasta face parte din datele pe care YouTube le folosește pentru a vă crea profilul. Faceți clic pe glisorul de lângă „Opriți istoricul vizionării” pentru a opri YouTube să colecteze aceste informații.

Pentru a șterge complet informațiile pe care Google le-a stocat despre istoricul vizionării, faceți clic pe „Ștergeți istoricul vizionărilor” din partea de sus a ecranului. Acest lucru va șterge toate videoclipurile stocate în istoricul dvs. până în acest moment.

Istoricul căutărilor este înregistrarea pe care YouTube o păstrează la căutările pe care le efectuați în YouTube. Acest lucru este separat de orice căutare pe care o faceți în motorul de căutare Google sau în bara de adrese Chrome. Pentru a opri YouTube să înregistreze istoricul căutării, faceți clic pe glisorul de lângă „Întrerupeți istoricul căutării”. De asemenea, puteți șterge istoricul căutării dvs. de pe YouTube făcând clic pe „Ștergeți istoricul căutărilor” din partea de sus a ecranului.

Dacă preferați să păstrați confortul ca YouTube să vă afișeze istoricul de căutare și vizionare, dar doriți să excludeți un anumit videoclip, modul Incognito este răspunsul.

În ecranul „Cont”, faceți clic pe „Activare Incognito”. Videoclipurile căutate și urmărite în modul „Incognito” nu vor fi adăugate în căutarea sau în istoricul vizionării. În prezent, modul Incognito este disponibil numai în aplicația YouTube.

Ajustați-vă Setările de confidențialitate pe site-ul web YouTube

Aici vi se prezintă diferite opțiuni decât în ​​aplicație. Aveți opțiunea de a păstra privat videoclipurile preferate. Selectând acest lucru, persoanele care îți vizitează profilul vor vedea videoclipurile pe care ai făcut clic pe „Like”. În același mod, puteți menține private listele de redare salvate sau abonamentele la canalele video ale altor persoane.

Pentru a controla modul în care YouTube afișează anunțuri în funcție de profilul dvs., consultați mai jos pagina în secțiunea intitulată „Anunțuri bazate pe interesul meu”. Veți găsi un link către „Setările anunțurilor Google” care vă vor duce la setările de anunțuri pentru toate Google, nu doar pentru YouTube.

Pentru a opri Google să vă facă publicitate direcționată în funcție de profilul dvs., faceți clic pe glisorul de lângă „Personalizarea anunțurilor este ACTIVATĂ”. Dezactivarea acestei funcții nu vă va împiedica să vedeți anunțuri pe YouTube și alte produse Google, ci le va împiedica să prezinte anunțuri direcționate în funcție de profilul dvs..

Un simplu pas pentru a vă proteja confidențialitatea

YouTube colectează o cantitate enormă de informații personale despre dvs. pentru a crea anunțuri vizate. Ajustarea setărilor dvs. de confidențialitate va reduce cantitatea de informații pe care YouTube și Google le are despre dvs. Faptul rămâne totuși că aceste companii încă știu mai multe despre tine decât poate că le vrei.

Un simplu pas pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți drastic confidențialitatea este să folosiți un serviciu VPN. Un VPN vă păstrează informațiile anonime, acționând ca intermediar între dvs. și site-urile web pe care le vizitați online. Informațiile de pe computer sunt criptate și trimise serverului VPN. Acolo este trimis pe site, iar site-ul returnează datele solicitate serverului VPN. Serverul îți transmite informațiile înapoi către tine, criptând datele către și de pe computer.

Deoarece site-urile web la care accesați se ocupă doar de un server VPN și nu cu dvs. direct, rămâneți anonimi. Confidențialitatea dvs. rămâne păzită în timp ce aveți acces complet la site-urile și serviciile pe care ați ajuns să le apreciați. Un VPN oferă, de asemenea, alte avantaje, cum ar fi evitarea restricțiilor geografice de a transmite video sau firewall-uri la locul de muncă. Pentru a afla mai multe despre cum vă poate beneficia un VPN, consultați postarea noastră despre alegerea celui mai bun VPN pentru nevoile dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me