Cum să vă gestionați setările de confidențialitate pe Tinder | VPNOverview

Logo-ul TinderTinder este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de întâlnire din lume acum. Începând cu 2012, putem să glisăm profilurile utilizatorilor din apropiere spre dreapta („Sunt interesat”) sau spre stânga („Nu mă interesează”). Se estimează că aproximativ 50 de milioane de oameni utilizează aplicația din întreaga lume. Sensul de alunecare la stânga și la dreapta a devenit chiar cunoștințe comune pentru mulți. Întâlnirea online este în mare parte doar distracție. Aplicațiile de întâlnire permit utilizatorilor să se întâlnească cu alții în timp ce stau pe canapeaua lor de zi. Totodată, simultan, există mai multe riscuri de confidențialitate legate de utilizarea acestor aplicații. Este întotdeauna înțelept să fii conștient de acestea.


Acest articol nu are scopul de a provoca panică sau de a împiedica oamenii să folosească aplicații de întâlnire. Cu toate acestea, dorim să vă ajutăm să vă protejați cât mai bine împotriva oricăror riscuri pentru confidențialitatea personală. Pentru a vă asigura că utilizarea aplicațiilor de matrimoniale precum Tinder rămâne distractivă, vă recomandăm să luați câteva măsuri de precauție. De exemplu, nu folosiți niciodată poza de profil pe Twitter sau Instagram pe Tinder, fiți atenți și atenți când planificați o dată, nu împărtășiți prea multe informații despre dvs., nu raportați un comportament suspect și nu folosiți un VPN atunci când este posibil..

Care sunt riscurile de confidențialitate ale utilizării Tinder?

Activitatea dvs. poate fi monitorizată

Este posibil ca activitatea dvs. de pe Tinder să nu fie atât de privată pe cât credeți. Un raport al companiei de cibersecuritate Checkmark menționează două vulnerabilități majore în aplicațiile Tinder iOS și Android. Ambele vulnerabilități se referă la problema insuficientă a criptării. O problemă este că aplicația nu utilizează protocolul HTTPS securizat pentru criptarea imaginilor de profil. În plus, date diferite sunt trimise de pe serverele Tinder pentru swipes din stânga și din dreapta.

Drept urmare, în timp ce text cum ar fi nume și informații personale este criptat, imaginile de profil Tinder nu sunt. Aceasta înseamnă că este posibil ca hackerii să vă monitorizeze activitatea și să vadă ce poze de profil vă uitați. Acestea pot face acest lucru prin interceptarea traficului între dispozitivul dvs. mobil și serverele Tinder. În plus, hackerii pot utiliza datele de pe serverele lui Tinder pentru a determina dacă ați trecut de la dreapta sau ați trecut din stânga pe o imagine. Pentru ca hackerii să vă intercepteze datele, trebuie să fie pe aceeași rețea Wi-Fi ca dvs., iar rețelele publice sunt cele mai vulnerabile.

Deși este puțin probabil ca un hacker să-ți intercepteze datele Tinder să conducă la furt de identitate, totuși, există totuși consecințe asupra utilizatorului. Acest lucru este valabil mai ales în țările cu opinii negative despre întâlnirea, relațiile homosexuale și relațiile intime în afara căsătoriei.

Alți utilizatori îți pot găsi locația

Marcator locație smartphoneDin păcate, atunci când utilizați Tinder, locația dvs. ar putea fi vizibilă pentru alți utilizatori. Datele de procesare a locației Tinder se întâmplă pe partea de client. Datele de locație pentru utilizatorii potriviți pe o rază de 25 de mile sunt trimise pe dispozitivele utilizatorilor și sunt extrem de exacte. În iulie 2014 a fost descoperită o vulnerabilitate de securitate în ceea ce privește modul în care Tinder a trimis coordonatele de latitudine și longitudine pe dispozitivele utilizatorilor. Vulnerabilitatea a însemnat că oricine are cunoștințe de programare de bază vă poate găsi coordonatele de locație. De asemenea, a crescut riscul utilizatorilor de a fi urmărit de prădători care au folosit aplicația Tinder.

Tinder a remediat această vulnerabilitate prin înlocuirea coordonatelor cu măsuri de distanță, ceea ce face mai dificil, dar nu imposibil pentru utilizatori să vă descopere locația.

Tinder vă stochează datele personale

Politica de confidențialitate a Tinder prevede că datele dvs. pot fi utilizate în scopuri publicitare. Continuă să spună că „nu trebuie să vă așteptați ca informațiile dvs. personale, chaturile și comunicările să rămână întotdeauna sigure.” În practică, acest lucru se poate traduce la sute de pagini de date.

În 2017, jurnalista franceză Judith Deportail a solicitat ca Tinder să-și elibereze datele personale și a fost șocat când Tinder i-a trimis 800 de pagini din informațiile sale personale. Cazul lui Deportail nu este neobișnuit, deoarece Tinder are o cantitate mare de date pentru toți utilizatorii săi. Tipurile de informații pe care Tinder le achiziționează includ locația dvs., Facebook îi place, linkurile către fotografiile Instagram (chiar dacă contul a fost șters), conversațiile Tinder cu meciurile și câți prieteni Facebook aveți..

Este important să rețineți că, atunci când discutați cu cineva peste Tinder, dezvăluiți informațiile dvs. în aplicație, pe lângă persoana cu care vorbiți.

Activitatea Tinder dvs. poate fi vizibilă pe Facebook

Dacă decideți să vă înscrieți cu Tinder folosind contul de Facebook, fiți conștienți că va trebui să luați măsuri pentru a vă asigura că activitatea dvs. Tinder nu va fi vizibilă pe Facebook. Când vă înscrieți la Tinder cu Facebook, aplicația are acces complet la profilul dvs. de Facebook. Apoi trage date din profilul dvs. pentru a obține fotografiile, locația și interesele dvs. pentru a vă ajuta să vă potriviți cu oamenii din zona dvs. Dezavantajul acestei integrări este că s-ar putea să dezvăluiți întâmplător că utilizați Tinder tuturor prietenilor dvs. de pe Facebook. Există, de asemenea, riscul ca cineva pe care l-ai întâlnit pe Tinder să te găsească pe Facebook și să te contacteze acolo. Dacă vă înscrieți cu Facebook, va trebui să vă ajustați setările de confidențialitate pentru a evita acest lucru. O altă opțiune este să vă înscrieți la Tinder folosind numărul de telefon mobil.

Pericole în viața de zi cu zi

Tinder este și rămâne un serviciu de întâlniri online. Aceasta înseamnă că, indiferent de modul în care utilizați aplicația, veți intra în contact cu străini. Probabil că nu veți ști absolut nimic despre acești necunoscuți, așa că există întotdeauna posibilitatea de a fi captivat. Deși acest lucru poate părea înfricoșător, nu este complet neașteptat. Totuși, vrem să vă informăm despre diferitele pericole care pândesc pe Tinder. Aceasta nu înseamnă că aplicația în sine este periculoasă, ci că oamenii abuzează de rețeaua socială existentă pe care Tinder trebuie să o ofere.

„Ghidul de urmărire Tinder”

stalker în tufișuriPe mai multe forumuri și site-uri web, oamenii vorbesc despre „Tinder Stalking Guide”. Acesta a fost un ghid online care v-a spus exact cum puteți afla cât mai multe informații despre meciul dvs. cu Tinder. În câteva minute, puteți găsi informații personale despre peste 40% din profilurile Tinder, urmărind, de exemplu, conturile lor Twitter, Instagram sau Facebook..

Acest ghid pare să dispară de pe internet sau cel puțin de pe web-ul de suprafață, dar chiar și așa, de multe ori este foarte ușor pentru străini să găsească informații despre tine. Singurele lucruri de care ar putea avea nevoie sunt imaginea ta de profil Tinder și numele tău. Prin intermediul Google, ar putea utiliza o căutare inversă a imaginii pentru a accesa celelalte canale de socializare. Menționați orașul în care trăiți, locul de muncă sau restaurantul preferat acolo? Apoi, oricine are intenții rele poate folosi aceste informații pentru a vă juca sau a șantaja. Unii utilizatori ar putea dori să cunoască un pic mai multe despre tine înainte de a începe întâlnirea. Într-un astfel de caz, trebuie să vă întrebați dacă este un lucru bun, ei pot învăța tot felul de lucruri despre viața privată fără permisiunea dvs., pur și simplu prin Googling.

Tinder și crimă

Grindr a apărut în știri destul de des, deoarece infractorii au folosit aplicația pentru a comite infracțiuni împotriva membrilor comunității LGBT. Unele site-uri de știri au colecții întregi de articole de știri despre datele Tinder au greșit în cel mai rău mod. În 2017, americanul Sydney Loofe a fost ucis după data de Tinder. Cu un an înainte ca oasele unei femei să fie găsite în Mexico City. Aceasta a rămas tot după ce bărbatul pe care l-a întâlnit pe Tinder și-a aruncat corpul în acid clorhidric.

Există nenumărate alte exemple de persoane care au devenit victime ale omorului sau abuzului prin Tinder. Atât bărbații, cât și femeile prezintă acest risc. În aproape toate cazurile, o întâlnire din viața reală după o întâlnire inițială pe Tinder a mers extrem de groaznic. Astfel de crime sunt greu de prevenit pentru Tinder, deoarece niciuna dintre ele nu apare efectiv în aplicația în sine. Acesta este motivul pentru care este extrem de important să fii prudent atunci când decizi să întâlnești cu cineva.

șantajarea

Nu doar violența fizică poate transforma un meci inițial Tinder într-un coșmar. Șantajul online are loc și în mod obișnuit. În urmă cu doi ani, un băiat de 20 de ani din Olanda și-a încheiat viața după ce a fost păcălit și șantajat pe Tinder. Un bărbat de acolo s-a prefăcut că este o femeie și a schimbat poze și videoclipuri nud cu victima. După această pescuit inițial, bărbatul din spatele profilului fals s-a întors împotriva băiatului și l-a obligat să plătească dacă nu dorește ca materialul să fie trimis tuturor prietenilor și familiei sale. Într-o panică, băiatul s-a sinucis.

Din păcate, cazuri de șantaj precum acest lucru se întâmplă destul de des pe Tinder. Deoarece acest tip de crimă nu are nevoie de o întâlnire de viață reală, infractorii cibernetici pot reprezenta cu ușurință ca altcineva. Un bărbat poate să caute câteva imagini pe Google și să creeze un profil Tinder de sex feminin care să vizeze bărbați heterosexuali. În acest fel, nu știi niciodată cu cine ai de-a face.

Cum vă puteți proteja confidențialitatea pe Tinder?

Având în vedere toate încălcările posibile ale confidențialității care pot apărea cu Tinder, ce puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea? Există o serie de pași pe care îi puteți face pentru a vă ajuta să vă ascundeți locația și identitatea pe Tinder. Iată câteva dintre cele mai importante:

Fii atent ce împărtășești online

Este important să aveți în vedere consecințele înainte de a posta ceva online sau în aplicații de întâlnire. Chiar dacă nu furnizați numele complet sau informațiile de contact, alți utilizatori vă pot identifica în continuare prin alte mijloace. De exemplu, cineva de pe Tinder ar putea face o căutare inversă a imaginii pentru a vedea dacă imaginea dvs. apare în altă parte online. Dacă ai folosit Facebook pentru a te înscrie la Tinder, cineva ar putea găsi cu ușurință profilul tău de Facebook, deoarece Tinder își trage poza de profil de pe Facebook. Pentru a vă proteja confidențialitatea, ar trebui să utilizați o imagine diferită pentru Tinder care nu există în altă parte pe internet. De asemenea, ar trebui să evitați să puneți numele locului de muncă sau al școlii pe Facebook. În plus, evitați să puneți link-uri către Instagram sau mânerele de socializare pe profilul Tinder.

Utilizați un cont Facebook pentru Burner pentru Tinder

O modalitate populară de a-ți separa profilurile Tinder și Facebook este de a crea un cont Facebook suplimentar pe care îl folosești doar pentru Tinder. Astfel poți folosi contul tău de Facebook a arzătorului pentru a accesa Tinder, având în același timp mai mult control asupra vieții private. Când vă înscrieți, utilizați o adresă de e-mail temporară și utilizați un pseudonim pentru contul de Facebook al arzătorului. De asemenea, este bine să încărcați câteva fotografii care nu există online în altă parte. Luând aceste precauții, puteți face mai dificil pentru cineva pe care tocmai l-ați întâlnit pe Tinder să vă găsească online.

Ajustați-vă Setările de confidențialitate Facebook

Indiferent dacă alegeți sau nu să utilizați un cont Facebook pentru arzători, este important să vă ajustați setările de confidențialitate Facebook. Scopul este să păstrezi meciurile Tinder în aplicația online și să le împiedici să te contacteze prin Facebook. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să accesați fila Confidențialitate Facebook și să schimbați setările la următoarele:

 • Cine vă poate vedea postările viitoare? > Doar eu
 • Cine vă poate vedea lista de prieteni > Doar eu
 • Cine vă poate trimite o cerere de prietenie? > Prietenii prietenilor
 • Cine vă poate căuta prin e-mail? > Prieteni
 • Cine vă poate căuta după numărul de telefon > Prieteni
 • Permiteți motoarelor de căutare din afara Facebook să se conecteze la profilul dvs. > Debifează caseta

Următorul pas este să faceți clic pe fila Etichetare și Cronologie din setările dvs. Facebook. Modificați aceste opțiuni la următoarele:

 • Cine poate posta în cronologia ta? > Doar eu
 • Cine poate vedea postările etichetate pe cronologia dvs.? > Doar eu
 • Cine poate vedea ce postează alții pe cronologia dvs.? > Doar eu
 • Când sunteți etichetat într-o postare, cine doriți să adăugați publicului? > Doar eu
 • Sugestii de etichetare > Nimeni

Făcând acești pași vă poate ajuta să vă asigurați că profilul dvs. Facebook nu va fi vizibil pentru străini.

Ascundeți-vă aplicația Tinder de pe Facebook

Deoarece Facebook permite integrări cu multe servicii, inclusiv Tinder, va trebui să faceți măsuri pentru a ascunde aplicația Tinder de Facebook. Dacă doriți să ascundeți faptul că sunteți pe Tinder de prietenii dvs. Facebook, trebuie să accesați setările de confidențialitate Facebook și să selectați „Vezi mai multe setări”. De aici trebuie să alegeți Aplicații, să localizați aplicația Tinder și să apăsați opțiunea „Editare” din dreapta aplicației. Navigați la Vizibilitatea aplicațiilor și a postărilor și selectați opțiunea „Numai eu”. Aceasta înseamnă că numai tu vei putea vedea accesul Tinder.

Utilizați un VPN

VPN pe mobilMulte aplicații de întâlnire nu sunt suficient de atenți cu datele dvs. Utilizează conexiuni nesigure, cum ar fi protocolul HTTP, pentru a încărca imagini. Acest lucru îi face foarte vunerabili pentru om în atacurile de la mijloc. Pentru a vă asigura că datele dvs. de întâlnire nu intră în mâinile greșite, puteți utiliza un VPN. Un VPN creează o conexiune criptată între dvs. și server. În acest fel, alții nu vă pot vedea adresa IP și nu vor ști ce faceți în aplicații precum Tinder. Un VPN vă poate ajuta să păstrați datele personale cu caracter personal.

Pentru comunitatea LGBT: folosiți Alertă pentru călători

Recent Tinder a făcut o actualizare care poate ajuta la protejarea oricăror membri LGBT folosind aplicația. Cu funcția Alertă pentru călători, aplicația vă avertizează de fiecare dată când intrați într-un teren sau zonă care are legile împotriva persoanelor LGBT. Ori de câte ori călătoriți într-o astfel de țară, Tinder vă va trimite o notificare. Dacă îți afișezi preferința sexuală în profilul tău, aceasta va deveni invizibilă până când vei părăsi zona respectivă. În afară de asta, puteți dezactiva opțiunea „Afișați-mi pe Tinder” în setările aplicației pentru o securitate suplimentară. Dacă faceți acest lucru, profilul dvs. nu va mai fi vizibil pentru nimeni. Deoarece unele guverne pedepsesc legile și relațiile LGBT, iar aplicațiile de întâlnire sunt uneori folosite pentru a urmări persoanele LGBT, noua actualizare este una foarte necesară și importantă.

Raportați un comportament suspect

Tinder încearcă în mod constant să elimine profilurile false, ciminale și roboți din aplicația lor. Îi puteți ajuta raportând orice comportament suspect. Dacă raportați un cont suspect, echipa Tinder poate investiga și elimina acel cont. Acest lucru vă poate face pe dumneavoastră și alți utilizatori mai în siguranță. Iată câteva exemple de comportament care încalcă termenii lui Tinder:

 • Utilizatorii care cer bani sau o donație
 • Utilizatorii care cer poze
 • Copii sub vârstă care folosesc aplicația
 • Utilizatori care îi hărțuiesc pe alții
 • Utilizatorii care acționează necorespunzător după o întâlnire
 • Profiluri false / pescuit
 • Spam, încearcă să vândă produse utilizatorilor

Dacă încurajați oricare dintre lucrurile menționate mai sus, puteți contacta direct Tinder. De asemenea, puteți bloca utilizatorii care vă hărțuiesc. În acest fel, este imposibil pentru ei să vă contacteze prin intermediul aplicației.

Gânduri finale

În timp ce Tinder și alte aplicații de întâlnire sunt extrem de populare, aceste aplicații prezintă, de asemenea, un risc pentru confidențialitatea ta. Vulnerabilitățile din aplicația Tinder pot duce la spionarea de către hackeri a activității tale sau la alți utilizatori Tinder care îți dau seama de locația ta. În plus, Tinder colectează datele dvs. personale, iar integrarea aplicației cu Facebook poate duce, de asemenea, la o încălcare a vieții private. Acestea sunt considerente pe care fiecare utilizator Tinder ar trebui să le cunoască. Deși Tinder vă poate accesa datele, luând măsuri de precauție, vă puteți proteja confidențialitatea într-o anumită măsură atunci când utilizați aplicația de întâlnire.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me