Cum să sunați și să trimiteți un text anonim | VPNoverview.com

Cu oferta interminabilă de aplicații de pe smartphone-urile noastre, este ușor de uitat uneori că putem folosi în continuare telefoanele noastre pentru a trimite texte și a face apeluri telefonice. Întrucât problemele de confidențialitate și siguranță online au devenit tot mai apăsătoare în ultimii ani, este posibil să credeți că nu există nicio modalitate de a trimite un text sau de a apela anonim. Din fericire, există.


Majoritatea oamenilor își folosesc numele real atunci când își configurează smartphone-ul și leagă dispozitivul la adresa personală de e-mail. Ca atare, majoritatea numerelor de telefon sunt legate de o adresă de e-mail activă și de obicei pot fi urmărite proprietarului său. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a apela și a scrie text în mod anonim doar cu câteva trucuri simple sau aplicații terțe.

Vrei să suni pe cineva, dar nu vrei ca această persoană să aibă numărul tău de telefon personal? Sau doriți să trimiteți texte ca expeditor privat? Poate că preferați doar să comunicați cu cineva într-un mod sigur și criptat, astfel încât nimeni, în afară de voi, nu are acces la comunicarea dvs. Toate aceste opțiuni sunt disponibile oricărui utilizator de smartphone. Iată cum procedați.

Sunați anonim

Smartphone cu imagine de ureche

Există o mulțime de motive pentru care nu ați dori ca anumite persoane sau organizații să aibă numărul dvs. de telefon personal. S-ar putea să doriți să evitați telemarketers, escrocherii, robocalluri sau chiar stalkers, de exemplu. Cu toate acestea, setarea implicită pentru orice smartphone este să afișeze numărul dvs. de telefon atunci când sunați pe cineva.

Pentru a suna în mod anonim, trebuie să ascundeți ID-ul apelantului în setările aplicației de telefon. Când faceți acest lucru, persoana pe care o sunați nu vă va vedea numărul real de telefon, ci doar că este apelat de un „număr privat”. Diferite sisteme de operare mobile au configurații diferite pentru ascunderea ID-ului apelantului, dar vă vom prelua prin setările de bază pentru dispozitivele care rulează pe Android sau iOS.

Ascunderea ID-ului apelantului în Android

Există multe versiuni de Android pe piață. Odată cu apariția noilor versiuni, meniul de setări este adesea ajustat în timp. Dacă telefonul dvs. nu este complet actualizat sau utilizează o piele diferită de dezvoltator (cum ar fi design-urile personalizate ale Samsung sau Motorola), există șansa ca meniul dvs. de setări să arate ușor diferit de capturile de ecran afișate aici. În acest caz, puteți căuta pur și simplu cuvintele cheie potrivite și veți găsi în cele din urmă ceea ce căutați. Imaginile pentru acest tutorial au fost realizate pe un model OnePlus care rulează pe Android 9.

Vrei să ascunzi ID-ul apelantului pe un dispozitiv Android? Urmați următorii pași:

 1. Deschideți aplicația pentru telefon pe dispozitiv. Aceasta este aplicația pe care o utilizați pentru a apela alții. Aplicația este plasată de obicei pe ecranul de start în colțul din stânga jos și arată ca un pătrat (verde) cu un telefon în el.
 2. Atingeți cele trei puncte în colțul din dreapta sus și selectați „Setări”.
 3. Deschideți „Setări apel”.
 4. Selectați cartela SIM utilizați în prezent Dacă aveți o singură cartelă SIM în smartphone, puteți sări peste acest pas.
 5. Accesați „setări suplimentare”.
 6. Atingeți „ID apelant”.
 7. Selectați „Ascunde numărul”.

Setări pentru ID-ul apelantului Android Imagini
De acum înainte, numărul dvs. de telefon nu va mai fi vizibil pentru nimeni pe care îl sunați. Acest lucru este excelent pentru confidențialitatea dvs., dar poate avea și o latură negativă. Nu vă mirați dacă mai puține persoane răspund brusc la telefonul lor când le sună.

Ascunderea ID-ului apelantului în iOS (iPhone)

La fel ca în cazul Android, este foarte simplu să ascundeți și ID-ul apelantului în iOS. Iată cum procedați:

 1. Deschide setări pe iPhone.
 2. Selectați “Telefon“.
 3. Selectați “Afișează ID-ul apelantului“.
 4. Comutați „Afișați ID-ul apelantului”, astfel încât opțiunea este oprit.

Setări pentru ecranul ID-ului apelantului iPhone iOS

Efectuarea unui singur apel anonim

De asemenea, este posibil să apelați pe cineva în mod privat prin adăugarea unui cod mic în fața numărului pe care îl apelați. Avantajul acestei metode este că nu trebuie să parcurgeți toate setările și apoi să o schimbați înapoi când doriți ca numărul dvs. să fie din nou vizibil. Dacă sunteți doar un singur telefon privat pe care îl urmați, tot ce trebuie să faceți este să aflați ce cod să adăugați pentru țara dvs. particulară.

Cod
Lucreaza pentru
* 67Statele Unite (cu excepția AT&T), Canada (linie fixă), Noua Zeelandă (telefoane Vodafone)
# 31 #Statele Unite (AT&Telefoane T), Australia (mobil), Albania, Argentina (mobil), Bulgaria (mobil), Danemarca, Canada (mobil), Franța, Germania (unii furnizori de telefonie mobilă), Grecia (mobil), India (numai după deblocarea rețelei), Israel (mobil), Italia (mobil), Olanda (telefoane KPN), Africa de Sud (mobil), Spania (mobil), Suedia, Elveția (mobil)
* 31 #Argentina (linie fixă), Germania, Elveția (linie fixă)
1831Australia (fix)
3651Franța (linie fixă)
* 31 *Grecia (linie fixă), Islanda, Olanda (majoritatea transportatorilor), România, Africa de Sud (telefoane Telkom)
133Hong Kong
* 43Israel (linie fixă)
* 67 #Italia (linie fixă)
184Japonia
0197Noua Zeelandă (telefoane Telecom sau Spark)
1167Telefoane rotative în America de Nord
* 9 #Nepal (numai telefoane NTC preplătite / post-plătite)
* 32 #Pakistan (telefoane PTCL)
* 23 sau * 23 #Coreea de Sud
067Spania (fix)
141Regatul Unit, Republica Irlanda

Dacă telefonul dvs. funcționează printr-o rețea GSM (ca majoritatea Androids), puteți întotdeauna dial # 31 # pentru a bloca ID-ul apelantului. Același lucru este valabil dacă încă nu sunteți sigur ce cod să utilizați. # 31 # funcționează în majoritatea cazurilor.

Textarea în mod anonim

De asemenea, este posibil să trimiteți texte anonime pe site-uri web speciale. Dacă intenționați să faceți acest lucru, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că există numeroase site-uri false în jurul valorii de servicii de mesagerie falsă. Ei promit să vă trimită mesaje text, dar în schimb încercați să instalați malware pe dispozitivul dvs. Între timp, textul tău nu este niciodată trimis. Dacă primiți vreodată un text ciudat dintr-o sursă necunoscută, asigurați-vă că nu faceți niciodată clic pe niciun link din interiorul mesajului. Acest lucru ar putea compromite serios dispozitivul.

Un site web de încredere care îți transmite de fapt textele anonime este anonymoustext.com. Procedura de pe site-ul lor este foarte simplă și site-ul este foarte ușor de utilizat. Dacă doriți să utilizați acest serviciu, puteți face acest lucru urmând acești pași:

 1. Du-te la site-ul anonymoustext.com.
 2. Alegeți cum doriți să apară expeditorul pe dispozitivul destinatarului. Cea mai evidentă alegere este să continuați acest lucru pe „Anonim“. Cu toate acestea, puteți alege, de asemenea, să fie afișat un număr de telefon din Marea Britanie sau din SUA.
 3. Introduceți numărul de telefon a destinatarului. Nu uitați să adăugați codul de țară corect!
 4. Introduceți mesajul doriți să trimiteți.
 5. Selectați dacă doriți trimiteți-o acum sau la o dată ulterioară.
 6. Faceți clic pe continuați
 7. Plătește pentru textul tău. Puteți face acest lucru fie prin PayPal, Apple Pay, Google Pay sau prin card de credit.

captură de ecran anonim texting text

Anonymoustext.com oferă un serviciu de încredere, dar nu este tocmai ieftin. Un singur text vă va costa până la 1,25 USD. Cu toate acestea, există opțiuni speciale disponibile în cazul în care doriți să trimiteți mai mult de un singur text anonim:

„Trimiterea unui text costă 1,25 USD pe mesaj. Un text lung cu mai mult de 160 de caractere costă 0,25 USD în plus pentru fiecare mesaj suplimentar. Puteți plăti cu PayPal, Apple Pay, Google Pay sau un card de credit. Este o singură plată și nu este atașat niciun abonament. Beneficiarul mesajului text nu va fi perceput. ”

VoIP criptat și mesagerie text

Poate că îngrijorarea dvs. nu este neapărat că doriți să rămâneți anonimi cu persoana cu care comunicați. Dacă mai degrabă rămâneți ascuns de străini care ar putea spiona conversația dvs., există o serie de aplicații terțe disponibile pentru a comunica în mod privat. Din fericire, aceste aplicații alternative sunt în mare parte gratuite și disponibile tuturor utilizatorilor online.

Aplicațiile implicite care vin cu smartphone-ul dvs. nu sunt protejate în mod suficient împotriva unei eventuale supravegheri. Prin urmare, vom sugera două alternative care pot scădea mult probabilitatea ca cineva să asculte conversația dvs. Ca atare, acestea sunt instrumente excelente pentru informatori, jurnaliști, oameni care trăiesc în țări autocratice sau pentru oricine dorește pur și simplu să comunice în privat. Există mai multe aplicații de mesagerie privată disponibile, dar cele două sugerate aici, Signal și Linphone, au o înregistrare constantă în a furniza o comunicare sigură pentru orice utilizator online. O bună sursă pentru verificarea software-ului de comunicații private este privacytools.io.

Semnal: apelare și mesaje criptate

Semnalul a fost proiectat special pentru o comunicare criptată sigură. Toate textele sale și apelurile telefonice sunt securizate printr-o criptare end-to-end. În afară de aceasta, Signal are o serie de caracteristici utile, cum ar fi un cronometru pentru mesajele care se autodistrug. Semnalul este complet gratuit și disponibil pentru Android, iPhone și Windows.

Linphone: VoIP criptat

Dacă doriți să faceți videocall pe cineva într-un mod sigur și sigur, Linphone este o opțiune foarte decentă. Software-ul este complet open-source și disponibil gratuit. Este disponibil pentru Windows, MacOS, iOS, Linux și Android. Toate mesajele trimise prin Linphone sunt securizate cu criptare end-to-end.

Gânduri finale

Există mai multe modalități de a text și de a apela în siguranță și anonim. Vă puteți ascunde ID-ul apelantului, puteți utiliza un site web extern pentru a vă trimite mesaje sau utilizați o aplicație terță parte care furnizează criptare end-to-end pentru orice mesaj pe care îl trimiteți. O notă finală pe care dorim să o lămurim este aceea că aceste sfaturi și instrumente există pentru a oferi utilizatorilor securitate și anonimat. Nu există, astfel încât să le puteți folosi pentru a abuza sau a hărțui pe alții. Mai multe persoane au intrat în probleme după ce i-au deranjat pe ceilalți la telefon folosind numere de telefon anonime. Confidențialitatea dvs. este importantă, dar nu ar trebui să vină în detrimentul altora.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map