Cum să obțineți acces în siguranță la Web Dark: ghid pas cu pas

Pânza întunecată poate fi un loc destul de periculos dacă nu luați măsurile de precauție potrivite. Puteți rămâne relativ în siguranță cu un antivirus bun și un VPN decent. Cu toate acestea, dacă vrei să fii complet anonim și să îți protejezi dispozitivul, vei avea nevoie de ceva mai mult decât atât. Mai jos veți găsi 16 pași care vă pot ajuta să vizitați site-ul întunecat în siguranță. Cu toate acestea, rețineți că lucrurile se schimbă rapid și hackerii devin mai deștepți în fiecare zi.

 1. Asigurați-vă că aveți elementele de bază
 2. Utilizați un sistem de operare live mobil (opțional)
 3. Utilizați un VPN pentru a cripta traficul de internet
 4. Descărcați Tor de pe site-ul său oficial
 5. Luați măsuri de siguranță
 6. Interzice scripturile în browserul Tor
 7. Modificați nivelul de securitate din browserul Tor
 8. Verificați dacă nu există o scurgere IP, DNS sau WebRTC
 9. Fiți conștienți de miturile comune de pe întuneric
 10. Folosiți servicii anonime suplimentare
 11. Evitați autentificările, abonamentele și plățile
 12. Știi unde te duci
 13. Utilizați cryptocurrency
 14. Închideți totul când ați terminat
 15. Realizează că nu ești niciodată 100% în siguranță
 16. Consultați ghiduri online, bloguri, motoare de căutare, site-uri de chat etc..

1. Asigurați-vă că aveți elemente de bază

Acest lucru poate părea plictisitor. Dar pânza întunecată este un loc complex unde multe pot merge greșit. Este plin de escroci, site-uri malware și site-uri phishing. Uneori este mai bine să înveți făcând. Cu pânza întunecată, însă, aceasta nu este cea mai bună metodă. Mai degrabă, nu ar trebui să vă infectați computerul cu malware sau să pierdeți mulți bani înainte să înțelegeți cum funcționează totul. Pe web-ul întunecat există mai mult decât destui oameni care vor să abuzeze de ignoranță.

De aceea, este important să știți exact ce doriți să obțineți pe web-ul întunecat înainte de a descărca software-ul sau a începe navigarea. Dacă știți ce doriți să faceți sau descoperiți pe webul întunecat, vă puteți pregăti mai bine:

Dacă sunteți doar în căutarea a ceva interesant sau neobișnuit: asigurați-vă că știți cum să navigați în siguranță pe web-ul întunecat.
Dacă încercați să obțineți un profit prin Bitcoin sau alte criptocurrențe: Asigurați-vă că înțelegeți cum funcționează criptocurrențele, care este blockchainul și ce platforme fiabile sunt pentru a face cu alți utilizatori.

2. Utilizați un sistem de operare mobil mobil (opțional)

Anonimatul este cel mai important lucru de protejat pe rețeaua întunecată. Nu pentru că web-ul întunecat este ilegal (nu este), ci pentru că cu cât ești mai anonim – cu atât ești mai sigur. Din păcate, sistemele de operare precum Windows 10 nu sunt foarte potrivite pentru confidențialitatea de pe web-ul întunecat. Windows efectuează următoarele acțiuni care nu vă ajută anonimatul:


 • Datele dvs. sunt sincronizate continuu: istoricul browserului, site-urile deschise, setările aplicațiilor și hotspoturile wifi sunt toate urmărite
 • Dispozitivul dvs. este conectat automat la un ID unic de reclamă pentru terți
 • Cortana colectează date precum: apăsările de la cheie, rezultatele căutării, mesajele audio pentru microfon, informațiile din calendar, listele de redare a muzicii și chiar cumpărăturile online
 • Microsoft poate colecta tot felul de date personale: identitatea, parolele, obiceiurile și interesele dvs., datele utilizatorului, contactele și locațiile

Dacă un hacker reușește să intre în sistemul tău prin intermediul web-ului întunecat, toate aceste informații pot fi exploatate de acel hacker. Multe dintre aceste setări în Windows pot fi ușor dezactivate (deși nu toate!). Puteți face acest lucru parcurgând setările în Windows sau folosind o piesă de software mică precum W10Privacy.

O idee mult mai bună decât a merge pe web-ul întunecat prin Windows 10 este să folosiți un sistem de operare mobil live precum Tails, Whonix, ZuesGuard sau Qubes.

Cozi, Whonix, ZeusGuard sau Qubes

Logo coziTails (Amnesiac Incognito Live System) este o versiune live a sistemului de operare Linux care nu lasă nicio urmă de activitate sau de sistem de operare pe computer. Acest sistem de operare gratuit poate fi descărcat pe o unitate flash USB sau DVD. Nu trebuie să îl instalați pe computer. Pur și simplu conectați unitatea flash USB sau introduceți DVD-ul când doriți să navigați fără a lăsa o urmă și a încărca sistemul de operare. Nu poate salva cookie-urile pe hard disk decât dacă îi spuneți personal.

De asemenea, Tails are browserul Tor preinstalat. Browserul Tor este esențial pentru a intra pe web-ul întunecat și pentru a instala Tails pe o unitate flash vă salvează problema instalării Tor pe computer sau laptop.

Alternative pentru cozi

Alternative la Tails sunt Whonix, ZeusGuard (plătit) și Qubes OS. Toți trei au dezavantaje și dezavantaje. Este cu adevărat o problemă de preferință personală.

Whonix seamănă mai mult cu Tails, deoarece este un sistem de operare live care rulează lângă sistemul dvs. de operare obișnuit. Cu alte cuvinte, puteți utiliza Windows, Mac sau Linux și puteți folosi doar Tails sau Whonix în lateral. Tot ceea ce faci pe Whonix este dirijat prin Tor. Diferența este că Whonix rulează simultan către sistemul dvs. de operare obișnuit printr-o mașină virtuală. Acest lucru face ca logarea și ieșirea din web întunecată să fie mult mai rapidă și mai simplă. De asemenea, probabil că îl face mai puțin în siguranță. Pagina lor de pornire are instrucțiuni detaliate.

Sistemul de operare Qubes este un singur sistem de operare desktop, cu un set de mașini virtuale care rulează în interiorul său. Are doar aproximativ 30k de utilizatori. Este probabil cea mai sigură opțiune, deoarece sistemul de operare este format din mai multe mașini virtuale diferite. Edward Snowden, de exemplu, folosește Qubes OS pentru a-și proteja anonimatul.

Sistemul de operare live nu acceptă VPN-urile

Este foarte important de reținut, însă, că mulți sisteme de operare live nu acceptă VPN-urile. Acesta este un motiv bun. Aceste tipuri de sisteme de operare rulează pe mașini virtuale izolate, ceea ce înseamnă că este foarte puțin să îl conectezi la identitatea ta sau orice altceva de pe computer. În acest caz, faptul că abonarea la o VPN ar putea de fapt să vă facă mai detectabil decât doar utilizarea rețelei Tor. Acest lucru se datorează faptului că VPN-urile, în acest caz, ar introduce o pază de intrare permanentă sau un nod de ieșire permanent. Acest lucru înseamnă că, în mod ironic, VPN introduce o nouă metodă de detectare.

 • Deci, atunci când utilizați un sistem de operare live -> Folosiți Tor, dar nu VPN (puteți săriți pasul 2 și 3 și să continuați la pasul 4)
 • Când utilizați Windows, Mac sau Linux -> Folosiți VPN și apoi Tor (mergeți la pasul 2)

Desigur, nu toată lumea se simte confortabil descărcând și folosind un sistem de operare complet nou. Dacă alegeți să nu accesați web-ul întunecat prin Tails, asigurați-vă că urmați acești pași următori.

3. Utilizați un VPN pentru a cripta traficul de pe Internet

VPN Internet norvegianChiar dacă utilizați browserul Tor, traficul dvs. vă poate fi în continuare urmărit de către oricine cu suficient timp, resurse și know-how. De fapt, browserul Tor s-a dovedit a avea o vulnerabilitate în 2017, care în unele cazuri a scurs adrese IP reale. Această problemă a fost deosebit de gravă pentru utilizatorii MacOS și Linux. Dacă acești utilizatori ar fi luat precauția să aibă și un VPN care funcționează în fundal, totuși, adresele lor IP reale nu ar fi fost compromise.

Prin urmare, este foarte recomandat să utilizați un VPN pe lângă Tor în timp ce navigați pe web-ul întunecat. VPN-urile criptează traficul dvs. web și vă asigurați că adresa dvs. IP este ascunsă de orice hackeri sau supraveghere guvernamentală, chiar dacă există o scurgere în browserul Tor. Pentru mai multe informații despre VPN-uri, consultați explicația noastră detaliată. Vă rugăm să știți, însă, că nu toți furnizorii VPN sunt la fel de fiabili. Versiunile gratuite suferă adesea de servicii lente, limite de date și scurgeri de securitate. Vă recomandăm să folosiți NordVPN ca VPN bun care funcționează bine cu Tor.

Vă rugăm să rețineți, însă, că multe sisteme de operare mobile live, precum Tails, nu acceptă utilizarea unui VPN. Dacă utilizați unul dintre aceste sisteme de operare mobile live, puteți săriți acest pas de instalare a unui VPN și puteți merge direct la luarea unor măsuri suplimentare de securitate.

4. Descărcați Tor de pe site-ul său oficial

Logo-ul Tor The Onion RouterSistemul de operare mobil mobil, cum ar fi Tails și Whonix, au deja preinstalat browserul Tor, astfel încât să puteți săriți la pasul 4 dacă le utilizați. Cu toate acestea, pentru utilizatorii Windows, Mac, Linux sau Android, acest lucru este important.

Browserul Tor este o țintă interesantă pentru hackerii și agențiile guvernamentale. Versiunile false ale browserului Tor au fost create fie pentru a încălca utilizatorii înainte de a accesa chiar web-ul întunecat sau pentru a monitoriza comportamentul unui utilizator în timp ce pe web-ul întunecat. Această din urmă abordare este deosebit de atractivă pentru agențiile guvernamentale.

Ca atare, ar trebui să descărcați întotdeauna browser-ul Tor de pe site-ul său oficial: https://www.torproject.org/
Asigurați-vă că descărcați mereu cea mai recentă versiune a browserului și păstrați-o la zi. În acest fel, vă veți asigura că aveți cele mai noi garanții de securitate în vigoare.

5. Luați măsuri de siguranță

Înainte de a deschide browserul Tor, ar trebui să:

 • Închideți toate aplicațiile neesențiale de pe mașina dvs., de exemplu, Netflix, administratorii de parole.
 • Opriți rularea serviciilor inutile, de exemplu, OneDrive.
 • Acoperiți camera web cu o bucată de hârtie. Este șocant ușor să obțineți acces la camera dvs. web, chiar și fără să vă dați seama.
 • Aveți instalat pe dispozitiv un program antivirus de încredere și complet actualizat.
 • Instalați software anti-malware de calitate și actualizat. Pentru mai multe informații generale despre malware, consultați secțiunea noastră malware.
 • Opriți locația dvs. pe dispozitiv. Locația dvs. poate fi găsită prin intermediul adresei IP, precum și a dispozitivului în sine.
  • În Windows 10, puteți dezactiva locația dvs. din Setări > intimitate > Locație > Dezactivați locația + ștergeți istoricul locațiilor
  • Pentru macOS: Preferințe de sistem > Securitate & Panou de confidențialitate > intimitate > debifează „Activare servicii locație”
  • Pentru Tails sau alte sisteme de operare live: nu va trebui să vă faceți griji cu privire la scurgerea locației dvs..

Webul întunecat se târăște cu hackeri care vor profita de orice ocazie de a exploata orice detaliu pe care l-ați putut trece cu vederea. Dacă un hacker de pe web-ul întunecat reușește să îți pirateze sistemul, toate aplicațiile și serviciile pe care le ai în fundal sunt deschise pentru a ataca.

În esență, cel mai bun mod de a rămâne în siguranță pe web-ul întunecat este să vă asigurați că un potențial hacker are puține informații sau deloc. Aceasta înseamnă că nu trebuie să răsfoiți la întâmplare pe web-ul întunecat sau să oferiți informații personale. Nu faceți clic pe niciun link suspect. Lasă cât mai puține urme ale prezenței tale. Aceste precauții vor reduce șansele de a fi vizat.

După ce ați deschis browserul Tor, nu schimbați dimensiunea ecranului browserului Tor. Ciudat, acest lucru vă va menține în siguranță. Mai mult, pentru a fi în siguranță, nu tastați niciodată direct în browserul Tor. În schimb, tastați-vă căutarea într-un bloc de notițe și copiați-l în browser. Metodele avansate de urmărire pot identifica modul dvs. specific de tastare.

De asemenea, nu este rău să verificați cât de bine este securizat browserul Tor (sau browserul dvs. de zi cu zi când nu sunteți pe web întunecat). Panopticlick vă permite să verificați cu un singur clic dacă browserul dvs. este protejat de: reclame-trackere, trackere invizibile, așa-numitele „reclame acceptabile” și amprenta dvs. digitală.

6. Interzice scripturile din browserul Tor

Scripturile de pe site-urile web pot fi folosite pentru a urmări ceea ce faceți online: acestea devin o parte a amprentei dvs. digitale. Tor a inclus o funcție drăguță în browserul său pentru a se asigura că niciun site web nu poate rula scripturi pe tine. Pentru a activa acest lucru, accesați colțul din dreapta sus al browserului și faceți clic pe simbolul cu litera „S”. Selectați opțiunea Activați restricțiile la nivel global, și ești bine să mergi.

Restricții pentru scripturile browserului Tor

Este important să schimbați aceste setări, deoarece site-urile web rulează adesea scripturi fără să vă anunțe. Acest lucru este deosebit de periculos pe web-ul întunecat, deoarece site-urile .onion nu sunt reglementate și există multe malware. Prin blocarea scripturilor, reduceți șansa ca computerul să se infecteze. Cu toate acestea, chiar și blocarea scripturilor nu vă protejează de orice rău. Prin urmare, ar trebui să fie totuși prudent atunci când navigați pe webul întunecat.

Pentru a verifica dacă aveți scripturi interzise cu succes în browserul Tor, consultați „S” în colțul din dreapta sus. Atunci când există un semn de exclamare lângă acesta, site-urile web ar putea continua să ruleze scripturi neautorizate. Dacă nu există nici un semn de exclamare, nu sunteți în siguranță de scripturile nedorite.

Dacă doriți să dezactivați scripturile pentru utilizarea de zi cu zi într-un browser diferit, puteți face cel mai bine acest lucru printr-o extensie.

 • Chrome sau Brave: Scriptsafe
 • Firefox: NoScript

Ambele extensii vă vor permite să decideți ce site-uri web pot folosi JavaScript și care nu. Vă rugăm să rețineți: ambele extensii pot dezactiva tot felul de funcții web obișnuite, dezactivând JavaScript.

7. Modificați nivelul de securitate în browserul Tor

De asemenea, este posibil să creșteți nivelul de securitate al browserului Tor în sine. Puteți face acest lucru prin dând clic pe sigla Tor în colțul din stânga sus. Acum selectați Setări de securitate. O fereastră va apărea, permițându-vă să schimbați nivelul de securitate de la mediu la mare.

Setări de securitate pentru browserul Tor

setări de siguranță tor

Desigur, cea mai înaltă setare este cea mai sigură. Din păcate, această setare încetinește semnificativ conexiunea la internet și determină unele site-uri web să nu funcționeze pe deplin. Setarea de cea mai mare securitate va dezactiva majoritatea formatelor video și audio, este posibil ca unele fonturi și pictograme să nu se afișeze corect, JavaScript este dezactivat, iar unele imagini pot să nu fie afișate corect, printre altele.

Tor a inclus această setare de securitate cu intenția exactă de a-și proteja utilizatorul de numeroasele site-uri de pe web-ul întunecat care ar putea încerca să preia controlul asupra dispozitivului dvs. sau să răspândească malware. Această setare este totuși restrictivă, deoarece nu vă permite experiența de navigare nelimitată a web-ului întunecat. În cele din urmă, este o decizie între siguranță și acces. Vă recomandăm să respectați cea mai mare setare de securitate.

8. Verificați dacă există o scurgere IP, – DNS- sau WebRTC

Este posibil ca, chiar și după toate aceste precauții de siguranță, să folosiți încă o scurgere IP sau DNS. Ceea ce înseamnă acest lucru este că, printr-un fel de eroare sau de scurgere, adresa dvs. IP este încă urmărită pentru terți. WebRTC este încorporat în majoritatea browserelor pentru a permite comunicații în timp real, precum apeluri vocale și video. Acest lucru vă permite să vorbiți direct din browserul dvs. folosind camera web, microfonul sau setul cu cască. Problema este că majoritatea apelurilor vocale sunt trimise printr-o conexiune peer-to-peer, care necesită adresa dvs. IP exactă. Deci, dacă sunteți în Google Chrome, de exemplu, și aveți WebRTC în funcțiune, adresa dvs. IP reală va fi dezvăluită chiar și atunci când utilizați un VPN. Această problemă este în special în cazul Google Chrome. Pentru a subverta această funcție, puteți instala această extensie Chrome.

Pentru a verifica dacă conexiunea dvs. este într-adevăr anonimizată, accesați următoarele site-uri web:

 • ipleak.net
 • dnsleaktest.com
 • Test WebRTC

În aceste pagini puteți vedea dacă adresa dvs. IP reală este vizibilă. Toate aceste site-uri web fac în esență același lucru. În partea de sus a paginii, adresa dvs. publică este vizibilă, iar sub aceasta se află locația dvs. Dacă VPN-ul dvs. funcționează corect, adresa dvs. reală și adresa IP nu vor fi vizibile nicăieri pe pagină.

9. Fiți conștienți de miturile Web întunecate comune

Există multe mituri despre rețeaua întunecată. Să fii conștient de ele îți va oferi o perspectivă mai bună a ceea ce te poți aștepta și speri să faci pe webul întunecat. Fiind conștient de aceste mituri, sunteți mai puțin probabil să cădeați pradă unui hacker sau escrocher. Acestea sunt unele dintre cele mai comune mituri:

Mit
Adevăr
Toate infracțiunile informatice au loc pe rețeaua întunecatăMajoritatea infracțiunilor informatice au loc pe web-ul obișnuit
Pânza întunecată este masivăÎn comparație cu țesătura adâncă, pânza întunecată este relativ mică. Web-ul profund este format din baze de date academice, portaluri bancare, date corporative, rețele de companii, conturi de poștă web și multe altele. Aceasta este mult mai mare decât cele 250.000 până la 400.000 de site-uri web care există pe web-ul întunecat
Webul întunecat este doar pentru profesioniști sau tocilari.Dacă luați măsurile de precauție potrivite, oricine poate intra pe web întunecată relativ în siguranță. Browserul Tor, VPN-urile și Tails sau alte sisteme de operare live sunt disponibile pentru oricine și nu sunt prea dificil de utilizat pentru un începător
Webul întunecat este ilegalWebul întunecat în sine nu este ilegal. Browserul Tor de care aveți nevoie pentru a accesa web-ul întunecat; cu toate acestea, folosește criptarea foarte puternică, care este ilegală în unele țări. Ca atare, rețeaua întunecată este indirect ilegală în unele țări. În orice caz, aceste țări au restricții de internet mai extinse. Este vorba despre țări precum China, Rusia, Belarus, Turcia, Irak și Coreea de Nord
Orice puteți face pe web-ul întunecat este ilegalWebul întunecat în sine nu este ilegal și nici tot ceea ce se întâmplă pe acolo este ilegal. Dacă ceva este ilegal pe web întunecat, depinde de țara din care accesați web-ul întunecat. De dragul clarității: aplicați doar această regulă: dacă ceva este ilegal în țara în care vă aflați, va fi, de asemenea, ilegal să faceți același lucru pe web-ul întunecat. Deci, dacă este ilegal să vândă droguri offline, este de asemenea ilegal să vândă droguri pe internet. Când aveți îndoieli, asigurați-vă întotdeauna ce este legal și ce nu

10. Folosiți servicii anonime suplimentare

Chiar dacă introduceți pe site-ul întuneric complet anonim, este posibil să oferiți informații personale în mod accidental folosind unele servicii online precum motoarele de căutare, extensii, partajarea fișierelor, mesageri, e-mailuri etc. Multe servicii online folosesc cookie-uri, trackere și scripturi pentru a aduna date specifice despre tine. Acesta este motivul pentru care este mai bine să optezi pentru servicii online alternative care să pună în valoare confidențialitatea. Mai jos puteți găsi o serie de servicii care sunt bune pentru a vă proteja confidențialitatea.

Motoare de căutare anonime

Pentru un bun motor de căutare privat, puteți utiliza motorul de căutare DuckDuckGo în loc de Google. Deși majoritatea motoarelor de căutare nu funcționează pe web-ul întunecat, DuckDuckGo o face. Adresa cepei pentru aceasta este https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Motoarele de căutare alternative care vor funcționa pe web-ul întunecat sunt SearX și Startpage

Parole securizate

Laptop cu parolăParolele securizate sunt și mai importante pe web-ul întunecat decât pe web-ul obișnuit (de suprafață). Dacă nu doriți să parcurgeți dificultatea de a găsi o parolă decentă de fiecare dată și să le stocați în siguranță, puteți obține un bun manager de parolă. Două opțiuni bune sunt Bitwarden și LessPass. Ambele sunt gratuite și open-source. Cea mai bună opțiune este încărcarea acestor servicii pe site-ul lor web.

File-criptare

Dacă aveți de gând să descărcați sau să încărcați fișiere pe web întunecat, ar putea fi o idee bună să le criptați. Un instrument de criptare fiabil, gratuit și open-source este PeaZip. Acest instrument acceptă 181 de tipuri de fișiere diferite. Din păcate, PeaZip nu este disponibil pentru utilizatorii macOS. O alternativă pentru utilizatorii de Mac este Keka.

Încărcare / partajare anonimă

Dacă doriți să partajați fișiere în mod anonim, atunci OnionShare este o opțiune foarte bună. Este disponibil pentru Windows, macOS și Ubuntu. Dropbox și alte programe de partajare a fișierelor, precum este notoriu pentru că nu respectă confidențialitatea utilizatorilor sau a datelor sale. Cu OnionShare puteți partaja fișiere de toate dimensiunile printr-un server web. O alternativă este Firefox Send. Deși a fost proiectat de creatorii Firefox, îl puteți folosi și în afara browserului Firefox. Cu acest serviciu puteți partaja fișiere de până la 1 GB sau 2,5 GB pe încărcare dacă creați un cont – ceea ce nu vă recomandăm.

Servicii de birou anonime

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la Google Docs cu o mai bună securitate, aruncați o privire la Etherpad. Acest software este complet open-source și nici nu aveți nevoie de un cont pentru al utiliza. O altă opțiune este Cryptpad. Puteți să-l utilizați pentru a scrie texte, pentru a crea foi de calcul sau pentru a face prezentări fulgerătoare. Doar persoanele cărora li se oferă cheile de acces pot avea acces la un fișier.

Videocalling (VoIP)

Pentru apeluri video (video) există numeroase servicii bune, cum ar fi Linphone sau Mumble. Linphone-ul este gratuit și open-source, poate fi utilizat pentru Windows MacOS, IOS, Android și GNU / Linux. Software-ul are criptare end-to-end. Mumble este puțin diferit. Este conceput special pentru jocuri, nu păstrează jurnalele și, de asemenea, nu înregistrează nicio conversație. Cu toate acestea, nu are o criptare de la capăt la capăt. Software-ul este disponibil pentru Windows, macOS X, IOS și Ubuntu. Dacă doriți să aflați mai multe, puteți arunca o privire la lista noastră cu cele mai bune servicii de videocalling.

Trimiterea de mesaje anonime

Ricochet sau Semnal oferă mijloace mai sigure de mesagerie text decât aplicația dvs. standard de mesagerie. O altă opțiune bună este TorChat. Această aplicație face parte din Tor și vă permite să discutați cu oricine care o folosește. Nu trebuie să vă înregistrați. TorChat vă atribuie automat un ID numeric pe care trebuie să îl trimiteți celeilalte persoane cu care doriți să discutați. Puteți face acest lucru spunându-i celeilalte persoane direct (față în față) sau trimițând numărul de identificare printr-un e-mail criptat (vezi pasul următor). Acest lucru va permite un mare grad de anonimat atunci când discutați nu puteți obține în general în altă parte.

Trimiterea e-mailurilor în siguranță și anonim

Un serviciu de e-mail online foarte apreciat este ProtonMail. Conturile lor de e-mail au criptare standard end-to-end. E-mailurile trimise prin Gmail sau Hotmail sunt în general ușor de interceptat și / sau descifrat. Serviciile de e-mail criptate sunt o opțiune mult mai sigură. Aceste servicii tind să aibă limite de date mai rigide. Așadar, dacă intenționați să utilizați exclusiv conturi de e-mail criptate, atunci este posibil să doriți să creați mai multe. Iată o listă a furnizorilor de e-mail criptate.

De asemenea, este posibil să se creeze o adresă de e-mail temporar (un așa-numit arzător). Avantajul acestui lucru este că puteți crea un cont online pe orice site web, vă puteți confirma înregistrarea și nu vă faceți niciodată griji pentru a vă primi bombă inbox cu e-mailuri inutile de pe site-ul respectiv. Unii cunoscuți furnizori temporari de adrese de e-mail sunt: ​​TempMail, 10minutemail și Guerrillamail.

Dacă într-adevăr nu doriți să comutați la o adresă de e-mail diferită pentru navigarea web întunecată, atunci asigurați-vă cel puțin că contul dvs. de e-mail standard primește o protecție suplimentară prin PGP (o confidențialitate destul de bună). Acest lucru se poate face prin adăugarea unui serviciu suplimentar în partea de sus a contului dvs. de e-mail obișnuit, cum ar fi Mailvelope. Acest serviciu funcționează cu furnizori precum Gmail sau Hotmail și multe altele. Vă rugăm să rețineți că această opțiune este mai puțin sigură decât o adresă de e-mail temporară sau o adresă de e-mail criptată. O mulțime de informații despre tine pot fi trase înapoi prin adresa de e-mail obișnuită.

11. Evitați autentificările, pluginurile, abonamentele și plățile

Dacă doriți să navigați pe site-ul întunecat în siguranță, anonimatul este cea mai bună opțiune. Dacă alegeți să vă conectați la anumite conturi de utilizator sau bancare, anonimatul dvs. va fi compromis. Nu este niciodată o idee bună să vă conectați la contul dvs. bancar online în timp ce pe web-ul întunecat. După ce v-ați conectat la un cont de utilizator, fiecare activitate de pe site-ul respectiv poate fi atribuită profilului respectiv, Tor sau nu. Prin urmare, este mai bine să nu vă conectați la niciun profil sau cont în timp ce navigați pe web-ul întunecat.

Cu toate acestea, unele site-uri web solicită să aveți un cont pentru a avea acces. În acest caz, puteți crea o adresă de e-mail randomizată și de unică folosință, puteți crea un cont care nu vă este în niciun fel identificabil personal și puteți utiliza acest cont pentru a naviga pe site. Crearea unui cont de utilizator care nu vă poate fi urmărit înseamnă înseamnă a nu folosi numele dvs., ziua de naștere, hobby-urile, interesele, locația, etc. Cu cât este mai întâmplător și anonim, cu atât este mai bine. Pentru mai mult ajutor despre crearea unei parole sigure, aruncați o privire la acest ghid.

Majoritatea oamenilor folosesc cel puțin câteva plugin-uri în browsere. Multe dintre aceste pluginuri pot colecta informații personale despre dvs., locația dvs. și comportamentul dvs. online. Prin urmare, este mai bine să nu le aveți activate în timp ce căutați pe web-ul întunecat.

12. Știi unde te duci

Web-ul întunecat nu este echipat cu un index de căutare obișnuit, precum Google. Trebuie să știți unde doriți să mergeți înainte de a intra pe internet. Aceasta înseamnă că aveți URL-uri specifice pregătite pentru a ajunge la paginile potrivite. Nu este înțelept să vizitați site-urile la întâmplare, deoarece este ușor să ajungeți undeva unde nu doriți să fiți. Web-ul întunecat găzduiește unele dintre cele mai nesatisfăcătoare elemente ale internetului, cum ar fi site-urile de pornografie infantilă.

Pentru a avea un anumit sens de direcție pe web-ul întunecat, există site-uri de directoare care vă pot ajuta să găsiți ceea ce doriți. Unul dintre cele mai comune locuri pe care mulți utilizatori le vizitează pentru prima dată este „Wiki ascuns”.

Alte locuri bune care vă pot ajuta să navigați pe web-ul întunecat sunt:

 • DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/
 • SearX
 • Pagină de start

13. Folosiți Cryptocurrency

BitcoinWebul întunecat prezintă o varietate de piețe (cel mai faimos, acum, viața de mătase defunctă). Multe dintre aceste piețe pot vinde articole care sunt ilegale în țara dvs. Prin urmare, ar trebui să fii atent și atent la legile țării tale înainte de a cumpăra ceva pe web-ul întunecat.

Cu toate acestea, nu totul pentru vânzare pe web-ul întunecat este ilegal. De asemenea, este posibil să doriți să cumpărați ceva legal, dar anonim. Nu tot ceea ce cumpărați trebuie să fie în mod necesar cunoștințe publice. Toate tranzacțiile financiare de pe web-ul întunecat trec prin criptocurrency și nu prin transferuri bancare obișnuite sau carduri de credit. Acest lucru este pentru a asigura anonimatul atât pentru dvs. cât și pentru vânzător.

Bitcoin tinde să fie primul nume la care se gândesc oamenii când aud criptocurrency. Are un nume binecunoscut și este adesea văzut ca sigur, de încredere și anonim. Totuși acest lucru nu este adevărat. Bitcoin are o serie de probleme de confidențialitate, cum ar fi reutilizarea adreselor, nodurile conectate, cookie-urile de urmărire și analiza blockchain. Acest lucru înseamnă că este posibil pentru cineva să conecteze informațiile dvs. personale la o tranzacție. Ca atare, o opțiune preferată este utilizarea unei monede axate pe confidențialitate. Două dintre cele mai populare sunt Monero și Zcash, deși există și alte opțiuni disponibile. O perspectivă bună poate fi găsită aici.

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra ceva pe web-ul întunecat, asigurați-vă că sunteți la curent cu legile țării și cu modul în care funcționează criptomonedele.

14. Închideți totul Când ați terminat

Când terminați navigarea pe web-ul întunecat, asigurați-vă că închideți toate ferestrele browserului și orice alt conținut asociat. Dacă ați utilizat Tails, închideți sistemul de operare și reveniți la sistemul dvs. de operare obișnuit. Pentru a fi în siguranță: faceți o repornire rapidă.

15. Realizează că nu ești niciodată 100% în siguranță

Chiar dacă urmați cu credință toți pașii precedenți, nu vi se oferă în continuare siguranță completă pe rețeaua întunecată. Puteți da neintenționat informații personale sau faceți clic pe un link corupt. Hackerii găsesc în mod constant noi modalități în jurul sistemelor și setărilor de securitate. Nici unul dintre pașii anteriori nu vă va feri de hardware-ul compromis. Dacă hardware-ul computerului dvs. este infectat cu un tip de malware, orice utilizare a internetului este deja compromisă. Pe scurt, puteți face multe pentru a vă îmbunătăți siguranța pe web întunecată, dar nimic nu este vreodată prost.

16. Consultați ghiduri online, bloguri, motoare de căutare, site-uri de chat etc..

Găsirea drumului pe webul întunecat poate fi destul de dificilă. Acesta este motivul pentru care am adunat câteva resurse pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta mai departe. Nu trebuie să vă bazați doar pe directoare. Vă rugăm să fiți conștienți, aceste site-uri pot conține caractere neplăcute sau chiar malware. Nimic de pe rețeaua întunecată nu este niciodată cu adevărat în siguranță. Nu aveți încredere în nimeni, nu folosiți bunul simț și intrați pe propriul risc.

Tipuri de site
Legătură
Forum
 • Hub-ul: http://thehub7xbw4dc5r2.onion/index.php
 • Răspunsuri ascunse: http://answerszuvs3gg2l64e6hmnryudl5zgrmwm3vh65hzszdghblddvfiqd.onion/
Motoare de căutare
 • Lumânare: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/
 • Not Evil: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/
Blog-uri
 • OnionSoup: http://soupksx6vqh3ydda.onion/?ref=VisiTOR
Newssites
 • New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
 • Știri de confidențialitate: https://privacyintyqcroe.onion/
 • ProPublica: https://p53lf57qovyuvwsc6xnrppyply3vtqm7l6pcobkmyqsiofyeznfu5uqd.onion/

Gânduri finale

Cu acest ghid puteți rămâne relativ în siguranță atunci când vizitați web-ul întunecat. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, web-ul întunecat rămâne destul de complicat. Poate depune mult efort pentru a intra pe web-ul întunecat și, odată ce sunteți acolo, nu veți mai putea vizita o mulțime de site-uri web. Vă recomandăm să citiți multe despre web-ul întunecat înainte de a încerca să vizitați această parte a internetului. În cele din urmă, dacă nu sunteți sigur ce să faceți pe web-ul întunecat, puteți la fel de bine să respectați site-urile web de pe suprafața web.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me