Confidențialitate pe Mac: Cum să schimbați setările | VPNOverview

Linia de calculatoare Mac este una dintre cele mai bune de pe piață astăzi. Atât în ​​ceea ce privește specificațiile brute, cât și eficiența, un Mac este greu de învins. Apple este, de asemenea, puternic angajat să facă caracteristicile de confidențialitate transparente pentru utilizator. Mulți utilizatori nu reușesc să își dea seama de importanța timpului de a-și regla caracteristicile de confidențialitate, ceea ce îi lasă vulnerabili la expunerea informațiilor personale online. În doar câteva minute, puteți ajusta setările de confidențialitate ale Mac-ului dvs. pentru a vă asigura datele.


Confidențialitate pe Mac

Mac a avut mult timp o reputație de securitate și confidențialitate. Confidențialitatea utilizatorilor este o prioritate pentru Apple de ani de zile. Din păcate, în ultimul an, au existat câteva poticniri publice. În timp ce Apple rămâne angajat public în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, unele greșeli mari au ieșit la iveală, în special cu lansarea actualizării High Sierra pentru Mac. A apărut o eroare deosebit de supărătoare în septembrie 2017, care le-a permis utilizatorilor să obțină acces root prin tastarea „root”. Acest lucru ar permite accesul aproape nelimitat la toate datele de pe un Mac afectat.

În timp ce Apple a aplicat repede erorile, uneori chiar și patch-ul a fost afectat de erori. Acest lucru îi lasă pe mulți utilizatori să se întrebe dacă nu există încă alte vulnerabilități care se ascund pe Mac-urile lor. Modificarea setărilor dvs. de confidențialitate vă poate ajuta să vă asigurați că datele dvs. nu sunt compromise în cazul apariției de noi erori.

Mențineți hackerii

hackerProtecția firewall este o caracteristică standard necesară pentru toate computerele conectate la internet. Mac are un firewall încorporat în computer, dar această caracteristică nu este întotdeauna activată implicit. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a vă proteja Mac-ul este să vă asigurați că firewallul este activat.

Deschideți Preferințele sistemului și faceți clic pe „Securitate & Confidențialitate. ”Aici veți găsi mai multe setări pe care să le ajustați pentru a vă proteja Mac-ul. Faceți clic pe lacatul din stânga jos a casetei de dialog și introduceți numele de utilizator și parola pentru a permite accesul la aceste setări.

Faceți clic pe fila „Firewall” pentru a obține setările Firewall. Acum faceți clic pe „Pornire firewall”. Puteți, de asemenea, să reglați setările Firewall-ului făcând clic pe butonul Opțiuni pentru firewall. Aici puteți schimba ce aplicații și servicii pot trimite sau primi date prin firewall. Acest lucru poate fi util dacă doriți să blocați în mare parte toate aplicațiile, cu excepția uneia sau a două..

Criptați datele dvs.

Oricât de bine îți securizezi sistemul, există totuși posibilitatea ca un hacker hotărât să poată avea acces la datele tale. În timp ce criptarea fișierelor vă poate cauza unele neplăceri, este important. FileVault vă asigură că datele dvs. nu pot fi citite chiar și atunci când sunt furate.

FileVault securizează informațiile dvs. criptând toate fișierele de pe Mac. Acest lucru necesită ceva timp pentru a rula rutina de criptare atunci când o activați prima dată. Există, de asemenea, inconvenientul de a introduce parola dvs. de fiecare dată când doriți să deschideți un fișier. Cu toate acestea, acesta este un preț mic de plătit pentru liniștea sufletească care rezultă din cunoașterea datelor dvs. sunt sigure.

În „Securitate & Ecran de confidențialitate, faceți clic pe fila FileVault. Faceți clic pe butonul etichetat, „Pornire FileVault…” pentru a începe procesul. Vi se va da o cheie de recuperare. Pentru a debloca fișierele pe computer, trebuie să utilizați cheia de recuperare sau parola contului. Dacă uitați de ambele, veți pierde tot accesul la aceste fișiere.

Verificați Permisiunile aplicației

Aplicațiile au nevoie de permisiunea de a accesa serviciile critice de pe Mac. Uneori, însă, aceste aplicații pot accesa informații care nu sunt strict necesare pentru ca aplicația să își facă treaba. În setările de confidențialitate puteți alege ce aplicații au acces la ce informații.

Din „Securitate & Ecran de confidențialitate, faceți clic pe fila „Confidențialitate”. Una dintre cele mai importante decizii pe care le puteți lua pentru a vă proteja confidențialitatea este să restricționați accesul la locația dvs. În timp ce alte surse de informații se bazează pe modul în care accesați internetul sau utilizați Mac-ul în sine, serviciile de localizare pot spune producătorilor de aplicații multe despre cine sunteți și ce faceți offline.

Faceți clic pe „Servicii de locație” în panoul din stânga. Aceasta va afișa o listă cu toate aplicațiile de pe Mac care vă pot accesa locația. Debifați fiecare aplicație pentru care nu doriți să permiteți accesul la datele locației dvs..

Într-o manieră similară, puteți restricționa ce aplicații au acces la informațiile dvs. de contact, calendarul și mementourile. Pur și simplu debifați fiecare aplicație din categoria corespunzătoare pentru a prelua controlul asupra vieții private.

Siri te ascultă?

Sigla SiriExistă o glumă în rândul experților în domeniul confidențialității, „americanii obișnuiau să se îngrijoreze de guvernul care le strică telefoanele și casele, acum plătesc Apple pentru a face asta pentru ei.” În timp ce Apple menține că datele colectate de Siri sunt sigure, este adevărat că Siri ascultă fiecare conversație pentru a ridica cuvinte cheie direcționate către ea. Siri poate citi, de asemenea, e-mailuri și mesaje private, precum și conținutul documentelor tale. Aceste informații sunt adesea stocate și analizate pentru a îmbunătăți serviciile. Dacă sunteți îngrijorat de abilitatea lui Siri de a vă asculta prin Mac, ar trebui să îl dezactivați.

Din ecranul Preferințe de sistem, faceți clic pe pictograma Siri. Direct sub logo-ul Siri de pe ecranul Siri, puteți debifa „Enable Siri” pentru a dezactiva serviciul de pe Mac.

Rămâneți anonim într-o lume conectată

Pe măsură ce mai multe informații noastre devin disponibile pentru agenții de publicitate și pentru alții online, păstrarea informațiilor personale private devine mai o provocare. Utilizarea unui VPN este unul dintre cei mai simpli pași pe care îi puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea astăzi.

Când vă conectați folosind un serviciu VPN de calitate, datele dvs. sunt criptate pe măsură ce se deplasează către și de la serverul VPN. Traficul dvs. călătorește prin serverul VPN și este criptat. Această abordare intermediară înseamnă că rămâneți anonimi în schimbul de informații. Este posibil să observați anunțurile pe care le vedeți în timp ce online nu mai sunt la fel de personalizate ca înainte. Acesta este rezultatul agenților de publicitate care nu au nicio modalitate de a vă conecta activitățile online la adresa dvs. IP.

Există multe avantaje pentru utilizarea unui VPN dincolo de doar confidențialitatea. Pentru a afla mai multe despre cum vă poate ajuta un VPN, citiți postarea noastră despre alegerea celui mai bun VPN pentru nevoile dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me