Confidențialitate online: Cât de sigură este Snapchat-ul dvs.? | VPNOverview

În timp ce Snapchat începe să capteze unii dintre utilizatorii mai în vârstă, încă aproape jumătate din toți utilizatorii Snapchat au sub 25 de ani. Au existat probleme cu privire la confidențialitate cu Snapchat. Fiind conștient de limitările și riscurile de utilizare a aplicației, este posibil să vă protejați confidențialitatea. Durează doar câteva minute pentru a revizui setările de confidențialitate și a asigura informațiile disponibile prin intermediul aplicației. Vă puteți asigura că dezvăluiți doar informațiile cu care sunteți confortabil de a fi public.


Povestea Snapchat

Logo SnapchatPovestea Snapchat începe în 2011, întrucât fondatorul Evan Spiegel își imaginează un nou tip de rețea socială. Facebook și Twitter vă stochează conversațiile oferind o înregistrare permanentă pe care o puteți revizui. Snapchat, pe de altă parte, s-ar strădui să devină un loc în care conversațiile se întâmplă mai mult ca viața reală.

Snapchat Instantaneele sunt ca o conversație pe care o ai față în față cu un prieten. Spui ceva, spun ceva. Trei zile mai târziu, niciunul dintre voi nu vă poate aminti exact ce s-a spus în conversație, dar actul de a vorbi unul cu celălalt construiește relația.

În loc să fie conversații concrete și să trăiască pentru totdeauna în cronologia dvs., Snapchat își proiectează Snaps și Povești pentru a trăi în acest moment. Primești chatul și acesta dispare, trăind doar în memoria ta. După vizualizare, postările din Snapchat dispar sau după un timp limitat, specifici când le creezi și le trimiți. Aceasta a fost ideea, oricum.

Probleme cu povestea

Până în 2012, Snapchat a avut peste 10 milioane de utilizatori, în principal în rândul adolescenților. Adolescenții fugeau de Facebook în timp ce părinții și bunicii lor au început să se alăture. Până în 2013, Facebook a încercat să cumpere Snapchat pentru 3 miliarde de dolari – o ofertă pe care Spiegel a respins-o în cele din urmă. Snapchat și-a continuat creșterea explozivă pe baza promisiunii sale că postările din Snapchat au dispărut pentru totdeauna. Snapchat vindea confidențialitate, iar până în august 2014, 40% dintre tinerii de 18 ani erau agățați.

Din păcate, Snaps-ul dvs. nu a fost la fel de privat pe cât promisese Snapchat. Utilizatorii au putut lua capturi de ecran de pe telefoanele lor și au apărut multe aplicații terțe care ar salva fotografiile și videoclipurile postate pe Snapchat. Este posibil ca aplicația să vă fi transmis locația fără cunoștința dvs. și, în multe cazuri, ar putea colecta informații din agenda dvs. de adrese, fără a cere.

Deoarece Snapchat nu a verificat numerele de telefon de la utilizatori atunci când s-au înscris, conturile false au apărut pentru a colecta informații de la utilizatorii care au crezut că vorbesc cu un prieten. Această încălcare a lăsat în mâinile greșite numele de utilizator și numerele de telefon Snapchat de 4,6 milioane.

Într-o înțelegere cu FTC, a devenit clar că Snapchat nu și-ar putea îndeplini în totalitate promisiunea de a face ca Snaps să dispară complet pentru totdeauna după ce au fost primite. În timp ce FTC nu a amendat Snapchat, ei vor monitoriza compania pentru respectarea confidențialității pentru următorii 20 de ani.

Confidențialitate Snapchat azi

O actualizare recentă la Snapchat a stârnit din nou îngrijorarea cu privire la problemele de confidențialitate. Funcția numită Snap Map vă permite să partajați locația cu prietenii din aplicație. În mod implicit, Snapchat dezactivează distribuirea locației. Cu toate acestea, odată pornit, poate fi ușor să uitați că este posibil să partajați locația dvs. cu oricine utilizează aplicația.

Din fericire, puteți dezactiva cu ușurință această caracteristică dacă știți unde să căutați în setările de confidențialitate. Snapchat a îmbunătățit comunicarea cu utilizatorii despre cât de sigure sunt informațiile lor. Acestea îi ajută pe utilizatori să fie conștienți de modalitățile de a-și asigura siguranța. Vă puteți asigura că împărtășiți doar ceea ce doriți să partajați, cu cine doriți să-l împărtășiți.

Setări de confidențialitate Snapchats

Pentru a accesa setările de confidențialitate, în aplicație atingeți imaginea de profil din partea stângă sus a ecranului pentru a vă accesa profilul. Atingeți angrenajul din colțul din dreapta sus pentru a accesa setările. Derulați în jos până vedeți titlul „Servicii adiționale” și atingeți „Gestionați” pentru a începe. Mai jos vom arăta ce setări puteți modifica pentru a vă face contul mai privat.

Setări Snapchat

Anunțurile direcționate ale Snapchat

Derulați în jos la „Preferințe publicitare” și atingeți-l pentru a obține setările publicitare Snapchats. Snapchat folosește datele pe care le obține din utilizarea aplicației pentru a vă oferi reclame direcționate. De asemenea, folosește informațiile culese de la agenții de publicitate despre dvs. pentru a vă viza și anunțuri. Ambele opțiuni sunt selectate implicit. Debifează „Bazat pe public” pentru a dezactiva direcționarea pe baza informațiilor primite de la agenții de publicitate. Debifează „Pe bază de activitate” pentru a dezactiva anunțurile direcționate către tine în funcție de activitatea din Snapchat.

Gestionați utilizarea Snapchat a contactelor dvs.

Din meniul „Gestionați”, derulați în jos la Contacte. În mod implicit, Snapchat nu sincronizează contactele cu aplicația. Dacă ați primit permisiunea Snapchat pentru a face acest lucru în trecut, acesta va continua să actualizeze contactele dvs. oricând faceți o modificare. Pentru a dezactiva opțiunea, debifați Sync Contacts. De asemenea, puteți vedea toate contactele pe care le-ați sincronizat cu Snapchat sau puteți șterge toate informațiile contactelor dvs. din aplicație.

Controlați pe cine permiteți să vă contacteze

Înapoi în meniul de setări, derulați în jos în secțiunea cu titlul „Cine poate…”. De aici faceți clic pe „Contactează-mă” pentru a restricționa cine permiteți să vă contacteze. Snapchat oferă doar o opțiune pentru a restricționa această setare, „Prietenii mei”.

Pe lângă Snaps, puteți posta Snaps în povestea dvs. Aveți opțiunea de a arăta Povestea dvs. tuturor sau doar prietenilor voștri. Puteți chiar să personalizați Povestea dvs. pentru a bloca anumiți prieteni să vadă orice instantanee pe care le adăugați la Povestea dvs. Faceți clic pe „Vizualizați povestea mea” pentru a accesa această setare.

Dacă aveți prieteni sau interese reciproce, Snapchat vă poate recomanda altora în funcția de adăugare rapidă. Dacă preferați să vă păstrați profilul mai privat, apăsați pe „See Me in Add Quick” și debifați caseta.

Puteți dezactiva și controversata caracteristică Snap Maps din această secțiune, atingând „Vezi Locația mea”. Dacă modul Ghost este bifat, nu vă împărtășiți locația cu nimeni. Acesta este modul implicit al Snapchat. Dacă ați ales să partajați locația dvs. în trecut, puteți verifica modul Ghost pentru a vă ascunde locația de toată lumea. Ca alternativă, puteți să vă împărtășiți locația cu prietenii dvs. sau să selectați „Numai acești prieteni…” pentru a selecta doar prietenii cu care doriți să partajați locația dvs..

Protejarea confidențialității dvs. în afara Snapchat

Conexiune VPNChiar dacă sunteți atenți la ceea ce împărtășiți în aplicații precum Snapchat, este posibil să distribuiți mai mult decât vă dați seama online. Un mod ușor de a vă proteja confidențialitatea online este să folosiți serviciul unui VPN de calitate. Un VPN vă ajută să vă păstrați informațiile anonime online, protejând informațiile sensibile, precum și pur și simplu vă permite să mențineți mai multă confidențialitate online. De asemenea, puteți evita restricțiile pe site-urile web pe care le puteți vizita de la locul de muncă sau restricțiile geografice în funcție de locația dvs. Pentru a afla mai multe, citiți postarea noastră despre funcțiile unui VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map