Ce știe WhatsApp despre mine? | VPNOverview

WhatsApp a fost creat cu ideea de a oferi o platformă privată și sigură pentru mesagerie. Utilizatorii se pot transmite reciproc cu opțiuni și beneficii dincolo de ceea ce poate oferi simpla mesagerie text. Majoritatea utilizatorilor WhatsApp apreciază confidențialitatea mesajelor lor. Ei apreciază încrederea pe care o simt în cunoașterea numai că receptorii intenționați vor cunoaște conținutul conversațiilor lor. Ați putea fi surprins să aflați că WhatsApp colectează o mulțime de informații pe utilizatorii săi.


Conexiunea WhatsApp la Facebook

Sigla WhatsAppWhatsApp a fost creat în condiții de confidențialitate și a servit-o pe utilizatorii săi de mai mulți ani. Dar, în ultimii ani, WhatsApp a fost vândut pe Facebook. Mulți oameni și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește modul în care Facebook colectează și folosește informațiile. Acest lucru afectează toate serviciile sale, inclusiv WhatsApp.

Într-un interviu publicat în 2014, fondatorul WhatsApp, Jan Koum, a declarat: „Și nu trebuie să știm multe despre utilizatorii noștri. Pentru a viza bine reclamele, companiile trebuie să știe unde te afli, cu ce ai putea face, cu cine ai putea fi, cu ce ți-ar putea plăcea sau nu. Aceasta este o cantitate neplăcută de date. ”

În conformitate cu această filozofie, WhatsApp a crescut într-un ritm rapid. Acest lucru a atras atenția celei mai mari platforme de socializare din lume. Fondatorii WhatsApp au văzut aplicația lor ca un instrument pentru a ajuta prietenii să comunice. Facebook a văzut posibilitatea unei mine de aur a informațiilor publicitare.

În 2014, Facebook a achiziționat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari. În timp ce Facebook aduce venituri de miliarde de dolari în fiecare trimestru, aceasta a fost încă un efect semnificativ de capital pentru a cumpăra un concurent. Datele obținute de la WhatsApp fac ca acest preț extravagant să fie o investiție demnă.

Date de bază colectate de WhatsApp

WhatsApp va trebui să colecteze câteva informații de bază pentru a vă oferi serviciul. Acest lucru este obișnuit și așteptat. WhatsApp are numărul dvs. de telefon, deoarece este modul în care vă conectați la serviciu și vă conectați cu alții. Aplicația colectează, de asemenea, informații despre cine este furnizorul dvs. de servicii mobile. Aceste informații pot fi importante în trimiterea și primirea informațiilor pe dispozitiv. WhatsApp colectează și informații despre tipul de telefon pe care îl utilizați și despre sistemul de operare pe care este activat. Aplicația colectează alte informații relevante despre conexiunea și puterea semnalului. Toate acestea ar putea fi de înțeles dacă sunt colectate și utilizate într-un mod responsabil.

Informații inedite colectate de WhatsApp

Mai sus, ați putut citi despre informațiile generale pe care le colectează WhatsApp. Aici veți găsi o listă cu câteva lucruri suplimentare pe care aplicația le urmărește.

Obiceiuri și preferințe

WhatsApp colectează informații despre momentul în care utilizați aplicația și cât de des. Mai mult, compania ține o evidență a timpului în care petreceți conectarea cu un anumit utilizator și a modului în care interacționați cu aceștia. Acest lucru începe să pară puțin intruziv. Aceasta înseamnă că compania urmărește dacă aveți mai multe șanse să trimiteți o poză sau un text și dacă preferați prietenii care trimit imagini peste texte. Evident, aplicația va trebui să știe când utilizați dispozitivul, dar păstrarea unei înregistrări de utilizare poate începe să se simtă ca o invazie a vieții private pentru mulți utilizatori.

Locație

WhatsApp îți urmărește și locația. Locația este determinată analizând ce turnuri de celule folosește telefonul dvs. pentru a vă conecta. WhatsApp vă urmărește, de asemenea, prin puncte de acces Wi-Fi în apropiere și semnale Bluetooth. Reglarea setărilor dvs. de confidențialitate vă păstrează secretul locației numai de la contacte. Însă aplicația poate continua să vă identifice locația prin aceste alte mijloace. Aceasta nu este o teorie conspirativă paranoică. Aceasta este specificată clar în Politica de confidențialitate WhatsApp.

Contacte

De asemenea, WhatsApp colectează informații de contact pentru prietenii și persoanele de contact prin intermediul aplicației. În timp ce puteți alege să adăugați contacte pe rând, cei mai mulți optează pentru a permite WhatsApp să adauge întreaga listă de contacte la o singură apăsare a unui buton. Chiar dacă nu utilizați WhatsApp, probabil că unul dintre prietenii dvs. o face. WhatsApp poate primi informațiile de contact prin lista lor de contacte. Chiar dacă nu ați folosit niciodată aplicația, este posibil ca aplicația să aibă deja informațiile dvs. Aceasta include numărul dvs. de telefon, e-mailul și alte informații de contact din una dintre listele de contacte ale prietenilor.

Ce face WhatsApp cu aceste informații

Dacă WhatsApp a utilizat informațiile colectate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, este posibil să nu fiți atât de preocupați de invazia vieții private. Nu este însă cazul. Deși Facebook nu își descompune veniturile pe produse, Forbes estimează WhatsApp va genera 5 miliarde de dolari pe an până în 2020. În acest moment, WhatsApp nu are reclame în aplicație. Facebook folosește informațiile generate în aplicație pentru a îmbunătăți profilurile de direcționare a anunțurilor. Cu alte cuvinte, Facebook folosește informațiile învățate despre tine în aplicație pentru a vinde reclame mai bune în celelalte produse ale sale.

Facebook preia informații despre contactele WhatsApp și le compară cu informațiile de contact din alte produse Facebook. Acest lucru permite companiei să învețe foarte mult despre cine sunt contactele dvs. Dacă compania descoperă că contactul dvs. WhatsApp nu este încă pe Instagram (o altă aplicație deținută de Facebook), acestea pot începe să vadă anunțuri online sau în unul dintre celelalte servicii ale Facebook..

Istoricul locațiilor poate fi una dintre cele mai valoroase surse de informații despre viața ta. Urmărind locația dvs., WhatsApp poate descoperi o mulțime de informații despre dvs. Aceasta include locul în care locuiți, unde lucrați, unde doriți să cumpărați și multe altele. Dacă renunțați la copii la școală în mod regulat, WhatsApp va ști acest lucru. Apoi analizează aceste date pentru a determina dacă aveți copii și care pot fi vârstele lor aproximative.

Dacă începeți să vizitați periodic un chirurg plastic, WhatsApp poate împărtăși informațiile respective cu agenții de publicitate. Apoi, puteți fi ținta anunțurilor pentru chirurgie cosmetică sau cosmetică. Accesați un specialist în reproducere, iar agenții de publicitate vor plăti bani buni pentru date. Ei știu atunci că este posibil să aveți nevoie de produse farmaceutice pentru disfuncție erectilă, ajutoare pentru controlul nașterii sau teste de sarcină. Chiar dacă WhatsApp nu vă face publicitate directă, datele dvs. fac publicitatea mai valoroasă în alte servicii.

Nu trebuie să fiți paranoic pentru a vă păstra confidențialitatea

Nu este nesănătos să vă preocupați de confidențialitatea online. Având în vedere cantitatea de date pe care WhatsApp și alte companii le colectează asupra dvs., este greu să nu aveți o preocupare autentică. Datele colectate despre tine dezvăluie multe despre cine ești. Pregătirea modului în care sunt utilizate și colectate datele dvs. este justificată. Este posibil să luați măsuri de precauție rezonabile pentru a vă proteja confidențialitatea fără a deveni paranoic.

Puteți face pași simpli pentru a vă proteja confidențialitatea. O metodă simplă este de a restricționa accesul pe care WhatsApp îl are la datele dvs. Luând câteva minute pentru a actualiza setările de confidențialitate, puteți ajuta să vă păstrați informațiile mai în siguranță. WhatsApp oferă mai multe instrumente care vă ajută să vă ocupați de confidențialitatea dvs. în timp ce utilizați serviciul. De ce să nu profitați de ele?

Un alt pas simplu este utilizarea unei rețele virtuale private (VPN). Această soluție creează o barieră între dvs. și serviciile de informații pe care le utilizați online. Prin conectarea la un server de la distanță, vă ajutați să vă mențineți activitățile on-line în anonimat. Luați câteva minute pentru a afla cum un VPN vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea, precum și pentru a oferi beneficii suplimentare, cum ar fi evitarea restricțiilor geografice la streamingul de conținut online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me