Ce știe Twitter despre mine? | VPNOverview

Twitter este unul dintre cele mai mari site-uri de social media din lume. În întreaga lume, oamenii folosesc platforma pentru a sprijini cauzele și a fi informați. Twitter oferă acest serviciu gratuit utilizatorilor prin vânzarea de publicitate orientată, generând miliarde de dolari în venituri. Twitter colectează pe tine o cantitate uimitoare de informații personale, chiar dacă nu te autentifici niciodată.


Ce merită confidențialitatea dvs.?

Imaginează-ți dacă cineva te urmărea în jur, citind peste umăr de fiecare dată când ai trimis un tweet, a vizitat un nou site web sau ai făcut clic pe un anunț. Sentimentul de invazie pe care l-ar putea experimenta te-ar duce să faci măsuri pentru a-ți pierde nepoliticosul. Chiar și așa, milioane de oameni defilează prin contul lor de Twitter, fără să știe că Twitter ia notițe despre tot ceea ce faci. Puteți regla setările de confidențialitate Twitter pentru a prelua un control foarte mare asupra datelor dvs. Cu toate acestea, Twitter va putea acum să adune o mulțime de informații despre tine.

Un Megafon către lume

Informațiile postate pe Twitter sunt publice. Dacă nu protejați o postare, acestea sunt disponibile oricui din lume. Postările dvs. pot fi căutate online, iar ceea ce postați dezvăluie multe despre cine sunteți agenții de publicitate. Tweet despre un eveniment curent în știri, pe Twitter și agenții de publicitate pot începe să-ți formeze o opinie despre orientările tale politice. Postează o observație plină de umor despre meseria ta și Twitter ia notă de tipul de muncă pe care îl faci. Anunțurile pot apărea pentru ajutor pentru găsirea unui nou loc de muncă sau pentru persoanele cu venitul dvs. anual probabil.

Comparând tweet-urile cu alte persoane și observând persoanele pe care le urmărești, Twitter îți poate cunoaște sexul și chiar vârsta. Twitter distribuie informațiile împreună chiar dacă nu ați furnizat aceste informații ca parte a informațiilor dvs. de profil. Dacă nu dezactivați opțiunea de marcare a fotografiilor, Twitter vă poate recunoaște imaginea și o poate compara cu alte imagini găsite online. Atunci învață și mai multe despre cine sunteți pentru a-și personaliza profilul.

Tot ceea ce postezi pe Twitter este disponibil terților prin interfețe de programare în conformitate cu politica lor de confidențialitate. Acest lucru permite companiilor să se pieptene prin Twitter și să vă analizeze datele. Agenții de publicitate caută utilizatori care împărtășesc o opinie sau interes pentru a-și orienta mai bine publicitatea. De asemenea, folosesc informațiile pentru a face cercetări despre modul în care ați putea răspunde la un anunț. Pentru tweeturile încorporate la scară mică, acest lucru este gratuit. Dar Twitter taxează pentru acces la scară largă la datele dumneavoastră.

Informațiile ascunse din spatele Tweeturilor tale

Când utilizați Twitter, chiar dacă defilați pur și simplu prin tweeturile altora, Twitter obține informații de la dvs. Tipul de dispozitiv pe care îl utilizați pentru a vă conecta este de o importanță majoră pentru agenții de publicitate, și deci pentru Twitter. Folosești Twitter pe un telefon vechi de doi ani? Puteți paria că agenții de publicitate le-ar plăcea să știe asta și să vă vândă unul nou.

Vă apropiați de Twitter la o stație de autobuz? Cât de util este ca agenții de publicitate să îți cunoască ruta, astfel încât să poată plasa anunțuri direcționate în vizionarea dvs. pe parcurs? Twitter accesează informațiile despre locație de pe dispozitiv pentru a îmbunătăți publicitatea. Chiar dacă ajustați setările de confidențialitate pentru a vă păstra locația ascunsă pe tweet-urile dvs., aceasta este disponibilă pentru aplicație.

Adresa IP a dispozitivului cu care vă conectați identifică exact acolo unde Twitter trimite și date. Acest lucru oferă informații Twitter despre cartierul în care locuiți și unde lucrați. Twitter urmărește cât timp petreci folosind Twitter la locul de muncă, magazinele frecvente și multe altele.

Twitter urmărește tipul de browser pe care îl utilizați, sistemul de operare al dispozitivului și operatorul dvs. de telefonie mobilă. Informațiile dvs. sunt valoroase pentru Twitter. Acesta ajută agenții de publicitate să înțeleagă cine sunteți și cum să prezentați anunțuri care să se potrivească mai bine intereselor dvs. Cu cât te cunoaște mai bine Twitter, cu atât este mai valoroasă platforma de publicitate. Pe baza miliardelor de dolari din Twitter din venituri anuale, ei te cunosc foarte bine.

Nu trebuie nici măcar să fiți utilizator Twitter

S-ar putea să credeți că neclintirea constantă a Twitter nu se aplică pentru dvs. pentru că nu mergeți pe Twitter. Dar Twitter colectează informații despre mulți care nu fac parte din platforma lor. Compania are acorduri cu alte site-uri web care încorporează tweet-uri și folosesc Twitter în alte moduri. Prin aceste acorduri, Twitter poate urmări activitatea, chiar și a celor care nu își folosesc serviciul.

Când aterizați pe un site web care are un acord cu Twitter, aceștia primesc un tezaur de informații despre dvs. De la adresa dvs. IP, Twitter va obține o idee exactă despre locul în care vă aflați. Acest lucru le poate spune unde locuiți sau lucrați, în funcție de locația dvs. curentă. De asemenea, Twitter va ști site-ul de la care ați venit înainte de a ateriza pe site-ul de referință. Când părăsiți site-ul, Twitter va ști unde ați mers. Dacă permiteți cookie-uri în browserul dvs., activitatea dvs. web poate fi urmărită cu mult peste următorul site web.

Parteneriate de publicitate

Desigur, este atât în ​​interesul Twitter cât și al agenților de publicitate să lucreze împreună pentru a îmbunătăți profilul lor. În acest scop, agenții de publicitate de pe Twitter vor împărtăși adesea datele pe care le-ați furnizat companiei lor sau au aflat despre dvs. în alte moduri. Aceasta poate include informații demografice precum vârsta, rasa, sexul și etnia. Agenții de publicitate împărtășesc adesea adrese de e-mail, care pot fi folosite pentru a vă identifica. De asemenea, partenerii împărtășesc informațiile pe care le dețin despre interesele și activitățile dvs. online.

Atunci când permiteți unui terț să vă acceseze informațiile pe Twitter, informațiile dvs. personale pot fi transmise acelor companii. Politica lor de confidențialitate le poate permite să partajeze informațiile cu alte terțe părți. În unele cazuri, acest lucru se poate face fără consimțământul dvs. activ. Acordul cu „termenii și condițiile” lor le dă consimțământul implicit pentru a împărtăși informații.

Ce pot face pentru a-mi proteja confidențialitatea pe Twitter?

O revizuire a setărilor dvs. de confidențialitate pe Twitter vă poate ajuta să vă păstrați informațiile în siguranță. Luând câteva minute pentru a parcurge setările, puteți restricționa informațiile pe care le oferiți Twitter. Puteți, de asemenea, să restricționați modul în care sunt utilizate aceste date și să vă asigurați că aveți mai multe cuvinte de spus despre ceea ce este împărtășit despre dvs..

După cum am văzut, Twitter, colectează informații chiar și de la persoane care nu sunt utilizatori de Twitter. O modalitate bună de a împiedica platforma să obțină atât de multe informații pe care le-ar fi să-ți anonimizezi acțiunile online.

Unul dintre cei mai buni pași pe care îi puteți face pentru a preveni invazia vieții private de către Twitter și alte platforme este să vă abonați la o rețea privată virtuală (VPN) de calitate. Un VPN vă va ajuta să vă păstrați confidențialitatea în siguranță, făcându-vă să fiți mai anonimi online. Faceți câteva minute pentru a afla mai multe despre modul în care un VPN îți îmbunătățește confidențialitatea și despre furnizorii pe care ar putea să-i doriți să ia în considerare. Diferiți furnizori funcționează mai bine pentru diferite nevoi. Găsiți unul care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs. și să vă protejeze confidențialitatea.

Poate că mai importantă decât o posibilă protecție împotriva colectării datelor este conștientizarea. Este important să știi ce informații dai.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me