Ce știe Snapchat despre mine? | VPNOverview

Snapchat a fost creat cu scopul de a aduce imediată o conversație față în față pe rețelele de socializare. Poveștile care se desfășoară pe aplicație se redau doar pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru face ușor să crezi că Snapchat colectează sau stochează foarte puține informații. Este surprinzător să afli că Snapchat știe foarte multe despre interesele tale. O actualizare recentă a serviciului colectează date care privesc și mulți experți în confidențialitate. Află ce știe de fapt Snapchat despre tine!


Ce tipuri de informații colectează Snapchat?

În tehnologia de astăzi, orice serviciu la care vă înscrieți va necesita anumite informații personale pentru a vă crea un cont. Aceasta poate include adresa de e-mail, numărul de telefon și data nașterii. Deși acest lucru pare inofensiv, atunci când este combinat cu informații din alte surse, acestea pot dezvălui foarte multe despre cine sunteți.

Snap-urile trimise prin Snapchat sunt colectate și de către companie. Snapchat colectează de asemenea chat-uri cu prietenii prin intermediul aplicației. În timp ce acestea dispar de pe site, compania nu are acces la ele înainte de ștergerea acestora. Persoana la care trimiteți un mesaj poate avea o modalitate în afara aplicației de a salva o copie. În aceste cazuri, informațiile dvs. pot fi sau nu sigure și sunt în afara controlului dumneavoastră.

Ce informații colectează involuntar Snapchat?

Snapchat colectează și informații în culise. De exemplu, ei înregistrează cât de des utilizați aplicația și pe cine trimiteți text. Mai mult, Snapchat știe cât de des trimiteți un mesaj fiecărui prieten. Știe cât durează de obicei să deschizi un mesaj de la fiecare prieten și multe altele. Snapchat monitorizează chiar și filtrele pe care le preferați și ce povestiri vizionați pe Descoperiți.

Rețeaua socială colectează, de asemenea, informații despre dispozitivul dvs., inclusiv ce fel de telefon aveți și sistemul de operare pe care îl rulează. Snapchat urmărește operatorul de telefonie mobilă care vă oferă serviciul de telefonie mobilă. Aplicația colectează informații de la senzorii telefonului, inclusiv giroscopurile și busolele. Aplicația vă monitorizează microfoanele și dacă aveți căști conectate.

Snapchat colectează și informații despre locația dvs. Monitorizează dacă dispozitivul dvs. este în mișcare și în ce direcție. De asemenea, urmărește informațiile despre locație prin dispozitivul dvs. Acest lucru se întâmplă dacă îi acorde sau nu permisiunea de a folosi setările locației pentru a partaja locația cu prietenii. Prin intermediul turnurilor mobile din apropiere și a Wi-Fi-ului, Snapchat vă poate restrânge locația cu o precizie rezonabilă.

Ce informații colectează Snapchat despre mine din alte surse?

Snapchat nu se bazează doar pe utilizarea aplicației pentru a obține informații despre tine. De asemenea, compania colectează informații de la agenții de publicitate și de la alte terțe părți. Aceasta este folosită pentru a crea un profil mai complet al intereselor dvs. Când împărtășiți informații cu un partener publicitar al Snapchat, compania compilează aceste informații cu ceea ce știe deja. Dacă instalați o aplicație sau un joc nou de la o companie care face reclamă cu Snapchat, compania va colecta informațiile respective. Acest lucru îi ajută să stabilească dacă Snapchat v-a afișat și anunțat pentru produs. Acest feedback face publicitatea cu Snapchat mai valoroasă.

Ori de câte ori interacționezi cu un agent de publicitate de pe Snapchat, compania este informată despre această interacțiune pentru a-și orienta mai bine anunțurile. Acest lucru ajută Snapchat să își îmbunătățească măsurătorile despre cât de bine funcționează publicitatea prin aplicația lor. Acest lucru face mai ușor pentru alte companii să calculeze randamentul preconizat pentru dolarii lor publicitari.

Chiar dacă nu utilizați Snapchat, dacă un prieten permite accesul Snapchat la agenda sa de telefon pentru a actualiza contactele, Snapchat va colecta informații despre dvs. din contactele prietenului. Aceasta poate include informații personale, inclusiv numele, adresa de e-mail și numărul de telefon.

Cum folosește Snapchat Informațiile mele private?

Unul dintre principalele scopuri ale colectării informațiilor este acela de a oferi o direcționare mai bună pentru agenții de publicitate. De obicei, Snapchat și companii ca acestea vor exprima acest lucru ca un beneficiu pentru utilizator. Adesea pot fi văzute limbi precum „personalizarea experienței” sau „afișarea de anunțuri mai relevante”. Dar nu neglijează să evidențiezi faptul că, cu cât profilul tău este mai personalizat, cu atât mai mulți agenți de publicitate sunt dispuși să plătească. Anunțurile sunt mai relevante pentru dvs., deoarece agenții de publicitate au obținut acces la informații private despre dvs..

Ori de câte ori interacționezi cu un agent de publicitate de pe Snapchat, compania este informată despre această interacțiune pentru a-și orienta mai bine anunțurile. Acest lucru ajută Snapchat să își îmbunătățească măsurătorile despre cât de bine funcționează publicitatea prin aplicația lor. Acest lucru face mai ușor pentru alte companii să calculeze randamentul preconizat pentru dolarii lor publicitari.

Ar trebui să fiu îngrijorat de noua caracteristică a hărții snapchat?

imagine snapmapÎn 2017, Snap Chat a introdus o funcție numită Snap Map care se referă la mulți experți în confidențialitate. Această caracteristică vă permite să împărtășiți locația cu prietenii prin Snapchat. Deschide aplicația și poți vedea emoji animate numite Actionmojis ale prietenilor tăi pe o hartă. Acest lucru vă permite să vedeți unde sunt și ce pot face acum.

Când un prieten călărește într-o mașină, este posibil să vedeți Actionmoji într-o mașină de pe hartă. Acest lucru poate să nu fie prea deranjant, însă informațiile disponibile sunt numeroase.

Datele de locație pot fi unele dintre cele mai valoroase informații pentru agenții de publicitate. Nu puteți consimți niciodată să dați Snapchat adresa de domiciliu sau numele angajatorului. Cu informații despre locație, Snapchat primește acces la o mare parte din viața dvs. offline. Urmărind locația dvs., Snapchat poate identifica dacă locuiți într-un cartier de clasă superioară sau medie. În majoritatea companiilor, șefii parchează mai aproape de ușă decât un angajat la nivel de intrare. Urmărind cât timp mergi după parcare la locul de muncă, Snapchat vă poate ghici poziția într-o companie. Aceasta vă poate oferi o idee a gamei de venituri.

De asemenea, datele despre locație pot avertiza Snapchat despre potențialele noi oportunități de publicitate. Accesați un magazin de golf și Snapchat poate avertiza agenții de publicitate pe care sunteți pe piață pentru unele echipamente de golf noi. Accesați un magazin de biciclete și pot apărea anunțuri pentru biciclete și accesorii în aplicație. Mai mult, este că acest lucru poate dezvălui informații despre sănătate chiar și foarte sensibile. Accesați pentru prima dată un specialist medical și este posibil ca agenții de publicitate să conștientizeze problema dvs. de sănătate. Acest lucru poate dezvălui informațiile pe care nu le-ați partajat încă membrilor apropiați.

Îmi pot proteja confidențialitatea și pot folosi în continuare Snapchat?

În acest moment, puteți fi tentat să ștergeți Snapchat, să vă anulați serviciul de telefon și să aruncați dispozitivul în cel mai apropiat râu. Este posibil să luați câteva măsuri simple pentru a vă proteja confidențialitatea. Puteți face acest lucru în timp ce aveți acces la Snapchat și la celelalte aplicații care vă plac.

Examinați Setările de confidențialitate Snapchat

În primul rând, trebuie să parcurgi câteva minute pentru a parcurge setările de confidențialitate Snapchat. Acestea vă permit să preluați un control asupra informațiilor dvs. Puteți restricționa datele colectate prin aplicație și modul în care Snapchat îl va folosi. Asigurarea că modul Ghost este angajat va limita datele de locație accesibile Snapchat. Acest singur pas vă va oferi mult mai multă confidențialitate. Rețineți că, chiar dacă alegeți să nu vă împărtășiți locația cu alți utilizatori Snapchat, aplicația încă vă poate determina locația.

Utilizați un VPN

Utilizarea unei rețele virtuale private (VPN) este una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a vă proteja confidențialitatea în timp ce sunteți online. Când utilizați un VPN, nu vă conectați direct la un site web sau la alt serviciu online. În schimb, vă conectați la un server dintr-o locație de la distanță care vă transmite cererea online. Acest lucru vă poate ajuta să faceți activitățile online mult mai anonime și astfel să vă protejați confidențialitatea. Luați câteva minute pentru a afla cum un VPN vă poate restabili confidențialitatea.

Un VPN poate oferi și alte beneficii. Aceasta include evitarea limitărilor geografice la streamingul de conținut video online. De asemenea, este posibil să evitați restricțiile de acces la internet la locul de muncă. Diferite servicii oferă beneficii diferite, așa că explorați opțiunile înainte de a alege.

Concluzie

Folosim Snapchat pentru a împărtăși momente prețioase cu prietenii și familia. Cu toate acestea, ceea ce nu ne dăm seama deseori este că Snapchat în sine are și multe informații despre tine. Am văzut că ei știu mai multe decât v-ați dori. Din acest motiv, puteți ajusta setarea de confidențialitate Snapchat și puteți utiliza un VPN. Nu uitați că Snapchat nu este singura aplicație care are cantități imense de informații personale.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me