Ce știe Instagram despre mine? | VPNOverview

Instagram a înregistrat rapid popularitate la scurt timp după lansarea sa inițială pe iOS în 2010. Cu peste 500 de milioane de utilizatori activi zilnici, site-ul continuă să crească ca site-ul pentru editare și distribuire foto. Cu mulți utilizatori activi, apelul către agenții de publicitate este evident. Platforma devine un punct de concentrare pentru marketerii care construiesc mărci online. Pentru a face reclame mai bune, Instagram colectează date personale pe utilizatori. Cantitatea de date pe care Instagram o are despre tine s-ar putea să te surprindă. 


Simte că te privește cineva?

Ai vreodată sentimentul că într-o mulțime de oameni te urmărește cineva? De fiecare dată când te uiți în jurul tău, prinzi pe cineva la fel cum privește. Desigur, asta ar putea fi o coincidență. Și s-ar putea să creadă că îi urmărești pe baza cât de des privești pentru a vedea dacă te urmăresc. Dar când coincidențele se întâmplă prea des, s-ar putea să ai dreptate să fii suspect.

Acest lucru se întâmplă atât de regulat în aplicații precum Instagram, s-ar putea să nu-l mai remarci. Mergi online căutând o nouă pereche de căști. Mai târziu, atunci când deschideți Instagram, există o reclamă pentru căștile în care vă uitați mai devreme. Sau faceți clic pe un anunț în Instagram, doar pentru a avea un anunț de la aceeași companie sau pentru un produs similar pop up pe Facebook ulterior. Este ca și cum te urmărește cineva, dar nu le poți vedea.

De fapt, Instagram face doar asta. Instagram face bani prin vânzarea de reclame vizate. Și nu sunt doar câțiva bani. Potrivit Statista, Instagram va aduce venituri publicitare de peste 6 miliarde de dolari în 2018. Agenții de publicitate desprind doar acest tip de bani dacă vor vedea rezultate. Instagram poate genera atât de mult venit pe baza cât știu despre tine. Deci, ce știe Instagram despre tine? Răspunsul te poate șoca.

Instagram compară note despre tine

Îți amintești când a apărut noul copil din școală? Dumneavoastră și prietenii dvs. vă veți reuni pentru a compara notițe despre ceea ce știau unul despre celălalt despre ei. Instagram face același lucru. Facebook, Instagram și Messenger toate împărtășesc informații despre tine unul cu celălalt. Fiecare hashtag de pe Instagram este comparat cu aprecierile de pe Facebook. Acestea sunt comparate cu mesajele pe care le trimiteți prin Messenger. Împreună construiesc un profil detaliat despre cine sunteți. 

De asemenea, Instagram colectează informații de la partenerii lor de publicitate și de la alți dezvoltatori de aplicații. Facebook oferă opțiunea de a vă autentifica pe alte site-uri prin aplicația lor. Acesta este un mod convenabil de a evita să vină cu o nouă parolă de reținut. De asemenea, oferă Facebook și Instagram acces la informații despre dvs. prin intermediul acestui site. Așadar, când vizitați site-ul respectiv, Instagram vă urmărește. Faceți clic pe un link și Instagram știe. Folosiți acest lucru pentru aplicații și Instagram observați cât de des utilizați aplicația și cât timp rămâneți activat.

Fiecare mișcare pe care o faci

Ca și cel care pare mereu să știe unde ești, Instagram îți cunoaște locația. Chiar dacă vă ajustați opțiunile de confidențialitate pentru a vă limita datele locației, Instagram acordă atenție locației dvs. Instagram vă poate identifica locația prin emițători Bluetooth din apropiere, puncte de acces Wi-Fi sau locație GPS. Aplicația poate utiliza chiar și ceea ce este vizibil prin camera dvs. sau în fundalul fotografiilor. Nu este vorba despre ravagiile paranoice ale unui tip cu o pălărie din folie de staniu. Politica de date a Instagram este clară și disponibilă oricui dorește să aibă probleme să o citească efectiv.

 Instagram cunoaște transportatorul dvs. mobil, numărul de telefon și adresa dvs. IP. Aceste informații pot fi utilizate pentru a vă cunoaște locația cu o precizie rezonabilă. Instagram ține evidența informațiilor respective și o compară cu un program de hartă. Procedând astfel, Instagram poate ști unde locuiți, unde lucrați, locurile preferate pentru a face cumpărături, unde copiii dvs. merg la școală și multe altele. 

Accesați un magazin de echipamente în aer liber și Instagram știe că puteți căuta în curând o excursie de camping. Vă puteți aștepta la un anunț relevant în curând. Accesați un nou medic specialist și agenții de publicitate sunt avertizați asupra stării dumneavoastră medicale. Du-ți câinele la veterinar, iar Instagram poate afișa reclame pentru produse care interesează proprietarii de animale de companie.

Fiecare cuvânt pe care îl spui

Pentru a fi corect, Facebook neagă cu forță utilizarea microfonului dispozitivului pentru a vă asculta conversațiile. Dar există multe rapoarte credibile, rapoarte bine documentate, de la persoane care sugerează altfel. Mulți raportează că au avut o conversație despre un produs și apoi văd un anunț apărut pentru produsul la scurt timp după. Da, aceste rapoarte pot fi o coincidență. Poate că au făcut o căutare a produsului online mai devreme și au uitat de el. Dacă aceste rapoarte nu sunt corecte, concluzia poate fi și mai tulburătoare. Ar presupune că Instagram știa doar de la profilul tău exact atunci când te-ar interesa un produs.

Ce Instagram poate împărtăși din datele dvs.

Vizitarea unui magazin, online sau personal, vă poate oferi Instagram o informație valoroasă. Tipurile de produse de care puteți fi interesat să cumpărați și când vă ajută să vizați mai bine anunțurile. Instagram reunește toate informațiile lor considerabile despre tine și creează o imagine completă despre cine ești. Este această imagine completă care permite Instagram-ului să facă miliarde de dolari publicitari.

Prin urmărirea site-urilor web vizitate, Instagram se bazează pe profilul tău. Aceștia obțin aceste informații fie făcând clic pe un link din Instagram, fie vizitând un site web care este partener cu Facebook și Instagram. Vizitați FoxNews.com și Instagram adaugă la profilul lor de susținere politică. Vizitați un site pe meditație și Instagram adaugă o altă piesă a puzzle-ului credințelor voastre religioase. Căutați scoruri sportive pentru o echipă și interesele dvs. sunt actualizate.

Instagram își bazează profilul pe informațiile disponibile pentru ei în timp ce utilizați serviciul lor. Îți cunosc preferințele vestimentare, sexul, vârsta, gustul în mâncare și probabil preferințele tale sexuale. Instagram știe probabil lucruri despre care cei mai apropiați prieteni ar fi surprinși să învețe.

Cunoscuta YouTuber Safiya Nygaard a încercat să cumpere articole pe care Instagram i-a recomandat-o să afle cum funcționează algoritmii. Este interesant să vezi cum Instagram își interpretează activitatea pe platforma lor.

Împărtășirea este grijulie

Instagram nu vă păstrează toate informațiile. Își agregă informațiile cu milioane de alți utilizatori și le vinde unor terți. Acestea pot fi agenții de publicitate, cercetătorii, vânzătorii, aplicarea legii și multe altele. Aceste informații nu vă identifică personal în mod implicit. Dar utilizatorii pot da permisiunea Instagram să partajeze informații personale cu terți. Dacă ați făcut vreodată clic pe „de acord” pentru ceva pe care nu l-ați citit foarte bine, este posibil să permiteți Instagram să partajeze informațiile dvs. personale cu terți. Chiar dacă revocați această permisiune mai târziu, datele dvs. sunt deja acolo.

În timp ce mulți dintre cei care primesc informații partajate de pe Instagram au politici de confidențialitate rezonabile, mulți nu. La rândul lor, aceștia pot împărtăși informațiile tale cu alții. Este posibil ca terții care dețin informațiile dvs. să nu aibă întotdeauna cea mai mare securitate. În timp ce Instagram trebuie să mențină o securitate strictă a datelor sau un risc public, o companie despre care nu ați auzit niciodată se confruntă cu un risc mult mai mic dacă securitatea lor expune informațiile.

Confidențialitatea dvs. este demnă de păstrat

Nu este nimic rău în Instagram folosind informațiile pe care le adună pe tine pentru a te asigura că reclamele pe care le vezi sunt pentru produsele pe care vrei să le cumperi. De fapt, mulți oameni apreciază comoditatea anunțurilor vizate. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt destul de deranjați pentru a afla cât de multe informații precum Instagram pot colecta utilizatorilor. 

În timp ce ajustarea setărilor dvs. de confidențialitate poate restricționa datele pe care Instagram le colectează asupra dvs., acestea vor avea în continuare mai mult decât suficient pentru a construi un profil cuprinzător. Un mod ușor de a face experiența online cu Instagram și alte aplicații mai anonime este să folosești o rețea virtuală virtuală (VPN). Un VPN pune distanță între dvs. și site-urile web și aplicațiile pe care le utilizați, astfel încât companiile să nu poată colecta atât de multe date personale. Acest lucru vă ajută să vă protejați confidențialitatea și puteți oferi alte avantaje utile, cum ar fi deblocarea conținutului online restricționat.

Un VPN vă poate ajuta, de asemenea, să evitați restricțiile de acces la internet la locul de muncă. Există multe servicii VPN grozave, care sunt incredibil de ușor de configurat și de utilizat în mod regulat. Dacă confidențialitatea este importantă pentru dvs., de ce nu vă uitați la opțiunile dvs. pentru a vă proteja informațiile online? 

Orice ai sfârși prin a face, este important să te educi pe căile acestor platforme pe care le folosești. În acest fel nu veți fi surprinși dacă primiți anunțuri personalizate.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me