Ce știe Facebook despre mine? | VPNOverview

logo-ul facebookCu peste 2 miliarde de utilizatori activi, Facebook este o forță majoră pentru schimbările sociale din lume în prezent. Atracția site-ului se întinde pe toate demografiile și către practic toate țările de pe glob. Experții în domeniul confidențialității au fost mult timp preocupați de modul în care Facebook colectează și folosește informațiile. Odată cu ultimele scandaluri din știri, mai multe persoane încep să se îngrijoreze de confidențialitatea lor pe Facebook. Majoritatea oamenilor au o mică idee despre profilurile de utilizator detaliate pe care le creează Facebook. Pe baza activității de pe site și de pe site, Facebook știe mai multe despre tine decât mulți dintre cei mai apropiați prieteni.


Jos gaura iepurelui

Cei mai mulți oameni sunt conștienți de faptul că Facebook știe unele lucruri despre noi și folosește aceste informații pentru a furniza reclame pe care am fi mai interesați să le vedem. Acest lucru poate părea un mic tipare sau două folosite în scopuri inofensive. De exemplu, căutați un produs pe Amazon, iar mai târziu vedeți un anunț pentru acel produs pe Facebook. Acest lucru pare inofensiv și poate chiar util. Deoarece vedem doar un efect redus asupra reclamelor noastre, de multe ori nu putem vedea profilul complicat pe care Facebook îl are asupra fiecăruia dintre noi.

Realitatea situației este că Facebook știe mai multe despre tine decât suspectezi. Facebook a raportat câștiguri pentru primul trimestru din 2018 de 11,97 miliarde de dolari. Atingând aproape două miliarde de oameni de pe glob, acest venit uluitor este aproape în întregime din veniturile din marketing și publicitate. În Statele Unite, Facebook a adus peste 26 de dolari per utilizator pentru al 4-lea trimestru din 2017. Media mondială a Facebook a fost de peste 6 dolari pe utilizator. Facebook poate comanda acel fel de venituri din cauza unor reclame vizate. Drept urmare, agenții de publicitate au capacitatea de a furniza reclame specifice extrem de eficiente.

Facebook știe ce gândești

Discuțiile despre religie și politică sunt adesea controversate. Ele au potențial de sentimente rănite și infracțiuni nedorite. Din acest motiv, multe persoane evită frecvent să discute despre aceste subiecte. Nu este neobișnuit ca nici prietenii apropiați să nu cunoască multe dintre opiniile noastre mai controversate. Acest lucru apare adesea la alegerile majore în care majoritatea persoanelor pe care le cunoașteți pot părea puternic opuse unui candidat care ajunge să câștige. Nu ne dezvăluim întotdeauna opiniile adevărate despre aceste lucruri prietenilor noștri.

Nu așa cu Facebook. Uniunea Europeană adoptă legi care să protejeze confidențialitatea pe aceste teme care nu sunt reglementate de legile americane. Facebook colectează informații despre dvs. chiar și pe aceste subiecte sensibile. Ascuns sub meniul de setări din Facebook este un meniu care vă permite să vedeți o parte din informațiile pe care Facebook le colectează despre dvs. Secțiunea dvs. politică din SUA dezvăluie ce știe Facebook despre părerile dvs. politice. În timp ce prietenii tăi ar putea crede că sunteți foarte mijlocul unui fel de persoană, Facebook știe dacă sunteți foarte conservator sau foarte liberal.

Cunoașterea înclinărilor dvs. politice ajută Facebook să stabilească care reclame ar fi mai eficiente. Chiar și anunțurile pentru același produs pot fi adaptate pentru a atrage mai mult un grup sau altul. Reclamele politice sunt special adaptate pentru a atinge obiective specifice.

Facebook știe unde ești

Peste 75 la sută dintre utilizatorii Facebook accesează platforma pe un dispozitiv mobil. Comoditatea de a putea deschide aplicația Facebook în timp ce iese și despre ea este prea bună pentru ca majoritatea oamenilor să le transmită. Majoritatea oamenilor nu se gândesc la implicațiile de confidențialitate ale aplicației pe telefon. Facebook folosește datele de locație de pe telefonul dvs. pentru a urmări unde vă aflați în fiecare moment al zilei. Cât de mult poate învăța Facebook din locația dvs.?

Istoricul locațiilor

Facebook permite acum accesul la istoricul locațiilor online. Conectați-vă și puteți vedea oriunde ați fost cu aplicația Facebook de pe telefon. Din acest jurnal detaliat, Facebook poate determina cu ușurință locul în care locuiți. În timp ce mulți încearcă să își protejeze confidențialitatea omitând aceste informații din profilul lor. În timp ce puteți ascunde informații de public, Facebook o va vedea în continuare. Prin identificarea tendințelor din traseul dvs. zilnic, Facebook poate determina unde lucrați. Locația dvs. arată locul în care renunțați la copii pentru școală. Știind la ce tip de școală le renunțați, Facebook poate învăța vârstele aproximative ale copiilor dvs. Facebook vă poate învăța locurile preferate pentru a face cumpărături, cât timp îți place să stai în acele magazine și în ce zi a săptămânii ai cel mai mare șansă să faci cumpărături.

Facebook poate folosi datele locației pentru a ști când vizitați un dealership. Agenții de publicitate primesc o alertă care ar putea fi acum un moment bun pentru unele anunțuri auto din Feed. Vizitați un medic ginecolog de câteva ori în câteva săptămâni și este posibil să începeți să vedeți reclame pentru produsele pentru bebeluși în hrana dvs..

Cum o fac?

Facebook câștigă aceste informații detaliate despre locație prin multe surse. Punctele de acces Wi-Fi din apropiere, semnalele Bluetooth și turnurile mobile dezvăluie unde vă aflați. Chiar și cu GPS-ul oprit, aceste metode vor oferi un predictor precis al locației dvs. actuale. Facebook chiar poate determina locația din ceea ce vede camera dvs. sau din ceea ce se află în fundalul fotografiilor. Aceasta nu este o speculație, aceasta este prezentată în politica de date a Facebook disponibilă publicului.

Facebook știe totul

Facebook urmărește fiecare postare pe care faceți clic pe „Like”. Urmărește fiecare videoclip pe care îl vizionați și cât timp vizionați acest videoclip. Mai mult, fiecare prieten vă solicită să o aprobați sau să refuzați, iar fiecare anunț pe care faceți clic să-i alimenteze datele mele. Combinarea tuturor canalelor de date pe care Facebook le are la dispoziție permite companiei să creeze un profil detaliat despre cine sunteți. Facebook are peste 1.300 de categorii pentru agenții de publicitate pentru a-și restrânge informațiile de direcționare.

Finanțele dvs.

Facebook vă clasifică în funcție de numărul de carduri de credit pe care le dețineți. Are o categorie pentru faptul că sunteți un cumpărător angajat, probabil, faceți clic pe un link interesant. Facebook știe cât timp ați folosit un dispozitiv mobil și cine este operatorul dvs. Platforma de socializare urmărește dacă dețineți o casă sau o chirie, cât de mult este terenul pe care îl aflați acasă și multe altele.

Facebook nu se preocupă doar de ceea ce fac utilizatorii online, ci cumpără informații despre obiceiurile dvs. de cheltuieli offline. Adunând informații despre utilizarea cardului de credit sau de debit de pe internet, vă poate viza mai bine datele. Acest lucru permite companiei să prezinte un profil mai bun agenților de publicitate.

Parteneriat cu agenții de publicitate

De asemenea, Facebook colectează date de la agenții de publicitate. Datele furnizate unei companii care partenerează cu Facebook vor fi partajate la profilul dvs. Alți agenți de publicitate colectează informații despre cum interacționezi cu site-urile lor web. Acest lucru poate fi, de asemenea, partajat pe Facebook. Completând aceste informații de la agenții de publicitate, Facebook obține informații suplimentare despre comportamentul și activitatea dvs. online. Acest lucru face ca profilul dvs. Facebook să fie mai atractiv pentru agenții de publicitate. Cu cât este mai bun profilul dvs., cu atât sunteți mai profitabil pentru companie.

Cercetarea datelor mari

De asemenea, Facebook agregă informații pentru grupuri de utilizatori. Compania poate apoi să transforme și să vândă aceste informații companiilor care efectuează analize și cercetări pentru Facebook. De asemenea, vând informațiile cumulate către furnizori și furnizori de servicii. Vind aceste informații academicienilor și altora care fac cercetări academice. Facebook oferă, de asemenea, informații pentru aplicarea legii sau ca răspuns la solicitările legale.

Cum pot să-mi protejez mai bine confidențialitatea?

Facebook este un serviciu gratuit. Acest lucru ajută la atragerea de utilizatori care altfel nu ar putea folosi serviciul. Mulți oameni sunt dispuși să-și predea confidențialitatea în schimbul unei publicități mai relevante și acces la Facebook. Dar dacă preferați să restricționați unele dintre datele dvs., puteți face unele etape.

În primul rând, setările de confidențialitate ale Facebook vă permit să vă reîncărcați în unele moduri în care informațiile dvs. sunt colectate și utilizate. Acest lucru vă va permite să modificați setările de recunoaștere facială a Facebook, ce aplicații au acces la informațiile contului dvs., tipurile de anunțuri pe care Facebook știe că sunteți interesat și multe altele.

Pentru a face datele și activitățile dvs. online mai anonime, luați în considerare utilizarea unei rețele virtuale private (VPN). Consultați ghidul nostru pentru alegerea VPN-ului potrivit pentru nevoile dvs. Un VPN funcționează ca o distanță între distanțarea de informațiile pe care le trimiteți și primiți online. Un serviciu VPN bun este ușor de configurat și utilizat și vă va ajuta să vă protejați confidențialitatea, în timp ce puteți accesa Facebook și alte servicii de care depindeți..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me