Cât de sigură este o conexiune Bluetooth? | VPNoverview.com

Bluetooth este o metodă wireless de a transfera informații de la un dispozitiv la altul. În majoritatea cazurilor, Bluetooth este mai sigur decât Wi-Fi. Totuși, ca în orice sistem wireless, datele dvs. pot fi transferate către alte persoane pe care nu intenționați să le aveți acces la informațiile dvs. Și este posibil ca nu numai muzica care se transmite la căștile Bluetooth să fie compromisă. Bluetooth ar putea dezvălui o mulțime de date de pe telefonul mobil, laptop sau computer. E timpul să fiți conștienți de riscurile de securitate și confidențialitate ale utilizării Bluetooth.


Cum funcționează Bluetooth

BluetoothÎn secolul al X-lea, Harald Danemarca a devenit regele Danemarcei și a unit regatul cu Norvegia. În semn de recunoaștere a importanței țărilor nordice în lumea tehnologiilor de telefonie mobilă, tehnologia pentru conectarea wireless a căștilor de telefon mobil a fost numită după el. Tehnologia Bluetooth este un protocol pentru crearea unei rețele locale. În această rețea căștile și alte periferice pot comunica cu telefonul mobil și cu alte dispozitive.

Când conectați dispozitivul Bluetooth, informațiile sunt schimbate cu computerul sau telefonul. În primul rând, trebuie să stabilească că acesta este un dispozitiv care s-a conectat anterior sau pentru a configura o conexiune nouă. În mod obișnuit, telefonul sau computerul dvs. nu se vor conecta automat cu un dispozitiv nou. Deoarece trebuie să aprobați conexiuni noi, o conexiune Bluetooth este, în mod normal, protejată de hacking-ul de pe dispozitive externe care nu fac deja parte din rețeaua dvs..

Ca de obicei, însă, hackerii găsesc modalități de a trece peste aceste protecții pentru a avea acces la telefon sau computer. Bluetooth este unul dintre cele mai sigure protocoale de comunicare wireless. Există însă vulnerabilități pe care hackerii le pot exploata.

Cum câștigă hackerii accesul prin Bluetooth

Niciun sistem de securitate nu este perfect, iar Bluetooth nu face excepție. Datele dintre dispozitivul dvs. și perifericul conectat Bluetooth sunt criptate. Dar hackerii lucrează în mod constant pentru a sparge criptarea. Hackerii au mai multe șanse să decripteze datele de pe dispozitive folosind versiuni Bluetooth mai vechi. Odată ce criptarea este ruptă, hackerii pot ascultă toate datele care trec de la și de pe dispozitiv. Atingeți parola băncii dvs. într-un ceas mai vechi conectat prin Bluetooth și este posibil ca un hacker să poată prelua datele dvs..

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Bluetooth este gama la care vă puteți conecta la dispozitivul dvs. Puteți să vă îndepărtați de telefonul de pe birou și să trageți în continuare mesaje pe ceas inteligent. Dar această gamă permite, de asemenea, hackerilor mult spațiu pentru a încerca să intercepteze semnalul. Indiferent dacă este la sală sau la coffeeshop-ul dvs. local, este posibil ca un hacker să poată zbura pe semnalul dvs. Bluetooth.

cască bluetoothUnele seturi de căști au vulnerabilități de securitate care le facilitează piratarea. După ce un hacker vă crăpă cască, este ușor pentru ei să asculte sau să înregistreze pur și simplu conversațiile. Un hacker ar putea apoi să obțină informații personale pe care să le poată utiliza împotriva ta. Majoritatea companiilor au nevoie de informații personale pentru a vă verifica identitatea atunci când sunati. Un hacker care ascultă apelul tău ar putea apoi să te răspundă pentru a-ți fura identitatea. El sau ea ar putea de asemenea să afle adresa dvs. și să vă audă discutând planurile viitoare de vacanță. Acest lucru ar putea oferi o oportunitate ușoară de a intra în casa ta atunci când știu că ești plecat.

Un alt hack popular vă păcălește telefonul pentru a stabili o conexiune cu un dispozitiv nou. Hackerii depășesc cerința pentru autorizarea noilor dispozitive. Acest atac necesită mai multă abilitate decât multe alte hakuri Bluetooth. Dar acest lucru poate oferi, de asemenea, mult mai multe informații. Odată ce dispozitivul dvs. a stabilit o astfel de conexiune, acesta va trimite și va primi toate datele solicitate prin intermediul conexiunii.

Protejarea Bluetooth de hacking

Cu toate că este posibil să nu vă puteți proteja de orice amenințare posibilă pentru securitate, câțiva pași simpli vă pot îmbunătăți securitatea Bluetooth. În primul rând, în setările dvs. Bluetooth, configurați-vă dispozitivul pentru a vă conecta numai cu dispozitive de încredere. Acest lucru va prezenta adesea orice încercări de a stabili conexiuni cu dispozitive noi. În al doilea rând, puteți configura dispozitivul dvs. pentru a necesita un cod pin pentru a stabili o nouă conexiune. Acest lucru face practic imposibil pentru cineva să vă păcălească telefonul în crearea unei noi conexiuni.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja dispozitivul Bluetooth împotriva orizontului sau altul de la căscarea căștilor dvs. este să opriți Bluetooth-ul atunci când nu îl utilizați. Restrângând posibilitatea atacatorilor de a avea acces la Bluetooth, vă îmbunătățiți șansele de menținere a securității. Multe aplicații de automatizare, cum ar fi If This Then That sau Tasker, pot fi configurate pentru a opri automat Bluetooth-ul dvs. când părăsiți o locație sau vă deconectați de la un dispozitiv. Nu numai că acest lucru vă poate îmbunătăți securitatea, dar vă va oferi o ușoară îmbunătățire și asupra bateriei dispozitivului.

Nu sunt doar hackerii de care trebuie să te preocupe

S-ar putea să credeți că hackerii sunt singura amenințare de care trebuie să vă faceți griji că încercați să utilizați Bluetooth în moduri pe care nu le-ați aprobat. Din păcate, acest lucru nu este cazul. Multe aplicații, inclusiv aplicații populare de pe Facebook, Google și altele pot utiliza Bluetooth-ul dispozitivului dvs. pentru a vă monitoriza în mod constant locația.

Marcator locație smartphoneCând opriți Bluetooth de pe dispozitiv, acesta nu mai transmite, dar recunoaște în continuare semnale Bluetooth în apropierea dispozitivului. Producătorii de aplicații pot utiliza informații despre semnalele Bluetooth care ajung la telefon pentru a vă identifica locația. Mulți producători de aplicații precizează în declarația de confidențialitate că vor utiliza Bluetooth pentru a vă ajuta să vă urmăriți locația. Acest lucru înseamnă că aceste companii vă pot urmări adresele de domiciliu și locul de muncă, atunci când vizitați un medic nou, locurile preferate pentru a face cumpărături și multe altele despre viața voastră. Bluetooth este un semnal de urmărire foarte precis.

Vă puteți proteja confidențialitatea împotriva acestei invazii Bluetooth de către producătorii de aplicații. Citiți cu atenție declarația de confidențialitate pentru a vedea dacă aplicațiile pe care le utilizați utilizează Bluetooth în urmărirea locației lor. Deoarece urmărirea locației are nevoie de permisiunea dvs., puteți dezactiva permisiunea de pe dispozitiv pentru acele aplicații. Este important să rețineți că, chiar dacă serviciile de locație și Bluetooth sunt dezactivate pe dispozitivul dvs., producătorii de aplicații vă pot urmări locația prin Bluetooth, atât timp cât nu dezactivați permisiunile pentru aplicație.

Protejați-vă confidențialitatea și securitatea respectând câteva reguli simple cu Bluetooth. Dezactivați Bluetooth atunci când nu îl utilizați, conectați-vă doar cu dispozitive de încredere și monitorizați permisiunile pe care le oferiți aplicațiilor atunci când le instalați. Deși niciun sistem de securitate nu este perfect, prin luarea acestor precauții simple, puteți face Bluetooth cât mai sigur posibil.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me