Asumați-vă setările de confidențialitate de pe iPhone sau iPad

Produsele Apple sunt elegante, ușor de utilizat și capabile să impresioneze chiar și cei mai pretențioși utilizatori. Apple App Store este ecranizat riguros pentru calitate. De asemenea, Apple se asigură că producătorii de aplicații nu vă exploatează confidențialitatea fără să știți. Însă aplicațiile pot oferi motive legitime de sunet pentru a accesa date de pe telefon. Aceste date pot dezvălui mai multe despre tine decât doriți. Înțelegând setările de confidențialitate, vă puteți proteja confidențialitatea și vă asigurați că datele dvs. rămân în siguranță.


De ce contează confidențialitatea

Setări de confidențialitate iOS iPhonePoate că ultimele scandaluri care arată companiile care abuzează de utilizarea lor de date private v-au preocupat. Poate că îi oferiți copilului dvs. un iPhone sau iPad și doriți să le protejați confidențialitatea pe măsură ce folosesc dispozitivul. Există multe motive bune pentru a face măsuri pentru a vă păstra confidențialitatea în timp ce utilizați un iPhone sau un iPad.

Majoritatea serviciilor și aplicațiilor gratuite își câștigă profitul vânzând anunțuri pe serviciul lor. Agenții de publicitate plătesc mai mult pentru a-și afișa anunțurile clienților interesați de produsul lor. Pentru a răspunde nevoilor lor, producătorii de aplicații și site-uri web colectează date despre tine în timp ce folosești serviciul lor și vând aceste informații agenților de publicitate. Datele dvs. includ informații private despre problemele medicale, copiii dvs., veniturile și alte date sensibile pe care s-ar putea să nu le dezvăluiți de bună voie.

Apple colectează datele dvs. pentru a le păstra anonim. Dar unele companii îți vor vinde informațiile în moduri care îți pot fi urmărite. Dacă aceste date nu sunt securizate, hackerii pot să intervină și să fure informațiile. Acest lucru poate provoca stânjenire sau chiar un sentiment de încălcări atunci când informațiile dvs. sunt dezvăluite online.

Reglarea setărilor dvs. de confidențialitate vă ajută să preluați controlul asupra informațiilor dvs. De asemenea, adaugă un strat de securitate pentru a împiedica utilizarea informațiilor dvs. sau a fi furate greșit.

Reglați-vă Setările locației

Informațiile despre locație pot oferi unele dintre cele mai valoroase informații agenților de publicitate sau oricărui altcineva care are acces la datele dvs. Majoritatea datelor colectate despre dvs. pe dispozitivul dvs. implică doar ceea ce faceți în timp ce utilizați iPhone sau iPad. Datele despre locație dezvăluie ceea ce faci în lumea reală. Magazinele pe care le frecventezi, când mergi undeva nou și la ce oră mergi într-o locație, se dezvăluie multe despre cine ești și care sunt interesele tale.

Deschideți „Setări” și atingeți „Confidențialitate.” Aici veți găsi multe setări utile pe care le puteți ajusta pentru a vă proteja confidențialitatea. Găsiți și atingeți „Servicii de locație”. Aici puteți selecta fie aplicații individuale pentru a avea acces la datele locației dvs. sau puteți face clic pe glisorul din partea de sus a ecranului pentru a dezactiva serviciile de locație pentru toate aplicațiile de pe iPhone sau iPad.

Gestionează Apple Analytics

În versiunile mai vechi de iOS, Analytics a fost numit „Diagnostice & Utilizare“. Această zonă acoperă informațiile care sunt partajate cu Apple de pe dispozitiv. Unele dintre aceste date sunt utile pentru a partaja și vă ajută să vă asigurați că Apple poate menține dispozitivul funcționând fără probleme. Alte date transmise pot părea mai intruzive. Datele transmise pot include datele de sănătate și de activitate pe care s-ar putea să nu le partajați confortabil cu Apple.

În aplicația Setări, atingeți „Analytics”. Alegeți setările pe care nu le împărtășiți confortabil și selectați bara de glisare pentru a dezactiva distribuirea informațiilor respective. Aceasta poate include date de analiză, date partajate cu dezvoltatorii de aplicații despre blocarea aplicațiilor și modul în care utilizați aplicațiile lor. Mai mult, iCloud analytics care poate include date colectate de utilizarea Siri.

Controlezi Permisiunile aplicației

Când instalați o aplicație, de obicei solicită permisiunea de a accesa anumite servicii de pe telefon. Aceste servicii pot include locația, accesul la microfon, accesul la alte aplicații, contactele și dispozitivele conectate. Deși o aplicație nu poate avea funcționalitate completă fără acces la toate serviciile pe care le solicită, sunteți responsabil de serviciile pe care aplicația trebuie să le utilizeze.

Din aplicația „Setări”, atingeți „Confidențialitate”. Acolo puteți selecta fiecare aplicație și parcurge permisiunile Faceți clic pe glisorul de lângă fiecare serviciu sau aplicație pentru a opri sau a porni permisiunea.

Urmărirea anunțurilor este cheia pentru confidențialitate

Majoritatea datelor dvs. sensibile sunt partajate doar în scopul publicității. Preluarea controlului urmăririi anunțurilor este unul dintre pașii cheie pe care îi puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea. Limitarea urmăririi anunțurilor pe dispozitivele iOS restricționează modul în care datele pot fi utilizate pentru publicitate.

În aplicația „Setări” atingeți din nou pe „Confidențialitate”. Derulați în jos la „Publicitate”. Faceți clic pe glisorul de lângă „Limitați urmărirea anunțurilor” pentru a restricționa modul în care datele dvs. sunt utilizate de agenții de publicitate. Trebuie menționat că acest lucru nu elimină urmărirea anunțurilor, ci doar îl limitează. Pentru a îmbunătăți în continuare confidențialitatea, atingeți „Resetează identificatorul de publicitate”. Dacă faceți acest lucru, veți elimina informațiile deja etichetate pe ID-ul personal.

Mai multe informații despre modul în care iOS utilizează informațiile dvs. pentru a personaliza anunțurile pentru dvs. sunt disponibile în „Vizualizați informațiile despre anunțuri”. Acest lucru va arăta informațiile pe care le utilizează iOS pentru a vă ajuta să vă vizați publicitatea personal.

Safari nu urmăriți

sigla safariSite-urile web deseori urmăresc site-ul din care vii și site-ul pe care mergi după ce le vizitezi. Dacă site-ul respectiv este partener cu alți agenți de publicitate, cum ar fi Twitter sau Facebook, pot împărtăși informațiile cu ei. Activitatea dvs. vă ajută să vă creați un profil mai complet al intereselor și activităților dvs. online. Este posibil pe dispozitivele iOS, pentru a limita cantitatea de urmărire care are loc în timp ce navigați pe web folosind Safari.

În aplicația „Setări”, atingeți „Safari” și consultați secțiunea „Confidențialitate și securitate”. Aici puteți alege să blocați cookie-urile pe dispozitivul dvs. și „Cereți site-urilor să nu mă urmărească”. Acest lucru va limita majoritatea site-urilor web de urmărire a adresei dvs. IP.

Câștigarea și mai multă confidențialitate

Strângerea setărilor de confidențialitate este un bun pas către asigurarea confidențialității online. De asemenea, mulți preferă că securitatea cunoașterii informațiilor este mai anonimă, în special în timp ce utilizează servicii și site-uri online. Din păcate, doar schimbarea setărilor dvs. de confidențialitate nu este o protecție etanșă a vieții private. Pentru a încerca cu adevărat să rămâneți anonim online, este posibil să doriți să obțineți un VPN.

Conexiune VPNCând vă conectați cu un VPN de calitate, informațiile dvs. sunt criptate și trimise către un server de la distanță. Tot traficul tău trece prin serverul VPN, în loc să iei direct de la tine către site-ul sau aplicația. Acest lucru vă ajută să păstrați anonimatul informații despre locația dvs. și activitățile web. Un VPN de calitate este ușor de utilizat și vă îmbunătățește confidențialitatea online.

Un VPN poate oferi, de asemenea, beneficiile suplimentare de a evita limitările geografice pentru streaming de servicii video. Puteți utiliza, de asemenea, un VPN pentru a proteja firewall-urile instalate la locul de muncă. Deoarece datele sunt criptate, ai liniștea de a ști că numai tu știi ce faci online. Aflați mai multe despre motivul pentru care un VPN ar putea fi o alegere bună pentru dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me