Asigurați-vă de Setările dvs. de confidențialitate Google | VPNOverview

Verificarea confidențialității GoogleCu toții am avut experiența de a căuta un produs pe Google, doar pentru a apărea reclame pentru acel produs oriunde ați căuta online pentru următoarele câteva zile. Publicitatea vizată este sursa principală de venit a Google. Google îmbunătățește în continuare datele despre dvs. pentru a oferi informații mai bune agenților de publicitate. Acestea fac acest lucru prin monitorizarea locației dvs. prin aplicația Google și hărțile Google. Mai mult, observă care videoclipuri pe YouTube le căutați și vizionați și multe altele. De fapt, cantitatea de informații pe care Google o poate compila despre tine, este uimitoare. Monitorizarea și ajustarea setărilor dvs. de confidențialitate Google este o modalitate de a vă asigura securitatea online.


Probleme de confidențialitate și Google

Într-un comentariu recent publicat pe CNBC, CEO-ul companiei Duck Duck Go, un motor de căutare pentru cei preocupați de confidențialitate, a subliniat cantitatea mare de informații pe care Google le colectează asupra utilizatorilor săi. Majoritatea site-urilor web au urmăritori Google ascunși pe site, ceea ce permite Google să vă urmărească nu numai când sunteți pe pagina web a Google, ci pe aproape toate site-urile web pe care le vizitați într-o zi. Puteți crede că acesta este doar un concurent care sperie oamenii, dar numerele îl dau înapoi. Congresul Statelor Unite nu a întreprins aproape nicio acțiune cu privire la plasarea restricțiilor asupra capacității Google de a aspira încărcările de camioane de informații ale utilizatorilor săi. În general, Google se reglementează pentru problemele de confidențialitate. În timp ce menținerea unei imagini publice bune este importantă pentru Google, aceasta generează venituri aproape în întregime din publicitatea vizată. Cât de mult influențează deciziile Google? Și ce ne spune că Google tocmai a eliminat „Don’t Be Evil” din Codul lor de conduită.

Găsirea Setărilor de confidențialitate Google

După cum ați observat Politica de confidențialitate Google se schimbă din când în când. Compania a facilitat accesarea setărilor și controalelor de care aveți nevoie pentru a vă gestiona setările de confidențialitate – dacă știți unde să mergeți! Mai jos puteți afla ce ajustări puteți face la setări pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea.

Unul dintre primele locuri în vizită este pagina Confidențialitate Google. Aici Google prezintă modul în care utilizează informațiile pe care le colectează pentru a vă îmbunătăți experiența pe internet și pentru a vă facilita viața. Desigur, ei vând și informațiile respective agenților de publicitate. Depinde de tine să iei decizii cu privire la informațiile pe care le vei partaja și la ce preferi să păstrezi privat. Cu toate acestea, utilizarea Google vă va costa întotdeauna.

Bine ați venit contul Google

Din pagina de confidențialitate, puteți accesa pagina „Contul meu” care vă va permite să începeți să modificați setările de confidențialitate. Una dintre cele mai proeminente zone ale acestei pagini este secțiunea „Conectare și securitate”. Aici puteți schimba parola și monitoriza ce dispozitive au fost folosite pentru a vă conecta la contul dvs. Google. Actualizarea parolei cu o combinație puternică în mod regulat este o măsură bună de securitate.

Verificare confidențialitate micăVeți vedea, de asemenea, o zonă marcată „Verificare confidențialitate”. Acest lucru vă va parcurge diferitele opțiuni de confidențialitate pe care le puteți modifica în Google. Făcând clic pe „Începeți” va începe procesul de actualizare a Setărilor dvs. de confidențialitate.

Ce setări puteți schimba?

În pagina Verificare confidențialitate puteți ajusta setările în funcție de preferințe. Nu numai că acest lucru vă oferă șansa de a obține mai multă confidențialitate, dar vă arată și ce tipuri de date colectează Google. Mai jos puteți citi despre toate diferitele secțiuni și cum puteți ajusta setările. Veți vedea că Google colectează informații despre orice, din lucrurile pe care le căutați până în locurile pe care le-ați vizitat.

Activitate web și aplicație

Google monitorizează în mod regulat site-urile pe care le vizitați pe internet în timp ce utilizează browserul Chrome. Mai mult, acestea urmăresc aplicațiile pe care le utilizați pe telefon, tipurile de lucruri și locurile pe care le căutați și multe altele. Când începeți să tastați o căutare web sau o adresă de internet, Google vă oferă sugestii care v-ar putea completa căutarea. Aceste sugestii vin din analiza profilului tău. Acest lucru face ca navigarea dvs. să fie mai rapidă și mai intuitivă.Google împărtășește aceste informații pe toate dispozitivele dvs. și între aplicații precum Chrome, Hărți, Google Assistant și altele.

Pentru a schimba acest comportament, trebuie să faceți clic pe „Gestionare Web” & Aplicația aplicației ”, din ecranul următor faceți clic pe„ Modificare setare ”. Pe următorul ecran, puteți opri această opțiune sau puteți limita aplicațiile prin care Google poate colecta informații.

Activitate web

Istoricul locațiilor

Utilizarea de către Google a istoricului locației dvs. poate fi una dintre cele mai deranjante caracteristici ale Google pentru cei care sunt preocupați de confidențialitatea lor. Compania poate prezice dacă mergi cu bicicleta, mergi sau într-o mașină pe baza informațiilor despre locația ta. De asemenea, Google vă urmărește prin Wi-Fi în apropiere și vă poate urmări prin Bluetooth – chiar dacă aveți Bluetooth oprit. În schimb, Google va furniza informații despre trafic pe rutele obișnuite și anunțuri direcționate în funcție de locația dvs. Google face acest lucru analizând rutele dvs. obișnuite, care ar include adresa dvs. de origine, locul de muncă, unde vă lăsați copiii de la școală și bara preferată pe care o atingeți după muncă.

Google insistă că nu vând aceste informații agenților de publicitate. Cu toate acestea, dacă căutați un restaurant în apropiere, vă folosește locația pentru a face sugestii mai bune. Acest lucru face cu siguranță publicitatea prin Google mai valoroasă pentru companii.

Dacă preferați să dezactivați urmărirea locației Google, din ecranul „Verificare confidențialitate”, faceți clic pe „Gestionați istoricul locațiilor”. Aceasta vă va duce la o hartă care arată fiecare loc pe care l-ați vizitat. De acolo faceți clic pe „Gestionați istoricul locațiilor” și veți ajunge în cele din urmă la un ecran unde puteți dezactiva urmărirea locației Google.

Istoricul locațiilor

Informatie despre dispozitiv

Informațiile dispozitivului permit Google să recunoască numele de contacte din telefonul dvs., să recunoască evenimentele din calendarul dvs. și ce aplicații utilizați. Google folosește aceste informații pentru a recunoaște când solicitați să apeleze un contact pe care l-ați stocat. Pentru a dezactiva această caracteristică, faceți clic pe Gestionare informații dispozitiv, apoi faceți clic pe Modificare setare pentru a ajunge la ecranul unde puteți dezactiva aceste informații.

Informații despre dispozitiv

Activitate vocală și audio

Când spuneți „Hei Google”, acest lucru declanșează asistentul Google să asculte și să se supună oricărei comenzi care urmează. Pentru a fi gata să te audă de fiecare dată când dai comenzi, dispozitivul trebuie să asculte în mod constant acele cuvinte declanșatoare. Există alternative, totuși. Puteți restricționa Google Voice doar la ascultare atunci când îl declanșați cu o acțiune specifică. De exemplu, este posibil să țineți butonul de pornire pentru a ridica asistentul și pentru a asculta o comandă.

De asemenea, Google înregistrează vocea dvs. pentru a facilita înțelegerea aplicației. Dacă aceasta nu este o caracteristică pe care preferați să o activați, din fereastra „Verificare confidențialitate”, faceți clic pe „Gestionare voce & Activitate audio ”. De la „Vocea & Ecran de activitate audio ”, faceți clic pe„ Modificare setare ”. Aceasta va afișa un ecran în care puteți dezactiva funcția de înregistrare vocală.

Activitatea vocală

Istoricul căutărilor YouTube și Istoricul vizionărilor

Când vă gândiți la motorul de căutare Google, probabil că aveți în minte ecranul Google.com în care efectuați majoritatea căutărilor. Cu toate acestea, YouTube, un program Google, are peste un miliard de utilizatori în sine. În fiecare zi, milioane de utilizatori caută pe YouTube informații, videoclipuri despre cum să fie, divertisment și multe altele. Google înregistrează datele și le folosește pentru a ajuta la crearea de „experiențe mai personalizate în cadrul serviciilor Google.” Aceasta înseamnă că o căutare pe YouTube se va răspândi pe toate serviciile Google pe care le utilizați pentru a crea un profil mai personalizat al like-urilor și neplăcerilor dvs..

Vă puteți gestiona datele și dezactiva această caracteristică pentru a vă păstra informațiile personale mai private. Din „Verificare confidențialitate”, faceți clic pe „Gestionați istoricul căutării YouTube”. Aceasta vă va duce la pagina de activitate, unde puteți șterge căutările YouTube din înregistrarea dvs. Deși nu există o modalitate de a șterge toate căutările simultan, puteți face clic pe cele trei puncte de lângă data și faceți clic pe Ștergeți pentru a șterge toate căutările din acea zi. De asemenea, puteți căuta lucrurile pe care le-ați căutat pe care doriți să le ștergeți pentru înregistrarea dvs. În partea de sus, tastați „Justin Bieber” pentru a găsi de fiecare dată când ați căutat Justin Bieber. Apoi, puteți șterge fiecare dintre aceste căutări pentru a ascunde iubirea dvs. pentru Bieber – de la Google în orice caz.

Faceți clic pe „Modificați setările” și veți veni pe un ecran pentru a opri Google să vă înregistreze căutările în viitor. În același mod, Google păstrează o înregistrare a videoclipurilor pe care le vizionați pe YouTube. Din ecranul „Verificare confidențialitate”, faceți clic pe „Gestionați istoricul vizionării YouTube”. Aceasta vă va duce la ecranul de activitate unde puteți căuta și șterge videoclipuri YouTube pe care le-ați vizionat din înregistrările Google. Faceți clic pe „Modificare setare” pentru a împiedica Google să urmărească videoclipurile viitoare pe care le vizionați pe YouTube.

Istoricul YouTube

Alți pași pentru a vă proteja confidențialitatea

Accesul Google pe internet este omniprezent și majoritatea dintre noi s-au bazat pe serviciile pe care Google le oferă. Acest lucru face aproape imposibil să evitați ca Google să urmărească unele informații online. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce amprenta dvs. în Google, pe lângă pașii enumerați mai sus. Răspândirea căutărilor dvs. pe diferite motoare de căutare ajută orice companie să creeze o imagine totală despre cine sunteți. Utilizarea diferitelor browsere pentru a accesa diferite tipuri de informații vă poate ajuta, de asemenea, să vă încurcați informațiile online.

Utilizarea unui VPN pentru a vă conecta la internet poate pune un intermediar între dvs. și informațiile pe care le căutați online. Pur și simplu efectuarea de căutări pe internet, căutări pe YouTube și navigarea prin VPN pot restricționa informațiile pe care Google le poate colecta despre obiceiurile dvs. online. Luați în considerare înscrierea la un serviciu VPN de calitate pentru a vă ajuta să vă protejați confidențialitatea.

Nu uitați că acest lucru nu va funcționa dacă sunteți conectat la oricare dintre conturile dvs. Google. Aceasta include lucruri precum YouTube și Gmail. Cu toate acestea, schimbând setările contului dvs. Google puteți deja să limitați ceea ce Google știe despre voi!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me