Asigurați-vă confidențialitatea online pe Instagram | VPNOverview

Instagram este una dintre cele mai populare și bine utilizate aplicații disponibile astăzi. Milioane de oameni scot fotografii, adaugă filtre și hashtag mesele cu aplicația. Majoritatea utilizatorilor dezvăluie o mulțime de informații personale despre ei înșiși prin aplicație, arătând imagini cu mesele lor, familia, prietenii, animalele de companie și multe altele. Este posibil să nu fi dat un al doilea gând la setările de confidențialitate ale Instagram, dar o rapidă descoperire a opțiunilor dvs. vă poate face confidențialitatea mai sigură în timp ce utilizați Instagram.


De ce confidențialitatea pe Instagram ar trebui să te preocupe

logo instagramÎn iulie 2010, fondatorii Instagram Kevin Systrom și Mike Krieger au scos primele fotografii adăugate pe Instagram. Inițial disponibil doar pentru câteva familii și prieteni, atunci când aplicația este live pe iOS, a decolat aproape instantaneu. Până în aprilie 2012, cu o lansare a aplicației pentru Android și peste zece milioane de utilizatori, Facebook a cumpărat compania pentru 1 miliard de dolari.

În doar câteva luni, Facebook a stârnit preocupările de confidențialitate prin schimbarea condițiilor de serviciu. Modificările includeau dreptul de a vinde fotografii utilizatorilor către terți, fără a anunța utilizatorii. O reacție din partea utilizatorilor Instagram a făcut ca Facebook să retragă ideea. În ultimul an, Facebook a luat foc cu scandalul Cambridge Analytica care a scos în evidență modul în care Facebook împarte datele utilizatorilor cu alte companii.

Instagram în sine a creat îngrijorare printre utilizatori recent cu modificările care fac publice atunci când utilizați aplicația și ceea ce faceți cu ea la momentul respectiv. În ceea ce privește modul în care compania mamă Instagram îți protejează confidențialitatea, acum este un moment bun pentru a parcurge câteva minute pentru a parcurge setările dvs. de confidențialitate pentru a vă asigura că sunteți confortabil cu modul în care Instagram vă gestionează datele..

Setările dvs. de confidențialitate Instagram

Primul pas pentru a vă asigura confidențialitatea este să găsiți setările de confidențialitate în Instagram. Din pagina de profil, atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus pentru a afișa Setări. De acolo, derulați în jos – este destul de mult pe jos – până vedeți „Confidențialitate și securitate”. Lista lungă la rubrica „Confidențialitate și securitate” este controlul dvs. de confidențialitate. Am ales acele setări care sunt cele mai importante în protejarea vieții private pe Instagram. Mai jos puteți afla ce setări puteți modifica dacă doriți ca programarea dvs. să fie mai sigură.Setări Instagram Confidențialitate și securitate

Confidențialitatea contului

Puteți găsi una dintre cele mai importante setări pentru securizarea contului dvs. pe Instagram în fila „Confidențialitatea contului”. Dacă activați această setare, numai urmăritorii dvs. vor putea să vă vadă postările înainte. De asemenea, va trebui să aprobi noi adepți. Acest lucru nu afectează adepții tăi actuali, doar cei care vor să te urmeze în viitor.

Starea activității

Starea activității are multe persoane în cauză în acest moment. În mod implicit, Instagram îți face acum publicitatea online. Conturile pe care le urmăriți și orice persoană pe care le trimiteți direct le poate vedea când ați activat ultima dată pe Instagram. Dezactivarea acesteia păstrează aceste informații private. Ar trebui să știți, totuși, că dacă dezactivați această acțiune, nu veți putea vedea, de asemenea, starea de activitate a nimănui.

Reînviere la povești

O altă caracteristică importantă pe care poate doriți să o luați în considerare este dezactivarea este capacitatea Instagram de a vă împărtăși poveștile cu alții. Când acest lucru este activat, alte persoane vă pot împărtăși postările la propriile lor povești. Aceasta extinde cercul de persoane care îți pot vizualiza postările – poate pentru persoanele pe care nu le cunoști sau mai degrabă nu le știu despre viața ta. Dezactivarea acestei funcții îi împiedică pe ceilalți să partajeze postările dvs. și păstrează datele dvs. private.

Controale de poveste

Făcând clic pe „Story Controls”, apare un ecran cu câteva opțiuni diferite. Prima este o opțiune numită „Ascundeți povestea din”. Această caracteristică vă oferă posibilitatea de a vă ascunde povestea și orice videoclipuri live pe care le postați de la anumite persoane. Dacă nu ai mai utilizat acest lucru, setarea va afișa „0 Persoane”. Faceți clic pe butonul pentru a căuta urmăritori și selectați din care doriți să vă ascundeți fotografiile.

Răspunsurile la mesaje pot fi o modalitate bună de a extinde o conversație despre o postare. Dar s-ar putea să nu doriți doar cineva care se alătură conversației. Puteți limita răspunsurile la persoanele pe care le urmăriți sau le dezactivați complet răspunsurile la mesaje, dacă doriți.

Parcurgând în jos, opțiunea „Împărtășire” vă permite să îi restricționați pe ceilalți de la partajarea fotografiilor și videoclipurilor dvs. ca mesaje către alții. Chiar dacă ați dezactivat opțiunea de a permite altor persoane să vă împărtășească postările pe poveștile lor, cu excepția cazului în care dezactivați și această setare, acestea pot totuși să vă partajeze fotografiile ca mesaje către persoanele pe care nu le urmăriți..

Controlul comentariilor

Alegând „Controlul comentariilor”, veți vedea un ecran care vă permite să restricționați comentariile la postările dvs. Limitați comentariile la persoanele pe care le urmăriți, doar la urmașii dvs. sau la ambele. De asemenea, puteți bloca comentarii de la anumite persoane. Acest lucru este perfect dacă nu vrei să fii înțeles. Nu va fi imediat evident pentru cei blocați, deoarece comentariile lor vor apărea în continuare, ci doar pentru ei înșiși. Puteți, de asemenea, să filtrați automat comentarii jignitoare sau să activați filtrul manual pentru a filtra anumite cuvinte cheie pe care nu doriți să le afișați în comentarii la postările dvs..

Revizuiește-ți Istoricul Instagram

Unii angajatori vă solicită acum să vă deschideți conturile de social media înainte de angajare. În timp ce mulți încă dezbat legalitatea și etica acestei practici, dacă doriți cu adevărat slujba, este posibil să credeți că este cel mai bine să fiți pur și simplu de acord cu cerința. Înainte de a face acest lucru, probabil că doriți să verificați dacă ați postat ceva în trecut care s-ar putea să nu arate bine unui angajator.

Cu Instagram, puteți descărca o copie din tot ce ați postat pe Instagram pentru revizuire. Faceți clic pe „Descărcați datele dvs.” și în 48 de ore veți primi un link către un fișier cu fotografiile, informațiile despre profil, comentariile și multe altele. Acest format ușor de revizuit vă poate ajuta să aflați informații pe care s-ar putea să nu le doriți partajate cu un angajator, astfel încât să vă puteți ajusta în consecință. Sau, poate, doriți doar să aveți informațiile pentru revizuirea dvs. personală atunci când o potrivire de nostalgie vă lovește. Indiferent de motivul dvs., informațiile sunt disponibile pentru a fi descărcate.

Alți pași pentru a vă asigura securitatea online

Luarea de timp pentru a revizui setările de confidențialitate este o idee bună pentru a vă păstra informațiile în siguranță. Nu uitați, Instagram își schimbă periodic politicile de confidențialitate. Poate fi o idee bună să parcurgeți setările de confidențialitate în mod regulat pentru a vă asigura că aplicația vă folosește postările și activitatea doar în modul în care doriți.

Conexiune VPNÎn timp ce actualizarea preferințelor de confidențialitate este o modalitate bună de a vă păstra informațiile în siguranță pe Instagram, este posibil să vă petreceți mare parte din timp online în alte aplicații și pe site-uri web în care este posibil ca informațiile dvs. să nu fie atât de sigure. Utilizarea unei rețele virtuale private (VPN) vă poate proteja confidențialitatea online, fără a sacrifica comoditatea sau viteza în timp ce navigați.

VPN-urile oferă, de asemenea, o modalitate de a evita restricțiile geografice plasate de serviciile de streaming video și alte restricții în funcție de locul în care locuiți sau lucrați. Pentru a alege cel mai bun furnizor de VPN pentru eforturile dvs. de internet, puteți arunca o privire la top 5 nostru dintre cele mai bune servicii.

În cele din urmă, Instagram nu este probabil singura platformă de socializare pe care o utilizați. Pentru a vă informa despre securitatea online, consultați și articolele noastre despre setările de confidențialitate din Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype și WhatsApp. Este bine să rețineți care ar fi consecințele comportamentului dvs. de publicare.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me