Anonim online: Tor (The Onion Router) este legal? | VPNoverview

Logo-ul Tor The Onion RouterTor (The Onion Router) oferă un mod eficient de a naviga pe internet în mod anonim și chiar de a avea acces la web-ul întunecat. Pentru a răspunde instantaneu la întrebarea pe care mulți se întreabă: utilizarea browser-ului Tor este complet legală aproape peste tot în lume. Cu toate acestea, este întotdeauna înțelept să verificăm dacă acesta este de fapt cazul țării în care locuiești în prezent.

În general, nu va trebui să vă faceți griji în legătură cu poliția care vă va roti, deoarece ați folosit Tor pentru a viziona un videoclip pe YouTube sau pentru a face o căutare pe Google. Cu toate acestea, dacă utilizați browserul Tor pentru a beneficia de anonimatul său crescut în timp ce participați la activități ilegale, desigur, sunteți totuși supus legii. Dacă aflați, puteți avea mari probleme.

Tor și Edward Snowden

Destul de regulat, Tor este gândit ca fiind strâns legat de activitățile infracționale. Acesta este cazul, deoarece mulți infractori folosesc Tor pentru practicile lor de pe rețeaua întunecată. Browserul asigură că utilizatorii sunt mai anonimi pe internet, ceea ce îl face un instrument perfect. Definiția a ceea ce este considerat criminal sau ilegal diferă în funcție de fiecare țară – și poate diferi foarte mult. Acesta este și cazul criminalității informatice. De exemplu, vânzarea de droguri și arme online este ilegală aproape în întreaga lume. Cu toate acestea, în unele țări, opinia critică cu privire la o dictatură sau scurgerea documentelor de stat poate fi considerată și o crimă.

Un exemplu de practici online în zona gri poate fi în practică, este cazul lui Edward Snowden. În 2013, Snowden a scurs documente secrete despre ANS și spionajul lor pentru publicul larg. Din acest motiv, el este acum dorit de guvernul american. Ceea ce a făcut Edward Snowden (descoperirea secretelor de stat) este ilegal în conformitate cu legea americană. Cu toate acestea, mulți susțin că Snowden a avut dreptate să facă ceea ce a făcut. Până la urmă, nu toți cetățenii au dreptul să știe când cineva – cineva – își urmărește mișcările și ascultă conversațiile? Aceasta este o dilemă morală în care intimitatea joacă un rol imens.

Printre altele, Edward Snowden l-a folosit pe Tor pentru a dezvălui publicului secret documente NSA. El a cerut, de asemenea, ca alții să utilizeze browserul Tor de fiecare dată când merg online. Potrivit acestuia, acesta este unul dintre puținele moduri care vă permite să rămâneți anonim și să vă folosiți dreptul de a publica liber. Guvernele și organizațiile oficiale, cum ar fi ANS-ul din SUA, nu vă vor putea urmări – de cele mai multe ori. Snowden a folosit browserul pentru activități care contravin legii. Cu toate acestea, apelul său către alții nu a fost criminal: el a sugerat doar mai multe persoane să-și protejeze confidențialitatea online, navigând pe web cu browserul Tor. Există câteva discuții despre cât de sigur este browserul Tor, dar rămâne faptul că Tor face mult mai dificil pentru guverne, site-uri web și alte organizații să spioneze oamenii online.


Tor și practici ilegale

În afară de cazul lui Snowden, există multe alte exemple, în mare parte mai puțin cunoscute sau controversate, în care Tor a fost folosit pentru afaceri ilegale. Silk Road este probabil cel mai cunoscut caz. Silk Road a fost o piață online pentru arme, droguri și alte produse ilegale. Site-ul web a fost urmărit înapoi la sursa sa și luat offline, dar sunt obligatorii să existe piețe similare pe site-ul întunecat. Chiar dacă Tor nu este ilegal de la sine, totuși le oferă utilizatorilor acces anonim la aceste tipuri de platforme și pagini. Prin urmare, ați putea spune că Tor susține indirect criminalitatea, deoarece asigură că infractorii nu sunt la fel de ușor de identificat.

Ori de câte ori se întâmplă ceva la fel de mare precum oprirea Silk Road, discuții grele despre dacă este nevoie sau nu browser-ul Tor. Acest lucru duce apoi la dezbateri mai largi despre anonimatul online în general. Considerația pe care oamenii trebuie să o facă este aceea de a lupta împotriva criminalității informatice și de a se îngriji de confidențialitatea online. Este un echilibru greu de găsit, care devine adesea nu doar o chestiune juridică, ci și o problemă etică.

Datorită cazurilor demne de știri, cum ar fi Silk Road, publicul general asociază Tor cu activități ilegale pe web-ul întunecat. Tor vă permite să găzduiți site-uri web care sunt accesibile doar pentru alți utilizatori Tor, ceea ce nu ajută cazul Tor. Piețele și forumurile ilegale sunt ușor de configurat și accesibile instantaneu pentru publicul „corect”. Browserul Tor facilitează astfel de practici, chiar dacă acesta nu este motivul pentru care a fost configurată platforma.

Tor și confidențialitate

Lista cu lupaTor ar putea fi folosit frecvent de infractori, dar acest lucru nu înseamnă că browserul în sine este infracțional. Dimpotrivă: Tor ajută la crearea unui mediu online care să se refere la libertate și confidențialitate. Cu Tor, puteți naviga fără ca alții (de exemplu, hackerii, guvernele și șeful dvs.) să se uite peste umăr. Îți consolidează dreptul de a publica și libertatea de exprimare. Dacă vorbim despre siguranță și anonimat online, Tor este o inițiativă minunată.

Chiar și așa, Tor a trebuit să se ocupe de mai multe probleme de siguranță. Mai multe organizații oficiale, printre care CIA și FBI, au reușit să ocolească și chiar să încalce securitatea lui Tor. În acest fel, au fost capabili să urmărească persoanele care erau conectate la anumite practici ilegale. Mai mult, în 2017, un punct slab în sistemul Tor a creat posibilitatea de a expune adrese IP Linux și MacOS, anulând anonimatul browserului.

Aveți în vedere întotdeauna că, chiar și cu browserul Tor, dvs. și datele dvs. online ar putea fi descoperite într-un fel. Cu toate acestea, atâta timp cât te respecți de legea (locală), aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru tine. Utilizarea browserului Tor nu este de obicei problematică în sine. Chiar și așa, pentru a vă asigura că lucrați cu cea mai bună protecție online posibilă, puteți utiliza întotdeauna Tor în combinație cu o conexiune VPN. Dacă faceți acest lucru, traficul dvs. online este securizat în două moduri diferite și aveți un strat suplimentar de criptare care vă protejează confidențialitatea și anonimatul.

Concluzie

Folosirea Tor nu este ilegală. Browserul Tor oferă utilizatorilor acces anonim la un internet gratuit. Așa cum se întâmplă cu totul, acest acces poate fi utilizat atât în ​​moduri bune, cât și rele. La urma urmei, Tor permite, de asemenea, oamenilor să viziteze site-urile criminale și piețele de pe site-ul întunecat. În ciuda acestui lucru, Tor oferă o opțiune importantă și adecvată pentru a răspândi anonim informațiile importante. Pe scurt: legal vorbind, puteți folosi Tor fără consecințe, atât timp cât lucrurile pe care le faceți online nu sunt contrare legii.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me