Ați verificat setările de confidențialitate WhatsApp? | VPNOverview

WhatsApp este succesorul spiritual al mesajelor text pe care obișnuiam să cheltuim atât de mulți bani în planul nostru lunar de telefon. În timp ce WhatsApp include multe funcții utile, acesta poate, de asemenea, să ofere informații private ușor disponibile. Este posibil să nu știți că Facebook deține WhatsApp. Cu o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la modul în care Facebook folosește informațiile dvs., este posibil să fie un moment bun pentru a verifica setările de confidențialitate WhatsApp.


Probleme de confidențialitate despre WhatsApp

Facebook a achiziționat WhatsApp de la cofondatorii Jan Koum și Brian Acton în 2014. Acton a părăsit compania în 2017 și a criticat adesea Facebook aspru cu privire la abordarea lor în privința problemelor de confidențialitate. Pe 30 aprilie 2018, Jan Koum a anunțat că și el părăsește compania. Deși anunțul lui Koum nu era critic pentru companie, oamenii din culise raportează că și el este preocupat de utilizarea de către Facebook a informațiilor personale de pe WhatsApp. Este destul de povestitor faptul că creatorii de WhatApp au sărit nava.

WhatsApp colectează o mulțime de informații despre utilizator în mod implicit în aplicație. Configurarea setărilor dvs. de confidențialitate WhatsApp vă poate ajuta să limitați datele colectate de aplicație la informațiile pe care le oferiți confortabil. Cu toate acestea, este bine să vă amintiți că nu puteți utiliza WhatApp fără a vărsa informații personale. Există câteva alternative la WhatsApp pe care s-ar putea să doriți să le analizați dacă doriți să rămâneți într-adevăr anonimi.

Schimbați-vă Setările de confidențialitate WhatsApp

Dacă doriți să vă ajustați setările de confidențialitate WhatsApp, puteți arunca o privire de ansamblu de mai jos. Vă explicăm unde puteți găsi setările de care aveți nevoie. Mai mult, puteți vedea ce lucruri puteți schimba pentru a vă intensifica confidențialitatea pe WhatsApp.

Găsiți Setările dvs. de confidențialitate WhatsApp

În WhatsApp atingeți butonul meniu. De acolo faceți clic pe „Setări” și căutați „Cont”. În „Cont”, veți găsi „Confidențialitate”. Aici este locul de rezidență pe care îl căutați. În mod implicit, WhatsApp permite oricărui utilizator să vă vadă fotografia de profil, secțiunea „despre”, când ați activat ultima dată în aplicație și dacă ați citit un mesaj primit.

Gestionarea încasărilor de citire

Mesaj WhatsAppÎn mod implicit, când primiți un mesaj în WhatsApp, orice utilizator poate vedea când citiți mesajul. Puteți dezactiva această caracteristică pentru mesaje individuale. Uneori, poate fi o idee bună să nu informați automat expeditorul că ați văzut mesajul lor. Acest lucru vă poate oferi timp să vă gândiți la un răspuns înainte de a returna un mesaj. Cu toate acestea, încasările de citire sunt întotdeauna pornite pentru mesajele de grup.

Înțelegerea ultimelor văzute

Funcția „Ultimul văzut” îi arată pe alții când ați fost ultima dată activă în WhatsApp. Poate fi util să știți dacă persoana în care ați trimis mesaje a fost înregistrată recent sau nu a fost activă în câteva zile. S-ar putea să nu doriți că informațiile sunt disponibile pentru alții.

WhatsApp oferă câteva alte opțiuni din care să alegeți. Selectați „Nimeni” pentru a vă asigura că ultimele informații văzute nu sunt disponibile pentru nimeni. Ar trebui să știți dacă selectați această opțiune, de asemenea, nu veți putea vedea informațiile ultimelor văzute ale altora. În mod alternativ, puteți alege să limitați aceste informații doar la alte persoane din lista de contacte. Pentru mulți, acesta este un compromis rezonabil între utilitate și supra-distribuire.

WhatsApp VPNOverview online

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că nu există opțiuni de ascuns atunci când sunteți online. Această informație rămâne publică indiferent de opțiunile selectate. De asemenea, WhatsApp semnalează când tastați. Dacă preferați să vă mențineți activitatea online mai privată, WhatsApp nu oferă această securitate.

Gestionarea locației live

Setările dvs. de locație se află într-o altă secțiune a setărilor de cele de confidențialitate. WhatsApp oferă posibilitatea de a partaja locația dvs. curentă cu alții într-un chat individual sau de grup. Când împărtășiți locația dvs., puteți seta o perioadă pentru a continua partajarea locației dvs. sau WhatsApp va continua să le distribuie până când veți spune că aceasta va opri. Dacă ați ales să partajați locația dvs. anterior, fără să setați o perioadă de expirare, este posibil să doriți să nu mai partajați locația dvs..

Din meniul Setări, accesați „Aplicații & Notificări ”și atingeți„ Permisiunile aplicației ”. Găsiți opțiunea Locație și atingeți asta. De aici puteți dezactiva toate permisiunile de locație și opriți accesul la locația dvs. Dacă doriți doar să opriți partajarea locației dvs. cu un chat, deschideți acel chat și atingeți „Stop sharing”.

Gestionarea confidențialității online

Facebook deține atât WhatsApp, cât și Instagram. Informațiile despre oricare dintre aceste platforme pot să se adreseze agenților de publicitate pe oricare dintre aceste platforme, precum și să vă ajungă în căutările Google și pe alte site-uri online. Într-o lume online interconectată, chiar dacă setările dvs. de confidențialitate din WhatsApp sunt setate așa cum doriți, poate fi dificil să vă asigurați confidențialitatea online.

Un prim pas ar putea fi parcurgerea setărilor de confidențialitate în toate aplicațiile de social media pe care le utilizați. Am scris ghiduri pentru multe dintre ele, inclusiv: Facebook, Instagram, SnapChat și Google.

Conexiune VPNO altă opțiune mai sigură ar fi obținerea unei rețele virtuale private (VPN). Acest lucru pune un intermediar între dvs. și serviciile pe care le utilizați online pentru a vă proteja confidențialitatea. Un serviciu VPN de calitate va oferi un nivel mai mare de anonimat fără a sacrifica viteza sau comoditatea. În plus, un serviciu VPN poate oferi alte avantaje, cum ar fi posibilitatea de a transmite versiunea americană Netflix în timp ce călătorești în străinătate sau ocolind firewall-uri care împiedică accesul la anumite site-uri web la locul de muncă. Pentru mai multe informații despre VPN-uri și despre modul în care acestea vă pot ajuta să vă îmbunătățiți confidențialitatea online, accesați articolul nostru principal despre VPN-uri.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, securitatea online devine din ce în ce mai importantă în fiecare zi. Știți că nu toate informațiile dvs. sunt în siguranță în mâinile marilor companii de social media.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map