Ați actualizat setările de confidențialitate Skype? | VPNOverview

Nu cu mult timp în urmă, ideea de a efectua apeluri telefonice video părea un vis futurist rezervat Star Trek sau Jetsons. Totuși, în 2011, Dicționarul Oxford Englez a recunoscut „Skype” ca verb care înseamnă să aibă o conversație pe internet cu cineva, incluzând de obicei vizionarea prin webcam. Acum este ușor să-ți ia această tehnologie uimitoare ca de fapt. Totuși, doar câteva minute pentru a actualiza setările de confidențialitate pe Skype vă pot ajuta să vă protejați informațiile online.


Probleme de confidențialitate cu Skype

Microsoft și-a actualizat recent acordul de servicii cu un limbaj care are experți în domeniul confidențialității în cauză. Actualizarea care a intrat în vigoare la 1 mai, se aplică atât Skype, cât și jucătorilor Xbox Live. Limbajul inserat Microsoft care interzice utilizatorilor să „afișeze public [să] partajeze sau să partajeze materiale sau materiale necorespunzătoare.” De asemenea, Microsoft a adăugat reguli care să ofere companiei dreptul de a revizui conținutul dvs. în procesul de investigare a oricărei reclamații.

logo-ul skypePentru utilizatorii Skype, acest lucru pare să indice clar că Microsoft vă stochează apelurile și le poate urmări mai târziu dacă aleg să investigheze modul în care folosiți serviciul. Acest lucru se referă la mulți utilizatori care consideră că apelurile lor nu mai sunt private și sunt supuși revizuirii și examinării apelurilor pe care ei ar putea prefera să le păstreze singuri.

În timp ce există câteva alte opțiuni pentru a efectua apeluri pe internet, aceste companii prezintă deseori și probleme de confidențialitate. De asemenea, este posibil să vă preocupați că informațiile pe care le aveți pe Skype sunt disponibile public pentru alții. O revizuire rapidă a setărilor dvs. de confidențialitate Skype vă poate ajuta să vă asigurați că accesați doar informațiile pe care doriți să le transmiteți.

Găsirea Setărilor de confidențialitate Skype

Există multe platforme diferite pe care Skype este disponibil pe. Acest lucru poate face dificilă localizarea setărilor de care aveți nevoie pe dispozitivul dvs. exact. Găsirea setărilor de confidențialitate pe Skype pe tableta sau telefonul dvs. va fi diferită una de cealaltă și diferită de locul în care se află setările pe un computer desktop. Acestea vor varia, de asemenea, în funcție de dacă utilizați Windows sau Mac.

În general, căutați setările în bara de meniu. De acolo este posibil să vedeți o opțiune de meniu cu eticheta „Confidențialitate …” sau poate fi necesar să faceți clic pe „Preferințe” și să selectați fila „Confidențialitate” de acolo. În unele aplicații, setările de confidențialitate sunt pur și simplu în setările dvs. și nu sunt sub nicio formă. Dacă întâmpinați dificultăți și pur și simplu nu găsiți setarea pe care o căutați, puteți accesa Skype Help pentru mai multe informații.

Modificarea setărilor dvs. de confidențialitate Skype

Mai jos puteți găsi informații despre setările de confidențialitate din Skype pe care le puteți modifica. Parcurgând diferitele opțiuni, puteți alege unde doriți să vă intensificați confidențialitatea.

Schimbă cine te poate suna

Skype oferă opțiunea fie să permită apeluri de la oricine, fie să permită doar apeluri de la persoane care se află deja în lista de contacte. În mod implicit, această opțiune este setată pentru a permite apelurile de la oricine. Restrângând cine vă poate suna, puteți împiedica apelanții nedoriti sau enervanți să încerce să vă ajungă prin Skype. Pur și simplu faceți clic pe glisor pentru a opri opțiunea și a vă asigura confidențialitatea.

Gestionați mesageria instantanee

În același mod în care Skype implicit pentru a permite oricui să vă sune prin Skype, aplicația permite oricui să vă trimită un mesaj instantaneu în mod implicit. În „Setări de notificare” puteți dezactiva mesajele instantanee și SMS-urile dacă preferați să nu primiți aceste mesaje în Skype.

Dacă preferați să primiți mesaje instantanee, dar preferați să restricționați această capacitate doar contactelor dvs., puteți să o modificați și aici. Bifează caseta de lângă „Numai contacte” pentru a împiedica pe cei despre care nu știi să-ți trimită mesaje instantanee.

Restricționează lista publică

Pentru a vă conecta cu Skype, alții vă pot căuta în bara de căutare. Acestea pot face acest lucru fie după numele dvs. de utilizator, adresa de e-mail sau numărul dvs. de telefon. Skype vă permite să restricționați ce informații sunt disponibile public altor persoane care vă caută în Skype.

Pentru a vizualiza și modifica setările, faceți clic pe „Gestionați cum mă găsesc oamenii pe Skype”. De aici puteți dezactiva opțiunea de a apărea în rezultatele căutării în sugestii. Acesta este cel mai privat cadru.

Dacă doriți, puteți adăuga adresa dvs. de e-mail sau numărul de mobil pentru a permite oamenilor să vă caute în funcție de care sunteți cel mai confortabil. Oricare alegeți, informațiile vor fi disponibile public oricui face o căutare pe Skype.

Gestionați-vă informațiile de contact

Skype oferă posibilitatea de a găsi automat prieteni care se află deja în lista de contacte. În acest fel își pot adăuga informațiile de contact în lista Skype. Pentru a face acest lucru, Skype scanează agenda dvs. de adrese pentru numere de telefon și adrese de e-mail ale prietenilor. Apoi, Skype le caută în mod automat și adaugă orice le găsește pe lista dvs. Skype. Dacă persoanele de contact le-au restricționat listarea publică, este posibil să nu apară în lista dvs. Skype, chiar dacă au un cont Skype.

Pe de altă parte, dacă nu sunteți confortabil să furnizați conținutul cărții de adrese către Skype, puteți menține această opțiune dezactivată. Acest lucru va însemna că pentru a vă adăuga prietenii în lista Skype, va trebui să le căutați manual. În mod evident, va dura mai mult timp. Cu toate acestea, mulți preferă să parcurgă acest traseu, mai degrabă decât să-și ofere agenda pentru Skype.

Anunțuri Microsoft direcționate

În mare parte, Skype oferă serviciul său gratuit utilizatorilor care efectuează apeluri și apeluri video în majoritatea țărilor. Dar știm cu toții, nimic din viață nu este cu adevărat gratuit. Pentru a monetiza Skype, Microsoft vinde publicitate pentru companii. Deoarece au profiluri pentru toți utilizatorii lor, aceștia pot viza și adaugă cu mare precizie. Acest profil poate include detalii personale precum vârsta și sexul dvs..

În mod implicit, Skype bifează caseta care permite Microsoft să vă furnizeze reclame direcționate. Dacă preferați să nu primiți anunțuri vizate, debifați caseta de lângă „Permiteți anunțuri direcționate Microsoft”.

Actualizeaza-ti profilul

Skype vă oferă o pagină de profil cu spații necompletate pentru a include informațiile dvs. personale. Cu cât adăugați mai mult la profilul dvs., cu atât mai multe șanse sunt prieteni sau familie să vă găsească atunci când doriți să vă conectați prin Skype. Cu toate acestea, s-ar putea să preferați să rămâneți mai privați online. Puteți extrage cea mai mare parte a informațiilor solicitate pentru a vă construi profilul.

De exemplu, nu trebuie să includeți numele propriu-zis în profilul dvs. Orașul și statul nu sunt, de asemenea, un câmp obligatoriu. Puteți alege, de asemenea, să vă rețineți data nașterii și sexul. Skype nu necesită să vă dezvăluiți numărul de telefon în informațiile de profil.

Din nou, s-ar putea să fiți bine să le includeți în profilul dvs. și să vi se par utile uneori. Alegerea de a dezvălui aceste informații este a ta. Cu toate acestea, nu trebuie să completați cât mai multe informații pe care le sunteți confortabil.

Începeți să priviți în jurul setărilor dvs. de confidențialitate și veți afla cât de multe informații au companiile dvs. despre dvs. Acest lucru este valabil pentru WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, precum și pentru Skype și toate celelalte servicii și platforme de social media. Din fericire, puteți optimiza setările într-un mod în care puteți rămâne relativ privat online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me