10 motive pentru a vă ascunde adresa IP | VPNoverview

Schimbați graficul adresei IP


Aproape toată lumea care se găsește în mod regulat pe internet va fi auzit de termenul „adresă IP”. O adresă IP este amprenta tuturor acțiunilor dvs. online. Numărul este unic pentru conexiunea dvs. de internet și vă poate fi identificat. Dacă cineva îți cunoaște adresa IP, știe și ISP-ul tău și chiar locația ta. Acest lucru poate fi periculos: siguranța online și confidențialitatea dvs. sunt în joc. Acesta este motivul pentru care o mulțime de oameni ar prefera să își ascundă adresa IP.

Puteți ascunde adresa dvs. IP luând o altă adresă IP care nu vă poate fi urmărită. Mai jos, vă vom oferi zece motive pentru care o mulțime de oameni se ascund sau își schimbă adresa IP. Mai important, vă vom spune cum vă puteți ascunde propria adresă IP. Din fericire, nu este atât de greu. Cu o adresă IP ascunsă, veți putea naviga anonim, sigur și liber.

Ce este o adresă IP?

IP-ul adresei IP reprezintă protocolul Internet. Este numărul de identificare al oricărei conexiuni la internet. Când obțineți acces la internet prin intermediul furnizorului de servicii de internet, aceștia atribuie o adresă IP conexiunii dvs. de internet. Acest IP este conectat la locația dvs. Aceasta înseamnă că adresa dvs. IP este diferită atunci când utilizați Wi-Fi-ul de domiciliu în comparație cu când utilizați conexiunea la internet la locul de muncă.

Există două tipuri de adrese IP: IPv4 și IPv6. Când a fost creat IPv4, ideea generală a fost că sistemul de 32 de biți pe adresă ar fi suficient pentru a crea o adresă unică pentru toate conexiunile de internet din lume. Cu toate acestea, internetul s-a dovedit a fi un succes mai mare decât se preconiza. Din acest motiv, IPv6 a fost creat. Cu mult mai multe opțiuni pentru a furniza adrese unice, IPv6 ar trebui să furnizeze suficiente adrese IP pentru întreaga lume.

Unde pot găsi adresa mea IP?

A afla adresa dvs. IP nu este prea greu. Pur și simplu accesați setările dispozitivului. De obicei, veți găsi numărul sub proprietățile rețelei sau făcând clic pe logo-ul conexiunii dvs. de internet și selectați proprietățile acolo. Numărul din spatele „adresei IPv4” sau al „adresei IPv6” este adresa dvs. IP.

Dacă aveți probleme pentru a găsi adresa IP pe computer, puteți să accesați întotdeauna internetul. Există o mulțime de site-uri care vă vor arăta adresa dvs. IP. Pur și simplu google „Care este adresa mea IP” sau ceva similar. Chiar și furnizorii VPN au adesea o secțiune în partea de sus a paginii care arată adresa dvs. IP. Ei fac acest lucru pentru a ilustra că oricine are acces la el, așa că ar putea fi o idee bună să-l îmbrăcați.

Motive pentru a vă ascunde adresa IP

Dacă adresa dvs. IP este vizibilă pentru aproape oricine, confidențialitatea și siguranța dvs. sunt în pericol. Aceasta ar putea suna ca o declarație mare, dar aceasta nu este neîntemeiată. Iată zece motive pentru care ar putea să doriți să ascundeți adresa dvs. IP:

Motivul 1: vizitați site-urile web fără a vă dezvălui identitatea

Smartphone-ul anonimatSite-urile web adună o mulțime de informații despre tine atunci când le vizitezi. Își construiesc un profil pe comportamentul tău pe site-ul lor web și uneori chiar au acces la informațiile pe care le-ai aruncat pe alte site-uri web. Colectează aceste informații prin conectarea acțiunilor online la adresa dvs. IP. Acesta este modul în care IP-ul dvs. devine amprenta digitală.

Cu toate informațiile pe care site-urile web le-au obținut despre dvs., acestea vă pot afișa conținut și chiar reclame care vă sunt special adaptate. Nu este o coincidență un site web care încearcă să vă vândă cizme de căprioară noi după ce ați căutat articole de îmbrăcăminte de lux. Locația dvs. poate fi folosită într-un mod similar. Un pop-up precum „Faceți clic aici pentru a găsi cele mai ieftine iPhone-uri din Italia!” ar putea fi folosit pentru a vă atrage atenția dacă navigați pe internet în timpul vacanței la Roma. Aceste mesaje sunt false, dar ilustrează modul în care site-urile web vă „spionează” activ.

Dacă vă ascundeți adresa IP, site-urile web vor avea un timp mult mai dificil să vă creeze un profil. Nu știi niciodată ce site-uri ar putea face cu informațiile pe care le colectează pe tine, ceea ce face ca protejarea să fii privitoare la spectatori cu atât mai importantă. Cu un VPN, site-urile web vor vedea doar o adresă IP aleatoare care se schimbă continuu. Mai mult, nu există nicio modalitate pentru ca site-urile web să vă urmărească acțiunile online. Veți putea naviga anonim. Vă vom spune mai multe despre VPN-uri și alte soluții mai târziu în acest articol.

Motivul 2: Accesați Netflix și alte servicii de streaming oriunde v-ați afla

Ați încercat vreodată să accesați Netflix într-o altă țară? Veți vedea că conținutul disponibil va diferi de ceea ce ați fost obișnuit. Serviciile de streaming, precum Netflix, adesea pun restricții geografice asupra serviciilor lor. Aceasta înseamnă că o parte (sau tot) din conținutul lor este vizibil numai în țările selectate. De exemplu, serviciile de streaming ale majorității canalelor de televiziune naționale sunt disponibile numai pentru persoanele din țara respectivă. Acest lucru înseamnă adesea că nu puteți viziona show-ul sau fotbalul preferat atunci când sunteți în străinătate. Serviciile de streaming știu unde vă aflați prin verificarea locației conexiunii dvs. de internet prin adresa dvs. IP. Prin ascunderea și modificarea IP-ului dvs., veți putea evita orice restricții geografice, oferindu-vă acces la Netflix și la alte servicii de streaming ca și cum ați fi într-o altă țară.

Motivul 3: Protejați-vă împotriva spionilor și a hackerilor

hackerSpionii și hackerii (pălărie neagră) le-ar plăcea să pună mâna pe adresa dvs. IP. Cu ajutorul dvs. IP, hackerii pot afla cu ușurință locația și identitatea dvs. Ca și site-urile web, un hacker îți poate urmări acțiunile. Dacă acest hacker are intenții proaste, pot utiliza aceste informații împotriva ta. Există o mulțime de daune posibile aici: gândește-te la crime precum furtul de identitate. Când vă ascundeți adresa IP, preiați controlul. Hackerii nu vă vor vedea IP-ul, ci doar un IP fals care nu vă poate fi identificat. Nu vor ști cine sau unde te afli, ceea ce face mult mai dificil să faci rău. Dacă utilizați un VPN pentru a vă ascunde adresa IP, puteți chiar să împiedicați hackerii să vadă oricare dintre acțiunile dvs. online deloc.

Motivul 4: Utilizați hotspot-urile Wi-Fi publice în siguranță

Hackerii cu intenții proaste reprezintă la fel de mult o problemă în mediul nostru direct. Rețelele publice Wi-Fi sunt adesea vizate de hackeri, deoarece în general nu sunt foarte sigure. Prin intrarea într-o rețea Wi-Fi publică, un hacker poate avea acces la mai multe dispozitive simultan. Și hackerii sunt în jurul nostru: un criminal de pălărie neagră ar putea sta la două mese distanță de tine la Starbucks, încercând să intre în dispozitivul tău în timp ce sorbi Chai Latte. Acesta este motivul pentru care este important să vă ascundeți locația și identitatea atunci când utilizați hotspoturi Wi-Fi publice. În acest fel, veți avea o adresă IP diferită de cea Wi-Fi, pentru a vă menține în siguranță. Cel mai bun mod de a te proteja ar fi să folosești un VPN. Software-ul VPN vă va ascunde atât adresa IP, cât și toate acțiunile dvs. online criptându-le.

Motivul 5: Accesați site-urile și conținuturile blocate geografic

Deși uneori web pare o groapă de informații fără fund, există restricții la ceea ce poți accesa. În unele țări, guvernul restricționează accesul la anumite site-uri web. Acest tip de cenzură controlează site-urile web și ce fel de informații pot vedea rezidenții unei țări online. În multe moduri, aceste restricții sunt similare cu geoblocurile utilizate de serviciile de streaming. Prin schimbarea adresei IP, vă puteți preface că navigați pe web dintr-o altă locație din altă țară. Dacă această țară nu blochează conținutul pe care încercați să îl accesați, veți avea acces din nou gratuit. Pe scurt: schimbarea adresei IP îți crește libertatea internetului.

Motivul 6: ocoliți restricțiile online setate de școala sau locul de muncă

Școlile și locurile de muncă restricționează uneori accesul la internet al utilizatorilor rețelei lor. De exemplu, școlile blochează adesea platformele de socializare, cum ar fi Facebook și Twitter, pentru a preveni distragerea elevilor. Un proxy permite școlii să aleagă și să aleagă pe site-urile web pe care le fac studenții și nu au acces. Cu toate acestea, acesta este doar cazul în care acei elevi folosesc rețeaua școlii cu adresa IP a școlii. Dacă vă schimbați adresa IP în timp ce utilizați o rețea restricționată, puteți evita cu ușurință orice restricție.

Motivul 7: Evitarea epuizării și cenzura din partea guvernelor

Ochi pe laptopDupă cum am menționat anterior, unele guverne cenzurează internetul pentru cetățenii lor (exemple sunt China și Iran). Cu toate acestea, în afară de blocarea conținutului online, guvernele pot urmări tot ceea ce faceți online și să utilizeze ceea ce găsesc împotriva dvs. Această „spionare” a cetățenilor de către guverne se întâmplă tot mai des. Alianțele dintre țări, cum ar fi 5 Ochi, 9 Ochi și 14 Ochi, facilitează chiar și guvernele să împărtășească informații despre cetățenii lor între ei. Cu alte cuvinte, activitățile de navigare online ale unui cetățean german ar putea fi ușor în mâinile guvernului american.

Pentru a utiliza în siguranță internetul în țările în care acest tip de informații de date este un fapt cotidian, cel mai bine este să vă schimbați adresa IP. Atunci când accesați internetul cu un IP care pare să fie situat într-o altă țară, propriul guvern nu va putea să vă conecteze activitățile online cu locația sau identitatea dvs. Dacă utilizați un VPN pe deasupra, datele dvs. vor fi, de asemenea, criptate.

Motivul 8: Ascundeți-vă activitățile pe internet de furnizorul dvs. de servicii

Furnizorii de servicii Internet sau ISP-urile au acces la o cantitate incredibilă de informații despre dvs. și activitățile dvs. de navigare. Toate datele dvs. online trec prin ele – dețin până la urmă conexiunea pe care o utilizați și pot să vă conecteze și să salveze tot ce au pe tine. ISP-urile sunt deseori obligate să țină o evidență a utilizării dvs. pe internet pentru o anumită perioadă de timp. Această înregistrare include tot ceea ce faceți, chiar și site-urile web pe care le vizitați în modul incognito. Forțele oficiale, cum ar fi poliția locală, pot solicita furnizorilor de servicii de internet să le arate istoricul de navigare. Chiar și după trecerea perioadei legale de timp, ISP-ul tău ar putea fi în continuare salvarea datelor tale. Prin schimbarea adresei IP, ISP-ul dvs. nu va putea să vă conecteze activitățile online la dvs..

Motivul 9: Împiedicați motoarele de căutare să vă înregistreze căutările

Ca și site-urile web, motoarele de căutare, precum Google și Bing, urmăresc solicitările dvs. de căutare și site-urile pe care le vizitați. Acestea folosesc aceste informații pentru a crea un profil adesea precis exact al utilizatorilor individuali. De acolo, își pot regla rezultatul căutării la comportamentul dvs. de navigare și chiar vă pot afișa anunțuri direcționate. Din nou, ei pot face acest lucru deoarece majoritatea dintre noi accesăm aceste motoare de căutare de la o adresă IP. Modificându-vă IP-ul, puteți împiedica motoarele de căutare să se uite peste umăr. Nu uitați nici să vă ștergeți cookie-urile. Site-urile și motoarele de căutare folosesc cookie-uri pentru a vă urmări comportamentul online. Vei fi anonim numai dacă ștergi ambele cookie-uri și îți schimbi IP-ul, altfel vor putea să te urmărească pe internet.

Motivul 10: libertate completă de internet

Internetul ar trebui să fie o platformă deschisă pentru toată lumea. Creativitatea, inovația, educația, comunicarea și schimbul de idei sunt inseparabile de libertatea pe care o oferă internetul. Dacă doriți să vă bucurați de această libertate în întregime, fără consecințele negative ale urmăriților online, vă este mai bine să vă ascundeți adresa IP. Aceasta vă protejează confidențialitatea online și libertatea de exprimare. Cu alte cuvinte: schimbarea adresei IP este cheia libertății reale a internetului.

Cum să vă ascundeți adresa IP

În mod evident, există o mulțime de motive pentru a vă ascunde adresa IP. Dacă oricum ai dori să faci asta sau doar te-am convins, probabil te întrebi: Cum pot ascunde IP-ul meu? Vă vom arăta.

Există mai multe modalități de a vă ascunde adresa IP, dar cea mai completă și eficientă metodă este să vă protejați conexiunea cu un VPN. Mai jos veți găsi mai multe explicații despre serviciile VPN și ce fac acestea. Vă vom sugera câțiva furnizori pe care ar putea să doriți să îi oferiți. Mai mult, vă vom arăta alte două metode pentru a vă ascunde adresa IP: un proxy și browserul Tor.

Ascundeți adresa dvs. IP cu un VPN

Scut VPNO VPN sau rețea privată virtuală criptează tot traficul dvs. de internet și vă ascunde adresa IP. Acest lucru vă asigură să rămâneți anonim și sigur online. După ce v-ați abonat la un serviciu VPN, puteți accesa internetul prin serverele lor. Puteți lua adresa IP a serverului VPN pe care îl alegeți, iar acesta este singurul IP pe care vor putea să îl vadă alții. IP-ul dvs. real, personal, rămâne ascuns.

Un mare avantaj al VPN este că, pe lângă ascunderea IP-ului dvs. real, vă va cripta toate datele. Aceasta înseamnă că nimeni nu va putea vedea ce faceți online. Prin urmare, un VPN este cel mai bun mod de a vă ascunde adresa IP. Creează chiar și cel mai puțin lag pe viteza dvs. de internet. Un VPN este cea mai completă protecție pe care o puteți obține pe internet, dar de unde știți ce VPN să alegeți? Există nenumărați furnizori VPN acolo, dar nu toți sunt buni și de încredere. Acesta este motivul pentru care testăm și evaluăm constant VPN-urile, arătându-le care sunt cele mai bune. Pentru a face lucrurile și mai ușoare, am ales doi furnizori grozavi pe care poate doriți să încercați și i-am rezumat în scurt timp pentru dvs. Aici sunt ei:

ExpressVPN

ExpressVPN este unul dintre cei mai buni furnizori de VPN de pe piață. Acest VPN oferă o criptare solidă și un serviciu excelent pentru clienți, ceea ce face ușor utilizarea acestora – chiar și pentru utilizatorii noi. Aplicațiile ExpressVPN sunt ușor de utilizat și plăcute din punct de vedere estetic. Puteți utiliza un abonament ExpressVPN pe până la cinci dispozitive în același timp și oferă o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să puteți încerca serviciul înainte de a vă angaja.

NordVPN

NordVPN este o altă VPN solidă care apreciază într-adevăr confidențialitatea noastră online. Acest furnizor este cunoscut pentru nivelurile ridicate de criptare și măsurile suplimentare de securitate. Puteți utiliza un abonament pe până la șase dispozitive în același timp. NordVPN este foarte accesibil, ușor de utilizat și vine cu un suport excelent pentru clienți. Citiți totul despre acest furnizor în recenzia noastră despre NordVPN.

Ascundeți adresa dvs. IP cu un proxy

În afară de VPN, există alte opțiuni pentru a vă păstra adresa IP. Când utilizați un server proxy, luați adresa IP a proxy-ului. Aceasta înseamnă că adresa dvs. IP reală rămâne ascunsă – de cele mai multe ori. Deși acesta este un mod foarte ușor (și adesea gratuit) de a vă ascunde adresa IP, are câteva dezavantaje. În primul rând, nu vă protejează datele. Proxy-urile nu vă criptează traficul online, astfel încât site-urile web pot vedea în continuare ce faceți online, chiar dacă nu își pot da seama cine sunteți exact. În al doilea rând, mulți reprezentanți nu vă acoperă complet adresa IP. Dacă doriți o protecție completă și anonimatul online, este mult mai înțelept să utilizați un VPN în schimb.

Ascundeți adresa dvs. IP cu Tor

Logo-ul Tor The Onion RouterO a treia modalitate de a vă masca comportamentul online și de a vă schimba adresa IP este navigând cu Tor. Browserul Tor utilizează un sistem de rutare care criptează traficul online. Toate informațiile sunt criptate pe computer și apoi călătorește prin așa-numitele noduri până la destinația finală. În fiecare nod sau stație, se elimină un strat de criptare. Nici o stație individuală nu cunoaște întreaga rută a informațiilor. În acest fel, datele nu pot fi urmărite și puteți naviga anonim. IP-ul dvs. este ascuns, deoarece preluați IP-ul „nodului de ieșire”, ultimul nod prin care trece datele dvs. înainte de a ajunge unde ar trebui să meargă. Browserul Tor este o soluție plăcută pentru navigare, dar nu protejează traficul de internet în afara browserului. Pentru o protecție mai completă a tuturor activităților dvs. online, este mai bine să utilizați o VPN.

Gândul final

Adresa dvs. IP este numărul de identificare al conexiunii dvs. de internet. Cu acest număr, site-urile web, guvernele, hackerii și alții vă pot lega activitatea online de locația și identitatea dvs. Există multe motive pentru a vă ascunde adresa IP. Cel mai important, îți crește anonimatul online, face navigarea pe internet mult mai sigură și îți asigură libertatea internetului.

Există mai multe moduri de a vă ascunde IP-ul. Utilizarea unui proxy sau a browserului Tor poate fi utilă, dar protecția oferită de aceste opțiuni nu este la fel de completă ca cea a unui VPN. Cu un VPN puteți accesa internetul liber, sigur și anonim. De asemenea, puteți combina diferitele soluții pentru a crea o plasă de siguranță și mai sigură pentru dumneavoastră. Un exemplu ar fi instalarea browserului Tor și utilizarea unui VPN în același timp. În acest caz, ar putea exista și alți factori de care trebuie să țineți cont, cum ar fi compatibilitatea diferitelor soluții și efectul rețelei de siguranță asupra vitezei dvs. de internet. Este probabil cel mai bine să experimentați un pic cu VPN-urile, browserul Tor și o combinație dintre cele două pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me