Sikre informasjonen din og sikkerhetskopier Windows 10 i dag

Windows er fortsatt det mest brukte datamaskinoperativsystemet i dag. Den siste versjonen av Windows, Windows 10, kjører over en tredjedel av alle datamaskiner i henhold til de siste numrene. Hvis du bruker Windows 10, er noe av det beste du kan gjøre for å beskytte dataene dine, å lage en sikkerhetskopi regelmessig. Heldigvis gjør Microsoft dette til en enkel prosess for deg. Ta noen få øyeblikk for å lære hvordan du sikkerhetskopierer Windows 10 på datamaskinen. I tillegg kan du sjekke guiden vår om hvordan du administrerer dine personverninnstillinger for Windows.


En gratis forsikringspolicy for datamaskinens data

Katastrofe skjer. Dessverre er dette altfor ekte i vår verden. Det kommer en dag hvor harddisken på datamaskinen mislykkes. Eller kanskje vil en flom ødelegge datamaskinen din. Kanskje du klikker på feil e-post og finner alle dataene på datamaskinen din som er kryptert med ransomware. Det er ikke et spørsmål om noe skjer med datamaskinen din, det er bare et spørsmål om når, og hva du kan gjøre med det. Med en sikkerhetskopi kan du gjenopprette datamaskinens data akkurat som det var da du tok sikkerhetskopien. Det koster ingenting bortsett fra noen minutters tid og kan automatiseres til å skje når du ikke bruker datamaskinen. En sikkerhetskopi er virkelig som en gratis forsikring for datamaskinens data.

Opprette en Windows 10-sikkerhetskopi

Windows 10-backupbildet lagrer ikke bare filene dine, det lagrer innstillingene for Windows og andre viktige data som er nødvendige for å gjenopprette datamaskinen etter en katastrofe. Trykk på Start-knappen, og klikk deretter på tannhjulikonet for innstillinger.

Windows Update og sikkerhet

Sikkerhetskopiinnstillingene ligger under ‘Oppdater & Sikkerhet som bør være et av de siste alternativene som er listet opp. Finn innstillingen merket ‘Sikkerhetskopi’ på venstre side av skjermen.

Windows-sikkerhetskopi

Dette er hovedskjermbildet for sikkerhetskopiinnstillingene. Hvis du ikke har konfigurert en sikkerhetskopi før, øverst under “Sikkerhetskopier med filhistorikk”, alternativet “Legg til en stasjon” med et plusstegn ved siden av. Sikkerhetskopien din blir lagret på en ekstern stasjon, enten en USB-stasjon, spilt inn på en tom DVD eller en ekstern harddisk. Når du klikker på plustegnet, vil Windows oppdage alle kvalifiserte stasjoner du har for sikkerhetskopi. Velg alternativet du foretrekker, og klikk på det.

Windows oppretter nå automatisk en sikkerhetskopi av datamaskinen hver time. Skjermen din vil nå vise en glidebryter som er slått på for automatisk sikkerhetskopiering av filer. Du kan endre alternativene for sikkerhetskopien ved å klikke på koblingen ‘flere alternativer’.

Alternativer for sikkerhetskopiering av Windows

Her kan du endre hvor ofte Windows vil utføre en sikkerhetskopi. Alternativene varierer fra hvert 10. minutt til en gang om dagen. Du kan også velge hvor lenge du vil beholde sikkerhetskopier. Hvis du har god plass, kan du velge å beholde sikkerhetskopier lenger enn hvis lagringsløsningen din er begrenset.

Du kan også endre hvilke mapper som er inkludert i sikkerhetskopien. Å legge til eller slette mapper er så enkelt som å klikke på knappen ‘Legg til mappe’ og velge en mappe. Hvis du ikke vil inkludere en mappe, for å spare på lagringsplass, for eksempel, klikker du bare på mappen og velger “Fjern”.

Tredjeparts alternativer for sikkerhetskopi

Hvis du tar sikkerhetskopi av din Windows 10-datamaskin til en lokal lagringsløsning, risikerer du selvfølgelig en eventuell katastrofe som tar ut datamaskinen din som også påvirker sikkerhetskopien. Tredjepartsløsninger tilbyr også noen andre funksjoner du måtte ønske deg for sikkerhetskopien.

Viktige funksjoner å se etter når du velger sikkerhetskopieringsprogramvare inkluderer sikkerhetskopier i sanntid som lagrer endringer når de forekommer på datamaskinen din. Se også etter muligheten til å ta sikkerhetskopi til en online skylagring, eller automatisk overføre sikkerhetskopien din via FTP (File Transfer Protocol) til en lagring utenfor stedet. Du vil også ha en sikkerhetskopiløsning som ikke har betydelig innvirkning på datamaskinens ytelse.

Det kan være godt å huske at du skiller deg med mye personlig informasjon. Tenk på personvernet ditt når du velger sikkerhetskopimetoden. Stoler du på selskapet med din personlige informasjon?

Uansett hva du velger, enten du bruker den innebygde bekvemmeligheten til Windows 10-sikkerhetskopi eller velger å bruke en tredjeparts backup-programvare, tar du et godt valg for å beskytte dataene dine. Hvis du er som folk flest, kan du bli fristet til å utsette å handle på dette. Å ta opp Windows-sikkerhetskopien tar bare noen få minutter, og det kan spare deg for timer med beklagelse senere. Hvorfor ikke starte sikkerhetskopien din akkurat nå?

Og mens du er inne på det, ikke glem å også ta en sikkerhetskopi av informasjonen på Android-smarttelefonen, iPhone, iPad eller Mac.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me