Hvordan lagre WhatsApp-samtalene dine VPNoverview

Det er få ting du kan stole på i dette livet, og endring er en av dem. Men med hver endring risikerer du å legge igjen noe viktig. Hvis bildene, gifene og samtalene du har hatt på WhatsApp er viktige for deg, kan det være lurt å lage en sikkerhetskopi for å beskytte mot å miste dem i tilfelle en stor endring overrasker deg. Du kan enkelt ta sikkerhetskopi av WhatsApp med bare noen få enkle trinn.


Hvorfor en sikkerhetskopi er en god idé

Alle gode ting tar slutt. Til og med den søte telefonen du kjøpte for bare to år siden. Du kan slippe den og ødelegge skjermen. Du kan miste den på vei til flyplassen. Eller kanskje du bare blir forført av den nyeste telefonen på markedet. Uansett kommer det en dag hvor du trenger en ny telefon.

Mens WhatsApp automatisk lagrer samtalene dine på telefonen din, kan det hende at noe skulle skje med telefonen hvis du har en annen sikkerhetskopi, kan lagre informasjonen din. En måte å sikre at du ikke mister noen av de morsomme samtalene du har hatt over WhatsApp, er å få tilgang til en sikkerhetskopi.

En ting du må huske på, spesielt hvis du bytter fra iPhone til Android eller omvendt – du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra det ene operativsystemet til det andre. Hvis du bytter fra en iPhone til en annen, vil det fungere fint, eller hvis du bytter fra en Android-telefon til en annen som vil fungere fint. Du kan bare ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra den ene til den andre.

Sikkerhetskopier WhatsApp fra din iPhone

WhatsApp bruker iCloud til sikkerhetskopiering på iPhones. Før du kan ta en sikkerhetskopi, må du forsikre deg om at WhatsApp har tilgang til iCloud på enheten din. Start ‘Innstillinger.’ Fra startskjermen til iPhone. Trykk på ‘iCloud’, for å få opp iCloud-alternativene, trykk deretter på ‘iCloud Drive’ for å slå på iCloud hvis den er av. Bla nedover nederst på listen over apper for å finne WhatsApp. Forsikre deg om at tilgangen er slått på ved å klikke på glidebryteren for å vise grønt hvis den ikke allerede er.

Start WhatsApp tilbake på startskjermen. Trykk på tannhjulikonet nær bunnen for å starte WhatsApp-innstillingene. Klikk på ‘Chats’ og finn deretter, og trykk på ‘Chats Backup’ for å få frem sikkerhetskopiinnstillingene.

Trykk på ‘Sikkerhetskopier nå’ for å begynne å sikkerhetskopiere nettpratloggen umiddelbart. Det kan være en god idé å gjøre dette når du er koblet til Wi-Fi, spesielt hvis du har en begrenset dataplan med mobiltelefoneleverandøren. Du kan automatisere denne prosessen i fremtiden ved å trykke på ‘Auto Backup’ for å slå på funksjonen. Planlegg en sikkerhetskopi som skal skje automatisk enten Månedlig, Ukentlig eller Daglig. Du har også muligheten til å ta med videoer i sikkerhetskopien din eller la dem være ute for å spare tid og lagring.

Nå er chatene dine sikkerhetskopiert, det betyr at når du starter WhatsApp for første gang på en ny telefon eller etter at du har installert appen på nytt, kan du gjenopprette historikken fra sikkerhetskopien. Når du blir bedt om det under første oppsett, velger du bare alternativet ‘Gjenopprett chatlogg’, og sikkerhetskopien din vil starte fra iCloud.

Sikkerhetskopier WhatsApp fra Android

WhatsApp bruker Google Drive for å lage en sikkerhetskopi fra Android-enheter. Hvis du vil gjøre det, må du ha nok ledig plass på Google Drive til å lagre sikkerhetskopien. Dessuten trenger du også nok plass på telefonen din for å lage sikkerhetskopien.

Trykk på de tre prikkene i øverste høyre hjørne fra WhatsApp-startskjermen og velg “Innstillinger”.

WhatsApp sikkerhetskopiinnstillinger

Fra ‘Innstillinger-menyen, finn‘ Chats ’og trykk på den for å åpne Chats-innstillingene.

WhatsApp sikkerhetskopieringschatter

Nå finner du “Chat backup” -innstillingen nær bunnen av listen for å få opp backup-innstillingsmenyen.

WhatsApp sikkerhetskopiering av chatprat

For å ta sikkerhetskopi av WhatsApp nå, klikker du på den grønne boksen som heter “Sikkerhetskopier”. Avhengig av dataplanen din, kan det være lurt å vente med å gjøre dette trinnet til du har en Wi-Fi-forbindelse. Du kan stille WhatsApp i fremtiden til å bare ta sikkerhetskopi via Wi-Fi. Med “Back up over” -innstillingen kan du bestemme når Whatsapp skal kjøre sikkerhetskopien.

Sett opp WhatsApp for å sikkerhetskopiere samtaler automatisk så ofte du vil. Trykk på alternativet ‘Sikkerhetskopier til Google Drive’ og velg frekvensen du ønsker, enten ‘Daglig’, ‘Ukentlig’, ‘Månedlig’ eller ‘Bare når jeg trykker på’ Sikkerhetskopier ”.

Til slutt kan du også velge å enten ta med videoer i samtalen i sikkerhetskopien eller la dem være ute ved å merke av i ruten nederst på menyen som er merket ‘Inkluder videoer’. Denne boksen er ikke avmerket som standard.

Å gjenopprette samtalene på en ny telefon eller etter å ha avinstallert og installert WhatsApp er også enkelt. Under oppsettet etter at du har åpnet WhatsApp for første gang, blir du spurt om du vil gjenopprette tidligere meldinger. Trykk på “Gjenopprett” for å hente frem lagrede samtaler fra sikkerhetskopien.

Du har alternativer tilgjengelig

WhatsApp gjør det enkelt å sikkerhetskopiere alt i appen. Det gir deg også muligheten til å ta sikkerhetskopi av en enkelt samtale, eller gruppeprat separat. Fra startskjermen til WhatsApp velger du gruppechatten eller samtalen du vil ta backup av. Trekk opp menyen ved å trykke på de tre prikkene i øverste høyre hjørne. Velg ‘Mer’, og trykk deretter på ‘Eksporter chat’.

Fra denne menyen kan du velge hvordan du skal sende sikkerhetskopien fra flere alternativer, inkludert e-post, sikkerhetskopi til en sky-stasjon og mer. Velg om du vil legge ved medier, inkludert bilder og video, og WhatsApp oppretter en sikkerhetskopi. Samtalen blir sendt i form av en .txt-fil. Hvis du valgte å inkludere medier, vil de bli sendt i separate filer.

Siste tanker

Å vite at samtalene dine er praktisk lagret, kan ikke bare spare deg for plass på telefonen, men det kan også gi deg trygghet. På denne måten vil du ikke miste noen av samtalene dine. Så selv når du bytter telefon, går ikke samtalene dine noe sted.

Det er viktig å også ta hensyn til personvernet ditt når du bruker WhatsApp. Å lagre all personlig informasjon hos et selskap betyr at du trenger å stole litt på dem. Det ville være lurt å finne ut hvem som har tilgang til sikkerhetskopien din.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map