Hvordan holde barna trygge på nettet? | VPNoverview

Siden den ganske beskjedne begynnelsen på 1970-tallet, har internett vokst til å bli et av verdens største oppbevaringssteder og en viktig tilrettelegger for global kommunikasjon. 3,5 milliarder mennesker har tilgang til internett over hele verden, noe som betyr at 45% av verdens befolkning surfer på nettet med jevne mellomrom hvert år.


Mobil internettilgang har økt antallet personer som har regelmessig tilgang til internett, og hjulpet internettgjennomtrengelsen til å nå 89% i Nord-Amerika i løpet av 2017.

Selv om internett er et fantastisk verktøy med mye bruk, fra utdanning til underholdning, har det også en mørk side, spesielt for barn og unge voksne.

Keylogger HackerOver 45 millioner barn, mellom ti og sytten år, bruker internett regelmessig, og ett av fem av barna har blitt seksuelt oppfordret. Rundt 60% av tenårene har mottatt en form for kommunikasjon fra en fremmed, og halvparten av barna som ble kontaktet svarte på disse meldingene. Nettkriminalitet er et av de hurtigst voksende områdene med kriminell virksomhet, og nettkriminelle blir yngre og yngre.

Farene ved internett er ikke bare begrenset til barnemishandlere og kriminelle. Mens internett lar oss kommunisere med andre over hele verden, kan det like gjerne brukes til å målrette noen gjennom meldinger og sosiale medier. Rundt 15% av barn under 15 år har blitt utsatt for en form for nettmobbing.

Heldigvis er det en rekke alternativer for foreldre å holde barna deres trygge, mens de fremdeles lar dem dra full nytte av internett.

I denne artikkelen skal vi se på hva de vanligste internettbaserte truslene mot barn er og hvordan du kan bekjempe dem, enkle regler du kan bruke for å øke barnets sikkerhet på nettet, hvordan du tilpasser disse reglene til bestemte aldersgrupper, og hva verktøy er tilgjengelige som lar deg overvåke ditt barns aktiviteter på nettet.

Hva er farene?

Den beste måten å beskytte barnet ditt mot de vanligste farene ved internett er å vite hva du skal se opp for. Som det gamle ordtaket sier “advart er underarmed”, så i denne delen vil vi se på noen av de mer vanlige farene barnet ditt kan komme på nettet.

Upassende innhold

Internett er et sted fylt med alle slags innhold, og det er det som gjør det til en så utmerket ressurs for barn som ønsker å lære. Imidlertid er mengden innhold på internett nettopp det som gjør det så vanskelig å forhindre barn i å få tilgang til ting de ikke burde ha tilgang til.

Ett av fire barn som bruker internett med jevne mellomrom har blitt utsatt for uønsket pornografi. Selv det mest ufarlige Google-søket kan føre til nettsteder som fremmer rasisme, religiøs radikalisering, eller til og med oppfordrer folk til å begå vold eller selvmord.

Seksuelle rovdyr

Det er et trist faktum at ett av fem barn som har tilgang til internett har blitt seksuelt oppfordret. Som samfunn er vi mer koblet enn vi noen gang har vært før. Selv om internettbaserte sosiale medier er en flott måte å koble mange mennesker på, kan det også føre barn i kontakt med rovdyr.

De fleste sosiale medieplattformer, for eksempel Twitter og Facebook, blir vist for upassende innhold eller kommunikasjon rettet mot barn. Men det enkle faktum er at ikke alle dårlige ting kan bli snappet opp.

Ubegrensede chatterom og meldingsapper, for eksempel WhatsApp, er langt vanskeligere å regulere. Som vi nevnte tidligere, har 60% av tenårene fått en form for kommunikasjon fra en fremmed. Drøyt halvparten av de kontaktede svarte på disse meldingene.

Nettmobbing

En undersøkelse fra 2017 indikerte at rundt 15% av barn under 15 år har blitt utsatt for en form for nettmobbing. For å sette det i sammenheng, påvirker fysisk mobbing rundt 20% av skolealder i USA, noe som betyr at nettmobbing har vokst til å bli like mye av et problem som fysisk mobbing.

En av grunnene bak fremveksten av nettmobbing er anonymiteten gitt av internett. Denne anonymiteten gjør at andre barn kan si og gjøre ting de aldri ville vurdert å gjøre ansikt til ansikt. Nettmobbing kan også være vanskelig å oppdage, ettersom barn og unge voksne ofte er private om deres sosiale medieprofiler og innholdet i meldingsappene deres..

Cybercrime

Cybercrime er det raskest voksende kriminelle foretaket i USA, og dessverre er barn den raskest voksende offergruppen. Enkelt sagt er barn og unge voksne langt mer utsatt for å bli manipulert til å laste ned skadelig programvare eller gi fra seg personlige detaljer under phishing-angrep.

Et teppeforbud er en dårlig idé

Gitt farene et barn med ubegrenset tilgang til internett potensielt kan møte, kan det virke som en god idé å bare forhindre at barnet i det hele tatt får tilgang til internett. Dette er ikke det beste alternativet av flere årsaker:

 • Internett er overalt – Å kutte barnet ditt helt fra internett kan være veldig vanskelig, om ikke umulig. 95% av skolene i Nord-Amerika og Europa har tilgang til internett, og mobil internettgjennomgang er universelt rundt 80-90% i de fleste utviklede land. Et stort utvalg av enheter, fra spillkonsoller til smartklokker trenger internettforbindelse for å fungere ordentlig.

Å kutte barnet fra internett når det er en så stor del av det moderne samfunnet, kan være vanskeligere enn du tror, ​​og selv om du gjør det, er det kanskje ikke så effektivt som du håpet.

Flere studier har vist at utdanning er den beste metoden for å beskytte barn online, mens et totalforbud etterlater dem uvitende, og derfor sårbare, for potensielle farer på nettet..

 • Internett har betydelige fordeler – Selv om det i det hele tatt virker praktisk å begrense barna fra å bruke internett, forhindrer det barn i å dra fordel av de mange fordelene som internettilgang tilbyr. Hvis ikke annet, er internett et utmerket pedagogisk verktøy, slik at barn kan lære alt det er å vite.

De grunnleggende reglene for Internett-sikkerhet

Hvis du leter etter en måte å tillate barnet ditt å bruke internett mens du fremdeles holder dem trygge mot de vanlige farene, er det trinn du kan ta.

Selv om ikke alle løsninger vil være aktuelle i alles situasjon, er det noen grunnleggende regler du kan sette i verk som vil forbedre dine barns online sikkerhet uten å begrense tilgangen til passende innhold betydelig.

Utdanna deg selv

Den beste måten å finne ut om barnet ditt deltar i, eller blir utsatt for, upassende kommunikasjon eller innhold, er å vite hvordan datamaskiner fungerer og hvordan internett ofte brukes..

Ikke bekymre deg hvis det høres litt skremmende ut, teknologien utvikler seg kontinuerlig, og heldigvis er det et betydelig antall ressurser der ute som kan hjelpe deg med å få den informasjonen du trenger.

Utdanna barnet ditt

En av faktorene som ofte blir oversett når man vurderer internettsikkerhet for barn, er hvor viktig det er å involvere barn i den samtalen. Vi lever i en verden der enda yngre barn blir bedre og bedre med bruk av internett-tilkoblede enheter. Å opplyse barna dine om den potensielle risikoen ved å bruke disse enhetene og hvorfor du har satt spesifikke begrensninger er en viktig del av å holde dem trygge.

Det er vanskelig for noen, enn si et barn, å unngå farer de ikke er klar over.

Forklar cyberkriminalitet

Dette er åpenbart noe avhengig av barnets alder, men det er ingen skade i å forklare det grunnleggende om nettkriminalitet for barn. Jo mer de forstår, desto mindre sannsynlig er det at de blir lurt til å gi ut personlig informasjon eller laste ned farlig programvare til familiecomputeren.

Oppbevar datamaskinene dine i et felles rom

Å plassere datamaskinen i et delt rom og sørge for at skjermen er synlig, er en enkel måte å overvåke barna sine aktiviteter på nettet og sørge for at de bare får tilgang til passende innhold.

Bare en voksnes tilstedeværelse i samme rom er vanligvis nok til å forhindre at barn prøver å få tilgang til alt de ikke bør bli utsatt for, og det lar deg også overvåke deres elektroniske kommunikasjon.

Angi et sikkert passord

Dette høres kanskje enkelt ut, men faktum er at de fleste av oss ikke engang gidder å ta hensyn til de enkle reglene for internettsikkerhet selv. Å stille et sikkert passord på alle Internett-tilkoblede enheter er ikke en stor ulempe for de fleste av oss, men det vil forhindre at yngre barn får tilgang til enheter når du ikke er i nærheten.

Hvis det betydelige antallet historier om småbarn som bruker enorme summer på spill eller i Google Play Butikk har lært oss noe, er det at barn i alle aldre er overraskende dyktige til å bruke teknologisk, noe som vi som foreldre må ta oss til regnskap.

Gi dem en tidsbegrensning

Selv om internett er en utmerket kilde til utdanning og underholdning, er det knapt sunt å bruke hver time hver dag på det. Å stille en tidsbegrensning på internettilgang for barna dine vil be dem gå ut og leke. I tillegg tillater det deg å forhindre dem i å få tilgang til Internett til tider når du ikke kan overvåke dem.

Ikke la dem laste opp og laste ned bilder av seg selv

Last ned bærbar PCOnline rovdyr vil ofte be om bilder av ofrene sine. De begynner med å spørre ‘ufarlige’ bilder, men når de begynner å få barnets tillit vil de begynne å presse dem til å sende flere og mer upassende bilder.

Å be barnet ditt søke om tillatelse før du sender bilder, er et annet sikkerhetstiltak som kan bidra til å beskytte dem mot upassende kommunikasjon.

Forsterk regelen om “Ikke snakk med fremmede”

Det gamle ordtaket “ikke snakk med fremmede” er like passende for online kommunikasjon som i den virkelige verden. Mens sosiale medier er en utmerket måte for unge voksne å kommunisere og få kontakt med mennesker, bør yngre barn bli frarådet å snakke med folk på nettet utenfor deres etablerte vennskapsgruppe..

Utvikle reglene dine når barna dine vokser

Barn forandrer seg når de vokser opp, og blir mer modne og ansvarlige. Begrensninger som ga mening når de var små barn, kan bli unødvendige når de vokser til små voksne.

Den beste måten å holde barn trygge uten å hindre dem for mye når de vokser, er å utvikle reglene over tid. Nedenfor er noen foreslåtte retningslinjer som vil holde barn i forskjellige aldersgrupper trygge når de liker internett.

5 og under

 • Sett dine grenser for internettbruk tidlig. Nå er det den beste tiden å venne barnet ditt til ideen om begrensninger og tidsbegrensninger for bruken av internett.
 • Kommuniser reglene dine for internettbruk med andre mennesker og grupper som passer på barnet ditt. Hvis besteforeldrene, skolen, barnehageklubbene og barnevakten din jobber fra samme lekebok, gjør det å holde barnet ditt trygt mens de bruker internett så mye enklere.
 • Kjøp en enhet som er spesielt designet for bruk av barn som er 5 år eller yngre. Disse enhetene kan kobles til internett, men inneholder strenge kontroller av internettbruk, programmerbare foreldrekontroller, og er ofte langt mer robuste enn din gjennomsnittlige iPad.
 • Kontakt nettleverandøren din (ISP) for å se om de har innebygde foreldrekontroller som du kan aktivere. De fleste store Internett-leverandører tilbyr nå en rekke foreldrekontroller, selv om de kan være noe grunnleggende i funksjon.
 • Et annet alternativ er å installere tredjeparts programvare for foreldrekontroll. Disse programmene er generelt mer sofistikerte og tilbyr et større spekter av kontroll over hva barn kan få tilgang til på nettet og når de kan få tilgang til det.
 • Hvis du bruker innebygde foreldrekontroller fra Internett-leverandøren din, må du være oppmerksom på at disse ikke vil fungere hvis barnet ditt bruker en enhet koblet til gratis Wifi som ofte tilbys på steder som store kaffekjeder.
 • Last bare ned spill, apper og medier som har fått en passende aldersvurdering, og sørg for å teste eller se på det mediet før du lar barnet bruke det.

6 til 9 år gammel

 • I denne alderen kan det hende du må angi foreldrekontroll på et bredere spekter av enheter som barnet ditt vil være gammelt nok til å bruke. Spillkonsoller, smarte TV-er og til og med noen klokker kan få tilgang til internett og har innebygde meldingsfunksjoner.
 • Hvis du ikke kan aktivere foreldrekontroll på en enhet du er bekymret for at barnet ditt bruker, må du sørge for at enheten er satt opp i et offentlig rom, i stedet for på barnets soverom.
 • Diskuter grunnleggende internettsikkerhet med barna dine, og avtal en liste over nettsteder. Det er ok for dem å besøke. Oppgi hvilken informasjon de ikke skal gi ut på nettet, for eksempel navn, adresse eller adresse på skolen deres.
 • Arbeid med andre foreldre for å sette deg rimelige retningslinjer for internettbruk som kan brukes på ditt barn og deres vennskapsgruppe. Overensstemmende regler for internettilgang vil sannsynligvis bli akseptert av barn, og du trenger ikke å bekymre deg for at de skal bo sammen med vennene sine.
 • Se på enhetsspesifikasjonene til alle enheter du kjøper til barnet ditt. Den beste måten å sikre at barnet ditt bare får tilgang til internett på den måten, og for øyeblikket du vil at de også skal være klar over nøyaktig hvilke enheter de kan få tilgang til internett gjennom.

10 til 12 år gammel

 • Snakk med barnet ditt om risikoen ved å bruke sosiale medier. Forklar hvilken informasjon som ikke skal gis ut, og at de aldri under noen omstendighet vil sende bilder av seg selv alle som ber om dem uten å få din tillatelse først.
 • Gi barnet ditt beskjed om at de umiddelbart skal rapportere mistenkelig oppførsel eller upassende kontakt til deg. Hvis barnet ditt rapporterer upassende kommunikasjon til deg, ikke nøl med å kontakte politiet.
 • Sørg for at barnet ditt vet å oppbevare gjenstander som mobiltelefoner, nettbrett og smartur på et sikkert sted når de ikke er hjemme. Dette vil minimere risikoen for tap eller tyveri.
 • Plattformer på sosiale medier som Facebook og YouTube har en aldersgrense på minst 13. Dette er på plass av en grunn, og du bør sørge for at barna dine overholder den.
 • I denne alderen er det rimelig at du har tilgang til alle dine barns innloggingsdetaljer og kan sjekke deres online aktiviteter og hvilke meldinger de sender og mottar.

13 år og eldre

 • Når barnet ditt begynner å gå over til å være ung voksen, er det rimelig at de skal ha en grad av autonomi. I denne alderen bør du samarbeide med barnet ditt for å tåle deres online sikkerhet. Inkluder dem i samtalen og gi dem den informasjonen de trenger for å holde seg trygg.
 • Hold deg oppdatert på de nyeste internettaktiverte enhetene, sosiale medieplattformer og mobilapper. Jo mer du vet, jo bedre posisjon er du i for å sikre barnets sikkerhet.
 • Når barnet ditt har oppnådd pubertet, la dem få vite at det er ok for dem å undersøke temaer som helse, velvære, kroppsbilde og seksualitet. Undersøk foreldrekontrollen din for å sikre at de gjenspeiler barnets voksende modenhet og informasjonen de trenger for å få tilgang til. Husk å diskutere disse temaene med barnet ditt for å forsikre deg om at de ikke får falsk eller villedende informasjon på nettet.
 • Diskuter de iboende farene ved sexting og å sende nakenbilder av deg selv til andre.
 • Ettersom barnet ditt nå har lovlig tilgang til sosiale medier som Facebook og YouTube, kan du diskutere nettmobbingbegrepet med dem. Merk også at kommunikasjon over internett ikke er noen reell garanti for sikkerhet eller anonymitet.
 • Diskuter det grunnleggende om nettkriminalitet med barnet ditt. Gi dem den informasjonen de trenger for å identifisere og unngå phishing-svindel, gi ut personlige detaljer over sosiale medier og laste ned mistenkt programvare.
 • Vær oppmerksom på de juridiske og personlige konsekvensene av copyright-tyveri og plagiering, og sørg for at barnet ditt også er klar over dem.

Slik bruker du programvare for foreldrekontroll

Noe av det vi har nevnt i denne artikkelen er bruken av programvare for foreldrekontroll, enten innebygd i operativsystemer, gjennom Internett-leverandører eller via tredjepartsprogrammer..

Å bruke foreldrekontrollprogramvare kan gjøre livet mye enklere når det gjelder å holde barna trygge på nettet og begrense tilgangen til de mørkere delene av internett. De riktige programmene kan gjøre mye av det tunge løftet for deg, filtrere hva barnet ditt kan få tilgang til, begrense tidene de kan bruke Internett, og lar deg overvåke deres kommunikasjons- og sosiale medieprofiler.

Det kan være mer utfordrende å velge hvilken programvare for foreldrekontroll som skal brukes. For å gjøre ting så enkelt som mulig, viser vi hvordan du aktiverer foreldrekontrollene som leveres av Internett-leverandøren din, eller pakkes med operativsystemet ditt. Vi fordeler også fordelene og funksjonene ved bruk av foreldrekontrollprogramvare.

Innebygde ISP-kontroller

De fleste store ISP-er tilbyr nå alternativ for foreldrekontroll. Disse alternativene har en tendens til å være ganske grunnleggende, ved å bruke søkeordfiltrering for å hindre brukere i å få tilgang til svartelistede nettsteder med upassende innhold, for eksempel vold eller pornografi..

Den beste måten å aktivere Internett-leverandørens innholdsfiltrering er å kontakte dem direkte for å diskutere detaljene om tjenesten de tilbyr og dine behov.

Det skal bemerkes at filtrering av nøkkelord og DNS-filtrering ofte kan omgås ved bruk av proxy-nettsteder eller til og med bruk av en annen nettleser. Selv om dette kan høres komplisert ut, bør du alltid anta at barna dine er teknisk kyndige nok til å gjøre det.

I tillegg vil ikke ISP-innholdsfiltre filtrere innhold som er tilgjengelig fra mobile enheter, med mindre ISP-en din også leverer mobilt bredbåndstjeneste.

Innebygde operativsystemkontroller

Individuelle operativsystemer, for eksempel Android, Microsoft Windows og iOS / MacOS, har innebygde foreldrekontroller som generelt er mer komplekse og effektive enn de som tilbys av Internett-leverandøren. De har også fordelen av å være gratis! Hvis du ikke har slått på foreldrekontrollene ennå, er du her en kort guide til å aktivere dem på de tre mest populære operativsystemene.

Android

 • Android mobiltelefonFor å aktivere foreldrekontroll på en Android-enhet, tilgang til Android-enhetens “Innstillinger” app, og bla deretter ned til “Brukere” alternativet.
 • Derfra må du legg til en ny bruker og trykk på “Begrenset” alternativet når du blir bedt om det. Derfra vil du også bli forfremmet til å angi en pinne, passord eller mønster for å få tilgang til enheten.
 • Når den begrensede brukeren er opprettet, kan du enten gi eller slå av tilgang til alle appene og lokasjonstjenestene din Android-enhet tilbyr. Barnet ditt vil kunne få tilgang til enheten uten passord, men bare på den begrensede kontoen.

Windows 10

 • For å få tilgang til Windows 10s foreldrekontrollinnstillinger, bare skriv “Family Options” i søkefeltet under startmenyen.
 • Fra side med familiealternativer, du vil kunne sette tidsbegrensninger for både internett- og datamaskinbruk. Du kan også blokkere upassende innhold, svarteliste-nettsteder og til og med legge til penger til Microsoft-kontoen deres, slik at de kan kjøpe alderspassede spill og medier uten å ha behov for betalingsdetaljene.
 • Innholdsfiltrering og SafeSearch-alternativer fungerer bare hvis barnet ditt bruker Microsoft Edge-nettleseren.
 • Du må sette opp en Microsoft-konto for barnet ditt for å dra full nytte av Windows-familiens alternativer. Dette kommer med fordelene ved å kunne overvåke ditt barns internettaktiviteter og til og med få jevnlige oppdateringer om disse aktivitetene fra Microsoft.
 • En av de viktige fordelene ved å bruke Windows ‘Family Options er at den strekker seg til andre Microsoft-enheter, for eksempel Windows-telefoner og Xbox-serien av spillkonsoller..

Mac os

 • Slik slår du på foreldrekontroll på en Mac, først tilgang til “Systemvalg” -fanen ved å klikke på Apple-logoen i øvre venstre hjørne av skrivebordet.
 • Du ser et alternativ merket “Foreldre kontroll,” Når du har klikket på det alternativet, får du en melding som leser “Det er ingen brukerkontoer å administrere.”
 • Følg instruksjonene til legg til en ny administrert bruker.
 • Når den nye brukeren til barnet ditt er lagt til, kan du gjøre det kontrollere tilgangen til bestemte apper, som Apple lagrer de kan bruke, angi tidsbegrensninger for bruken av Mac-en, og til og med slå av tilgangen til funksjoner som mikrofonen eller det innebygde webkameraet.
 • Du kan også sette opp kontroller for å filtrere hvilke nettsteder barnet ditt har tilgang til, selv om dette innholdsfilteret bare fungerer hvis internett er tilgjengelig via Safari-nettleseren.

iOS

 • For å sette opp foreldrekontroller på en iOS-enhet, for eksempel en iPhone, gå til “Innstillinger” -fanen og trykk deretter på “Skjermtid.”
 • Tap “Fortsette” og velg deretter alternativet merket “Dette er mitt barns iPhone.”
 • Du blir deretter bedt om å oppgi en “Foreldre passord” hvis dette er ditt barns telefon eller en “skjermtidskode” hvis dette er enheten din og du lar barnet ditt bruke det.
 • Når “skjermtid” er konfigurert, vil du kunne forhindre kjøp av iTunes og App Store, begrense tilgangen til innebygde apper og funksjoner, filtrere eksplisitt innhold ved bruk av innholdsvurderinger, filtrere nettstedets innhold, begrense Siri-nettet søke og begrense tilgangen til spillsenteret.

Programvare for foreldrekontroll fra tredjepart

Selv om den innebygde foreldrekontrollen som tilbys av Internett-leverandører og spesifikke operativsystemer har fordelene ved å være gratis og rimelig enkel å sette opp, kommer de med visse ulemper.

Innholdsfiltrering har en tendens til å være relativt grunnleggende og er ikke universell. De fleste innebygde foreldrekontrollprogrammer har begrensninger som bare fungerer på nettleserne som følger med operativsystemet, for eksempel Edge eller Safari.

Mens noen foreldrekontrollmuligheter strekker seg over en rekke enheter, har de fleste moderne husholdninger en rekke enheter som opererer på forskjellige operativsystemer. Dette betyr at du må bruke en rekke forskjellige foreldrekontrollalternativer, som kan bli forvirrende og potensielt etterlate hull i begrensningene dine.

En løsning på disse problemene er bruk av tredjepartsprogramvare. Det er et betydelig utvalg av foreldrekontrollprogrammer å velge mellom.

For å hjelpe deg med valget ditt og gi deg en ide om hva du bør se etter, her er noen av de viktigste funksjonene du ønsker fra foreldrekontrollprogramvare.

Støtter en rekke enheter

En av de viktige fordelene ved å bruke en tredjepartsløsning er at mange av dem tilbyr apper som kan installeres på et enormt utvalg av enheter. Dette betyr at du kan bruke et enkelt sett med begrensninger på alle familiens enheter uten å bruke en rekke forskjellige foreldrekontrollsystemer.

Innholdsfiltrering

Fordi de ikke er koblet til et spesifikt operativsystem, har tredjeparts foreldrekontrollprogrammer muligheten til å filtrere internetsøk, websider og innhold i en rekke nettlesere. Mange av dem inkluderer også sikker HTTPS-filtrering, noe som gjør surfing tryggere og sikrere.

Programvare for foreldrekontroll kan også brukes til å forhindre nedlasting av mistenkelige programmer eller spesifikke apper. Dette er ideelt for å unngå skadelig programvare og forhindre at et barn får tilgang til apper for meldinger og sosiale medier.

Tidsbegrensninger

De fleste apper for foreldrekontroll vil tillate deg å angi en daglig eller ukentlig frist for både internett- og datamaskinbruk. Noe programvare vil også blokkere tilgang til bestemte apper på bestemte tidspunkter, noe som er bra for å sørge for at barnet ditt lekser eller sover fremfor å spille Candy Crush.

Meldinger og overvåking av sosiale medier

Selv om dette alternativet blir mindre nyttig når barnet ditt blir eldre og fortjener litt privatliv, er et alternativ for overvåking av meldinger og sosiale medier flott for å sjekke inn på yngre barn som nettopp begynner på sosiale medier og for å forhindre nettmobbing og upassende kontakt.

Fjernvarsling og tilgangshåndtering

Du kommer ikke alltid til å være i hånden hvis barnet ditt trenger en forlengelse på fristen for å få et viktig oppdrag eller hvis de trenger tilgang til en meldingstjeneste mens de er borte fra hjemmet.

Et eksternt varslings- og tilgangshåndteringsalternativ lar deg kontrollere begrensningen foreldrekontrollprogrammet pålegger fra telefonen din. Dette lar deg svare på forespørsler om utvidet tilgang eller gi tilgang til funksjoner som posisjonssporing i tilfelle en nødsituasjon.

Circle With Disney

Hvis ideen om å installere en app på hver enhet din familie ikke appellerer til deg, men du fortsatt ønsker mer beskyttelse enn de innebygde foreldrekontrollene som tilbys av Internett-leverandøren eller operativsystemet ditt, kan du ikke bekymre deg. Det er et tredje alternativ.

Circle with Disney er en enhet som sitter mellom hjemmets Wifi-ruter og alle enhetene som er koblet til den. Interessant er at Circle with Disney bruker forfalskning av ARP på en veldig lik måte som du kan forvente av et “mann-i-midten” hackerangrep, men bruker den teknikken for å forbedre familiens sikkerhet.

Ved å sitte mellom alle familiens enheter og ruteren din, kan Circle with Disney selektivt filtrere trafikk for å stoppe tilgangen til innhold, nettsteder og individuelle apper.

Foreldre kan bruke Circle-appen for å gruppere enheter under spesifikke familiemedlemmer. Dette lar deg stille tidsbegrensninger på en rekke enheter. Hvis barnet ditt bare får tilgang til internett i fire timer per dag, spores de fire timene på telefon, nettbrett, laptop eller spillkonsoll.

I tillegg til at du kan håndheve tidsbegrensninger, vil appen gjøre det mulig for deg å nekte bestemte enheter tilgang til internett selektivt. Du kan også kontrollere hvor mye tid bestemte apper er koblet til internett. Dette er ideelt for å begrense ditt barns tilgang til sosiale medier eller spill eller til og med slå av forbindelsen til internett for alle enheter.

Selv om Circle with Disney ikke tilbyr så mye som andre foreldrekontrollprogrammer ikke, har den fordelen av å pakke det hele inn i ett. Hvis ideen om å bruke en rekke innstillinger i en rekke apper på forskjellige enheter, er ideen din om techno-helvete, er Circle with Disney noe for deg. Det er et brukervennlig og greit alternativ som selv den mest teknisk tøvende forelderen kan bruke for å sikre barnets online sikkerhet.

Siste tanker

Internett er en fantastisk ressurs og har blitt så inngrodd i samfunnet vårt at det er nesten umulig å ikke bruke det. Imidlertid har det sine risikoer. I tillegg til det kolossale oppbevaringsstedet for nesten all menneskelig kunnskap og morsomme kattevideoer, er internett også den forfølgende bakken for rovdyr, kriminelle, nettmull og innhold som ingen i deres rette sinn vil ønske å utsette et barn også.

Selv om det kan virke som den riktige tingen å gjøre, er det meste av det å blokkere barnet ditt for å få tilgang til internett helt. Den beste løsningen for å holde barnet ditt trygt på nettet er en kombinasjon av kommunikasjon, utdanning og rimelige begrensninger.

Det er ingenting galt i å forhindre at barnet ditt får tilgang til innhold de ikke er modne nok til å kunne takle. Når barnet ditt vokser og modnes, må imidlertid regler for internettbruk utvikle seg med dem. Det som fungerer for en 5-åring, vil bare forårsake friksjon med en tenåring.

Heldigvis er du ikke alene. Det er et betydelig antall ressurser der ute for å hjelpe deg med å utdanne deg om farene som kan oppstå på internett og hvordan du kan bekjempe dem. Utdanning, både for deg selv og ditt barn, er en av de mest kritiske faktorene for å holde deg selv og dem trygge mens de er online. Du kan ikke unngå farer du ikke er klar over.

Det finnes også en rekke teknologiske løsninger som hjelper deg med å holde din familie trygt, fra de som er innebygd i din iPhone til smarte små dupper levert av Disney. Ved å bruke det betydelige spekteret av foreldrekontroller som er tilgjengelig for deg, kan du stille tids- og bruksgrenser, filtrere hva barnet ditt kan få tilgang til på nettet, overvåke kommunikasjonen og til og med kutte dem fra internett helt.

Så nyttige som disse alternativene for foreldrekontroll er, er den beste måten å holde barnet ditt trygt under online-aktiviteter, gjøre dem oppmerksom på faren og holde en åpen kommunikasjonslinje med dem.

Å involvere dem i samtalen om internettsikkerhet betyr at du begge jobber mot det samme målet. De vil vite at de kan komme til deg med spørsmål og vil kunne snakke med deg om alt de har møtt som har forstyrret dem. Dette lar deg spille en mer aktiv hånd i deres sikkerhet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me