DDoS-angrep: Overbelastning av nettsteder med forespørsler

Du har kanskje hørt om DDoS-angrep i nyhetene. Nettstedene til store selskaper og organisasjoner er midlertidig utilgjengelige på grunn av disse angrepene. Men hvordan er det mulig? Og hvorfor skjer dette? Her kan du finne ut alt du alltid ønsket å vite om DDoS-angrep.


Hva er et DDoS-angrep?

DDoS står for “distribuert tjenestenekt” og blir mer og mer vanlig. Med et DDoS-angrep kan ethvert nettsted midlertidig tas av av hackere. Noen ganger betyr dette at et nettsted blir ekstremt tregt, men det hender også at et nettsted ikke er tilgjengelig for brukere i det hele tatt.

For å organisere et DDoS-angrep trenger du et botnet. Dette er et stort nettverk av infiserte enheter som kan kontrolleres av den såkalte botherderen, personen som har kontroll over robotene. Eierne av disse enhetene vet ofte ikke at de er en del av et botnet.

Botmaster utfører DDoS-angrep

Generelt skjer et DDoS-angrep som følger:

  1. Hackeren oppretter eller kjøper et botnet
  2. Botnet blir bedt om å besøke et nettsted; tusen enheter samtidig ber om tilgang til et nettsted
  3. Serverne på nettstedet kan ikke håndtere mengden av forespørsler
  4. Nettstedet er (midlertidig) utilgjengelig for virkelige brukere

Botherdere lager noen ganger botnett for å selge videre til fester som vil bruke dem til DDoS-angrep. Du kan finne disse botnetselgerne på det mørke nettet, stedet på internett der allmennheten ikke går.

Hosting selskaper som prøver å gjøre er veldig vanskelig for DDoS angrep å lykkes, men de kan ikke forhindre dem helt.

Årsaker til DDoS-angrep

DDoS-angrep lanseres av en rekke forskjellige årsaker, og noen ganger er det vanskelig å finne ut hvorfor et bestemt selskap eller organisasjon har blitt målrettet fordi angriperne kan være anonyme. Nedenfor er noen av grunnene til at DDoS-angrep blir lansert.

Utpressing

Et mål for et DDoS-angrep kan være utpressing. De angriper en stor institusjon som en bank. Etter angrepet truer de dem med et enda større angrep hvis de ikke betaler løsepenger i bitcoin. Motivasjonen her er penger.

Hevn

Det er også tilfeller av DDoS-angrep som er kjent for å ha vært hevn (xx der et ønske om hevn var hovedmotivasjonen). Angriperen kan være sint på et selskap uansett grunn og angripe dem med et botnett.

Power Play

En annen årsak til DDoS-angrep er et makt show. Hackere vil vise hva de er i stand til, og de illustrerer dette ved å ta ned nettsteder og tjenester fra store selskaper. Dessuten kan dette brukes som en uttalelse for å vise at de som har makten i den virkelige verden ikke har muligheten til å kontrollere internett.

Moro

Det kan virke rart, men noen DDoS-angrep blir også utført for moro skyld. Noen hackere tester ganske enkelt kraften de kan utøve over samfunnet. Et nylig angrep på flere store banker i Nederland ble henrettet av en 18 år gammel gutt som senere bemerket at han gjorde det bare for det. Dette er sjokkerende fordi det viser hvor enkelt det er å angripe store institusjoner på nettet.

DDoS angrep på individer

SpillkontrollerDDoS-angrep kan også lanseres på en enkelt IP-adresse. Det eneste en angriper trenger er IP-adressen din. Denne typen DDoS-angrep er mest vanlig i konkurrerende online spill. Hackere vil sette i gang et angrep på motstanderen for å få dem inhabil for deres dårlige forbindelse. Dette kan virke ekstremt, men har skjedd ganske ofte.

I de fleste spill spiller du gjennom offisielle severs, og IP-en blir automatisk skjult. Imidlertid er det ikke noen PC-spill som støtter tredjepartsservere. Disse tredjepartsserverne tilbyr ikke samme identitetsbeskyttelse som de offisielle spillservere.

Ved å sende mye forespørsel til IP-adressen din vil du ha problemer med å få tilgang til spillserveren, noe som fører til at du blir diskvalifisert eller ganske enkelt ikke får tilgang til spillet.

For å forhindre et DDoS-angrep på din person, for eksempel i et online spill, kan du bruke en VPN til å skjule IP-adressen din. Du kan lese mer om det nedenfor.

Beskyttelse mot DDoS-angrep

Beskyttelse for nettsteder

De fleste hosting-tjenester tilbyr en grunnleggende beskyttelse mot DDoS-angrep. Imidlertid er det umulig å beskytte et nettsted mot DDoS-angrep fullstendig. Fordi angrepene utføres av et stort botnet som eksisterer fra forskjellige IP-adresser, kan de ikke bare blokkere IP-adressen fordi det er for mange av dem. Dessuten kan de ikke være sikre på hva som er reelle IP-adresser og hva som er bot IP-adresser.

Enhetene som er del av et botnet kan virke som vanlige forespørsler til et nettsted, slik at de ikke blokkerer dem. Summen av alle disse forespørslene er imidlertid for mye for serverne å håndtere. Dessuten blir botnett større, noe som gjør det umulig for nettsteder å beskytte seg mot dem.

Hvis du eier et nettsted, kan du ta kontakt med hostingleverandøren din for å se hvilke tiltak de gjør mot DDoS-angrep. Ikke alle vertsleverandører tilbyr den samme beskyttelsen mot denne typen angrep. Men som nevnt før, hvis de virkelig ønsker å ta ned nettstedet ditt, kan de det, og det er ingenting du kan gjøre med det.

Beskyttelse for personlige enheter

Du kan beskytte deg mot personlige DDoS-angrep. Dette kan oppnås ved å skjule din sanne IP-adresse. Et VPN eller Virtual Private Network krypterer all Internett-trafikken din og skjuler IP-adressen din. Med en VPN kobler du deg til internett gjennom VPN-serverne, og du tar på deg IP-adressen til disse serverne. For å starte et DDoS-angrep på deg, trenger de å kjenne din virkelige IP-adresse. Således vil ingen VPN kunne angripe den personlige enheten din med en VPN.

Beskytt deg selv med en VPN

VPN-tilkobling-InternettSom nevnt før kan en VPN være med på å skjule IP-adressen din. Dette betyr at du kan være helt anonym på nettet. En VPN gjør imidlertid mer. Det krypterer også all trafikken din, noe som betyr at ingen kan se hva du gjør online, og ditt personvern på nettet er beskyttet. Videre hjelper en VPN deg med å omgå geografiske begrensninger, og gi deg full online frihet. Du kan omgå enhver form for sensur på nettet.

Siste tanker

DDoS-angrep lanseres ved hjelp av et botnet. Dette nettverket av sovende celler kan bli bedt om å besøke et bestemt nettsted samtidig. Dette kan føre til at et nettsted bremser alvorlig eller til og med stenger helt. Hackere utfører disse angrepene av hevn, for pengegevinst eller bare for moro skyld. På grunn av omfanget av disse angrepene er det praktisk talt umulig for nettsteder å beskytte seg mot dem. Imidlertid lanseres noen DDoS-angrep på individuelle IP-adresser i spill. Du kan beskytte deg mot denne typen angrep med en VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me