Säkra din information och säkerhetskopiera Windows 10 idag

Windows är fortfarande det mest använda datorns operativsystem idag. Den senaste versionen av Windows, Windows 10, kör över en tredjedel av alla datorer enligt de senaste numren. Om du använder Windows 10 är en av de bästa sakerna du kan göra för att skydda dina data att göra en säkerhetskopia regelbundet. Lyckligtvis gör Microsoft detta till en enkel process för dig. Ta bara några ögonblick för att lära dig att säkerhetskopiera Windows 10 på din dator. Kontrollera dessutom vår guide om hur du hanterar dina Windows sekretessinställningar.


En gratis försäkring för din dators data

Katastrof händer. Tyvärr är detta alltför verkligt i vår värld. Det kommer en dag då hårddisken på din dator misslyckas. Eller kanske en översvämning förstör din dator. Du kanske klickar på fel e-post och hittar all data på din dator krypterad med ransomware. Det handlar inte om om något händer med din dator, det är bara en fråga om när och vad du kan göra åt det. Med en säkerhetskopia kan du återställa datorns data precis som när du gjorde säkerhetskopian. Det kostar inget annat än några minuter och kan automatiseras så att det händer när du inte använder datorn. En säkerhetskopia är verkligen som en gratis försäkring för din dators data.

Skapa en Windows 10-säkerhetskopia

Backupbilden i Windows 10 sparar inte bara dina filer, den sparar dina inställningar för Windows och andra viktiga data som behövs för att återuppliva din dator efter en katastrof. Klicka på Start-knappen och klicka sedan på kugghjulsikonen för inställningar.

Windows Update och säkerhet

Backupinställningarna finns under ‘Uppdatera & Säkerhet ”som bör vara ett av de sista alternativen som anges. På vänster sida av skärmen letar du efter inställningen ‘Backup’.

Windows-säkerhetskopia

Detta är huvudskärmen för dina säkerhetsinställningar. Om du inte har konfigurerat en säkerhetskopia tidigare, till toppen under ‘Säkerhetskopiera med filhistorik’, alternativet ‘Lägg till en enhet’ med ett plustecken bredvid. Din säkerhetskopia sparas på en extern enhet, antingen en USB-enhet, inspelad på en tom DVD eller en extern hårddisk. När du klickar på plustecknet kommer Windows att upptäcka alla behöriga enheter du har för säkerhetskopiering. Välj det alternativ du föredrar och klicka på det.

Windows skapar nu automatiskt en säkerhetskopia av din dator varje timme. Din skärm visar nu ett skjutreglage som är aktiverat för att säkerhetskopiera filer automatiskt. Du kan ändra alternativen för säkerhetskopian genom att klicka på länken “fler alternativ”.

Alternativ för säkerhetskopiering av Windows

Här kan du ändra hur ofta Windows kommer att utföra en säkerhetskopia. Alternativet sträcker sig från var tionde minut till en gång om dagen. Du kan också välja hur länge du ska behålla säkerhetskopior. Om du har gott om utrymme kan du välja att behålla säkerhetskopior längre än om din lagringslösning är begränsad.

Du kan också ändra vilka mappar som ingår i säkerhetskopian. Lägga till eller ta bort mappar är lika enkelt som att klicka på knappen ‘Lägg till mapp’ och välja en mapp. Om du inte vill inkludera en mapp, till exempel för att spara på lagringsutrymme, klickar du bara på mappen och väljer ‘Ta bort’.

Tredjepartsalternativ för säkerhetskopiering

Naturligtvis, om du säkerhetskopierar din Windows 10-dator till en lokal lagringslösning riskerar du naturligtvis en katastrof som tar ut din dator som också påverkar din säkerhetskopia. Tredjepartslösningar erbjuder också några andra funktioner du kanske vill ha för din säkerhetskopia.

Viktiga funktioner att leta efter när du väljer säkerhetskopieringsprogram inkluderar säkerhetskopior i realtid som lagrar förändringar när som helst på din dator. Leta också efter möjligheten att säkerhetskopiera till en online molnlagring, eller automatiskt överföra din säkerhetskopia via FTP (File Transfer Protocol) till en lagring utanför webbplatsen. Du vill också ha en säkerhetskopieringslösning som inte påverkar din dators prestanda väsentligt.

Det kan vara bra att komma ihåg att du skiljer med mycket personlig information. Tänk på din integritet när du väljer din backupmetod. Lita du på företaget med din personliga information?

Oavsett vilket alternativ du väljer, oavsett om du använder den inbyggda bekvämligheten för Windows 10-säkerhetskopia eller väljer att använda en tredjeparts säkerhetskopieringsprogramvara, gör du ett bra val för att skydda dina data. Om du är som de flesta kan du bli frestad att utskjuta agera på detta. Att ställa in din Windows-säkerhetskopia tar bara några minuter och kan spara timmar av ånger senare. Varför inte starta din säkerhetskopia just nu?

Och medan du är på det, glöm inte att också göra en säkerhetskopia av informationen på din Android-smartphone, din iPhone, din iPad eller din Mac.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me