Hur kan du hålla dina barn säkra på nätet? | VPNoverview

Sedan dess ganska ödmjuka början på 1970-talet har internet vuxit till att bli ett av världens största informationslager och en viktig förenkling av global kommunikation. 3,5 miljarder människor har tillgång till internet över hela världen, vilket innebär att 45% av världens befolkning surfar på nätet regelbundet varje år.


Mobil tillgång till internet har massivt ökat antalet människor som har regelbunden tillgång till internet, vilket har hjälpt internetpenetrering att nå 89% i Nordamerika under 2017.

Internet är ett fantastiskt verktyg med många användningsområden, från utbildning till underhållning, men har också en mörk sida, särskilt för barn och unga vuxna.

Keylogger HackerÖver 45 miljoner barn, mellan åldrarna tio och sjutton, använder internet regelbundet och ett av fem av dessa barn har sexuellt uppmanats. Cirka 60% av tonåren har fått någon form av kommunikation från en främling, och hälften av de barn som kontaktades svarade på dessa meddelanden. Cyberbrottslighet är ett av de snabbast växande områdena med kriminell aktivitet och cyberbrottslingar blir yngre och yngre.

Farorna med internet är inte bara begränsade till barnmissbrukare och brottslingar. Medan internet låter oss kommunicera med andra över hela världen, kan det lika lätt användas för att rikta in någon via meddelanden och sociala medier. Cirka 15% av barn under 15 år har utsatts för någon form av cybermobbning.

Tack och lov finns det en rad alternativ för föräldrar att hålla sina barn säkra medan de fortfarande tillåter dem att utnyttja internet fullt ut.

I den här artikeln kommer vi att titta på vad de vanligaste internetbaserade hoten mot barn är och hur man kan bekämpa dem, enkla regler du kan använda för att öka ditt barns säkerhet online, hur du anpassar dessa regler till specifika åldersgrupper och vad finns verktyg som gör att du kan övervaka ditt barns onlineaktiviteter.

Vad är farorna?

Det bästa sättet att skydda ditt barn mot de vanligaste farorna på internet är att veta vad man ska se upp för. Som det gamla talesättet säger “förvarnad är underarmat”, så i det här avsnittet kommer vi att titta på några av de vanligare farorna som ditt barn kan möta online.

Opassande innehåll

Internet är en plats fylld med alla typer av innehåll, vilket är det som gör det till en sådan utmärkt resurs för barn som vill lära sig. Men den stora mängden innehåll på internet är precis det som gör det så svårt att förhindra att barn får tillgång till saker som de inte borde ha tillgång till.

Ett av fyra barn som använder internet regelbundet har utsatts för oönskad pornografi. Till och med den mest ofarliga Google-sökningen kan leda till webbplatser som främjar rasism, religiös radikalisering eller till och med uppmuntrar människor att begå våld eller självmord.

Sexuella rovdjur

Det är ett sorgligt faktum att ett av fem barn som har tillgång till internet har blivit sexuellt begärda. Som samhälle är vi mer anslutna än vi någonsin varit tidigare. Även om internetbaserade sociala medier är ett bra sätt att koppla ihop många människor, kan det också få barn i kontakt med rovdjur.

De flesta plattformar för sociala medier, till exempel Twitter och Facebook, visas för olämpligt innehåll eller kommunikation riktad mot barn. Men det enkla faktumet är att inte alla dåliga saker kan fångas upp.

Obegränsade chattrum och meddelandeappar, som WhatsApp, är mycket svårare att reglera. Som vi nämnde tidigare har 60% av tonåren fått någon form av kommunikation från en främling. Drygt hälften av de kontaktade svarade på dessa meddelanden.

cyberbullying

En undersökning 2017 visade att cirka 15% av barn under 15 år har utsatts för någon form av cybermobbning. För att sätta det i sammanhang påverkar fysisk mobbning cirka 20% av barn i skolåldern i USA, vilket innebär att mobbning mobbats har blivit lika mycket problem som fysisk mobbning.

En av orsakerna bakom ökningen av cybermobbning är anonymiteten från internet. Denna anonymitet tillåter andra barn att säga och göra saker de aldrig skulle överväga att göra ansikte mot ansikte. Cybermobbning kan också vara svårt att upptäcka, eftersom barn och unga vuxna ofta är privata om sina sociala medieprofiler och innehållet i deras meddelandeappar..

Cyber ​​brott

Cyberbrott är det snabbast växande brottsföretaget i USA och tyvärr är barn den snabbast växande offergruppen. Enkelt uttryckt är att barn och unga vuxna är mycket mer sårbara för att manipuleras till att ladda ner skadlig programvara eller ge upp personliga detaljer under phishingattacker.

Ett filtförbud är en dålig idé

Med tanke på farorna som ett barn med obegränsad tillgång till internet potentiellt kan möta kan det tyckas vara en bra idé att helt enkelt förhindra ditt barn från att komma åt Internet alls. Detta är inte det bästa alternativet av flera anledningar:

 • Internet är överallt – Att helt avbryta ditt barn från internet kan vara mycket svårt om inte omöjligt. 95% av skolorna i Nordamerika och Europa har tillgång till internet, och mobilinträngning är universellt runt 80-90% i de flesta utvecklade länder. Ett stort utbud av enheter, från spelkonsoler till smartwatches behöver internetanslutning för att fungera korrekt.

Att stänga av ditt barn från internet när det är en så stor del av det moderna samhället kan vara svårare än du tror, ​​och även om du gör det kanske det inte är så effektivt som du hoppades.

Flera studier har visat att utbildning är den bästa metoden för att skydda barn online, medan ett helt förbud lämnar dem okunniga, och därför sårbara, för potentiella faror online..

 • Internet har betydande fördelar – Även om att begränsa dina barn från att använda internet alls verkar bekvämt, förhindrar det barnen att dra nytta av de många fördelarna som internetuppkopplingen erbjuder. Om inget annat är internet ett utmärkt pedagogiskt verktyg som gör det möjligt för barn att lära sig allt det är att veta.

De grundläggande reglerna för internetsäkerhet

Om du letar efter ett sätt att låta ditt barn använda internet medan du fortfarande skyddar dem från dess vanliga faror, finns det några steg du kan vidta.

Även om inte alla lösningar kommer att tillämpas på allas situation, finns det några grundläggande regler som du kan införa som kommer att förbättra dina barns säkerhet online utan att begränsa deras åtkomst till lämpligt innehåll betydligt.

Lär dig själv

Det bästa sättet att avgöra om ditt barn deltar i eller utsätts för olämplig kommunikation eller innehåll är att veta hur datorer fungerar och hur internet ofta används.

Oroa dig inte om det låter lite skrämmande, tekniken utvecklas ständigt och tack och lov finns det ett stort antal resurser som kan hjälpa dig att få den information du behöver.

Utbilda ditt barn

En av de faktorer som ofta förbises när man överväger internetsäkerhet för barn är hur viktigt det är att involvera barn i det samtalet. Vi lever i en värld där ännu yngre barn blir bättre och bättre på att använda internetanslutna enheter. Att utbilda dina barn om de potentiella riskerna med att använda dessa enheter och varför du har infört specifika begränsningar är en viktig del av att hålla dem säkra.

Det är svårt för någon, än mindre ett barn, att undvika faror de inte är medvetna om.

Förklara cyberbrott

Uppenbarligen är detta något beroende på barnets ålder, men det är ingen skada att förklara grunderna för internetbrott för barn. Ju mer de förstår, desto mindre troligt är det att de luras att ge ut personlig information eller ladda ner farlig programvara till familjens dator.

Förvara dina datorer i ett gemensamt rum

Att placera din dator i ett delat rum och se till att skärmen är synlig är ett enkelt sätt att övervaka dina barns aktiviteter online och se till att de bara får åtkomst till lämpligt innehåll.

Bara närvaron av en vuxen i samma rum är vanligtvis tillräckligt för att hindra barn från att försöka få tillgång till allt de inte borde utsättas för, och det gör att du också kan övervaka deras onlinekommunikation.

Ställ in ett säkert lösenord

Det kan låta enkelt, men faktum är att de flesta av oss inte ens bryr oss om att uppmärksamma de enkla reglerna för internetsäkerhet själva. Att ställa in ett säkert lösenord på alla dina internet-anslutna enheter är inte en stor besvär för de flesta av oss, men det kommer att hindra yngre barn från att komma åt enheter när du inte är i närheten.

Om det stora antalet berättelser om småbarn som spenderar enorma summor pengar på spel eller i Google Play Store har lärt oss någonting, är det så att barn i alla åldrar är förvånansvärt skickliga att använda tekniskt, vilket är något vi som föräldrar behöver ta till oss konto.

Ge dem en tidsbegränsning

Internet är en utmärkt källa till utbildning och underhållning, men det är knappast sunt att spendera varje timme varje dag på det. Att ställa in en tidsbegränsning för internetåtkomst för dina barn kommer att be dem att gå ut och leka. Dessutom kan du förhindra dem från att få tillgång till internet ibland när du inte kan övervaka dem.

Låt dem inte ladda upp och ladda ner foton av sig själv

Ladda ner bärbar datorOnline rovdjur kommer ofta att begära bilder av sina offer. De börjar med att fråga “ofarliga” bilder, men när de börjar få barnets förtroende kommer de att börja pressa på dem för att skicka fler och mer olämpliga bilder.

Att be ditt barn att söka ditt tillstånd innan du skickar bilder är en annan säkerhetsåtgärd som kan hjälpa till att skydda dem mot olämplig kommunikation.

Förstärk regeln “Don’t Talk to Strangers”

Det gamla talesättet “inte prata med främlingar” är lika lämpligt för onlinekommunikation som i den verkliga världen. Medan sociala medier är ett utmärkt sätt för unga vuxna att kommunicera och få kontakt med människor, bör yngre barn avskräckas från att prata med människor online utanför deras etablerade vänskapsgrupp.

Utveckla dina regler när dina barn växer

Barn förändras när de växer upp och blir mer mogna och ansvarsfulla. Begränsningar som gav mening när de var små barn kan bli onödiga när de växer till unga vuxna.

Det bästa sättet att skydda barn utan att hindra dem för mycket när de växer är att utveckla dina regler över tid. Nedan följer några föreslagna riktlinjer som skyddar barn i olika åldersgrupper när de gillar internet.

5 och under

 • Ställ in dina gränser för internetanvändning tidigt. Det är nu den bästa tiden att vänja ditt barn på idén om begränsningar och tidsbegränsningar för deras användning av internet.
 • Kommunicera dina regler för internetanvändning med andra människor och grupper som kommer att ta hand om ditt barn. Om mor- och farföräldrar, skola, gymnasiet och din barnvakt arbetar från samma spellista gör det att skydda ditt barn medan de använder internet så mycket lättare.
 • Köp en enhet som är särskilt utformad för användning av barn som är 5 år eller yngre. Dessa enheter kan anslutas till internet, men innehåller strikta kontroller av internetanvändning, programmerbara föräldrakontroller och är ofta mycket mer robusta än din genomsnittliga iPad.
 • Kontakta din Internetleverantör (ISP) för att se om de har inbyggda föräldrakontroller som du kan aktivera. De flesta stora Internetleverantörer erbjuder nu en rad föräldrakontroller, även om de kan vara något grundläggande i funktion.
 • Ett annat alternativ är att installera programvara för föräldrakontroll från tredje part. Dessa program är i allmänhet mer sofistikerade och erbjuder ett större utbud av kontroll över vad barn kan komma åt online och när de kan komma åt det.
 • Om du använder inbyggda föräldrakontroll från din internetleverantör, var medveten om att dessa inte fungerar om ditt barn använder en enhet ansluten till gratis wifi som ofta erbjuds på platser som stora kaffekedjor.
 • Ladda bara ner spel, appar och media som har fått en lämplig åldersbetyg och se till att testa eller visa det mediet innan du tillåter ditt barn att använda det.

6 till 9 år

 • Vid denna ålder kan du behöva ställa in föräldrakontroller på ett bredare utbud av enheter som ditt barn kommer att vara tillräckligt gammalt för att använda. Spelkonsoler, smarta TV-apparater och till och med vissa klockor har tillgång till internet och har inbyggda meddelandefunktioner.
 • Om du inte kan aktivera föräldrakontroll på en enhet som du är orolig för att ditt barn använder, se till att enheten är inställd i ett offentligt rum, snarare än i barnets sovrum.
 • Diskutera grundläggande internetsäkerhet med dina barn och enas om en lista med webbplatser, det är ok för dem att besöka. Ange vilken information de inte ska ge online, till exempel deras namn, adress eller skolans adress.
 • Arbeta med andra föräldrar för att sätta rimliga riktlinjer för internetanvändning som kan tillämpas på ditt barn och deras vänskapsgrupp. Konsekventa regler för tillgång till internet är mer benägna att accepteras av barn, och du behöver inte oroa dig för att de stannar kvar med sina vänner.
 • Titta på enhetsspecifikationerna för alla enheter du köper till ditt barn. Det bästa sättet att se till att ditt barn bara har tillgång till internet på det sättet, och när du vill att de också är att vara medveten om exakt vilka enheter de kan få tillgång till via internet.

10 till 12 år gammal

 • Prata med ditt barn om riskerna med att använda sociala medier. Förklara vilken information som inte ska ges ut och att de aldrig under några omständigheter skickar bilder av sig själva någon som begär dem utan att få ditt tillstånd först.
 • Låt ditt barn veta att de ska rapportera misstänkt beteende eller olämplig kontakt till dig omedelbart. Om ditt barn rapporterar olämplig kommunikation till dig, tveka inte att kontakta polisen.
 • Se till att ditt barn vet att förvara saker som mobiltelefoner, surfplattor och smartur på ett säkert ställe när de inte är hemma. Detta minimerar risken för förlust eller stöld.
 • Sociala medieplattformar som Facebook och YouTube har en åldersgräns på minst 13. Detta är på plats av en anledning, och du bör se till att dina barn följer det.
 • I denna ålder är det rimligt att du har tillgång till alla dina barns inloggningsuppgifter och kan kontrollera deras online-aktiviteter och vilka meddelanden de skickar och tar emot.

13 år och äldre

 • När ditt barn börjar övergå till att vara en ung vuxen är det rimligt att de ska ha en grad av självständighet. I denna ålder bör du arbeta med ditt barn för att uthärda deras säkerhet online. Inkludera dem i konversationen och ge dem den information de behöver för att hålla sig säkra.
 • Håll dig uppdaterad om de senaste internetaktiverade enheterna, sociala medieplattformar och mobilappar. Ju mer du vet, desto bättre position har du för att säkerställa ditt barns säkerhet.
 • När ditt barn når puberteten, låt dem veta att det är okej för dem att undersöka ämnen som hälsa, välbefinnande, kroppsbild och sexualitet. Undersök dina föräldrakontroller för att se till att de återspeglar ditt barns växande mognad och den information de behöver för att få åtkomst. Kom ihåg att diskutera dessa ämnen med ditt barn för att se till att de inte får falsk eller vilseledande information online.
 • Diskutera de inneboende farorna med sexting och att skicka nakenbilder av dig själv till andra.
 • Eftersom ditt barn nu har laglig tillgång till webbplatser på sociala medier som Facebook och YouTube, kan du diskutera begreppet cybermobbning med dem. Markera också att kommunikation över internet inte är någon verklig garanti för säkerhet eller anonymitet.
 • Diskutera grunderna för internetbrott med ditt barn. Ge dem den information de behöver för att identifiera och undvika phishing-bedrägerier, ge ut personlig information via sociala medier och ladda ner misstänkt programvara.
 • Var medveten om de lagliga och personliga konsekvenserna av upphovsrättsstöld och plagiering och se till att ditt barn också är medveten om dem.

Hur man använder programvara för föräldrakontroll

En av de saker vi har nämnt i den här artikeln är användningen av programvara för föräldrakontroll, antingen inbyggt i operativsystem, via Internetleverantörer eller via tredjepartsprogram.

Användning av programvara för föräldrakontroll kan göra livet mycket lättare när det gäller att hålla dina barn säkra online och begränsa deras tillgång till de mörkare delarna av internet. De rätta programmen kan göra mycket av det tunga lyftet för dig, filtrera vad ditt barn kan komma åt, begränsa de tider de kan använda internet och låta dig övervaka deras kommunikations- och sociala medieprofiler.

Att välja vilken programvara för föräldrakontroll som ska användas kan vara mer utmanande. För att göra saker så enkla som möjligt kommer vi att visa hur du aktiverar de föräldrakontroller som tillhandahålls av din Internetleverantör eller paketeras med ditt operativsystem. Vi delar också upp fördelarna och funktionerna med att använda programvara för föräldrakontroll.

Inbyggda ISP-kontroller

Majoriteten av de stora Internetleverantörerna erbjuder nu ett alternativ för föräldrakontroll. Dessa alternativ tenderar att vara ganska grundläggande, genom att använda sökordsfiltrering för att hindra användare från att komma åt svartlistade webbplatser med olämpligt innehåll, till exempel våld eller pornografi..

Det bästa sättet att aktivera din ISP: s innehållsfiltrering är att kontakta dem direkt för att diskutera detaljerna om tjänsten de erbjuder och dina behov.

Det bör noteras att sökordsfiltrering och DNS-filtrering ofta kan kringgås genom användning av proxywebbplatser eller till och med användning av en annan webbläsare. Även om detta kan låta komplicerat, bör du alltid anta att dina barn är tekniskt kunniga för att göra det.

Dessutom kommer ISP-innehållsfilter inte att filtrera innehåll som nås från mobila enheter såvida din ISP inte tillhandahåller din mobila bredbandsservice.

Inbyggda styrsystem för operativsystem

Enskilda operativsystem, som Android, Microsoft Windows och iOS / MacOS, har inbyggda föräldrakontroller som i allmänhet är mer komplexa och effektiva än de som erbjuds av din Internetleverantör. De har också fördelen att vara gratis! Om du inte har aktiverat dina föräldrakontroll ännu, här är en kort guide för att aktivera dem på de tre mest populära operativsystemen.

Android

 • Android mobiltelefonGå till din för att aktivera föräldrakontroller på en Android-enhet Android-enhetens “Inställningar” app och bläddra sedan ner till Alternativet “Användare”.
 • Därifrån måste du göra det lägg till en ny användare och tryck på “Begränsad” alternativ när du uppmanas. Därifrån kommer du också att uppmuntras att ställa in en stift, lösenord eller mönster för åtkomst till enheten.
 • När den begränsade användaren har skapats kan du antingen bevilja eller stänga åtkomst till alla appar och platstjänster som din Android-enhet erbjuder. Ditt barn kommer att kunna komma åt enheten utan lösenord, men bara på deras begränsade konto.

Windows 10

 • För att komma åt Windows 10s föräldrakontrollinställningar, bara skriv “Familjalternativ” i sökfältet under startmenyn.
 • Från sida med familjealternativ, du kommer att kunna fastställa tidsgränser för både internet- och datoranvändning. Du kan också blockera olämpligt innehåll, svartlista webbplatser och till och med lägga till pengar till deras Microsoft-konto så att de kan köpa åldersanpassade spel och media utan att behöva dina betalningsuppgifter.
 • Alternativ för innehållsfiltrering och SafeSearch fungerar bara om ditt barn använder webbläsaren Microsoft Edge.
 • Du måste ställa in ett Microsoft-konto för ditt barn för att dra full nytta av Windows-familjens alternativ. Detta kommer med fördelarna med att kunna övervaka ditt barns internetaktiviteter och till och med få regelbundna uppdateringar av dessa aktiviteter från Microsoft.
 • En av de väsentliga fördelarna med att använda Windows-familjealternativ är att det sträcker sig till andra Microsoft-enheter, till exempel Windows-telefoner och Xbox-sortimentet av spelkonsoler..

Mac OS

 • Så här aktiverar du föräldrakontroller på en Mac, öppna först fliken “Systeminställningar” genom att klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet på skrivbordet.
 • Du ser ett alternativ markerat “Föräldrakontroll,” när du har klickat på det alternativet får du ett meddelande som läser “Det finns inga användarkonton att hantera.”
 • Följ anvisningarna till lägg till en ny hanterad användare.
 • När den nya användaren för ditt barn har lagts till kan du göra det kontrollera deras åtkomst till vissa appar, som Apple lagrar de kan använda, ställa in tidsgränser för deras användning av din Mac och till och med stänga av åtkomsten till funktioner som mikrofonen eller den inbyggda webbkameran.
 • Du kan också ställa in kontroller för att filtrera vilka webbplatser ditt barn har tillgång till, även om det här innehållsfiltret bara fungerar om internet nås via Safari-webbläsaren.

iOS

 • För att ställa in föräldrakontroller på en iOS-enhet, till exempel en iPhone, gå till fliken “Inställningar” och tryck sedan på “Skärmtid.”
 • Kran “Fortsätta” och välj sedan alternativet markerat “Det här är mitt barns iPhone.”
 • Du uppmanas sedan att ange a “Parent Passcode” om det här är ditt barns telefon eller en “Screen Time Passcode” om det här är din enhet och du låter ditt barn använda det.
 • När “Screen Time” har konfigurerats kommer du att kunna förhindra iTunes och App Store-inköp, begränsa åtkomst till inbyggda appar och funktioner, filtrera uttryckligt innehåll genom att använda innehållsbetyg, filtrera webbplatsinnehåll, begränsa Siri-webben söka och begränsa åtkomsten till Game Center.

Programvara för föräldrakontroll från tredje part

Medan de inbyggda föräldrakontrollerna som erbjuds av ISP: er och specifika operativsystem har fördelarna med att vara fria och rimligt enkla att installera, kommer de med vissa nackdelar.

Innehållsfiltreringen tenderar att vara relativt grundläggande och är inte universell. De flesta inbyggda program för föräldrakontroll har begränsningar som bara fungerar på webbläsarna som levereras med operativsystemet, till exempel Edge eller Safari.

Medan vissa föräldrakontrollalternativ sträcker sig över en rad enheter har de flesta moderna hushåll en mängd olika enheter som fungerar på olika operativsystem. Detta innebär att du måste använda en rad olika alternativ för föräldrakontroll, vilket kan bli förvirrande och potentiellt lämna luckor i dina begränsningar.

En lösning på dessa problem är användning av programvara från tredje part. Det finns ett stort antal föräldrakontrollprogram att välja mellan.

För att hjälpa dig i ditt val och för att ge dig en uppfattning om vad du borde leta efter är här några av de viktigare funktionerna du vill ha från programvara för föräldrakontroll.

Stöder en rad enheter

En av de betydande fördelarna med att använda en tredjepartslösning är att många av dem erbjuder appar som kan installeras på ett enormt utbud av enheter. Detta innebär att du kan använda en enda uppsättning begränsningar på alla dina familjens enheter utan att använda en rad olika föräldrakontrollsystem.

Innehållsfiltrering

Eftersom de inte är länkade till ett specifikt operativsystem har tredjepartsprogram föräldrakontroll möjligheten att filtrera internetsökningar, webbsidor och innehåll över en rad webbläsare. Många av dem inkluderar också säker HTTPS-filtrering, vilket gör surfning säkrare och säkrare.

Program för föräldrakontroll kan också användas för att förhindra nedladdning av misstänkta program eller specifika appar. Detta är idealiskt för att undvika skadlig programvara och förhindra att ett barn får åtkomst till meddelanden och sociala medie-appar.

Tidsbegränsningar

De flesta appar för föräldrakontroll gör att du kan ställa in en tidsbegränsning varje dag eller vecka för både internet och datoranvändning. Viss programvara blockerar också åtkomst till vissa appar vid vissa tidpunkter, vilket är bra för att se till att ditt barn gör sina läxor eller sover snarare än att spela Candy Crush.

Meddelanden och övervakning av sociala medier

Även om det här alternativet blir mindre användbart när ditt barn blir äldre och förtjänar lite integritet, är ett övervakningsalternativ för meddelanden och sociala medier bra för att checka in på yngre barn som precis börjar med sociala medier och för att förhindra cybermobbing och olämplig kontakt.

Fjärrmeddelande och åtkomsthantering

Du kommer inte alltid att vara till hands om ditt barn behöver en förlängning på sin tidsgräns för att få ett viktigt uppdrag eller om de behöver tillgång till en meddelandetjänst medan de är borta hemifrån.

Ett alternativ för hantering av fjärrmeddelanden och åtkomsthantering låter dig styra den begränsning som föräldrakontrollprogrammet ålägger från din telefon. Detta låter dig svara på förfrågningar om utökad åtkomst eller ge åtkomst till funktioner som platsspårning i en nödsituation.

Cirkel med Disney

Om idén att installera en app på alla enheter som din familj äger inte tilltalar dig, men du fortfarande vill ha mer skydd än de inbyggda föräldrakontrollerna som erbjuds av din ISP eller operativsystem kan ge dig, oroa dig inte. Det finns ett tredje alternativ.

Circle with Disney är en enhet som sitter mellan ditt hem Wifi-router och alla enheter som är anslutna till den. Intressant nog använder Circle with Disney ARP-förfalskning på ett mycket lika sätt som vad du kan förvänta dig av en “man-i-mitten” -hackerattack men använder den tekniken för att förbättra din familjs säkerhet.

Genom att sitta mellan alla familjens enheter och din router kan Circle with Disney selektivt filtrera trafik för att stoppa åtkomst till innehåll, webbplatser och enskilda appar.

Föräldrar kan använda Circle-appen för att gruppera enheter under specifika familjemedlemmar. Detta gör att du kan ställa in tidsbegränsningar på olika enheter. Om ditt barn bara får tillgång till internet i fyra timmar per dag spåras de fyra timmarna över sin telefon, surfplatta, laptop eller spelkonsol.

Förutom att du kan tillämpa tidsgränser kommer appen att göra det möjligt för dig att neka specifika enheter åtkomst till internet selektivt. Du kan också kontrollera hur mycket tid vissa appar är anslutna till internet. Detta är idealiskt för att begränsa ditt barns åtkomst till sociala medier eller spel eller till och med stänga av anslutningen till internet för alla enheter.

Medan Circle with Disney inte erbjuder så mycket som andra program för föräldrakontroll inte har, har den fördelen att förpacka allt i ett. Om tanken på att använda en rad inställningar över en mängd appar på olika enheter är din idé om techno-helvete, är Circle with Disney åt dig. Det är ett användarvänligt och okomplicerat alternativ som även den mest tekniska tveksamma föräldern kan använda för att säkerställa deras barns säkerhet online.

Slutgiltiga tankar

Internet är en fantastisk resurs och har blivit så ingripen i vårt samhälle att det nästan är omöjligt att inte använda det. Men det har sina risker. Förutom sitt kolossala förvar med nästan all mänsklig kunskap och roliga kattvideor, är internet också en förföljd mark för rovdjur, brottslingar, cyberbullies och innehåll som ingen i deras rätta sinne skulle vilja avslöja ett barn också.

Även om det kan tyckas vara rätt att göra, är det mest motproduktivt att blockera ditt barn från att få tillgång till internet helt. Den bästa lösningen för att hålla ditt barn säkert på nätet är en kombination av kommunikation, utbildning och rimliga begränsningar.

Det är inget fel med att förhindra att ditt barn får tillgång till innehåll som de inte är mogna nog för att kunna hantera. När ditt barn växer och mognar måste dina regler för internetanvändning dock utvecklas med dem. Det som fungerar för en 5-åring kommer bara att orsaka friktion med en tonåring.

Tack och lov är du inte ensam. Det finns ett stort antal resurser där för att hjälpa dig att utbilda dig om farorna som kan uppstå på internet och hur du kan bekämpa dem. Utbildning för både dig själv och ditt barn är en av de mest kritiska faktorerna för att hålla dig själv och dem säkra medan de är online. Du kan inte undvika faror du inte är medveten om.

Det finns också en rad tekniska lösningar som hjälper dig att hålla din familj digitalt säkert, från de som är inbyggda i din iPhone till smarta små prylar från Disney. Med hjälp av det stora utbudet av föräldrakontroll som finns tillgängligt kan du ställa in tids- och användningsgränser, filtrera vad ditt barn kan komma åt på webben, övervaka deras kommunikationer och till och med avbryta dem från internet helt.

Så lika användbart som dessa föräldrakontrollalternativ är, det bästa sättet att hålla ditt barn säkert under deras online-aktiviteter är att göra dem medvetna om faran och att hålla en öppen kommunikationslinje med dem.

Att engagera dem i konversationen om internetsäkerhet innebär att ni båda arbetar mot samma mål. De vet att de kan komma till dig med frågor och kommer att kunna prata med dig om allt de har stött på som har upprört dem. Detta gör att du kan spela en mer aktiv hand i deras säkerhet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me