Hur du sparar dina WhatsApp-konversationer | VPNoverview

Det är få saker du kan lita på i det här livet och förändring är en av dem. Men med varje förändring riskerar du att lämna något viktigt bakom dig. Om de bilder, gifs och konversationer du har haft på WhatsApp är viktiga för dig kanske du vill skapa en säkerhetskopia för att skydda dig mot att förlora dem om en stor förändring överraskar dig. Du kan enkelt säkerhetskopiera din WhatsApp i bara några enkla steg.


Varför en säkerhetskopia är en bra idé

Alla goda saker tar slut. Till och med den söta telefonen du köpte för bara två år sedan. Du kan tappa den och krossa skärmen. Du kan tappa den på väg till flygplatsen. Eller kanske du bara blir förförd av den senaste telefonen på marknaden. Hursomhelst kommer det en dag då du behöver en ny telefon.

Medan WhatsApp automatiskt sparar dina konversationer på din telefon, kan en annan säkerhetskopia spara din information om något skulle hända med din telefon. Ett sätt att se till att du inte tappar några av de roliga konversationer du har haft över WhatsApp är att få tillgång till en säkerhetskopia.

En sak att tänka på, särskilt om du byter från iPhone till Android eller vice versa – du kan inte återställa en säkerhetskopia från det ena operativsystemet till det andra. Om du byter från en iPhone till en annan fungerar den bra, eller om du byter från en Android-telefon till en annan som fungerar bra. Du kan bara inte återställa en säkerhetskopia från det ena till det andra.

Säkerhetskopiera WhatsApp från din iPhone

WhatsApp använder iCloud för säkerhetskopiering på iPhones. Innan du kan göra en säkerhetskopia måste du se till att WhatsApp har åtkomst till iCloud på din enhet. Starta ‘Inställningar’ från din iPhone-hemskärm. Klicka på ‘iCloud’, för att ta fram iCloud-alternativen, tryck sedan på ‘iCloud Drive’ för att aktivera iCloud om den är avstängd. Rulla ner längst ner på listan över appar för att hitta WhatsApp. Se till att åtkomst är aktiverad genom att klicka på reglaget för att visa grönt om det inte redan är.

Starta WhatsApp tillbaka på din hemskärm. Klicka på kugghjulsikonen nära botten för att starta WhatsApp-inställningarna. Klicka på “Chats” och leta sedan och klicka på “Chats Backup” för att få upp dina säkerhetsinställningar.

Klicka på ‘Säkerhetskopiera nu’ för att omedelbart börja säkerhetskopiera din chatthistorik. Det kan vara en bra idé att göra detta när du är ansluten till Wi-Fi, särskilt om du har en begränsad dataplan med din mobiltelefonleverantör. Du kan automatisera denna process i framtiden genom att knacka på ‘Auto Backup’ för att aktivera funktionen. Planera en säkerhetskopia för att ske automatiskt antingen varje månad, vecko eller dagligen. Du har också möjligheten att inkludera videor i din säkerhetskopia eller lämna dem ute för att spara tid och lagring.

Nu säkerhetskopieras dina chattar, det betyder att när du startar WhatsApp för första gången på en ny telefon eller efter att du installerat om appen kan du återställa historiken från säkerhetskopian. När du uppmanas till det under den första installationen, välj helt enkelt alternativet “Återställ chatthistorik” så kommer din säkerhetskopia att starta från iCloud.

Säkerhetskopiera WhatsApp från Android

WhatsApp använder Google Drive för att göra en säkerhetskopia från Android-enheter. Om du vill göra det måste du ha tillräckligt med utrymme på Google Drive för att lagra säkerhetskopian. Dessutom behöver du också tillräckligt med utrymme på din telefon för att skapa säkerhetskopian.

På WhatsApp-startsidan klickar du på de tre punkterna i det övre högra hörnet och väljer “Inställningar”.

WhatsApp reservinställningar

Från inställningsmenyn, hitta ‘Chattar’ och tryck på den för att öppna Chats-inställningarna.

WhatsApp reservchattar

Hitta nu inställningen för “Chat backup” längst ner i listan för att visa menyn för inställningar för backup.

WhatsApp säkerhetskopiering av chatt

För att säkerhetskopiera WhatsApp nu, klicka på den gröna rutan med namnet ‘Säkerhetskopiera’. Beroende på din dataplan kanske du vill vänta med att göra detta steg tills du har en Wi-Fi-anslutning. Du kan ställa in WhatsApp i framtiden att bara göra säkerhetskopior via Wi-Fi. Med inställningen ‘Säkerhetskopiera över’ kan du bestämma när Whatsapp ska köra säkerhetskopian.

Ställ in WhatsApp för att automatiskt säkerhetskopiera konversationer så ofta du vill. Klicka på alternativet “Säkerhetskopiera till Google Drive” och välj frekvensen du önskar, antingen “Dagligen”, “Veckovis”, “Månadsvis” eller “Endast när jag trycker på” Säkerhetskopiera “”.

Slutligen kan du också välja att antingen inkludera videor i din konversation i säkerhetskopian eller lämna dem ute genom att kryssa i rutan längst ner på menyn med namnet ‘Inkludera videor’. Denna ruta är inte avmarkerad som standard.

Återställa dina chattar på en ny telefon eller efter att ha avinstallerat och installerat om WhatsApp är också enkelt. Efter installationen efter att du öppnat WhatsApp för första gången kommer du att frågas om du vill återställa dina tidigare meddelanden. Tryck på “Återställ” för att få tillbaka dina sparade konversationer från din säkerhetskopia.

Du har alternativ tillgängliga

WhatsApp gör det enkelt att säkerhetskopiera allt i appen. Det ger dig också möjligheten att säkerhetskopiera en enda konversation eller gruppchatt separat. Välj WhatsApp-startskärmen och välj den gruppchatt eller konversation som du vill säkerhetskopiera. Dra upp menyn genom att knacka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Välj “Mer” och klicka sedan på “Exportera chatt.”

Från den här menyn kan du välja hur du ska skicka din säkerhetskopia från flera alternativ inklusive e-post, säkerhetskopiering till en molnstation och mer. Välj om “Bifoga media”, inklusive foton och video, och WhatsApp skapar en säkerhetskopia. Konversationen skickas i form av en .txt-fil. Om du valde att inkludera media skickas de i separata filer.

Slutgiltiga tankar

Att känna till att dina konversationer lagras bekvämt kan inte bara spara utrymme på din telefon utan kan också ge dig sinnesfrid. På det här sättet förlorar du inga av dina konversationer. Så även när du byter telefon går dina konversationer inte någonstans.

Det är viktigt att också ta hänsyn till din integritet när du använder WhatsApp. Att spara all personlig information hos ett företag betyder att du måste lita på dem. Det vore klokt att ta reda på vem som har tillgång till din säkerhetskopia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me