Mik a trójaiak, és hogyan lehet megvédeni magad?

A trójai lovak olyan típusú malware, amely legitim programnak tűnik a felhasználók becsapására. De amikor a felhasználó letölti a programot, a trójai megfertőzi a rendszerüket. Nevük a görög mitológiából származik. Sokféle trójai létezik, amelyek számosféle rosszindulatú tevékenységet végezhetnek. Itt van, amit tudnia kell a trójaiákról, és arról, hogyan tudja megvédeni eszközeit tőlük.


Mik a trójaiak??

A trójai vagy a trójai program a rosszindulatú programok egyik leggyakoribb formája, amelyet átengednek legitim szoftvernek. Nem valódi vírusok, mert önmagukban nem terjedhetnek. Ehelyett a felhasználó letölti őket, feltételezve, hogy törvényes eszköz vagy program.

Amint a trójai a számítógépen van, sokféle káros cselekedet létezik. Íme néhány a trójaiak leggyakoribb típusa:

 • Trojan-Downloader: Vírus, amely letölti és telepíti a rosszindulatú programokat.
 • Trojan-Cseppegtetők: Programok, amelyeket a hackerek vírusok telepítéséhez használnak. A víruskereső szoftverek általában nem észlelik őket.
 • zsarolóprogramok: Trójai, amely titkosítja az Ön adatait, így már nem fér hozzá hozzájuk. A számítógépes bűncselekmény ezután váltságdíjat kell fizetnie a visszafejtési kulcsért cserébe. Ugyanakkor nem mindig adják meg a kulcsot, és rendkívül nehéz vagy lehetetlen az adatok visszafejtése nélkül.
 • Trojan-Banker: Rosszindulatú program, amely ellopja pénzügyi adatait, például hitelkártya-információkat és online banki számlákat.
 • Trójai gyökérkészletek: Olyan programok, amelyek elrejtik a számítógépen kiválasztott tevékenységeket, és megakadályozzák a rosszindulatú programok felismerését. Ez azt jelenti, hogy a rosszindulatú programok hosszabb ideig futhatnak a számítógépen, mielőtt rájönnek, hogy valami nincs rendben.
 • Hátsó ajtó trójai: Ez a trójai különösen gyakori formája. Ez a számítógépes bűnözők számára távoli hozzáférést biztosít a számítógépéhez, így ellenőrzése alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a hackerek fájlokat küldhetnek, fogadhatnak vagy törölhetnek, meghamisíthatják az Ön adatait, újraindíthatják a számítógépet és még sok más. A hackerek néha arra használják, hogy Botnet néven „zombi” számítógépek egész hálózatát hozzák létre, és számítógépes bűnöket hajtsanak végre..
 • Trojan-FakeAV: Az ilyen típusú trójaiak antivírus szoftverként jelennek meg. Azt állítják, hogy a számítógépen vannak biztonsági fenyegetések, és felajánlja, hogy díjazás ellenében távolítják el a fenyegetéseket. A fenyegetések valójában nem léteznek, és a valóságban a programok megpróbálnak pénzt kivetni tőled.

Milyen kockázatokkal jár a trójaiak??

Több tucat különféle trójaiak léteznek, és az általuk okozott károk óriási mértékben különböznek. A Ransomware trójaiak titkosíthatják az Ön adatait, így Ön nem tudja azokat helyrehozni, és más típusú trójaiak ellophatják a jelszavakat, megsemmisíthetik vagy törölhetik a fájlokat, vagy deaktiválhatják a víruskereső és a tűzfal programokat. A trójaiak telepíthetnek keyloggereket is, amelyek felismerik a billentyűleütéseket és megfejti az online fiókok bejelentkezési adatait.

A számítógépes bűnözők trójaiak segítségével is átvehetik a számítógépet, és távolról vezérelhetik a licitálást. Ezzel a hackerek hozzáférhetnek minden fájlhoz és fiókhoz, ellophatják az Ön személyazonosságát, vagy akár számítógépedet is felhasználhatják számítógépes támadások végrehajtására..

A trójai hihetetlenül veszélyes típusú malware, és a számítógépes bűnözők sokféle rosszindulatú célra felhasználhatják őket. Ezen felül a felhasználók rendkívül nehéz észlelni őket, és gyakran vírusvédelmi szoftverek hagyják ki őket.

Hogyan fertőzik meg a trójaiak a számítógépet?

Trójai ló számítógépA trójai lovak legitim programként álarcosodnak, és megfertőzik a számítógépeket, amikor a felhasználó letölti őket. Gyakran e-mail mellékletként jelennek meg megbízható szervezetektől vagy az Ön névjegyzékében szereplő névjegyektől. A hacker ezeket a neveket próbálja meggyőzni linkek, fájlok vagy webhelyek megnyitására. A trójai lovak álcázhatók ingyenes játékletöltésekként, weboldalakként, böngészőeszközként vagy alkalmazásként is. Miután letöltötte a programot, a trójai települ és fut, amikor a számítógépet bekapcsolja. A trójai nem terjednek el önmagukban, és általában megkövetelik a felhasználótól a hamis program letöltését. Segíthet megakadályozni, hogy megfertőzzék a számítógépet, ha soha nem nyit meg fájlt vagy letölt egy nem ismert programot.

Mit tehetek, ha a trójaiak megfertőzik a számítógépet?

A trójaiak számítógépéből történő eltávolításának két fő módja a trójai eltávolító szoftver vagy a rosszindulatú programok kézi eltávolítása.

Számos víruskereső cég szolgáltatásai részeként trójai eltávolítókat kínál. Az egyik lehetőség az Avast Free Antivirus, amely ingyenes trójai eltávolítóval rendelkezik. Ez a program azonosítja a számítógépen vagy az eszközön lévő összes trójait, és eltávolítja őket az Ön számára. Néhány más cég, amely trójai eltávolító eszközöket kínál, a MalwareFox és a Bitdefender.

Ha inkább a trójai manuális eltávolítását próbálja, akkor a végrehajtandó lépések sorozatát meg kell tennie. Ha a rendszer trójai fertőzött, akkor gyakran DLL hibát fog kapni. Másolhatja a hibát, és végezhet online kutatást az érintett exe fájl azonosításában. Ezután törölnie kell a rendszer-visszaállítási funkciót, és újra kell indítania a számítógépet. Induláskor nyomja meg az F8 billentyűt, és válassza a Biztonsági mód lehetőséget. Ezután nyissa meg a vezérlőpanelt, és távolítsa el a trójai fájlokat. Az utolsó lépés a Windows System mappa megnyitása és a többi programfájl törlése.

Hogyan tudom megvédeni az eszközeimet a trójaiktól??

Mint a többi rosszindulatú program, itt is lehet néhány dolgot megtenni, hogy megvédje számítógépét és eszközeit a trójaiaktól. Itt van a legfontosabb:

 • Soha ne nyisson meg egy mellékletet és ne töltsön le egy programot, csak ha pontosan tudja, mi az. Ez igaz mindenféle rosszindulatú programra, de a trójaiak különleges esetek, mivel a számítógép megfertőzéséhez a felhasználó részéről intézkedésre van szükség.
 • A trójaiak és más rosszindulatú programok elleni további védelem érdekében használjon megbízható cég víruskereső szoftvereit. Választhat egy, amely tartalmaz egy trójai eltávolítót, amely átvizsgálja a rendszerét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem véletlenül töltötte le a trójai fájlokat, és eltávolítja őket a számítógépről, ha észlelik őket. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen ellenőrizze a számítógépet. Tetszik a Bitdefender, mint olyan cég, amely jó víruskereső szoftvert nyújt.
 • Tartsa naprakészen a szoftvert, beleértve az operációs rendszert és a böngészőt. A számítógépes bűnözők gyakran azonosítják a szoftverek sérülékenységeit és kihasználják azokat a rosszindulatú programok telepítésére. A szoftvergyártók gyakran bocsátanak ki ezeket a sebezhetőségeket okozó frissítéseket, ezért feltétlenül töltse le a frissítéseket, ha rendelkezésre állnak.
 • Használjon tűzfalat az internetkapcsolat biztonságának megőrzéséhez. Ezek a programok blokkolják a kéretlen kapcsolatokat, és segíthetnek a trójaiak megakadályozásában. A Windows felhasználók hozzáférhetnek a Windows tűzfalhoz, és a kiegészítő védelem érdekében meg kell győződniük arról, hogy be van-e kapcsolva.

Végső gondolatok

A trójai egy hihetetlenül változatos malware, amely sokféle rosszindulatú tevékenységet képes végrehajtani a számítógépen. Ezek a tevékenységek magukban foglalhatják pénzügyi adatainak lopását, a billentyűleütések naplózását, vagy akár a számítógépet olyan zombivá változtathatják, amelyet a számítógépes bűnözők irányítanak..

Noha a felhasználók gyakran töltik le ezeket, a felhasználó felléphet a trójaiak megakadályozása érdekében. Alapvető biztonsági intézkedések végrehajtásával és víruskereső szoftverek használatával trójai eltávolítóval jelentősen csökkentheti a trójai fertőzésének kockázatát..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me