Hogyan mentsük el a WhatsApp beszélgetéseket VPNoverview

Van néhány dolog, amelytől függhet ebben az életben, és a változás az egyik. De minden változással fennáll annak a kockázata, hogy valami fontosat hátrahagy. Ha a képek, gifek és a beszélgetések, amelyekkel a WhatsApp-on járt, fontosak számodra, érdemes lehet biztonsági másolatot készíteni, hogy megvédje őket azok elvesztéséről, ha egy nagy változás meglep. Néhány egyszerű lépésben könnyen készíthet biztonsági másolatot a WhatsApp-ról.


Miért jó a biztonsági mentés?

Minden jó dolog véget ér. Még az a kedves telefon is, amelyet csak két évvel ezelőtt vásároltál. Leeshet, és összetörheti a képernyőt. Elveszítheti azt a repülőtér felé vezető úton. Vagy csak elcsábíthatja a legújabb telefon a piacon. Akárhogy is, eljön egy nap, amikor új telefonra van szüksége.

Míg a WhatsApp automatikusan elmenti a beszélgetéseket a telefonjára, újabb biztonsági másolat készítése mentheti az információkat, ha valami történik a telefonjával. Az egyik módszer annak biztosítására, hogy ne veszítsen el egyet a WhatsApp alatt rendezett szórakoztató beszélgetéseiből, a biztonsági másolat elérése.

Egy dolgot kell szem előtt tartani, különösen, ha az iPhone-ról az Android-ra vált, vagy fordítva – nem tudja visszaállítani az egyik operációs rendszerről a biztonsági másolatot. Ha váltana az egyik iPhone-ról a másikra, akkor ez jól működik, vagy ha az egyik Android-telefonról a másikra vált, akkor ez jól működik. Csak nem lehet visszaállítani az egyikről a másikra készített biztonsági másolatot.

Biztonsági másolat készítése a WhatsApp-ról iPhone-járól

A WhatsApp az iCloudot használja az iPhone készülékek biztonsági másolatának készítéséhez. Mielőtt biztonsági másolatot készíthet, ellenőriznie kell, hogy a WhatsApp hozzáféréssel rendelkezik-e az iCloud-hoz a készüléken. Az iPhone kezdőképernyőjén indítsa el a „Beállítások” elemet. Érintse meg az „iCloud” gombot az iCloud lehetőségek megjelenítéséhez, majd érintse meg az „iCloud meghajtó” elemet az iCloud bekapcsolásához, ha ki van kapcsolva. Görgessen lefelé az alkalmazások listája alján, és keresse meg a WhatsApp alkalmazást. Győződjön meg arról, hogy a hozzáférés be van kapcsolva, ha rákattint a csúszkára, hogy zöld színű legyen, ha még nem volt.

A kezdőképernyőn indítsa el a WhatsApp alkalmazást. A WhatsApp beállítások elindításához érintse meg a fogaskerék ikont az alján. Kattintson a „Társalgók” elemre, majd keresse meg és koppintson a „Társalgók mentése” elemre a biztonsági mentési beállítások megjelenítéséhez.

Érintse meg a „Biztonsági másolat készítése most” elemet a csevegési előzmények azonnali biztonsági mentésének megkezdéséhez. Jó ötlet lehet ezt megtenni, ha csatlakozik a Wi-Fi-hez, különösen, ha korlátozott adattervvel rendelkezik a mobiltelefon-szolgáltatóval. A jövőben automatizálhatja ezt a folyamatot, ha megérinti az „Automatikus biztonsági mentés” elemet a szolgáltatás bekapcsolásához. A biztonsági mentés ütemezése automatikusan történik havonta, hetente vagy naponta. Lehetősége van arra is, hogy a videókat a tartalékba illessze be, vagy azokat kihagyja az idő és a tárolás megtakarítása érdekében.

Most, hogy a csevegések mentésre kerülnek, ez azt jelenti, hogy amikor a WhatsApp-ot először indítja el egy új telefonon, vagy az alkalmazás újratelepítése után, visszaállíthatja előzményeit a biztonsági másolatból. Amikor a kezdeti beállítás során kéri, egyszerűen válassza a „Csevegési előzmények visszaállítása” lehetőséget, és a biztonsági másolat elindul az iCloudból..

Biztonsági mentés a WhatsApp-ról az Androidról

A WhatsApp a Google Drive használatával készít biztonsági másolatot az Android készülékekről. Ha ezt akarja, elegendő szabad hely kell a Google Drive-on a mentés tárolására. Ezenkívül elegendő helyre van szüksége a telefonon a biztonsági mentés létrehozásához.

A WhatsApp kezdőképernyőjén koppintson a három pontra a jobb felső sarokban, és válassza a „Beállítások” lehetőséget.

A WhatsApp biztonsági mentési beállításai

A beállítások menüben keresse meg a „Társalgás” elemet, és koppintson rá, hogy megnyissa a Csevegés beállításait.

WhatsApp biztonsági mentési csevegések

Most keresse meg a „Csevegés biztonsági mentése” beállítást a lista alján, hogy megjelenjen a biztonsági mentési beállítások menü.

WhatsApp biztonsági mentés a csevegésre

A WhatsApp biztonsági mentéséhez kattintson a „Biztonsági másolat” feliratú zöld dobozra. Az adattáblától függően érdemes megvárnia ezt a lépést, amíg a Wi-Fi kapcsolaton nincs. Beállíthatja, hogy a WhatsApp a jövőben csak biztonsági másolatot készítsen Wi-Fi-n keresztül. A „Biztonsági másolat készítése” beállítással eldöntheti, hogy a Whatsapp mikor futtassa a biztonsági másolatot.

A WhatsApp telepítése automatikusan biztonsági másolatot készít a beszélgetésekről, ameddig csak akarod. Érintse meg a „Biztonsági másolat a Google Drive-ra” lehetőséget, és válassza ki a kívánt gyakoriságot: „Napi”, „Heti”, „Havi” vagy „Csak akkor, ha megérinti a„ Biztonsági másolat ”elemet.”.

Végül azt is választhatja, hogy a videókat belefoglalja-e a beszélgetésbe a biztonsági másolatba, vagy elhagyhatja azokat, ha bejelöli a „Videók beillesztése” menü alján található négyzetet. Ez a négyzet alapértelmezés szerint nincs bejelölve.

A csevegések újratelepítése új telefonra, illetve a WhatsApp eltávolítása és újratelepítése után is egyszerű. A telepítés során, miután először nyitotta meg a WhatsApp alkalmazást, megkérdezi, hogy szeretné-e visszaállítani az előző üzeneteket. Koppintson a „Visszaállítás” elemre, hogy visszatérjen a mentött beszélgetésekből a biztonsági mentésből.

Rendelkezésre áll lehetőségei

A WhatsApp megkönnyíti az alkalmazás összes tartalékának biztonsági mentését. Ezenkívül lehetőséget ad arra, hogy egyetlen beszélgetést vagy csoportos csevegést külön-külön készítsen biztonsági másolatot. A WhatsApp kezdőképernyőjén válassza ki azt a csoportos csevegést vagy beszélgetést, amelyet biztonsági másolatként készíteni szeretne. Húzza fel a menüt a jobb felső sarokban lévő három pont megérintésével. Válassza a „Több” lehetőséget, majd érintse meg a „Csevegés exportálása” elemet.

Ebből a menüből kiválaszthatja, hogyan küldje el biztonsági másolatát számos lehetőség közül, beleértve az e-mailt, a mentést egy felhőmeghajtóra és így tovább. Válassza ki, hogy a „Média csatolása” a fényképeket és a videókat is tartalmazza, és a WhatsApp biztonsági másolatot készít. A beszélgetést .txt fájl formájában küldjük el. Ha az adathordozót választotta, akkor külön fájlokban küldi el.

Végső gondolatok

A beszélgetések kényelmes tárolása nemcsak helyet takaríthat meg a telefonon, hanem nyugalmat is nyújthat. Ily módon sem veszíti el egyik beszélgetését sem. Tehát, még ha telefonot cserél is, a beszélgetések nem mennek sehova.

Fontos, hogy a WhatsApp használatakor vegye figyelembe magánéletét is. Az összes személyes információ mentése egy vállalatnál azt jelenti, hogy bizalmat kell adni rájuk. Bölcs dolog kitalálni, ki férhet hozzá a biztonsági mentéshez.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map