Hogyan lehet gyermekeit biztonságosan online megőrizni? | VPNoverview

Az 1970-es évek meglehetősen szerény kezdetei óta az internet a világ egyik legnagyobb információtárolójává és a globális kommunikáció fontos segítőjévé vált. 3,5 milliárd ember fér hozzá az internethez világszerte, ami azt jelenti, hogy a világ lakosságának 45% -a évente rendszeresen böngészi az internetet.


A mobil internet-hozzáférés jelentősen megnövelte az internethez rendszeresen hozzáférő emberek számát, elősegítve, hogy az internet penetrációja Észak-Amerikában 2017-ben elérje a 89% -ot.

Noha az internet fantasztikus eszköz, sokféle felhasználással, az oktatástól a szórakoztatásig, sötét oldala is van, különösen a gyermekek és a fiatal felnőttek számára.

Keylogger HackerTöbb mint 45 millió tíz és tizenhét éves gyermek használja rendszeresen az internetet, és ezek közül ötödik gyermeket szexuálisan igénybe vették. A tizenévesek körülbelül 60% -a kapott valamilyen kommunikációt egy idegennel, és a felkeresett gyermekek fele válaszolt ezekre az üzenetekre. A számítógépes bűnözés a bűnözés egyik leggyorsabban növekvő területe, és a számítógépes bűnözők egyre fiatalabbá válnak..

Az internet veszélyei nem korlátozódnak csak a gyermekgyalázókra és a bűnözőkre. Bár az internet lehetővé teszi számunkra, hogy kommunikáljunk másokkal az egész világon, ugyanolyan könnyen felhasználható valaki megcélzására üzenetküldésen és közösségi médián keresztül. A 15 év alatti gyermekek körülbelül 15% -a ki volt téve az internetes zaklatás valamilyen formájának.

Szerencsére a szülők számos lehetőséget kínálnak gyermekeik biztonságának megőrzésére, miközben továbbra is lehetővé teszik számukra az internet teljes kihasználását.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy melyek a gyermekek leggyakoribb internetes fenyegetései és hogyan lehet leküzdeni azokat, az egyszerű szabályokat, amelyek segítségével növelheti gyermeke biztonságát az interneten, hogyan alakíthatják ezeket a szabályokat az egyes korcsoportokhoz, és mi rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik gyermeke online tevékenységeinek felügyeletét.

Mik a veszélyek??

A legjobb módja annak, hogy gyermekét megvédje az internet leggyakoribb veszélyeitől, ha tudja, mit kell vigyáznia. Mivel a régi mondás: „figyelmeztetni van az alkarba”, ezért ebben a szakaszban néhány általánosabb veszélyt fogunk megvizsgálni, amelyekkel gyermeke online szemben állhat.

Nem megfelelő tartalom

Az Internet mindenféle tartalommal tele van, és ez teszi ezt a kiváló forrást tanulni vágyó gyermekek számára. Az interneten a puszta mennyiségű tartalom ugyanakkor pontosan megnehezíti annak megakadályozását, hogy a gyermekek hozzáférjenek olyan dolgokhoz, amelyekhez nem kellene hozzáférniük..

Minden negyedik gyermek, aki rendszeresen használja az internetet, ki van téve a nem kívánt pornográfiának. Még a leginkább ártalmatlan Google-keresés olyan webhelyekhez vezethet, amelyek népszerűsítik a rasszizmust, a vallásos radikalizálódást, vagy akár arra ösztönzik az embereket, hogy erőszakos cselekedeteket vagy öngyilkosságokat hajtsanak végre..

Szexuális ragadozók

Szomorú tény, hogy minden ötödik gyermeket, akik hozzáférnek az internethez, szexuálisan igénybe vették. Társadalomként szorosabban kapcsolódunk egymáshoz, mint valaha. Az internet alapú közösségi média kiváló módszer sok ember közötti kapcsolatteremtésre, de a gyermekeket a ragadozókkal is kapcsolatba hozhatja.

A legtöbb közösségi médiaplatform, például a Twitter és a Facebook, a gyermekeket célzó nem megfelelő tartalom vagy kommunikáció ellenőrzésére kerül sor. De az a tény, hogy nem minden rossz dolgot lehet elfogni.

A korlátlan csevegőszobákat és az üzenetküldő alkalmazásokat, mint például a WhatsApp, sokkal nehezebb szabályozni. Mint korábban már említettük, a tizenévesek 60% -a kapott valamilyen kommunikációt egy idegennel. A megkeresett személyek alig több mint fele válaszolt ezekre az üzenetekre.

Internetes zaklatás

A 2017. évi felmérés kimutatta, hogy a 15 év alatti gyermekek kb. 15% -a ki volt téve az internetes zaklatás valamilyen formájának. Összefoglalva, a fizikai zaklatás az Egyesült Államokban az iskolás korú gyermekek kb. 20% -át érinti, azaz a számítógépes zaklatás ugyanolyan problémává vált, mint a fizikai zaklatás..

Az internetes zaklatás növekedésének egyik oka az internet által biztosított névtelenség. Ez a névtelenség lehetővé teszi más gyermekek számára, hogy olyan dolgokat mondjanak és tegyenek, amelyeket soha nem gondolnának szemtől szemben. Az internetes zaklatás szintén nehezen észlelhető, mivel a gyermekek és a fiatal felnőttek gyakran magánjellegűek a közösségi média profiljuk és az üzenetküldő alkalmazásuk tartalma kapcsán..

Számítógépes bűnözés

A számítógépes bűnözés a leggyorsabban növekvő bűnügyi vállalkozás az Egyesült Államokban, és sajnos a gyermekek a leggyorsabban növekvő áldozati csoport. Egyszerűen fogalmazva: a gyermekek és a fiatal felnőttek sokkal veszélyeztetettebbek, ha manipulálják a rosszindulatú szoftverek letöltését vagy az adathalász támadások során a személyes adatok feladását..

A takaró betiltása rossz ötlet

Figyelembe véve azokat a veszélyeket, amelyekkel egy korlátlan internet-hozzáféréssel rendelkező gyermek potenciálisan szembesülhet, jó ötletnek tűnik, ha egyszerűen megakadályozzák gyermeke internetes elérését. Ez számos okból nem a legjobb megoldás:

 • Az internet mindenütt megtalálható – Nagyon nehéz, ha nem is lehetetlen, ha gyermekét teljesen letiltja az internetről. Észak-Amerikában és Európában az iskolák 95% -a fér hozzá az internethez, és a legtöbb fejlett országban a mobil internet penetrációja általában 80–90% körüli. Az eszközök hatalmas választékához, a játékkonzoloktól az intelligens órákig, megfelelő működéshez internetkapcsolat szükséges.

Gyerekenek az internetről való kikapcsolása, amikor ez a modern társadalom olyan nagy része, sokkal nehezebbnek bizonyulhat, mint gondolnád, és még ha ezt meg is tenné, lehet, hogy nem lesz olyan hatékony, mint amire számítottál..

Több tanulmány kimutatta, hogy az oktatás a legjobb módszer a gyermekek online védelmére, miközben a teljes tilalom tudatlanságot és ennélfogva kiszolgáltatott veszélyt jelent az esetleges online veszélyekkel szemben..

 • Az Internetnek jelentős előnyei vannak – Noha kényelmesnek tűnik gyermekeinek az internethasználat korlátozása, ugyanakkor megakadályozza a gyermekeket abban, hogy élvezzék az internethozzáférés által nyújtott számos előnyeit. Ha semmi más, az internet kiváló oktatási eszköz, amely lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy megismerjék az összes tudást.

Az internetbiztonság alapvető szabályai

Ha olyan módszert keresi, amely lehetővé teszi gyermekének az internet használatát, miközben továbbra is biztonságban van a közös veszélyeitől, akkor tegyen lépéseket.

Bár nem minden megoldás lesz alkalmazható mindenki helyzetére, létezik néhány alapvető szabály, amelyek javítják gyermekeik online biztonságát anélkül, hogy jelentősen korlátoznák a gyermekek megfelelő tartalomhoz való hozzáférését..

Nevelje magát

A legjobb módszer annak meghatározására, hogy gyermeke részt vesz-e a nem megfelelő kommunikációban vagy tartalomban, vagy kitéve annak, hogy megismerje a számítógépek működését és az internet általános használatát..

Ne aggódjon, ha ez kissé félelmetesnek tűnik, a technológia folyamatosan fejlődik, és szerencsére jelentős erőforrások vannak odakinn, amelyek segítenek a szükséges információk megszerzésében..

Nevelje gyermekét

Az egyik olyan tényező, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a gyermekek internetes biztonságának mérlegelésekor, az, hogy mennyire fontos bevonni a gyermekeket a beszélgetésbe. Olyan világban élünk, ahol még a fiatalabb gyermekek is egyre jobban használják az internethez csatlakoztatott eszközöket. A gyermekek biztonságának megőrzése szempontjából fontos a gyermekek oktatása az ezen eszközök használatának lehetséges kockázatairól és arról, hogy miért hozott létre konkrét korlátozásokat..

Senkinek, nem is beszélve a gyermekről, nehéz elkerülni azokat a veszélyeket, amelyekről nem tudnak.

Magyarázza el a számítógépes bűnözést

Nyilvánvaló, hogy ez némileg függ a gyermeke életkorától, de nincs baj a számítógépes bűnözés alapjainak magyarázata a gyermekek számára. Minél jobban megértik, annál kevésbé valószínű, hogy becsapják őket személyes adatok kiadására vagy veszélyes szoftverek letöltésére a családi számítógépre..

Tartsa számítógépét egy közös helyiségben

A számítógép elhelyezése egy megosztott helyiségben és a képernyő láthatóságának biztosítása egyszerű módja annak, hogy figyelemmel kísérje gyermeke online tevékenységeit, és ellenőrizze, hogy csak megfelelő tartalomhoz férnek hozzá..

Egy felnőtt jelenléte általában ugyanabban a helyiségben elég ahhoz, hogy megakadályozza a gyermekeket abban, hogy hozzáférjenek bármihez, amelyet nem szabad kitenni, és lehetővé teszi az online kommunikáció figyelését is..

Állítsa be a biztonságos jelszót

Ez talán egyszerűnek tűnik, de az a tény, hogy a legtöbben nem is zavarják, hogy maguk figyeljenek az internetes biztonság egyszerű szabályaira. A biztonságos jelszó beállítása az összes internethez csatlakoztatott eszközön nem jelent nagy kellemetlenséget a legtöbbünk számára, de ez megakadályozza a fiatalabb gyermekeket abban, hogy hozzáférjenek az eszközökhöz, ha nem tartózkodnak.

Ha a történetek jelentős száma arról, hogy a kisgyermekek hatalmas pénzösszegeket költenek játékokra vagy a Google Play Áruházban, mindent megtanítottak, akkor minden korosztályú gyermekek meglepően jártasak a technológiai használatban, amit mi, szüleinknek figyelembe kell vennünk számla.

Adj nekik határidőt

Noha az internet kiváló oktatási és szórakoztató forrás, napi minden órában rá tölteni nem egészséges. A gyermekek számára az internet-hozzáférés határidejének meghatározása arra készteti őket, hogy menjenek ki és játsszanak. Ezen felül lehetővé teszi, hogy megakadályozzák számukra az internet-hozzáférést olyan esetekben, amikor nem tudja felügyelni őket.

Ne hagyja, hogy feltöltsék és töltsék le maguk fotóit

Laptop letöltéseAz online ragadozók gyakran fényképeket kérnek áldozataikról. Először „ártalmatlan” képeket kérnek, de amikor elkezdenek szerezni a gyermek bizalmát, nyomást fognak rájuk egyre több és több alkalmatlan kép elküldésére..

További biztonsági intézkedés, amely megvédi gyermekét a nem megfelelő kommunikációtól, ha kéri a gyermekét, hogy kérjen engedélyét bármilyen kép elküldése előtt.

Erősítse meg a „Ne beszélj az idegenekkel” szabályt

A régi mondás: „Ne beszélj idegenekkel” ugyanolyan megfelelő az online kommunikációhoz, mint a valós világban. Míg a közösségi média kiváló módszer a fiatal felnőttek számára az emberekkel való kommunikációra és az emberekkel való kapcsolattartásra, a fiatalabb gyermekeket attól kell tartani, hogy online beszélgetjenek az általuk létrehozott barátságcsoporton kívüli emberekkel.

Fejlessze ki szabályait gyermekei növekedésével

A gyerekek felnövekedéskor változnak, éretté és felelősségteljesebbé válnak. A korlátozások, amelyek kisgyermekkorukban voltak értelmesek, szükségtelenné válhatnak, amikor fiatal felnőttekké nőnek.

A gyermekek biztonságának megőrzésének legjobb módja anélkül, hogy túlságosan akadályoznák őket növekedésük során, ha a szabályokat idővel kidolgozzák. Az alábbiakban néhány javasolt útmutatást kínálunk, amelyek a különféle korosztályú gyermekeket biztonságban tartják, miközben élvezik az internetet.

5 és alatt

 • Korán állítsa be az internethasználat határait. Most a legjobb alkalom, hogy gyermeke hozzászokjon az internethasználat korlátozásainak és határidejének ötletéhez.
 • Kommunikálja az internethasználat szabályait másokkal és csoportokkal, akik gyermekét gondozzák. Ha a nagyszülők, az iskola, az iskola utáni klubok és a bébiszitter ugyanazon a műsorból dolgozik, akkor ez sokkal könnyebbé teszi gyermeke biztonságát az internet használata közben..
 • Vásároljon egy eszközt, amelyet kifejezetten 5 éves vagy annál fiatalabb gyermekek számára terveztek. Ezek az eszközök csatlakoztathatók az internethez, de szigorúan ellenőrzik az internethasználatot, programozható szülői felügyeletet, és gyakran sokkal robusztusabbak, mint az átlagos iPad.
 • Kérdezze meg internetszolgáltatóját (ISP), hogy van-e beépített szülői felügyelete, amelyet engedélyezhet. A legtöbb nagy internetszolgáltató most már számos szülői felügyeletet kínál, bár funkcionálisan kissé alapvető lehet.
 • Egy másik lehetőség a harmadik fél szülői felügyeleti szoftverének telepítése. Ezek a programok általában kifinomultabbak és szélesebb körű irányítást kínálnak a gyermekek számára az interneten elérhető információkhoz, és mikor.
 • Ha az internetszolgáltató beépített szülői felügyeletét használja, akkor vegye figyelembe, hogy ezek nem fognak működni, ha gyermeke olyan ingyenes WiFi-hez csatlakoztatott eszközt használ, amelyet gyakran kínálnak olyan helyeken, mint a nagyobb kávéláncok.
 • Csak azokat a játékokat, alkalmazásokat és médiákat töltse le, amelyekre a megfelelő korosztály megadása megtörtént, és ellenőrizze, hogy tesztelte-e vagy megnézte-e ezeket a médiumokat, mielőtt gyermeke engedélyezi azok használatát..

6-9 éves

 • Ebben a korban lehet, hogy szülői felügyeletet kell beállítania olyan eszközök széles skáláján, amelyek használatához gyermeke elég idős lesz. Játékkonzolok, intelligens TV-k és még néhány óra is képes elérni az internetet, és beépített üzenetküldési képességekkel rendelkezik.
 • Ha nem tudja engedélyezni a szülői felügyeletet olyan eszközön, amelyet gyermeke miatt aggódik, akkor ellenőrizze, hogy az eszköz nyilvános helyiségben van-e beállítva, nem pedig a gyermek hálószobájában.
 • Beszélje meg az alapvető internetbiztonságot gyermekeivel, és állapodjon meg azon webhelyek listájáról, amelyeket meglátogatni lehet. Mutassa be, hogy milyen információkat nem szabad online továbbadnia, például a nevét, címét vagy iskolájának címét.
 • Dolgozzon együtt más szülőkkel az internethasználatra vonatkozó ésszerű iránymutatások kidolgozása érdekében, amelyeket alkalmazni lehet gyermekére és baráti csoportjára. Az internet-hozzáférésre vonatkozó következetes szabályokat nagyobb valószínűséggel fogadják el a gyermekek, és nem kell aggódnia, hogy a barátokkal maradjanak.
 • Nézze meg minden olyan készülék készülék specifikációját, amelyet gyermekéhez vásárol. A legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy gyermeke csak az internethez való módon fér hozzá, és akkor is azt akarja, hogy ők is tisztában legyenek azzal, hogy milyen eszközökkel férhetnek hozzá az internethez..

10–12 éves

 • Beszéljen gyermekével a szociális média használatának kockázatairól. Magyarázza el, hogy milyen információt nem szabad átadni, és hogy semmilyen körülmények között sem küldhet magadról képeket azokról, akik ezeket kérik, anélkül, hogy először engedélyt kapna..
 • Tudassa gyermekének, hogy minden gyanús viselkedésről vagy nem megfelelő kapcsolatról azonnal értesítenie kell Önt. Ha gyermeke nem megfelelő kommunikációt jelentett veled, ne habozzon kapcsolatba lépni a rendőrséggel.
 • Ügyeljen arra, hogy gyermeke tudja, hogy olyan tárgyakat, mint például mobiltelefonok, táblagépek és intelligens órák, biztonságos helyen tartsa, amikor nincsenek otthon. Ez minimalizálja az elvesztés vagy lopás kockázatát.
 • A közösségi média platformok, például a Facebook és a YouTube minimális életkorhatása 13 év. Ez egy okból helyben van, és győződjön meg arról, hogy gyermekei ezt betartják..
 • Ebben a korban ésszerű, hogy hozzáférjen minden gyermeke bejelentkezési adataihoz, és ellenőrizze az online tevékenységeiket, valamint az általuk küldött és fogadott üzeneteket..

13 éves és idősebb

 • Miután a gyermeke fiatal felnőttként kezd átállni, ésszerű, hogy bizonyos fokú autonómiával rendelkezzen. Ebben a korban együtt kell működnie gyermekével, hogy elviselje online biztonságát. Vegye fel őket a beszélgetésbe, és adja meg a biztonság megőrzéséhez szükséges információkat.
 • Tartsa be a legfrissebb internet-képes eszközök, a közösségi média platformok és a mobilalkalmazások sajátosságait. Minél többet tudsz, annál jobb helyzetben van gyermeke biztonsága érdekében.
 • Amint gyermeke eléri a pubertást, tudassa velük, hogy rendben van olyan témák kutatása, mint az egészség, a jólét, a testkép és a szexualitás. Vizsgálja meg a szülői ellenőrzéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tükrözik-e gyermeke növekvő érettségét és a hozzáféréshez szükséges információkat. Ne felejtse el megvitatni ezeket a témákat gyermekével, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kapnak-e hamis vagy félrevezető információkat az interneten.
 • Beszéljétek meg a sexting és a magad meztelen képeinek másoknak küldésének velejáró veszélyeit.
 • Mivel gyermekének most már törvényes hozzáférése van a közösségi média webhelyeire, például a Facebookra és a YouTube-ra, beszéljen velük az internetes zaklatás fogalmáról. Hangsúlyozza azt is, hogy az interneten keresztüli kommunikáció nem garantálja a biztonságot vagy az anonimitást.
 • Beszélje meg gyermekével a számítógépes bűnözés alapjait. Adja meg nekik a szükséges információkat az adathalász csalások azonosításához és elkerüléséhez, személyes adatok megadására a közösségi médián keresztül, és gyanús szoftver letöltése.
 • Légy tudatában a szerzői jogok eltulajdonításának és a plágiumnak a jogi és személyes következményeire, és ügyeljen arra, hogy gyermeke is tudatában legyen ezeknek.

A szülői felügyeleti szoftver használata

Az egyik dolog, amelyet a cikkben megemlítettünk, a szülői felügyeleti szoftver használata, akár operációs rendszerekbe beépített, akár internetszolgáltatók vagy harmadik fél által készített programok révén.

A szülői felügyeleti szoftver használata sokkal könnyebbé teszi az életet, amikor gyermekeit online biztonságban kell tartani, és korlátozni kell az internet sötétebb részeire való hozzáférésüket. A megfelelő programok sok nehéz feladatot jelenthetnek az Ön számára, kiszűrve, hogy a gyermeke milyen módon férhet hozzá, korlátozza az internet használatának idejét, és lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje kommunikációs és közösségi média profiljaikat..

A szülői felügyeleti szoftver kiválasztása sokkal nagyobb kihívást jelenthet. A dolgok lehető legegyszerűbbé tétele érdekében megmutatjuk, hogyan lehet engedélyezni az internetszolgáltató által biztosított vagy az operációs rendszerhez csomagolt szülői felügyeletet. Bemutatjuk a szülői felügyeleti szoftver használatának előnyeit és tulajdonságait.

Beépített ISP vezérlők

A nagy internetszolgáltatók többsége most szülői felügyeletet kínál. Ezek a lehetőségek általában meglehetősen alapvető fontosságúak, és a kulcsszószűrés segítségével megakadályozzák a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a feketelistán szereplő webhelyekhez nem megfelelő tartalommal, például erőszakkal vagy pornográfiával..

Az internetszolgáltató tartalomszűrésének a legjobb módja az, ha közvetlenül kapcsolatba lép velük, hogy megbeszéljék az általuk kínált szolgáltatás részleteit és az Ön igényeit.

Meg kell jegyezni, hogy a kulcsszószűrést és a DNS-szűrést proxy webhelyek vagy akár egy másik böngésző használata révén gyakran lehet megkerülni. Bár ez bonyolultnak tűnhet, mindig azt kell feltételeznie, hogy gyermekei elég hozzáértőek ahhoz, hogy megcsinálják.

Ezen felül az ISP-tartalomszűrők csak akkor szűrik a mobil eszközökről elérhető tartalmat, ha az ISP a mobil szélessávú szolgáltatást is nyújtja.

Beépített operációs rendszer vezérlők

Az egyes operációs rendszerek, például az Android, a Microsoft Windows és az iOS / MacOS, beépített szülői vezérléssel rendelkeznek, amelyek általában összetettebbek és hatékonyabbak, mint az internetszolgáltató által kínált. Az is előnye, hogy ingyenesek! Ha még nem kapcsolta be a szülői felügyeletet, itt található egy rövid útmutató a három legnépszerűbb operációs rendszer aktiválásához..

Android

 • Android mobiltelefonAnnak érdekében, hogy engedélyezze a szülői felügyeletet egy Android-eszközön, nyissa meg a következőt: Az Android készülék „Beállítások” alkalmazást, majd görgessen le a „Felhasználók” opció.
 • Innentől kell vegyen fel új felhasználót, és koppintson a „Korlátozott” elemre opció, amikor a rendszer kéri. Innentől fogva felkérjük arra is, hogy állítson be egy PIN-kódot, jelszót vagy mintát az eszköz eléréséhez.
 • A Korlátozott Felhasználó létrehozása után hozzáférést engedélyezhet vagy kikapcsolhat minden olyan alkalmazáshoz és helymeghatározási szolgáltatáshoz, amelyet Android-készüléke kínál. Gyermeke jelszó nélkül férhet hozzá az eszközhöz, de csak korlátozott fiókjában.

Windows 10

 • Csak a Windows 10 szülői felügyeleti beállításainak eléréséhez gépelje be a „Család opciókat” a keresősávba a Start menü alatt.
 • Tól családi beállítások oldal, képes leszel határidőket határozhat meg mind az internet, mind a számítógép használata esetén. Ezenkívül blokkolhatja a nem megfelelő tartalmat, a feketelistára felvett webhelyeket, és még pénzt is felvehet Microsoft-fiókjába, hogy koruknak megfelelő játékokat és médiákat vásárolhassanak anélkül, hogy fizetési adataikat kellene megadniuk..
 • A tartalomszűrés és a Biztonságos Keresés lehetőségei csak akkor működnek, ha gyermeke a Microsoft Edge böngészőt használja.
 • Be kell állítania egy Microsoft-fiókot gyermekének, hogy teljes mértékben kihasználhassa a Windows család lehetőségeit. Ennek azzal az előnyeivel jár, hogy figyelemmel kísérheti gyermeke internetes tevékenységeit, és rendszeresen frissítést kap ezekről a tevékenységekről a Microsoft-tól.
 • A Windows Family Options használatának egyik jelentős előnye, hogy kiterjed más Microsoft eszközökre, például a Windows telefonokra és az Xbox játékkonzolok sorozatára is..

Mac operációs rendszer

 • A Szülői felügyelet bekapcsolása Mac számítógépen, először lépjen be a „Rendszerbeállítások” fülre az Apple logóra kattintva, amely az asztal bal felső sarkában található.
 • Megjelenik egy lehetőség megjelölve „Szülői felügyelet” miután rákattintott erre a lehetőségre, egy értesítést kap a következőképpen: “Nincsenek kezelhető felhasználói fiókok.”
 • Kövesse a következő utasításokat adjon hozzá egy új kezelt felhasználót.
 • Miután hozzáadta gyermekének új felhasználóját, képes lesz rá ellenőrizheti bizonyos alkalmazásokhoz való hozzáférést, amelyeket az Apple tárol, és amelyeket az Apple tárolhat, beállíthat időkorlátozásokat a Mac használatához, és akár ki is kapcsolhatja a hozzáférést olyan funkciókhoz, mint a mikrofon vagy a beépített webkamera.
 • Beállíthat olyan vezérlőket is, amelyek segítségével szűrheti, mely webhelyekhez fér hozzá gyermeke, bár ez a tartalomszűrő csak akkor működik, ha az internethez a Safari böngészőn keresztül férnek hozzá..

iOS

 • A szülői felügyelet beállításához iOS-eszközökön, például iPhone-n, lépjen a „Beállítások” fülre, majd koppintson a „Képernyő idő” elemre.
 • Koppintson a “Folytatni” majd válassza a megjelölt lehetőséget “Ez a gyermekem iPhone.”
 • Ezután a rendszer kéri a „Szülői jelszó”, ha ez a gyermeke telefonja, vagy „Képernyő időkód”, ha ez az eszköz és megengedi gyermekének, hogy használja.
 • A „Képernyő idő” beállítását követően megakadályozhatja az iTunes és az App Store vásárlásait, korlátozhatja a beépített alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést, szűrheti az explicit tartalmat a tartalom besorolása révén, szűrheti a webhely tartalmát, korlátozhatja a Siri web kereshet, és korlátozhatja a hozzáférést a Game Centerhez.

Harmadik fél szülői felügyeleti szoftvere

Noha az internetszolgáltatók és a konkrét operációs rendszerek által kínált beépített szülői felügyeletnek megvan az az előnye, hogy ingyenes és ésszerűen könnyen telepíthető, ezeknek vannak bizonyos hátrányai is..

A tartalomszűrés általában viszonylag alapvető és nem egyetemes. A legtöbb beépített szülői felügyeleti szoftver korlátozásokkal rendelkezik, amelyek csak az operációs rendszerrel szállított böngészőkön működnek, például az Edge vagy a Safari.

Míg néhány szülői felügyeleti lehetőség számos eszközre kiterjed, a legtöbb modern háztartásban különféle eszközök működnek, amelyek különböző operációs rendszereken működnek. Ez azt jelenti, hogy számos különféle szülői felügyeleti lehetőséget kell használnia, amelyek zavarossá válhatnak és potenciálisan hiányosságokat eredményezhetnek a korlátozásokban.

E problémák egyik megoldása a harmadik féltől származó szoftverek használata. Számos szülői felügyeleti program közül lehet választani.

Íme néhány fontosabb funkció, amelyet a szülői felügyeleti szoftvertől segít, hogy segítsen a választásában, és képet adjon arról, hogy mit kell keresnie..

Támogatja az eszközök széles skáláját

A harmadik féltől származó megoldások alkalmazásának egyik jelentős előnye az, hogy sokan olyan alkalmazásokat kínálnak, amelyeket nagyszámú eszközre lehet telepíteni. Ez azt jelenti, hogy egyetlen korlátozáskészletet használhat minden családtagja számára anélkül, hogy különféle szülői felügyeleti rendszereket kellene használni.

Tartalom szűrése

Mivel nincsenek összekapcsolva egy adott operációs rendszerrel, a harmadik felek szülői felügyeleti programjai képesek szűrni az internetes kereséseket, a weboldalakat és a tartalmat a böngészők széles skáláján. Közülük sokan tartalmaznak biztonságos HTTPS szűrést is, amely biztonságosabbá teszi a böngészést.

A szülői felügyeleti szoftver felhasználható a gyanús programok vagy meghatározott alkalmazások letöltésének megakadályozására is. Ez ideális a rosszindulatú programok elkerüléséhez, valamint annak megakadályozásához, hogy egy gyermek hozzáférjen az üzenetküldő és a közösségi média alkalmazásokhoz.

Időkorlátozások

A legtöbb szülői felügyeleti alkalmazás lehetővé teszi, hogy napi vagy heti időkorlátot állítson be mind az internet, mind a számítógép használatához. Egyes szoftverek bizonyos időpontokban blokkolják is az egyes alkalmazásokhoz való hozzáférést, ami nagyszerű annak biztosítására, hogy gyermeke házi feladatot alszik vagy alszik, nem pedig a Candy Crush játékot játssza..

Üzenetek és közösségi médiafigyelés

Noha ez a lehetőség kevésbé hasznos, amikor gyermeke öregszik, és megérdemli a kicsit a magánéletét, az üzenetküldés és a közösségi média megfigyelési lehetősége kiválóan alkalmas a fiatalabb gyermekek bejelentkezésére, akik éppen kezdik a közösségi médiát, és megakadályozzák az internetes zaklatást és a nem megfelelő kapcsolatokat..

Távoli értesítés és hozzáférés-kezelés

Nem mindig lesz kéznél, ha gyermekének határidejének meghosszabbítására van szüksége, hogy elvégezze a fontos feladatot, vagy ha hozzáférésre van szüksége üzenetküldő szolgáltatáshoz, amikor otthon van távol.

A távoli értesítés és a hozzáférés-kezelési opció lehetővé teszi a szülői felügyeleti program által a telefonjáról bevezetett korlátozások ellenőrzését. Ez lehetővé teszi, hogy válaszoljon a kiterjesztett hozzáférési kérelmekre, vagy vészhelyzet esetén hozzáférést biztosítson olyan szolgáltatásokhoz, mint a helymeghatározás.

Kör Disney-vel

Ha az a gondolat, hogy egy alkalmazást telepítsen minden családtagja számára, nem vonzza Önt, de még mindig nagyobb védelmet szeretne, mint amit az internetszolgáltatója vagy az operációsrendszere kínál, a beépített szülői felügyeletet, akkor ne aggódjon. Van egy harmadik lehetőség.

A Circle with Disney egy olyan eszköz, amely az otthoni wifi-útválasztó és az ahhoz csatlakoztatott összes eszköz között helyezkedik el. Érdekes, hogy a Circle with Disney az ARP hamisítást nagyon hasonló módon használja, mint amire számíthatna egy „közép-ember” hackertámadásból, de ezt a technikát használja családja biztonságának javítására..

A család minden eszköze és az útválasztó között ülve a Circle with Disney képes szelektíven kiszűrni a forgalmat annak érdekében, hogy megakadályozza a hozzáférést a tartalomhoz, a webhelyekhez és az egyes alkalmazásokhoz.

A szülők a Kör alkalmazással eszközöket csoportosíthatnak meghatározott családtagok alá. Ez lehetővé teszi az időkorlát beállítását az eszközök széles skáláján. Ha gyermeke csak napi négy órán keresztül fér hozzá az internethez, akkor ezt a négy órát telefonon, táblagépen, laptopon vagy játékkonzolon követheti nyomon..

Amellett, hogy lehetővé teszi a határidők betartását, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy szelektíven megtagadja bizonyos eszközök internetes hozzáférését. Azt is vezérelheti, hogy mennyi ideig kapcsolódjanak az egyes alkalmazások az internethez. Ez ideális annak korlátozására, hogy gyermeke hozzáférhessen a közösségi médiához vagy a játékokhoz, vagy akár minden eszközhöz lekapcsolhatja az internetkapcsolatot.

Noha a Circle with Disney nem nyújt sok olyat, amit más szülői felügyeleti programok nem kínálnak, annak az az előnye, hogy mindegyiket egybe csomagolja. Ha a techno-pokol ötlete az, hogy a beállítások széles skáláját használja a különböző eszközökön található eszközökön, akkor a Circle with Disney az Ön számára. Felhasználóbarát és egyszerű lehetőség, amelyet még a legtechnikusabban szülő is használhat gyermeke online biztonságának biztosítása érdekében..

Végső gondolatok

Az internet fantasztikus erőforrás, és annyira belevetette magát a társadalomba, hogy szinte lehetetlen elhagyni. Ennek ellenére megvannak a kockázatai. A szinte az összes emberi tudás és a vicces macskavideók óriási tárolója mellett az internet a ragadozók, bűnözők, internetes zaklatások és olyan tartalmak nyomában is, amelyeket senki sem akar a gyermekének kitalálni..

Noha ez helyesnek tűnik, a gyermek teljes internet-hozzáférésének megakadályozása többnyire ellentétes. A legjobb megoldás gyermeke online biztonságának megőrzésére a kommunikáció, az oktatás és az ésszerű korlátozások kombinációja.

Semmi baj az, ha megakadályozzuk gyermekét abban, hogy olyan tartalomhoz férjen hozzá, amely nem elég érett ahhoz, hogy kezelni tudja. Mivel azonban gyermeke növekszik és érett, az internethasználatra vonatkozó szabályait együtt kell kidolgozni. Ami egy ötéves gyermek számára működik, az csak egy tinédzsernél súrlódást okoz.

Szerencsére nem vagy egyedül. Jelentős számú erőforrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy oktathassa magát az interneten felmerülő veszélyekről és azok leküzdésének módjáról. Az önmaga és gyermeke számára egyaránt az oktatás az egyik legkritikusabb tényező annak, hogy biztonságban tartsd magad és őt, miközben online. Nem kerülheti el azokat a veszélyeket, amelyekre nincs tisztában.

Számos olyan technikai megoldás létezik, amelyek elősegítik családjának digitális biztonságát, az iPhone-ba beépített megoldásoktól a Disney intelligens kis eszközéig. Az Ön rendelkezésére álló nagyszámú szülői felügyelet segítségével beállíthatja az idő- és használati korlátozásokat, kiszűrheti, hogy gyermeke milyen módon férhet hozzá az interneten, figyelemmel kísérheti kommunikációjukat, és akár teljes egészében leválaszthatja őket az internetről..

Bármennyire is hasznosak ezek a szülői felügyeleti lehetőségek, a legjobb módja annak, hogy gyermeke biztonságban tartsa online tevékenységeik során, tudatosítja őket a veszélyről, és nyitott kommunikációs vonalon tartja őket..

Ha bevonja őket az internetbiztonságról szóló beszélgetésbe, akkor mindkettő ugyanazon cél elérésére törekszik. Tudni fogják, hogy kérdéseivel fordulhatnak hozzád, és képesek lesznek beszélni veled bármiről, amelyet felbukkantak, ami felborította őket. Ez lehetővé teszi, hogy aktívabb kezét játsszon a biztonságukban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me