Dolgozzon biztonságosan otthonról a koronavírus-krízis során VPNoverview.com

A mai technológiáknak köszönhetően a távoli vagy otthoni munka sokan már nem jelent problémát. Végül is manapság sok szakmában csak laptopra és internetkapcsolatra van szükség. Az embereknek különböző okai vannak az otthoni munkavégzésre. Jelenleg a koronavírus messze a fő oka. Nagyon valószínű azonban, hogy az otthoni munkavégzés – akár szükségszerűen, akár csak azért, mert lehetséges – az elkövetkező években valószínűleg növekszik.


Amit azonban gyakran figyelmen kívül hagynak, az otthoni munkavégzés számos kiberbiztonsági kockázattal járhat. Az otthoni hálózatok és a számítógépek alapértelmezés szerint nem olyan biztonságosak, mint a vállalati környezetben. A legtöbb (nagy) vállalat extra biztonságos hálózattal és jól védett számítógépes rendszerekkel rendelkezik. Sok vállalatnak van egy informatikai osztálya is, amely folyamatosan figyeli a vállalat rendszereit, és mindent biztonságban tart.

Mivel most otthonról fog dolgozni, gondoskodnia kell arról, hogy biztonságosan tudja ezt megtenni, ugyanakkor ügyeljen arra, hogy ne szivárogjon adat, például hackerek hozzáférést kapnak a vállalati vagy ügyféladatokhoz..

Ebben a cikkben lépésről lépésre nyújtunk útmutatást az otthonról történő biztonságos munkavégzésről. Most, a koronavírus-válság idején, de a jövőben is.

Dolgozzon biztonságosan otthonról 9 tipp Infographic English

1. Használjon biztonságos együttműködési eszközöket

VPN-Privacy-Safe-Internet-CybersecurityA távmunka közben a legtöbb megbeszélés és találkozó online zajlik. Következésképpen biztonságos együttműködési eszközöket kell használni. Számos vállalat videokonferenciát használ az ülések megtartására. Ez azért nagyon kedvelt, mert az emberek beszélgetés közben láthatják egymást, akárcsak amikor az irodában tartanak egy értekezletet. Különböző lehetőségek vannak a vezetésre biztonságos videohívások, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Vannak olyan programok is, amelyek csak csevegést vagy audiokommunikációt tesznek lehetővé. Íme néhány népszerű lehetőség. Az alábbiakban felsorolt ​​programok a WhatsApp kivételével képernyőmegosztási funkciókat kínálnak.

Név
Ár havonta
Magánélet
A videohívásban részt vevő személyek maximális száma
Biztonsági intézkedések
WickrFree / $ 4,99- $ 25,00Jó30 (50 fizetett verziókkal)End-to-end titkosítást
Huzal€ 4,00- € 8,00Jó10End-to-end titkosítást
JamiIngyenesJó4TLS 1.3 + RSA-kulcs
SkypeIngyenesRossz50TLS + AES 256 bites titkosítás
Google HangoutsIngyenesRossz150NEM end-to-end titkosítást
Microsoft csapatokFree / € 4,20Rossz5000Kötelező kétlépcsős hitelesítés
MelynekFree / $ 9,99Középszerű4 (12-50 fizetős verziókkal)DTLS-SRTP és végpontok közötti titkosítás
ZoomolásFree / € 13,99Rossz100 (legfeljebb 40 perc)TLS + AES 256 bites titkosítás
EyesonFree / $ 9- $ 299Középszerű4-100SSL / TLS + DTLS / SRTP
WhatsAppIngyenesRossz4End-to-end titkosítást
WebExFree / $ 9- $ 299Rossz1000End-to-end titkosítást
LazaFree / € 6,23- € 11,75Középszerű15 (fizetett előfizetéssel)EKM + DLP
MiroFree / $ 8- $ 16Jó2-50SSL / TLS + AES 256 bites titkosítás
Csatlakozz hozzámFree / € 9- 24 €Jó5-250256 bites TLS-titkosítás

Fontos, hogy mérlegelje lehetőségeit, mielőtt kiválasztaná a következő programokat. Vegye figyelembe a szoftver által kínált lehetőségeket, és vegye figyelembe a gyengeségeket is, különösen a biztonság és a magánélet szempontjából. A különféle szolgáltatások rangsorolásáról a fenti táblázatban található teljes magyarázat a legjobb és legbiztonságosabb videokonferencia-programokról szóló cikkben található..

2. Biztosítsa a kapcsolatot VPN-sel

VPN-kapcsolat-internetA legtöbb ember már tudja, hogy nyilvános hálózati kapcsolatot kell biztosítania egy VPN-sel. Ugyanez vonatkozik az otthoni internetkapcsolatokra. A nyilvános hálózatokhoz hasonlóan az otthoni internet-kapcsolatokat alapértelmezés szerint sem titkosítja. Ezért a hackerek megfoghatják az adatokat, vagy rosszindulatú programokat fecskendezhetnek be a rendszerébe. Fontos annak kockázata is, hogy az otthoni internet-kapcsolatokat kihasználják, és ezzel ellopják a vállalati adatokat vagy a személyes adatokat. Ezenkívül a GDPR megérkezésével ez magas bírsághoz és negatív nyilvánossághoz vezethet. Sok vállalkozásnak már nemrégiben kellett kezelnie ezeket a következményeket.

Szerencsére a legtöbb vállalat elismeri a jól védett hálózat fontosságát. Manapság sok (nagy) vállalat speciális üzleti VPN-megoldásokat használ, mint például a Cisco, hogy biztosítsa a vállalati hálózatot, hogy a távolról vagy otthonról dolgozók továbbra is biztonságosan bejelentkezhessenek. Az üzleti VPN azonban nem jelent megfizethető vagy jövedelmező lehetőséget minden vállalat számára. Különösen a kisvállalkozások számára, amelyek alkalmazottai (ideiglenesen) otthonról dolgoznak, a magán VPN jó alternatív megoldás lehet.

Csakúgy, mint a nagyvállalatok által használt VPN-k, a magán VPN-k biztonságos VPN alagutat és adatforgalmi titkosítást kínálnak, hogy az összes adatforgalom biztonságos legyen. Azok a kisvállalkozói alkalmazottak, akik biztonságosan szeretnék otthonról dolgozni, a következő két VPN-szolgáltatót érdekelhetik:

ExpressVPN: a tesztünk szerint a legmegfelelőbb VPN

Az ExpressVPN évek óta megbízható név a VPN piacon. Számos szempontot kell figyelembe venni a VPN kiválasztásakor. Ide tartozik a használt titkosítási protokollok biztonsága, valamint a sebesség és a könnyű használat. Az ExpressVPN-t ajánljuk azoknak a távmunkásoknak, akik olyan VPN-t akarnak, amellyel biztonságosan, gyorsan és hatékonyan tudnak dolgozni. Sebességtesztünk szerint ez a jelenleg a leggyorsabb VPN a piacon. Ezenkívül ez a VPN kiváló és nagyon biztonságos titkosítási protokollokat kínál, beleértve az OpenVPN UDP (alapértelmezés szerint beállítva) és az OpenVPN TCP.

A TrustedServer technológia valami, ami az adatvédelem biztosítása szempontjából egyedivé teszi az ExpressVPN-t. Ennek a technológiának köszönhetően az ExpressVPN csak az eredendő véletlenszerű memóriát (RAM) használja a szervereire, és nem a merevlemezére, mint a legtöbb más VPN szolgáltató. A RAM-nak energiára van szüksége az adatok tárolásához. Ennek a technológiának a felhasználásával tehát minden alkalommal, amikor az ExpressVPN szervereket be- vagy kikapcsolják, minden rajta tárolt adat törlődik. Ezért a technológia lehetővé teszi az ExpressVPN számára, hogy különösen erős védelmet nyújtson például a vállalati adatok számára a szerver hackerek ellen.

Hatékonysága és biztonsága miatt az ExpressVPN bármilyen szakmához alkalmas. Akár filmkészítő, aki rendszeresen tölt le nagyon nagy méretű videofájlokat a felhőből, akár könyvelőnek, akinek meg kell őriznie az ügyfelek pénzügyi adatait, az ExpressVPN segítségével biztos lehet benne, hogy biztonságos internetkapcsolat van. Nézze meg az ExpressVPN tesztet.

Surfshark: a legjobb költségvetésű VPN távmunkások számára

A Surfshark, akárcsak az ExpressVPN, gyors és biztonságos VPN. Ez a VPN azonban két fő előnyt kínál, nevezetesen az árat és a kapcsolatok számát. A Surfshark az egyik legolcsóbb prémium VPN-szolgáltató. Ráadásul egy kis csapat biztonságosan otthonról dolgozhat egy csoportos előfizetéssel. A kapcsolatok száma nem korlátozott, mindaddig, amíg a szoftver felhasználása a Surfshark tisztességes felhasználására vonatkozó politikáján belül marad.

A Surfshark és az ExpressVPN közötti fő különbség a sebesség és a rendelkezésre álló lehetőségek. Az ExpressVPN kissé gyorsabb, és van néhány különleges opció, amelyeknek a Surfshark nem rendelkezik. Ezek a lehetőségek magukban foglalják a korábban említett TrustedServer technológiát, valamint elhalványított szerverek (olyan kiszolgálók, amelyek bizonyos internetes korlátozásokat megkerülhetnek) rendelkezésre bocsátását Kínában. A legtöbb kisebb vállalat számára azonban a Surfshark mindent megtesz, amire szüksége van, és gyakran a jobb választás azoknak a cégeknek, amelyek költségvetésüket szem előtt tartani szeretnék.

Használja a 4G-t az otthoni internetkapcsolat alternatívájaként

Vannak olyan emberek, akik otthoni munka közben támaszkodnak mobilhálózatukra, és hotspotokat hoznak létre a laptopok összekapcsolásához. A 4G-vel való kapcsolat sok minden bizonnyal jó lehetőség, különös tekintettel a mobil internet sebességére. Természetesen ellenőriznie kell, hogy elegendő adat van-e a csomagban (lehetőleg korlátlan). Sok szolgáltató lehetővé teszi, hogy havonta módosítsa az adatcsomagot. Ha arra számít, hogy a szokásosnál több adatot fog felhasználni, és nem feltételezi, hogy a belátható jövőben képes lesz egy rögzített kapcsolat használatára, bölcs dolog lehet az adatcsomagot a következő hónapra növelni..

3. Frissítse az operációs rendszert és a szoftvert

számítógép-frissítésA rendszer frissítése szükségtelennek és bonyolultnak tűnhet. De valójában az ellenkezője igaz. A gyakorlatban ez egy egyszerű, de nagyon fontos eljárás, amely megállítja a vírusokat és a hackereket. A rendszerszoftverben található esetleges hibákat vagy sebezhetőségeket általában a gyártók javítják frissítések útján, így a hackerek és a számítógépes bűnözők nem tudják kihasználni őket. Következésképpen feltétlenül fordítson időt a rendszer frissítésére.

Hogyan biztosíthatja az operációs rendszer teljes frissítését? Szerencsére ezt viszonylag könnyű ellenőrizni. Az alábbiakban ismertetjük, hogyan történik ez a leggyakrabban használt operációs rendszerekre, nevezetesen a Windows, Mac, Android és iOS operációs rendszerekre.

A Microsoft Windows frissítése:

 1. Kattintson a Windows logó a képernyő bal alsó részén.
 2. Menj a magadhoz Beállítások a fogaskerék ikonra kattintva.
 3. Kattintson a „frissítés & Biztonság”. Itt ellenőrizheti a rendszerszoftver frissítési állapotát.
 4. Ha szükséges, kattintson a „Letöltés”, Hogy azonnal letölthesse a legújabb frissítéseket.

A Mac OSx frissítése:

 1. Az Apple menüben kattintson a „Rendszerbeállítások”.
 2. Kattintson “Szoftver frissítés”. Ha elérhető frissítések, ezek itt jelennek meg.
 3. Kattintson a “Frissítse most”Gombot a legújabb frissítések telepítéséhez.

Android-eszközök frissítése:

 1. Menj a Beállítások alkalmazás az Android készülékén.
 2. Koppintson a “Rendszer“, akkor “Fejlett” és végül “Rendszerfrissítés”.
 3. Frissítési állapota most látható a képernyőn. Kövesse a lépéseket a rendszer frissítéséhez.

Az iOS-eszközök frissítése:

 1. Menj a Beállítások az iPhone vagy iPad készülékén.
 2. Koppintson a “Tábornok” és akkor “Szoftver frissítés”.
 3. Ha elérhető frissítés, akkor azonnal telepítheti.

Az operációs rendszer mellett a szoftvernek is naprakésznek kell lennie. A Windows és OSx legtöbb szoftvere automatikusan értesíti Önt, vagy telepíti a frissítéseket, amint rendelkezésre állnak. A beállításokban aktívan kereshet minden frissítést.

Az Android-eszközön található alkalmazások frissítéséhez lépjen a Play Áruházba, és keresse meg a „Saját alkalmazások és játékok” menüpontot..

Az iOS-eszközökön lévő alkalmazások frissítéséhez nyissa meg az App Store-ot, és a képernyő alján koppintson a „Ma” elemre. Ezután koppintson a képernyő tetején lévő profilszimbólumra, és görgessen lefelé, hogy megtekintse a frissíthető alkalmazásokat.

Végül határozottan javasoljuk az illegális (letöltött) szoftverek használatát. Ezek gyakran vírusokat vagy hackerek által beépített hátsó ajtókat tartalmaznak.

4. Használjon megfelelő víruskeresőt a számítógépéhez és az okostelefonhoz

Természetesen lehetséges, hogy a munkáltató gondoskodik a jól felszerelt felszerelésekről, például a munkahelyi laptopról, amely jó, naprakész anti-malware szoftvereket tartalmaz. A gyakorlatban azonban gyakran előfordul, hogy az embereknek ki kell venniük régi laptopjukat a szekrényből, hogy otthoni munkát végezzenek, amelyben valószínűleg nincs megfelelő védelem. A jó víruskereső és kártevőirtó szoftverek nagy jelentőséggel bírnak, különösen azoknál a berendezéseknél, amelyeket munka céljából kell használni. A Cyber ​​Security Monitor 2019, a holland CBS (Központi Statisztikai Hivatal) éves kiberbiztonsági jelentése szerint az összes nagy holland vállalat (azaz legalább 500 alkalmazottat foglalkoztató) kb. 30% -a és a kisvállalkozások 20% -a tapasztalta kiberharcot 2019-ben Ilyen körülmények között nincs esélye megfelelő védelem nélkül.

Jó ingyenes és fizetett víruskereső szoftver

A piacon számos szoftver szolgáltató kínál megbízható, ingyenes antivírus szoftvert. Egy jó ingyenes víruskereső, amely Windows, Mac, Android és iOS rendszeren fut, az AVG AntiVirus Free. Ha inkább fizetett víruskereső szoftvert szeretne használni, akkor a Bitdefender használatát javasoljuk. Ez a szoftverszolgáltató számos független tesztben és összehasonlításban nagyon jó eredményeket ért el.

5. Telepítsen egy jó tűzfalat a számítógépére és az okostelefonra

tűzfal-laptopA jó víruskeresõn túlmenõen alapvetõ fontosságú, hogy megbízható tűzfala legyen. A tűzfal a fal körül olyan falot hoz létre, amely megakadályozza a behatolók hozzáférését a számítógépéhez. Ezenkívül a tűzfalaknak köszönhetően a „hibás” programok kevésbé valószínűleg képesek létrehozni nem kívánt kapcsolatot a külvilággal.

Ezért egy megbízható és jól konfigurált tűzfal nagyon fontos az otthoni biztonságos működéshez. Még akkor is, ha biztonságos kapcsolaton keresztül (például a Citrix-en) jelentkezik be a munka hálózatába, meg kell akadályoznia, hogy a hackerek megfigyeljék, amit otthoni számítógépen végeznek..

Windows tűzfalak

A Windows újabb verziói (azaz a Windows 10-től kezdve) a Windows alapértelmezett tűzfallal rendelkező Windows Defender készülékkel érkeznek. A Windows Defender meglehetősen robusztus tűzfalként ismert, amelynek a legtöbb esetben elegendőnek kell lennie. Különböző biztonsági szakértők azonban kifinomultabb tűzfalak használatát javasolják. Ha ezt az extra biztonságos opciót szeretné, javasoljuk, hogy nézzen meg egy jó csomagot, amely egyesíti a víruskereső és a tűzfal szoftvereket, például a Bitdefender vagy az AVG fizetett változata..

Tűzfalak OSx-hez (Macbook és Mac)

Az Apple egy jó alapértelmezett tűzfalat is szállít az OSx operációs rendszerével. A legtöbb esetben ez a tűzfalszoftver elegendő. Az Apple tűzfal engedélyezéséhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Az Apple menüből válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget..
 2. Kattintson a „Biztonság” vagy a „Biztonság” elemre & Magánélet”.
 3. Kattintson a „Tűzfal” fülre.
 4. A panel feloldásához kattintson a bal alsó sarokban lévő lakatra, és írja be a rendszergazda nevét és jelszavát.
 5. A tűzfal engedélyezéséhez kattintson az „Enable firewall” vagy a „Start” gombra.
 6. Kattintson az „Advanced” gombra a tűzfal konfigurációjának beállításához

6. Használjon biztonságos felhőalapú tárolást

laptop-with-lockGondoskodjon arról, hogy rendszeres biztonsági másolatot készítsen, lehetőleg dupla biztonsági másolatot, két különböző helyről. Ilyen módon, ha például a vállalatot ransomware támadásnak vetik alá, akkor nem veszít mindent. A legfrissebb biztonsági másolat segítségével könnyebben visszaállíthatja a rendszerét.

Bölcs dolog, ha egy biztonsági másolatot helyben és egy másikban tárol a felhőben. Győződjön meg arról, hogy a helyi biztonsági másolatot például egy külső merevlemezen tárolja, amelyet például egy erős jelszóval alaposan megóvnak..

Ezenkívül bölcs dolog, ha biztonsági másolatot készít a felhőben. Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás közül választhat. Bármelyik felhőalapú szolgáltatást választja, mindig ügyeljen arra, hogy fiókját erős jelszóval és lehetőleg két tényezős hitelesítéssel biztosítsa. Az alábbiakban talál néhány biztonságos opciót, amelyeket otthonról könnyen beállíthat.

Név
Ár havonta
Tárolás
Biztonsági intézkedések
Google DriveIngyenes és fizetős verziók érhetők el15 GB ingyenes256 bites SSL / TLS és 128 bites AES
Egy meghajtóIngyenes és fizetős verziók érhetők el5 GB ingyenesNINCS titkosított tárolás, SSL titkosított kapcsolat
DropboxIngyenes és fizetős verziók érhetők el2 GB ingyenes128 bites SSL / TLS és 256 bites AES
SpiderOakKezdőár 6 € / hó150 GB-tólEnd-to-end titkosítást
MegaIngyenes és fizetős verziók érhetők elIngyenes 50 GBEnd-to-end titkosítást

Google Drive

Cloud-Service-Google-Drive-Logo-150x150A Google Drive alapértelmezés szerint 128 bites AES titkosítással tárolja a fájljait. Ezenkívül a Google Drive kiszolgálókkal és a Google Drive kiszolgálókkal való kapcsolat titkosítva van a 2 használatával56 bites SSL / TLS, ami ma jó szabvány. Sőt, a Google Drive-on belül könnyedén együttműködhet kollégáival a Google Dokumentumok segítségével. Előfizetés nélkül kapsz 15 GB tárhely, ami soknak több mint elegendő.

Egy meghajtó

onedrive_logo_200x200-min-138x138A OneDrive alapértelmezés szerint nem használ titkosítást a fájlok tárolására. A OneDrive-kiszolgálókkal és onnan történő kapcsolat SSL-titkosítást használ. A OneDrive egyik előnye a Google meghajtóval szemben, hogy a OneDrive lehetővé teszi a teljes Office Suite elérését böngészőjében. Ez lehetővé teszi a dokumentumok egyszerű beállítását a böngészőből. Fizetős előfizetés nélkül a OneDrive megadja 5 GB tárhely. Havonta 2 dollárért 100 GB tárhelyet kapsz és havonta 7 dollárért kaphatja meg a fejlett csomagot, amelyhez 1 TB tárhely és a teljes Office Suite tartozik.

Dropbox

dropbox_logo_200x200-min-138x138A Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás. A Dropbox előnye, hogy lehetővé teszi a dokumentumok megosztását másokkal, akik szintén használják a szolgáltatást. A Dropbox alapértelmezés szerint AES 256 bites titkosítással tárolja a fájlokat. Ezenkívül a kapcsolatot a Dropbox szerverekkel és a onnan 128 bites AES titkosítással biztosítjuk. A Dropbox ingyenes verziójával kapod 2 GB tárhely. 9,99 euróért kevesebbet kap 2 TB tárolóhely.

SpiderOak

spideroak_logo-138x138A SpiderOak One Backup szolgáltatás biztonságos módszert kínál a biztonsági mentések és felhasználások egyszerű futtatásához végpontok közötti titkosítás a magánélet védelme érdekében. A SpiderOak hátránya, hogy nem érhető el ingyenes verzió. A SpiderOaknak azonban van egy próbaverziója, így kipróbálhatja a szolgáltatást ingyen 21 napig. Amint a szabad időszak lejárt, a legolcsóbb terv költségekkel jár Havonta 6 € 150 GB tárhelyért.

Mega

mega_logo_200x200-min-138x138A Mega-t Kim Dotcom alapította, egy internetes kultuszhős, aki évek óta elkötelezett az internetes szabadság mellett. Következésképpen a Megat az adatvédelem szem előtt tartásával és használatával hozták létre végpontok közötti titkosítás az összes fájl megfelelő titkosításához. A Mega előnye, hogy elindíthatja az ingyenes verzióval, amely biztosítja 50 GB tárhely. Ezen felül csak fizetni kell Havonta 4,99 € 400 GB tárhelyért.

Azáltal, hogy biztonsági másolatot készít munkáiról mind helyi, mind a felhőben, biztosítja, hogy jelentősen csökken az esélye, hogy bármilyen okból elveszítse munkáját. Ne felejtsd el megfelelően tárolni a tárhelyet, hogy a biztonsági mentések és más fájlok ne legyenek tág hackerek támadásainak előtt. Ha szeretné, elolvashat többet a legbiztonságosabb felhőtárolási lehetőségekről.

7. Használjon erős jelszavakat és jelszókezelőket

Erős és biztonságos jelszavak használata elengedhetetlen. Csak egy alkalmazottnak kell egy könnyen feltörhető jelszó használatával létrehoznia azt a gyenge linket, amely ahhoz szükséges, hogy súlyos problémákat okozjon az egész vállalat számára. Ezért kulcsfontosságú a szilárd jelszó-politika.

Mindig használja erős, biztonságos és egyedi jelszavak és soha ne használjon jelszót egynél több platformon. Ha szeretné tudni, hogyan lehet ilyen jelszavakat létrehozni, kérjük, olvassa el a témáról szóló útmutatónkat.

Nehéz megjegyezni a különböző fiókjainak jelszavait? Nem vagy egyedül. Szerencsére, ha ez a helyzet, használhat egy jelszókezelőt, például a Remembear vagy a Blur. Ezek az eszközök biztonságos környezetben tárolják az összes jelszavát, így nem kell többé megjegyeznie őket. Ezenkívül egyetlen kattintással elérheti a különböző alkalmazásokat.

8. Vigyázzon a (koronavírus) adathalász e-mailekre

adathalász-hook-with-jelszóTudatában kell lennie annak, hogy sok számítógépes bűnöző kifejezetten otthonról dolgozó embereket céloz meg. Általános taktika az adathalász e-mailek. Ilyen e-mailek például az adathalász e-mailek, amelyeket állítólag az Egészségügyi Világszervezet küldött, hogy tájékoztassa az embereket a COVID-19-ről. Természetesen soha ne válaszoljon ilyen jellegű üzenetekre, és ne kattintson a kétes hivatkozásokra.

Az adathalász e-mailek az egyik leggyakoribb módszer, amelyet a számítógépes bűnözők használnak az áldozatok számítógépeinek rosszindulatú programokkal való megfertőzésére. Az adathalász e-maileket arra is használják, hogy becsapják az áldozatokat az érzékeny adatok nyilvánosságra hozatalába. Az utolsó dolog, amit a számítógépes bűnözőknek a fentiekhez hasonló adathalász e-maileket használó számítógépeket veszélyes kémprogramokkal megfertőzni, hogy ellopják az összes érzékeny ügyfélinformációt..

9. Szervezze meg munkahelyét

Az online biztonság túlmutat a számítógép megfelelő beállításán. Rosszul tehetnek olyan dolgok, amelyek nem tartalmaznak elektronikus eszközöket. Például soha ne írjon jelszavait egy darab papírra. Ha ez rossz kezekbe kerül, akkor a rendszer biztonsága azonnal veszélybe kerül. Ezenkívül nem javasoljuk, hogy fizikai biztonsági másolatait, például külső merevlemezeken tárolt eszközöket számítógépének közvetlen közelében tárolja. Lehet, hogy kissé szélsőségesnek tűnik, de tűz esetén mind a számítógép, mind a biztonsági mentések elvesznek.

10. Következtetés: az otthoni munka érdekes, de kockázatokat hordoz

Sok esetben az otthoni munka érdekes alternatívát kínál az irodában való munkához. Különösen a válság idején, mint például a koronavírus esetében, a távmunka jó lehetőség sok ember számára. Sajnos, amint láttuk, az otthoni munkavégzés bizonyos kockázatokkal jár. Győződjön meg arról, hogy számítógépes rendszerei naprakészek, és víruskeresővel és tűzfallal védettek. Biztonságos internetkapcsolatot mindig egy jó VPN-vel biztosít. És végül, ellenőrizze, hogy van-e biztonságos biztonsági mentési rendszere, és vigyázz az adathalász és számítógépes bűnözés ellen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map