DDoS támadások: A webhelyek túlterhelése kérésekkel

Lehet, hogy hallottál a DDoS támadásokról a hírekben. A támadások miatt a nagyvállalatok és szervezetek honlapjai átmenetileg nem érhetők el. De hogyan lehetséges ez? És miért történik ez? Itt mindent megtudhat, amit mindig meg akart tudni a DDoS támadásokról.


Mi az a DDoS Attack??

A DDoS a „elosztott szolgáltatásmegtagadást” jelenti, és egyre inkább elterjedt. DDoS támadás esetén a webhelyeket hackerek ideiglenesen leállíthatják. Ez néha azt jelenti, hogy egy webhely rendkívül lassúvá válik, de előfordulhat, hogy egy webhely egyáltalán nem érhető el a felhasználók számára.

A DDoS támadás megszervezéséhez botnetre van szükség. Ez egy fertőzött eszközök nagy hálózata, amelyet az úgynevezett bot-tenyésztő, az a személy, aki a botok felett uralkodik, vezérelhető. Ezen eszközök tulajdonosai gyakran nem tudják, hogy részei a botnetnek.

Botmaster végrehajtja a DDoS támadást

Általában a DDoS támadás a következőképpen történik:

  1. A hacker létrehoz vagy vásárol botnet
  2. A botnet arra utasítja, hogy látogasson el egy weboldalra; Több ezer eszköz egyszerre igényel hozzáférést egy weboldalhoz
  3. A webhely szerverei nem tudják kezelni a kérelmek mennyiségét
  4. A weboldal (ideiglenesen) hozzáférhetetlen a valódi felhasználók számára

A botnökök időnként botneteket hoznak létre, hogy eladhassák azokat a felek számára, akik ezeket használni akarják DDoS támadásokhoz. A botnet-eladók megtalálhatók a sötét interneten, az interneten azon a helyen, ahol a nagyközönség nem jár.

A tárhelyszolgáltatók nagyon megpróbálják megtenni a DDoS támadásokat, de nem tudják teljes mértékben megakadályozni őket.

A DDoS támadások okai

A DDoS támadásokat különféle okok miatt indítják el, és néha nehéz megállapítani, hogy miért célozták meg egy bizonyos társaságot vagy szervezetet, mert a támadók névtelen maradhatnak. Az alábbiakban bemutatjuk néhány okot a DDoS támadások indítására.

Zsarolás

A DDoS támadás egyik célja zsarolás lehet. Nagy intézményeket, például bankot támadnak meg. A támadás után még nagyobb támadással fenyegetik őket, ha nem fizetnek váltságdíjat a bitcoinban. A motiváció itt a pénz.

Bosszú

Vannak olyan esetek is, amikor DDoS támadások bosszút állnak (xx, ahol a bosszúvágy volt a fő motiváció). A támadó bármilyen okból mérges lehet egy társaságra, és egy botnettel támadhatja meg őket.

Hatalmi játék

A DDoS támadások másik oka az erő mutatása. A hackerek meg akarják mutatni, mire képesek, és ezt szemléltetik nagyvállalatok webhelyeinek és szolgáltatásainak levonásával. Ezenkívül kijelentésként felhasználható annak bemutatására, hogy a való világban hatalmon lévők nem képesek ellenőrizni az internetet.

móka

Furcsának tűnhet, de néhány DDoS támadást is szórakozásból végeznek. Egyes hackerek egyszerűen csak azt tesztelik, hogy milyen hatalommal bírnak a társadalom felett. Egy 18 éves fiú kivégezte egy nemrégiben támadást Hollandia számos nagy bankja ellen, aki később megjegyezte, hogy csak azért csinálta. Ez megdöbbentő, mert megmutatja, mennyire egyszerű támadni a nagy intézményeket online.

DDoS támadások az egyének ellen

JátékvezérlőA DDoS támadások egyetlen IP-címen is elindíthatók. A támadónak csak az Ön IP-címére van szüksége. Az ilyen típusú DDoS támadás a leggyakoribb a versenyző online játékokban. A hackerek támadást indítanak ellenfél ellen, hogy kizárják őket rossz kapcsolat miatt. Ez szélsőségesnek tűnhet, de elég gyakran történt meg.

A legtöbb játékban hivatalos leválasztókkal játszol, és az Ön IP-je automatikusan el van rejtve. Néhány harmadik fél szervereit támogató számítógépes játékok esetében ez nem ez a helyzet. Ezek a harmadik féltől származó kiszolgálók nem nyújtanak azonos identitásvédelmet, mint a hivatalos játékszerverek.

Ha sok kérést küld az Ön IP-címére, nehezen fog hozzáférni a játék szerveréhez, ami kizárja Önt, vagy egyszerűen csak nem tudja elérni a játékot..

A DDoS támadás megakadályozása érdekében, például egy online játékban, a VPN segítségével elrejtheti IP-címét. Erről bővebben az alábbiakban olvashat.

Védelem a DDoS támadások ellen

Webhelyek védelme

A legtöbb tárhelyszolgáltatás alapvető védelmet kínál a DDoS támadások ellen. Lehetetlen azonban egy weboldal teljes védelme a DDoS támadások ellen. Mivel a támadásokat egy nagy botnet hajtja végre, amely eltérő IP-címektől származik, nem tudják egyszerűen blokkolni az IP-címet, mert túl sok ilyen van. Sőt, nem tudhatják biztosan, hogy mi a valódi IP-cím és mi a bot-IP-cím.

A botnet részét képező eszközök normálisnak tűnhetnek egy webhely iránti kérelemhez, tehát nem blokkolják őket. Ezeknek a kérelmeknek az összege azonban túl sok ahhoz, hogy a kiszolgálók kezelhessék. Sőt, a botnetek egyre nagyobbá válnak, és így a weboldalak lehetetlenné teszik a védelmet ezekkel szemben.

Ha webhelyed van, akkor kérdezze meg a tárhely szolgáltatót, hogy megtudja, milyen intézkedéseket hoznak a DDoS támadások ellen. Nem minden tárhelyszolgáltató kínál azonos védelmet az ilyen típusú támadásokkal szemben. Mint korábban említettük, ha valóban akarják levenni az Ön weboldalát, akkor megtehetik, és semmit sem tehet róla.

Személyes eszközök védelme

Megvédheti magát a személyes DDoS támadásoktól. Ez úgy érhető el, ha elrejti az Ön valódi IP-címét. A VPN vagy a virtuális magánhálózat az internetes forgalmat titkosítja, és elrejti az Ön IP-címét. VPN-vel a VPN-kiszolgálókon keresztül csatlakozik az internethez, és megkapja a kiszolgálók IP-címét. DDoS támadás elindításához meg kell ismerniük a valódi IP-címüket. Így VPN-sel senki sem fogja támadni a személyes eszközt.

Védje magát egy VPN-sel

VPN-kapcsolat-InternetMint korábban említettem, egy VPN segíthet elrejteni az Ön IP-címét. Ez azt jelenti, hogy teljesen anonim lehet online. A VPN azonban sokkal több. Ezenkívül az összes forgalmat titkosítja, ami azt jelenti, hogy senki sem láthatja, mit csinál online, és az online adatvédelem védett. Sőt, egy VPN segít megkerülni a földrajzi korlátozásokat, teljes online szabadságot biztosítva. Megkerülheti az online cenzúra bármilyen formáját.

Végső gondolatok

A DDoS támadásokat egy botnet segítségével indítják el. Az alvó cellák e hálózatát fel lehet kérni egy bizonyos weboldal egyszerre történő felkeresésére. Ez a webhely súlyos lelassulását vagy akár teljes leállását okozhatja. A hackerek ezeket a támadásokat bosszúból, pénzszerzés céljából, vagy akár csak szórakozásból hajtják végre. Ezeknek a támadásoknak a mértéke miatt a weboldalaknak gyakorlatilag lehetetlen megvédeni magukat a támadások ellen. Néhány DDoS támadást azonban egyedi IP-címeken indítanak a játék során. VPN-vel megvédheti magát az ilyen típusú támadásoktól.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me