A legjobb jelszókezelő: összehasonlítás VPNoverview

Laptop jelszóvalManapság minden jelszóhoz vagy alkalmazáshoz van jelszavaink, és nehéz lehet őket emlékezni. Ennek eredményeként néhány ember úgy dönt, hogy csak egy jelszót használ minden fiókjához. Ez azonban nagyon veszélyes lehet. Mert ha egy hacker kezébe veszi valamelyik jelszavát, akkor hozzáférhet az összes fiókjához.


A fiókok különböző jelszavai elengedhetetlenek az online biztonság megőrzéséhez. De ezt nagyon nehéz megjegyezni. Ezért a legegyszerűbb a jelszókezelőt használni. Ez a program segít erős jelszavak létrehozásában, és biztonságban tarthatja őket az Ön számára.

Ugyanakkor sok jelszókezelő van körül, tehát hogyan válasszuk ki egyet? Kiválasztottunk néhányat, amelyeket felülvizsgálhat. Felsoroltuk, miért gondoljuk, hogy ezek a jelszókezelők miért ideálisak mindenkinek, aki javítani kívánja biztonságát.

A pillanat legjobb jelszókezelői

Az alábbiakban megosztjuk veled a pillanat legjobb jelszókezelőit. Mindegyik megfelel a kritériumoknak, amelyeket később a cikkben megvizsgálunk.

LastPass

LastPass logóA LastPass egy jelszókezelő, amely a böngészőjében működik. Ez az egyik leginkább felhasználóbarát jelszókezelő. A LastPass automatikusan kitölti az összes űrlapot az interneten, és adatát a Cloud-ba menti. Ez megkönnyíti az összes jelszó kezelését az összes eszközén. A további biztonság érdekében a LastPass lehetővé teszi az összes jelszó elmentését a saját eszközére. Ez a mobil eszközökön is lehetséges. A kibővített biztonság érdekében kétfaktoros hitelesítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kezelő használatához mindig szüksége van jelszavára. Ezen felül egy eszközön ingyenesen használhatja a LastPass alkalmazást. Ha felhasználóbarát és biztonságos jelszókezelőt keres, akkor a LastPass az Ön számára!

Dashlane

Dashlane logóA Dashlane szilárd felhasználóbarát jelszókezelő. Két lehetőséget kínálnak szoftverük használatához. Telepítheti böngésző kiterjesztésként vagy alkalmazásként. Mindkét lehetőség hihetetlen. A Dashlane határozottan a leginkább felhasználóbarát jelszókezelő, és rengeteg különféle funkcióval rendelkezik. Csakúgy, mint a LastPass, a Dashlane automatikusan kitölti az online űrlapokat. Sőt, a szoftver mindig szinkronizálja az összes eszközt.

A Dashlane szintén nagyon biztonságos lehetőség, mivel kétlépcsős engedélyezést használnak. A Dashlande egyedülállóvá teszi az a tény, hogy egyszerre több jelszót is megváltoztathat. Ez rendkívül egyszerűvé teszi a biztonság frissítését. Végül, a Dashlane ingyenes fiókot kínál, amely hozzáférést biztosít minden funkcióhoz. Sajnos az ingyenes verziót csak egy eszközön használhatja.

1Password

1 jelszó logóAz 1Password egy olyan jelszókezelő, amely elsősorban az 1OS és a Mac felhasználókra koncentrál. Csakúgy, mint a többi kezelővel láttuk, az 1Password automatikusan kitölti az összes online űrlapot. Sőt, böngészőbővítéssel és alkalmazásukkal rendelkeznek az összes nagyobb operációs rendszerhez és mobil eszközhöz.

Az 1Password nagy biztonsági intézkedésekkel is rendelkezik. Nemcsak kétlépcsős hitelesítéssel működnek, hanem rendelkeznek egy hozzáadott biztonsági kóddal is, amelyet be kell írnia. Ez utóbbi csak az eszközére kerül mentésre, ami a hackerek számára még nehezebbé teszi a jelszavak ellopását.

Ami igazán különlegesé teszi az 1Password-t, az úgynevezett „őrtorony”. Ez a szolgáltatás ellenőrzi, hogy történt-e valamilyen biztonsági sérülés a használt webhelyek bármelyikén. Ebben az esetben az 1Password figyelmeztet a biztonsági kockázatokra, és felszólítja az adott jelszó módosítására. Sajnos nem kínálnak ingyenes előfizetést, ám van egy 30 napos ingyenes próbaverzió. Ez ideális, ha meg akarja tudni, hogy az 1Password a megfelelő jelszókezelő az Ön számára.

RoboForm

RoboForm logóA RoboForm egy sokoldalú jelszókezelő, amelyet online és offline is használhat. Böngésző-kiterjesztést kínálnak a Chrome, a Safari és a Firefox számára. A RoboForm alkalmazás olyan operációs rendszerekre is elérhető, mint a Windows, Mac OS, Linux, iOS és Android. Ezen felül alkalmazások vannak, különösen az Ön mobilkészülékeire. A szoftvernek számos érdekes funkciója van. A RoboForm automatikusan új jelszavakat hoz létre az Ön számára, és kitölti az online űrlapokat.

A fizetett opcióval szinkronizálhatja az összes jelszavát a különböző készülékeken. Nagyon egyedi, hogy a RoboForm az összes információt offline módban menti. Ez azt jelenti, hogy egyik jelszava sem kerül kiszolgálóra, így kevésbé valószínű, hogy ellopják őket. Használhatja az alkalmazást ingyen. Az ingyenes opció azonban nem engedélyezi a jelszavak szinkronizálását különböző eszközökön.

Keeper

Keeper logóA Keeper talán a legbiztonságosabb jelszókezelő. Többrétegű titkosítást és kétszeres engedélyt használnak. Ezenkívül a Keeper lehetővé teszi, hogy kiválassza azt a kiszolgálót, amelyre menti a jelszavait. A Keeper segít erős és véletlenszerű jelszavak létrehozásában. Ezt követően automatikusan kitölti ezeket a jelszavakat a meglátogatott webhelyeken és alkalmazásokban.

A Keeper böngésző-kiterjesztéssel rendelkezik a Chrome, a Safari és a Firefox számára. Alkalmazásokat kínálnak az összes legnépszerűbb operációs rendszerhez is. Érdekes módon az ujjlenyomat-letapogatással a mobileszközökön megadhatja a jelszavát. Ha biztonságos és felhasználóbarát jelszókezelőt keres, akkor a Keeper az egyetlen. Sajnos az alkalmazás nem ingyenes, de a 30 napos próbaverzióval saját maga tesztelheti őket.

Jelszókezelő kiválasztása

Nem minden jelszókezelő azonos. Minden szolgáltatónak megvan a maga hibája és bónusz funkciói. Preferenciáitól függően az egyik jelszókezelő jobban megfelelhet az Ön igényeinek, mint a másik. Az alábbiakban megtalálja azokat a funkciókat, amelyekre fontos figyelni a jelszókezelőben.

Offline vagy felhő szinkronizálás

Fontos megtudni, hogy a jelszókezelő hol tartja meg a jelszavát. Ebben az esetben két lehetőség van; elmentheti őket saját eszközére vagy Cloud szolgáltatásra. A jelszavak saját eszközén történő mentése nagyobb biztonságot nyújt. A hátránya azonban, hogy nem tudja szinkronizálni a jelszavait különböző eszközökön, ami akkor lehetséges, ha a jelszavakat a Cloud-on menti.

A jelszavak felhőben történő mentése hátrányokkal járhat. Mindenekelőtt vannak biztonsági kérdések. A hackerek érdeklődnek a felhőalapú szolgáltatások iránt, mert egyszerre sok információt tudnak megszerezni. Ismertek olyan esetek, amikor felhőalapú szolgáltatásokat hackertek, és a jelszókezelő jelszavait is belevették. Végül az is előfordul, hogy a jelszókezelők számítanak fel díjat, ha túllépte a jelszavakat. A kiszolgálóterület nem szabad, tehát ha elkezdenek túl sokat elfoglalni, felkérik a bejutást.

Böngésző-integráció

Egy másik szolgáltatás, amelyet érdemes megnézni, a böngészőintegráció. Jelszavak többségét online használjuk, és azt akarjuk, hogy minden zökkenőmentesen és gyorsan működjön. A legjobb jelszókezelők böngésző-kiterjesztést kínálnak. A minőségben azonban vannak nagy különbségek. Egy jó böngészőbővítmény automatikusan létrehozza és kitölti a jelszavakat. Nem minden jelszókezelő ezt teszi, ezért okos előre megtudni, hogy rendelkeznek-e ezzel a kényelmes funkcióval, vagy sem.

A böngészőbővítmény akkor is kényelmes, ha meg akarja változtatni a jelszavakat egy webhelyen. Néha nehéz lehet megtalálni a megfelelő oldalt egy webhelyen, amely lehetővé teszi a jelszó megváltoztatását. Néhány jelszókezelőnek, például a LastPass-nak van egy böngésző-kiterjesztése, amely lehetővé teszi a jelszó megváltoztatását anélkül, hogy bele kellene merülnie a labirintusba, hogy egyes webhelyek.

Néhány böngészőbővítmény másik tulajdonsága, hogy figyelmezteti Önt, ha egy weboldalt feltörtek. Az 1Password egy ilyen funkciót kínál, és felszólítja a jelszó megváltoztatására, amikor ez megtörténik. Ennek a funkciónak a nélkül a sötétben marad, és hajlamosabb lesz a számítógépes bűnözésre.

Mobil eszközök

Manapság fontos, hogy mobilkészülékeinket is tudjuk használni. Ezért célszerű ellenőrizni, hogy van-e egy jelszókezelőnek mobilalkalmazása, mielőtt elkezdené őket használni. A legtöbb jelszókezelőnek van alkalmazása iOS és Android számára, de vannak kivételek. Sajnos nincs sok olyan jelszókezelő, amely alkalmazást kínál a Windows Phone számára.

Néhány jelszókezelő rendelkezik egy beépített böngészővel rendelkező alkalmazásról. Ez lehetővé teszi a jelszavak probléma nélküli kitöltését a különféle webhelyeken. Ennek hátránya, hogy már nem tudja kitölteni a jelszavait egy szokásos böngészőben. Dashlane esetében ez a helyzet. Ezenkívül vannak olyan jelszókezelők, amelyek nem kínálnak alkalmazást mobil eszközökre. Ha szinkronizálni szeretné a jelszavait a mobiltelefonján, akkor a legjobb egy jelszókezelőt keresni, amely mobilalkalmazást kínál.

Ingyenes verzió

Mindannyian védeni akarunk a számítógépes bűnözés ellen, de nem akarunk túl sokat fizetni érte. Szerencsére a legtöbb jelszókezelő szolgáltatásainak ingyenes verzióját kínálja. A jelszavak védelme nem kell, hogy drága legyen. Néhány ingyenes opció azonban funkcionálisan korlátozott. Fontos ellenőrizni, hogy az ingyenes verzió rendelkezik-e az összes kívánt funkcióval a jelszókezelőben.

Az ingyenes verziók gyakran korlátozzák a szinkronizálási lehetőségeket. Ez azt jelenti, hogy a jelszavakat továbbra is ki kell töltenie a különböző eszközökön. Ez időbe telik, és nem ideális. Sőt, a legtöbb ingyenes verzió csak korlátozott ideig használható, és megpróbálják ösztönözni Önt, hogy fizetős előfizetést kapjon. Ezen okok miatt fontos ellenőrizni, hogy egy ingyenes verzió valóban ingyenes-e.

Sajátos jellemzők

Nem minden jelszókezelő rendelkezik azonos funkciókkal. Egyes szolgáltatók egyedi tulajdonságaik miatt kiemelkednek. A LastPass például minden eszközön elérhető, mert az Ön böngészőiben működnek. A jelszókezelők, például a Keep és az 1Password lehetőséget kínálnak az összes jelszó feloldására ujjlenyomat-leolvasással. Sőt, az 1Password az erős felhasználói hitelesítési rendszeréről ismert. Kétlépcsős hitelesítést és hozzáadott titkos kódot használnak, amelyet csak a felhasználó eszközére mentenek.

Végső gondolatok

Ön el tudja olvasni, amit a legjobb jelszókezelők kínálnak. Ezenkívül elmagyaráztuk, hogy mely funkciókat fontos megkeresni a jelszókezelőben. A leginkább felhasználóbarát lehetőség határozottan a LastPass. A legsokoldalúbb választás a Dashlane lenne. Végül, az 1Password a legjobb megoldás Mac OS és iOS felhasználók számára.

Az Ön igényeinek való tökéletes illeszkedés érdekében tekintse meg a Cloud szinkronizálást, a böngésző integrációját, a költségeket és a jelszókezelő különleges szolgáltatásait. Ha engedi, hogy az egyik jelszókezelő segítséget nyújt neked, sok gondot és nehézséget takaríthat meg magának.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me