Turvallinen verkkopankki | Verkkopankin riskit ja kuinka pysyä turvassa

Rahalaukku dollarimerkillä tietokoneella


Verkkopankkitoiminta on jotain, jota emme voi todella mennä ilman näitä päiviä. Olkaamme rehellisiä, verkkopankit helpottavat rahan siirtämistä, vastaanottamista ja hallintaa. Maksupyynnön lähettämisestä tai maksamisesta yön jälkeen ystävien kanssa, maksamiseen puhelimella supermarketissa, erilaisten veloitus- ja säästötilien luomiseen ja hallintaan: verkkopankkipalvelu on usein erittäin kätevää.

Siitä huolimatta verkkopankkitoimintaan, kuten kaikkiin muuhun pankkityyppiin, liittyy vakavia taloudellisia riskejä. On tärkeää olla tietoinen näistä riskeistä, jotta voit minimoida vaarat, joita ne saattavat aiheuttaa sinulle. Jotkut rikolliset voivat esimerkiksi yrittää tartuttaa tietokoneesi tai puhelimesi haittaohjelmilla. Tämä on haitallista ohjelmistoa, jota verkkorikolliset voivat tunkeutua laitteeseesi. Tällä tavoin he voivat yrittää varastaa verkkopankkisovelluksesi tai tilisi kirjautumistiedot. Tietoverkkorikolliset voivat myös yrittää saada nämä tiedot ottamalla sinuun yhteyttä samalla kun teeskentelet olevansa pankkiedustaja. Tätä kutsutaan tietojenkalasteluksi.

Kaikki tämä saattaa kuulostaa erittäin huolestuttavalta, mutta älä huoli. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikille, mitä sinun on tiedettävä verkkopankkipalvelusta, sen mahdollisista riskeistä, merkkeistä, jotka saattavat osoittaa, että olet tietoverkkorikollisuuden hyökkäys, ja keinoista estää tämä.

Onko verkkopankki vaarallinen?

Useimmat pankit ympäri maailmaa suhtautuvat verkkopankkipetoksiin ja verkkorikollisuuteen erittäin vakavasti. Siitä huolimatta taloudellisesti motivoitunut verkkorikollisuus kasvaa edelleen nopeasti. Itse asiassa Cybersecurity Venturesin julkaiseman vuoden 2019 virallisen vuosittaisen verkkorikollisuusraportin mukaan verkkorikollisuus maksaa maailmalle vuosittain 6 biljoonaa dollaria vuoteen 2021 mennessä, mikä on kaksinkertainen hinta, jonka se maksoi vuonna 2015. Tämä kasvu johtuu suurelta osin siitä, mitä raportti merkitsee laajennuksena. ”verkkohyökkäyspinnasta”. Yksinkertaisesti sanottuna: vuonna 2015 Internetin käyttäjiä oli 2 miljardia. Vuonna 2030 sen odotetaan kasvavan 7,5 miljardiin. Tämä on 275%: n lisäys potentiaalisiin kohteisiin, joita verkkopankkien petokset ja muut verkkorikolliset hyökkäävät.

Yllä olevat luvut eivät ehkä herättä suurta luottamusta. Onneksi pankit ja organisaatiot tekevät paljon suojellakseen asiakkaitaan ja laajempaa yleisöä verkkopankkien petoksilta. Nykyään tietoverkkorikollisuutta ja tietojenkalastelua koskevan tietoisuuden lisäämiseksi on paljon kampanjoita. Lisäksi uusi tekniikka on kasvussa. Ne tekevät verkkopankkiympäristöön kirjautumisen paljon turvallisemmaksi, esimerkiksi antamalla sisäänkirjautumisen sormenjäljen avulla.

Kaiken kaikkiaan tehdään paljon, jotta verkkopankkipalvelut olisivat mahdollisimman turvallisia. Jos pidät tässä artikkelissa annettuja neuvoja ja noudatat pankkisi neuvoja, vähennät huomattavasti verkkopankkipetoksen uhrin riskiä..

Mitkä ovat verkkopankkipalvelun mahdolliset riskit?

Yllä olemme kuvanneet, että tietoverkkorikollisuuden kasvavista kustannuksista huolimatta oikeat suojatoimenpiteet voivat auttaa sinua pysymään turvassa tietoverkkorikollisuudesta verkkopankin aikana. Mahdollisesti tärkein asia tässä on olla tietoinen vaaroista, joihin voi kohdata kuluttaessasi ja hallitseessasi rahaa verkossa. Seuraavassa keskustellaan kahdesta yleisimmästä verkkopankkiin liittyvästä vaarasta, jota ihmiset kohtaavat ympäri maailmaa: haittaohjelmista ja tietojenkalastelusta.

haittaohjelmat

Tietokoneviruksen kannettava tietokoneJotkut verkkorikolliset käyttävät haittaohjelmia murtautuaksesi älypuhelimeesi, tietokoneeseesi tai muuhun laitteeseen. Tällä tavoin he voivat mahdollisesti varastaa pankkitietosi tai jopa siirtää rahaa tililtäsi. Esimerkiksi verkkorikolliset voivat vakoiluohjelmia vakoilla tietokoneellasi ja lukea luomasi henkilökohtaisen tiedoston seurataksesi salasanojasi. (Tämä on yksi monista syistä, ettei tällaista asiakirjaa ole koskaan tietokoneellasi!). Tietoverkkorikolliset voivat myös käyttää keyloggeriä varastaaksesi kirjautumistietosi kirjoittaessasi heitä. Pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa saastuttaa laitteen tietokoneviruksella, jotta he voivat ottaa tietokoneesi kokonaan haltuunsa ja nimessäsi siirtää rahasi suoraan heidän tililleen.

Vaikka ransomware ei liity suoraan verkkopankkiin, se on myös osoittautunut vakavaksi ongelmaksi. Ransomware on eräänlainen haittaohjelma, joka kykenee käytännössä poistamaan tietokoneesi tekemällä kaikki tiedostosi panttivankiksi, kunnes vastaat haittaohjelmien jakelijan vaatimuksiin. Yleensä tämä tarkoittaa rahasumman maksamista mukana oleville verkkorikollisille.

Sanomattakin on selvää, että edellä kuvatuilla vaaroilla voi olla valtavia taloudellisia vaikutuksia. Siksi on tärkeää olla valppaana. Varo aina mahdollisia haittaohjelmia ja ei koskaan napsauta hyperlinkkiä, johon et luota. Tämä pätee erityisesti tiedostoja ladattaessa. Haitallisten ohjelmien piilottaminen latauksissa on yleinen tapa rikollisille tartuttaa järjestelmäsi vaarallisilla haittaohjelmilla.

phishing

Tietokalastelu Fishhook salasanallaTietojenkalastelu on vakava ongelma, joka voi mahdollisesti maksaa paljon rahaa. Microsoftin turvallisuusryhmän mukaan tietojenkalastelusta on tullut ylivoimaisesti kaikkein yleisin tietoverkkorikollisten uhka. Yrityksen vuoden 2019 tietoturvaraportti osoittaa, että tietojenkalasteluhyökkäykset lisääntyvät 250% edelliseen raporttiin verrattuna (vuodesta 2018).

Tietokalasteluhyökkäyksessä rikollinen yrittää saada jonkun henkilökohtaisia ​​tietoja tai arkaluontoisia tietoja teeskentelemällä puolueeksi, johon tämä henkilö luottaa, kuten pankkiin. Tämä huijari ottaa yhteyttä uhriin, ja häntä pyydetään antamaan arkaluontoisia tietoja. Tietoverkkorikolliset saattavat lähettää sinulle sähköpostia, joka näyttää siltä kuin se olisi lähettänyt pankkisi, pyytäen sinulta kirjautumistietojasi. He voivat myös soittaa sinulle tai lähettää tekstiviestin. Useimmiten ne sisältävät uskottavan syyn siihen, miksi he tarvitsevat tiettyjä tietoja. Silti älä pudota tästä tempusta!

On epätodennäköistä, että pankkisi kysyisi kirjautumistietojasi, PIN-koodeja tai muita luottamuksellisia tietoja. Joskus pankkisi edustaja tai asiakastuki voi pyytää sinulta henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten syntymäaikaasi. Tämä on kuitenkin vain varmistustarkoituksia varten ja tapahtuu vasta kun otat heihin yhteyttä kysymyksellä tai pyynnöllä.

Pankkisi on todennäköisesti suuri organisaatio, jolla on tiukat yksityisyyden ja turvallisuuden säännöt. Siksi, jos kadotat salasanasi, sinulle lähetetään ohjeet uuden salasanan tai uuden (väliaikaisen) salasanan sisältävän asiakirjan luomiseksi. Tämä on paljon turvallisempaa kuin pitää arkaluontoiset tiedot tiedostossa tai ottaa sinuun yhteyttä arkaluontoisista yksityiskohdista.

Lyhyesti sanottuna, jos joku väittää olevansa pankkiedustaja ja pyytää sinulta arkaluontoisia tietoja, älä noudata. Ota yhteyttä pankkiisi luotettavalla sähköposti- tai puhelinnumerolla ja kysy, onko pyyntö todella tullut heiltä. Todennäköisesti, he eivät tiedä mitään tästä pyynnöstä: joku yritti “kalastaa” sinua.

Kuinka pankit tekevät verkkopankkipalvelusta turvallisempaa?

Pankit työskentelevät yleensä kovasti tehdäkseen verkkopankkipalvelut mahdollisimman turvallisiksi. Loppujen lopuksi he menettävät myös tonnin rahaa verkkorikollisuuteen (ajattelevat korvaukset jne.). Siksi monet pankit järjestävät tiedotuskampanjoita tiedottaakseen asiakkaille verkkorikollisten menetelmistä. Pankit käyttävät myös paljon (modernia) tekniikkaa verkkopankkien turvallisuuden lisäämiseksi. Esimerkiksi monet verkkopankkisovellukset sallivat asiakkaiden kirjautua sisään sormenjäljensä avulla kuin perinteisen pin-koodin avulla.

Monet pankit ovat luoneet mahdollisimman turvallisia verkkopankkiympäristöjä. Tähän kuuluu myös varmistaa, että yhteys heidän verkkosivustojensa ja asiakkaiden välillä on turvallinen. Monet selaimet, kuten Google Chrome, Mozilla Firefox ja Internet Explorer, osoittavat, onko yhteys tiettyyn verkkosivustoon suojattu. Voit tunnistaa tällaisen turvallisen yhteyden seuraavasti:

 • Käymässäsi URL-osoitteessa on ”https: //”. Näet tämän kentässä, jossa verkkosivuston nimi näytetään. “S” tarkoittaa turvallista. Jos näet vain ”http: //”, yhteys ei ole turvallinen. Monissa selaimissa, kuten Chromessa, et näe ”https //” heti: sinun on napsautettava URL-osoitetta, jotta se näkyy.
 • HTTPS-kuvakkeet tarkoittavatMonet selaimet näyttävät pienen pad-lukon symbolin juuri osoitepalkin vasemmalla puolella tai sen sisällä. Napsauttamalla tätä näet verkkosivuston turvallisuussertifikaatin, joka osoittaa, onko verkkosivustolla suojattu yhteys. Jos näin ei ole, näet pienen huutomerkin pienen riippulukon sijasta.

Jos vierailullasi sivulla ei ole suojattua yhteyttä, Älä jaa henkilökohtaiset tietosi sivulle. Tämä tekee tietosi haavoittuviksi verkkorikollisille. Etkö ole varma yhteytesi turvallisuudesta? On parempi olla turvassa kuin pahoillani. Älä täytä mitään sivun lomakkeita.

Turvallinen verkkopankki: Kuinka tehdä se

Pankit ympäri maailmaa pyrkivät tekemään verkkopankkipalveluista mahdollisimman turvallisia. Näiden ponnistelujen lisäksi on kuitenkin olemassa muutamia turvatoimenpiteitä, joita voit toteuttaa itse hallitsemalla taloustasi verkossa. Nämä vinkit auttavat sinua vähentämään riskiä joutua verkkopankkipetoksen uhriksi.

Lisäksi ottamalla vastuullesi verkkoturvallisuutesi voit todistaa pankillesi etkä ole huolimattomia millään tavalla, muodolla tai muodolla. Tällä tavoin, jos tapahtuu jotain pahaa, saat todennäköisemmin korvauksen.

Haluatko suojautua itselläsi verkkopankin aikana? Tässä on mitä voit tehdä:

 • Siirrä rahaa vain luottamillesi puolueille. Rahansiirtoa ei yleensä voida peruuttaa ilman vastaanottavan osapuolen nimenomaista lupaa.
 • Älä käytä mitään verkkopankkipalvelussa käyttämiäsi kirjautumistietoja muihin online-portaaliin tai palveluihin.
 • Älä anna verkkopankin kirjautumistietoja kenellekään. Pidä ne itse, samoin kuin kaikki PIN-koodit ja muut arkaluonteiset todennustiedot.
 • Pysy ajan tasalla ja käytä uusia, turvallisia tekniikoita online-pankkitilisi suojaamiseksi, kuten mahdollisuus kirjautua sisään sormenjälkelläsi tai käyttää kaksifaktorista todennusta..
 • Varmista, että laitteesi käyttöjärjestelmä on ajan tasalla. Tämä koskee myös verkkopankkisovellusta, jos käytät sitä. Parasta on määrittää asetukset siten, että päivitykset asennetaan automaattisesti.
 • Älä koskaan napsauta hyperlinkkiä tai lataa tiedostoa, johon et luota.
 • Poista epäilyttävät sähköpostit tai viestit napsauttamatta linkkejä tai lataamatta niiden sisältämiä tiedostoja.
 • Varmista aina, että vierailemallasi verkkosivustolla on suojattu HTTPS-yhteys, ennen kuin kirjaudut sisään verkkopankkiympäristöön.
 • Asenna laitteeseesi hyvä ja luotettava virustentorjuntaohjelma. Suosituimmat virustentorjuntaohjelmat tarjoavat myös hyvän sisäänrakennetun palomuurin, mutta jos sinulla ei ole, yritä hankkia myös erillinen palomuuri. Varmista, että molemmat ovat aina ajan tasalla.
 • Jos törmäät potentiaaliseen tietojenkalastelusähköpostiin tai viestiin, jonka väitetään lähettävän pankkisi, ota heti yhteyttä pankkiisi ilmoittaaksesi heille.
 • Jos jokin ei tunnu aivan oikealta siirrettäessäsi maksua, älä suorita tapahtumaa.
 • Tarkista usein verkkopankkitilisi, jotta huomaat nopeasti kaikki erityispiirteet, ennen kuin ne alkavat aiheuttaa ongelmia.

Jos noudatat näitä vinkkejä, rahan hallinnasta, maksamisesta ja vastaanottamisesta verkossa tulee paljon turvallisempaa. Jos haluat lisätietoja turvallisesta selaamisesta ja Internet-turvallisuudesta, tarkista ne verkkosivustomme osat

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me