Paras salasanojen hallinta: vertailu VPNoverview

Kannettava tietokone salasanallaMeillä on nykyään salasanoja jokaiselle tilille tai sovellukselle, ja ne kaikki voi olla vaikea muistaa. Seurauksena on, että jotkut ihmiset käyttävät vain yhtä salasanaa kaikissa tileissään. Tämä voi kuitenkin olla erittäin vaarallinen. Sillä, jos hakkeri saa käsiinsä jonkin salasanasi, hänellä on pääsy kaikkiin tiliisi.


Kaikkien tiliesi erilaiset salasanat ovat olennainen osa turvallisuuden ylläpitämistä verkossa. Mutta tämä voi olla erittäin vaikea muistaa. Tästä syystä salasanahallintaa on helpointa käyttää. Tämä ohjelma voi auttaa sinua luomaan vahvoja salasanoja ja pitämään ne turvassa sinulle.

Salasananhallintaa on kuitenkin paljon, joten miten valitset sellaisen? Olemme valinneet muutaman tarkistettavaksi. Olemme luetellut miksi mielestämme nämä salasananhallinnat ovat ihanteellisia kaikille, jotka haluavat parantaa tietoturvaa.

Parhaat salasanan hallitsijat tällä hetkellä

Seuraavassa jaamme kanssasi parhaimmat salasanahallinnat. Ne kaikki täyttävät kriteerit, joita tarkastelemme myöhemmin artikkelissa.

LastPass

LastPass -logoLastPass on salasananhallinta, joka toimii selaimesi sisällä. Se on yksi käyttäjäystävällisimmistä salasanan hallintaohjelmista. LastPass täyttää automaattisesti kaikki lomakkeet Internetissä ja tallentaa tietosi pilviinsä. Tämän ansiosta kaikkien salasanojen hallintaa on helppoa kaikilla laitteillasi. Turvallisuuden lisäämiseksi LastPass antaa sinun myös tallentaa kaikki salasanasi omalle laitteellesi. Tämä on mahdollista myös mobiililaitteillasi. Laajennetun turvallisuuden takaamiseksi heillä on kaksifaktorinen todennus, mikä tarkoittaa, että tarvitset salasanasi hallitsijan käyttämiseen aina. Lisäksi voit käyttää LastPassia ilmaiseksi yhdessä laitteessa. Jos etsit käyttäjäystävällistä ja turvallista salasananhallintaa, LastPass on sinulle sopiva!

Dashlane

Dashlane-logoDashlane on vankka käyttäjäystävällinen salasanojen hallinta. He tarjoavat kaksi vaihtoehtoa ohjelmistonsa käyttämisessä. Voit joko asentaa sen selaimen laajennuksena tai sovelluksena. Molemmat vaihtoehdot ovat uskomattomia. Dashlane on ehdottomasti käyttäjäystävällinen salasananhallintaohjelma ja siinä on paljon erilaisia ​​ominaisuuksia. Aivan kuten LastPass, Dashlane täyttää automaattisesti online-lomakkeet. Lisäksi ohjelmisto synkronoi aina kaikilla laitteillasi.

Dashlane on myös erittäin turvallinen vaihtoehto, koska he käyttävät kaksivaiheista valtuutusta. Yksi asia, joka tekee Dashlanden ainutlaatuiseksi, on se, että voit vaihtaa useita salasanoja samanaikaisesti. Tämä tekee tietoturvan päivittämisestä erittäin helpon. Lopuksi, Dashlane tarjoaa ilmaisen tilin, jolla pääset käyttämään kaikkia heidän toimintojaan. Valitettavasti voit käyttää ilmaista versiota vain yhdessä laitteessa.

1Password

1 salasanan logo1Password on salasanojen hallinta, joka keskittyy pääasiassa 1OS- ja Mac-käyttäjiin. Aivan kuten olemme nähneet muiden johtajien kanssa, 1Password täyttää automaattisesti kaikki online-lomakkeesi. Lisäksi heillä on selaimen laajennus ja sovellus kaikille suuremmille käyttöjärjestelmille ja mobiililaitteille.

1Passwordilla on myös hyvät turvatoimenpiteet. Ne eivät toimi vain kaksivaiheisella valtuutuksella, mutta heillä on myös lisätty suojakoodi, joka sinun on annettava. Jälkimmäinen tallennetaan vain laitteellesi, mikä tekee hakkereista vielä vaikeamman salasanojen varastamisen.

Mikä todella tekee 1Passwordista erityisen, on heidän ns. Vartiotorninsa. Tämä ominaisuus tarkistaa, onko jollain käyttämilläsi verkkosivustoilla tapahtunut tietoturvaloukkauksia. Jos näin on, 1Password varoittaa sinua tietoturvariskistä ja kehottaa sinua vaihtamaan kyseisen salasanan. Valitettavasti he eivät tarjoa ilmaista tilausta, mutta heillä on 30 päivän ilmainen kokeilu. Tämä on ihanteellinen, jos haluat selvittää, onko 1Password sinulle oikea salasananhallintaohjelma.

RoboForm

RoboForm-logoRoboForm on monipuolinen salasananhallintaohjelma, jota voit käyttää sekä verkossa että offline-tilassa. Ne tarjoavat selainlaajennuksen Chromelle, Safarille ja Firefoxille. RoboForm-sovellus on saatavana myös käyttöjärjestelmille, kuten Windows, Mac OS, Linux, iOS ja Android. Lisäksi heillä on sovelluksia erityisesti mobiililaitteillesi. Ohjelmistolla on useita mielenkiintoisia ominaisuuksia. RoboForm luo automaattisesti uusia salasanoja sinulle ja täyttää online-lomakkeet.

Maksetulla vaihtoehdolla voit synkronoida kaikki salasanasi eri laitteilla. Aivan ainutlaatuista on, että RoboForm tallentaa kaikki tietosi offline-tilaan. Tämä tarkoittaa, että mikään salasanasi ei pääty palvelimelle ja on näin ollen vähemmän todennäköistä, että varastetaan. Voit käyttää sovellusta ilmaiseksi. Ilmainen vaihtoehto ei kuitenkaan salli synkronoida salasanojasi eri laitteilla.

Maalivahti

Keeper-logoKeeper on ehkä turvallisin salasanojen hallinta. He käyttävät monikerroksista salausta ja kahden setp-valtuutusta. Lisäksi Keeper antaa sinun valita palvelimen, johon haluat tallentaa salasanasi. Keeper auttaa sinua myös luomaan vahvoja ja satunnaisia ​​salasanoja. Tämän jälkeen he täyttävät nämä salasanat automaattisesti käymiesi verkkosivustojen ja sovellusten yhteydessä.

Keeperillä on selainlaajennus Chromelle, Safarille ja Firefoxille. Ne tarjoavat myös sovelluksia kaikkiin suosituimpiin käyttöjärjestelmiin. Mielenkiintoista on, että voit käyttää salasanaasi sormenjälkitunnistuksen avulla mobiililaitteilla. Jos etsit turvallista ja käyttäjäystävällistä salasananhallintaa, Keeper on yksi. Valitettavasti sovellus ei ole ilmainen, mutta voit käyttää heidän 30 päivän kokeiluversiotaan testataksesi heidät itse.

Salasananhallinnan valitseminen

Kaikki salasananhallinnat eivät ole samoja. Jokaisella palveluntarjoajalla on omat viansa ja bonusominaisuutensa. Toivomuksistasi riippuen yksi salasanan hallinta voi sopia paremmin tarpeisiisi kuin toinen. Alla löydät ominaisuudet, joita on tärkeää etsiä salasanahallinnassa.

Offline- tai pilvisynkronointi

On tärkeää selvittää missä salasananhallintaohjelma pitää heidän salasanansa. Tässä tapauksessa on kaksi vaihtoehtoa; he voivat tallentaa ne omalle laitteellesi tai pilvipalveluun. Salasanojen tallentaminen omalle laitteellesi tarjoaa enemmän turvallisuutta. Haittapuoli on kuitenkin se, että et voi synkronoida salasanojasi eri laitteilla, mikä on mahdollista, kun tallennat salasanat pilveen.

Salasanojen tallentamisella pilvelle voi olla haittoja. Ensinnäkin on joitain turvallisuuskysymyksiä. Hakkerit ovat kiinnostuneita pilvipalveluista, koska he voivat saada käsiinsä paljon tietoa samanaikaisesti. On tunnettuja tapauksia, joissa pilvipalvelut, joihin hakkeroitiin, ja salasanan hallintaohjelman salasanat olivat mukana. Viimeinkin tapahtuu myös, että salasananhallinnat veloittavat sinulta, kun olet ylittänyt useita salasanoja. Palvelintila ei ole ilmaista, joten jos alastut käyttämään liikaa sitä, he pyytävät sinua astumaan sisään.

Selaimen integrointi

Toinen ominaisuus, jota haluat ehkä tarkastella, on selaimen integrointi. Käytämme suurimman osan salasanoistamme verkossa ja haluamme kaiken toimivan sujuvasti ja nopeasti. Parhaat salasanan hallintajärjestelmät tarjoavat selaimen laajennuksen. Laadussa on kuitenkin suuria eroja. Hyvä selainlaajennus luo ja täyttää salasanat automaattisesti. Kaikki salasananhallinnat eivät tee tätä, joten on fiksu selvittää etukäteen, onko heillä tämä kätevä ominaisuus vai ei.

Selaimen laajennus on kätevä myös silloin, kun haluat vaihtaa salasanan verkkosivustolla. Joskus voi olla vaikea löytää oikeaa sivua verkkosivustolta, jonka avulla voit vaihtaa salasanasi. Joillakin salasanan hallintaohjelmilla, kuten LastPass, on selainlaajennus, jonka avulla voit vaihtaa salasanan tarvitsematta kaivaa labyrinttiin, että jotkut sivustot voivat olla.

Toinen ominaisuus, joka joillakin selainlaajennuksilla on, varoittaa sinua, kun verkkosivusto on hakkeroitu. 1Password tarjoaa tällaisen toiminnon ja kehottaa sinua vaihtamaan salasanasi, kun näin tapahtuu. Ilman tätä toimintoa pysyt pimeässä ja olet alttiimpi verkkorikollisuudelle.

Mobiililaitteet

Nykypäivänä on tärkeää voida käyttää mobiililaitteitamme. Tästä syystä on viisasta tarkistaa, onko salasananhallinnassa mobiilisovellus, ennen kuin aloitat niiden käytön. Suurimmalla osalla salasanojen hallinnasta on iOS- ja Android-sovelluksia, mutta on myös poikkeuksia. Valitettavasti ei ole paljon salasananhallintaa, jotka tarjoavat sovelluksen Windows Phone -sovellukselle.

Joillakin salasanan hallintaohjelmilla on sovellus, jossa on sisäänrakennettu selain. Tämän avulla voit täyttää salasanasi eri verkkosivustoilla ilman vaivaa. Tämän haittana on, että et voi enää täyttää salasanoja tavallisessa selaimessa. Tämä koskee Dashlanea. Lisäksi jotkut salasananhallinnat eivät tarjoa sovellusta mobiililaitteille. Jos haluat synkronoida salasanasi matkapuhelimella, on parasta etsiä salasanan hallintaohjelma, joka tarjoaa mobiilisovelluksen.

Ilmainen versio

Haluamme kaikki olla suojattu verkkorikollisuuksilta, mutta emme myöskään halua joutua maksamaan siitä liikaa. Onneksi suurin osa salasanan hallitsijoista tarjoaa ilmaisen version palveluistaan. Salasanojen suojaamisen ei tarvitse olla kallista. Jotkut ilmaisista vaihtoehdoista ovat kuitenkin toiminnallisuudestaan ​​rajoitetut. On tärkeää tarkistaa, onko ilmaisella versiolla kaikki haluamasi ominaisuudet salasananhallinnassa.

Ilmaiset versiot rajoittavat usein synkronointiasetuksia. Tämä tarkoittaa, että joudut vielä täyttämään salasanasi eri laitteillasi. Tämä vie aikaa eikä ole ihanteellinen. Lisäksi useimpia ilmaisia ​​versioita voidaan käyttää vain rajoitetun ajan, ja ne yrittävät kannustaa sinua saamaan maksetun tilauksen. Näistä syistä on tärkeää tarkistaa, onko ilmainen versio todella ilmainen.

Erityiset ominaisuudet

Kaikilla salasanan hallintaohjelmilla ei ole samoja ominaisuuksia. Jotkut tarjoajat erottuvat ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi. Esimerkiksi LastPass on saatavana kaikissa laitteissa, koska ne toimivat selaimesi sisällä. Salasananhallinnat, kuten Keep ja 1Password, tarjoavat mahdollisuuden avata kaikki salasanasi sormenjälkitunnistuksen avulla. Lisäksi 1Password tunnetaan vahvasta käyttäjän todennusjärjestelmästään. He käyttävät kaksivaiheista todennusta ja lisättyä salakoodia, joka tallennetaan vain käyttäjän laitteeseen.

Lopulliset ajatukset

Olet voinut lukea, mitä parhaimmilla salasanahallinnoijilla on tarjota. Lisäksi olemme selittäneet, mitä ominaisuuksia on tärkeää etsiä salasanahallinnassa. Käyttäjäystävällisin vaihtoehto on ehdottomasti LastPass. Monipuolisin valinta olisi Dashlane. Lopuksi, 1Password on paras vaihtoehto Mac OS- ja iOS-käyttäjille.

Löydä tarpeisiisi sopiva tapa tutkia Cloud-synkronointia, selaimen integrointia, kustannuksia ja salasananhallinnan erikoisominaisuuksia. Antamalla yhden näistä salasanan hallitsijoista auttaa sinua, voit säästää paljon vaivaa ja vaivaa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me