Mitkä ovat näppäimistöt ja kuinka voit suojata itseäsi?

Näppäimistöt ovat nykyään yhä yleisempi haittaohjelmatyyppi, joka uhkaa kuluttajia. Nämä ohjelmat tallentavat jokaisen käyttäjän tekemän näppäilyn, ja hakkerit voivat käyttää näitä tietoja salasanojen ja muiden luottamuksellisten tietojen salaamiseen. Valitettavasti näppäinlokeja on erittäin vaikea havaita. Tämä tarkoittaa, että tietosi voivat vaarantua pitkään ajan, ettet tiedä niitä. Lue lisätietoja siitä, mitä näppäimistölokerit ovat, kuinka ne toimivat ja kuinka voit estää heitä pääsemästä tietokoneellesi.


Mikä on näppäimistö??

Keylogger Hacker LookingglassNäppäimistö (keylogger) on näppäimistö, joka toimii jatkuvasti tietokoneellasi ja tallentaa kaikki tekemäsi näppäily. Jotkut vanhemmat tai työnantajat käyttävät niitä seuratakseen lastensa tai työntekijöidensä verkkotoimintaa, mutta verkkorikolliset käyttävät niitä ihmisten tietojen varastamiseen. Muissa tapauksissa hakkerit käyttävät keyloggereita vakoilemaan yrityksiä ja hallituksia ja pääsemään heidän tietoihinsa.

Kun näppäinlokkuri seuraa näppäinpainalluksia, tiedot lähetetään hakkeritietokantaan verkossa. Täällä hakkerit lajittelevat tiedot ja voivat selvittää käyttäjänimesi ja salasanasi rahoitus- ja verkkokaupoissa.

Näppäimistöt eivät hidasta käyttäjien tietokoneita, mikä vaikeuttaa heidän havaitsemistaan. Jotkut jopa upottavat itsensä käyttöjärjestelmään. Tämän tyyppisiä näppäinlokeja kutsutaan rootkit-viruksiksi. Muun tyyppiset näppäimistöt vaikuttavat selaimiin, sovelluksiin ja verkkosivuihin, mikä asettaa riskin jokaiselle, joka käyttää niitä.

Hakkereita, joita hakkerit voivat käyttää, on useita erilaisia. Laitteistoversiot ovat pieniä laitteita, jotka on sijoitettu näppäimistön ja tietokoneen väliin satojen näppäinpainalluksien sieppaamiseksi. On kuitenkin epätodennäköistä, että joku istuttaa yhden kotiisi. Ohjelmistoversiot uhkaavat paljon enemmän käyttäjiä. Ohjelmistopohjaiset näppäimistöt upottavat itsesi tietokoneeseesi, sovelluksiin tai selaimeesi.

Kuinka yleisiä ovat näppäimistöt?

Vahingolliset näppäinlokkurit, kuten Zeus Trojan, ovat yleistymässä. Itse asiassa Symantecin raportti paljasti, että lähes 50% haittaohjelmista ei vahingoita tietokoneita, vaan niitä käytetään henkilökohtaisten tietojen keräämiseen.

Tarkkaa tilastotietoa on vaikea saada, mutta SANS-instituutin tutkijan John Bambenek arvioi, että Yhdysvalloissa noin 10 miljoonaa tietokonetta on saanut avainlukituksen haittaohjelmat. Ja Kaspersky Labs on tunnistanut yli 300 tyyppiä näppäimistölokeroita. Nämä tilastot viittaavat siihen, että näppäimistölokerit ovat erittäin yleinen haittaohjelmien muoto ja niiden suosio kasvaa.

Mitkä ovat riskit?

Näppäimistöt eroavat muista haittaohjelmista, koska ne eivät vahingoita tietokonettasi tai käyttöjärjestelmääsi. Keyloggerien suurin vaara on hakkerit, jotka voivat käyttää heidän salauksen purkamiseen salasanoja ja muuta näppäimistön avulla syötettyä tietoa.

Tämä tarkoittaa, että verkkorikolliset voivat selvittää PIN-koodisi, tilinumeroosi ja kirjautumistietosi rahoitus-, peli- ja verkkokaupoissa. Kun heillä on nämä tiedot, he voivat siirtää rahaa pankistasi, suorittaa kalliita luottokorttilaskuja tai kirjautua tilillesi.

Hakkerit käyttävät myös keyloggereita vakoillaan organisaatioita ja hallituksia, mikä voi johtaa tuhoisiin turvallisuus- ja tietorikkomuksiin.

Lisäksi näppäimistölokkureita on tunnetusti vaikea havaita. Tämä johtuu siitä, että ne eivät vaikuta tietokoneeseen millään ilmeisellä tavalla. Keylogger voi olla töissä pitkään ennen kuin käyttäjä ymmärtää, että jokin on vialla.

Kuinka Keyloggers saastuttaa tietokoneesi?

Keyloggers tartuttavat tietokoneesi yleisimmin troijalaisen viruksen kautta. Tämä on eräänlainen ohjelmisto, jonka väitetään olevan hyödyllinen työkalu, mutta joka on itse asiassa keino toimittaa haittaohjelmia. Kun käyttäjä lataa työkalun, se saattaa toimia. Kummassakin tapauksessa ohjelma asentaa haittaohjelmat tietokoneellesi.

Hakkerit käyttävät tietokalastelua saadakseen troijalaisen viruksen tietokoneellesi. Keylogger asennetaan, kun käyttäjä napsauttaa linkkiä tai avaa liitteen tietojenkalasteluviestistä. Se voidaan asentaa myös, jos käyttäjä käy haitallisella verkkosivustolla haavoittuvan selaimen avulla. Keylogger aktivoituu, kun käyttäjä pääsee sivustoon.

Vaikka tietokoneellasi olisi haittaohjelmien torjuntaohjelma, se ei ehkä estä näppäinlokkijoita pääsemästä järjestelmään. Tämä johtuu siitä, että keyloggingilla on joitain laillisia käyttötarkoituksia, ja tietoturvaohjelmat ohittavat sen usein. Muutoin keylogger asennetaan päivityksen aikana. Valitettavasti voi olla erittäin vaikeaa suojata tietokonettasi lukitusohjelmilta.

Kuinka voit suojata itsesi näppäinlokejilta?

Paras puolustus näppäinlokkureita vastaan ​​on estää heitä pääsemästä tietokoneellesi. Tässä on joitain tärkeimmistä vaiheista, jotka voit tehdä suojautuaksesi avainlogeilta:

Käytä virustorjuntaohjelmistoa

Viruksentorjuntaohjelmat ovat välttämättömiä suojaamaan tietokonetta erityyppisiltä haittaohjelmilta. Se voi suojata sinua avainlokeilta, mutta joudut joutumaan suorittamaan joitain lisätoimia ohjelmiston toteuttamiseksi. Suurimmalla osalla virustorjuntayrityksiä on tallennettu avainlokkureita tietokantaansa, mutta niillä on taipumus luokitella avainlokkurit mahdollisesti haitallisiksi. Sinun tulisi tarkistaa, havaitsevatko haittaohjelmien estoasetukset ne. Jos ei, määritä ohjelmisto siten, että se ainakin suojaa sinua tavallisilta näppäimistölokeroilta.

Pidä tietokoneesi ajan tasalla

On välttämätöntä pitää tietokoneesi ja ohjelmistosi ajan tasalla, jotta ne tarjoavat lisäsuojaa haittaohjelmilta. Tämä johtuu siitä, että näppäinlogarit ja muut haittaohjelmat havaitsevat ja hyödyntävät usein järjestelmän haavoittuvuuksia tietokoneesi saastuttamiseksi. Päivitä käyttöjärjestelmäsi, sovelluksesi, ohjelmasi ja ohjelmistosi säännöllisesti vähentääksesi mahdollisuuksiasi näin tapahtua.

Vaihda salasanasi säännöllisesti

Hyvä käytäntö on päivittää salasanasi säännöllisesti, kuten muutaman viikon välein. Vaikka salasanasi varastetaan, hakkeri ei todennäköisesti käytä sitä välittömästi. Jos muutat sitä riittävän pian, siitä ei ole enää hyötyä hakkereille. Vaihtamalla salasanasi usein, voit auttaa suojaamaan tiliäsi avainsanoilta. Koska kaikkien näiden salasanojen seuraaminen voi olla ylivoimaista, harkitse salasananhallinnan asentamista auttamaan sinua.

Käytä näytön näppäimistöä

Vaikka se ei ole kovin tunnettu, Windowsilla on näytön näppäimistö, jota voit käyttää kirjoittaessasi salasanoja ja muita luottamuksellisia tietoja. Näppäimistöt eivät yleensä tallenna näytön näppäimistöllä tekemiäsi napsautuksia. Tästä syystä näytön näppäimistön käyttäminen tilinumeroiden, salasanojen ja muun arkaluontoisen tiedon syöttämiseen on hyvä tapa suojata tietojasi..

Kuinka poistat Keyloggers?

Vaikka haitta- ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelmat voivat auttaa havaitsemaan ja poistamaan avainsanojen lukijoita, paras vaihtoehto on käyttää näppäimistön esto-ohjelmistoja. Tämäntyyppinen ohjelmisto tarkistaa kaikki tietokoneessasi käynnissä olevat prosessit. Tämä sisältää käyttöjärjestelmät, taustapalvelut ja sovellukset, BIOS: n, verkkoasetukset ja selaimet. Toinen ohjelmistotyyppi, joka voi poistaa keyloggereita, on anti-rootkit-ohjelma, joka kohdistuu avainlogareita asentaviin viruksiin.

Anti-keylogging-ohjelmistojen käytön lisäksi toinen tapa tarkistaa sen saatavuus on avata Task Manager ja nähdä, mitkä ohjelmat ovat käynnissä. Jos näet tuntemattomia ohjelmia, tee online-haku nähdäksesi, onko kyseisillä nimillä avainsanoja. Tämä voi auttaa sinua selvittämään, onko järjestelmässäsi avainsanoja.

Tässä on joitain parhaista ohjelmistovaihtoehdoista, jotka voivat auttaa poistamaan näppäinlogarit:

SpyShelter

SpyShelter suorittaa erilaisia ​​toimintoja puolustaakseen sinua näppäinlokeja vastaan. Jos käytät sitä jatkuvasti, se tunnistaa avainsanat, jotka yrittävät päästä järjestelmään ja estävät niitä tartuttamasta tietokonettasi. Se tarkistaa tietokoneesi myös olemassa olevien avainlokkureiden tunnistamiseksi ja poistamiseksi. Lopuksi, tämä ohjelmisto salaa näppäimistön painot, joten ne ovat hyödyttömiä näppäinlogareille. Tämä ohjelmisto on tällä hetkellä saatavana vain Windows-käyttöjärjestelmiin.

Zemana

Haittaohjelmien torjuntaohjelmien lisäksi Zemanalla on myös anti-keylogger-järjestelmä. Tämä ohjelma toimii jatkuvasti, seuraa toimintaa ja skannaa latauksesi. Se suorittaa myös säännölliset järjestelmätarkistukset haittaohjelmien tarkistamiseksi. Lisäksi Zemanalla on salausominaisuus tiedonsiirtoon verkossa, haittaohjelmaskanneri ja ransomware-suojaus. Sillä on enemmän toimintoja kuin SpyScannerilla, vaikka se ei pysty tunnistamaan melkein yhtä monta näppäinlokejaa kuin SpyScanner. Zemana on tällä hetkellä saatavana vain Windows-käyttäjille.

Malwarebytes Anti-Rootkit

Jos näppäimistön esto-ohjelmat eivät voi poistaa avainsanoja, kokeile anti-rootkit-ohjelmaa. Malwarebytes Anti-Rootkit on erinomainen ilmainen ohjelma, joka tarkistaa koko käyttöjärjestelmäsi avainlokkureita ja niiden asennukseen käytettyjä rootkit-viruksia varten. Sinun on komennettava ohjelma suorittamaan nämä skannaukset, koska ne eivät aja jatkuvasti. Jos valitset suorittaa täyden tarkistuksen, ohjelma suorittaa myös järjestelmän uudelleenkäynnistyksen. Anti-Rootkit-ohjelma on käytettävissä vain Windowsille.

Kaspersky Security Scan

Kaspersky Security Scan on ylivoimainen virustentorjuntaohjelma, joka tunnistaa rootkit-ohjelmat ja avainlokit ja muut haittaohjelmat. Ohjelmasta on ilmainen versio, joka suorittaa perusteelliset turvatarkistukset, samoin kuin maksetut versiot, jotka sisältävät online-identiteettisuojamoduulit. Kaspersky Security Scan on saatavana Windows, Mac, iOS ja Android.

Lopulliset ajatukset

Näppäimistöt ovat eräänlainen haittaohjelma, joka voi toimia tietokoneellasi kuukausia tai vuosia tietämättäsi. Hakkerit voivat sitten käyttää niitä salauksen purkamiseen, tilien käyttämiseen, rahan siirtoon tai suurien kulujen suorittamiseen.

Suojata itseäsi ja tiliäsi avainloggeilta, monipuolinen lähestymistapa on paras. Tehokkaan haittaohjelmien torjuntaohjelman käyttö, joka etsii avainlokeja, salasanojen säännöllinen vaihtaminen ja järjestelmän päivittäminen ovat kaikki tärkeitä toimenpiteitä. Lisäksi toimenpiteet turvallisen selaamisen kouluttamiseksi ja haitallisten ohjelmien tunnistamiseksi ovat tärkeitä tapoja puolustaa itseäsi ja tietokonettasi näppäimistölokeroilta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map