Mitä troijalaiset ovat ja kuinka voit suojautua?

Troijalaiset ovat eräänlainen haittaohjelma, joka näyttää lailliselta ohjelmalta huijata käyttäjiä. Mutta kun käyttäjä lataa ohjelman, troijalainen tartuttaa heidän järjestelmänsä. He saavat nimensä kreikkalaisesta mytologiasta. Troijalaisia ​​on monia erilaisia, jotka voivat suorittaa monenlaisia ​​haitallisia toimia. Tässä on mitä sinun on tiedettävä troijalaisista ja kuinka voit suojata laitteitasi heiltä.


Mitkä ovat troijalaisia?

Troijalainen tai troijalainen on yleinen haittaohjelma, joka naamioitu lailliseksi ohjelmistopalaksi. Ne eivät ole todellisia viruksia, koska niitä ei voida levittää yksinään. Sen sijaan käyttäjä lataa ne uskoen, että ne ovat laillinen työkalu tai ohjelma.

Kun troijalainen on tietokoneellasi, se voi suorittaa monia erilaisia ​​haitallisia toimia. Tässä on joitain yleisimpiä troijalaisia:

 • Trojan-Downloader: Virus, joka lataa ja asentaa haittaohjelmat.
 • Trojan-Tiputin: Ohjelmat, joita hakkerit käyttävät virusten asentamiseen. Virustentorjuntaohjelma ei yleensä tunnista niitä.
 • ransomware: Troijalainen, joka salaa tietosi, joten et voi enää käyttää niitä. Tietoverkkorikollisuus vaatii sitten lunnaan maksamista vastineena salauksen purkuavaimelle. Ne eivät kuitenkaan aina tarjoa avainta, ja on erittäin vaikeaa tai mahdotonta salata tietosi ilman sitä.
 • Trojan-Banker: Haittaohjelmat, jotka varastavat taloudellisia tietojasi, kuten luottokorttitietoja ja verkkopankkitilejä.
 • Troijalainen juurikomplekti: Ohjelmat, jotka piilottavat valitut toiminnot tietokoneellasi ja estävät sinua havaitsemasta haittaohjelmia. Tämä tarkoittaa, että haittaohjelmat voivat toimia tietokoneessa pidempään ennen kuin huomaat, että jokin on vialla.
 • Takaoven troijalainen: Tämä on erityisen yleinen troijalainen muoto. Se antaa tietoverkkorikollisille etäkäytön tietokoneellesi, jotta heillä on mahdollisuus hallita sitä. Tämä tarkoittaa, että hakkerit voivat lähettää, vastaanottaa tai poistaa tiedostoja, peukaloida tietojasi, käynnistää tietokoneesi uudelleen ja paljon muuta. Joskus hakkerit käyttävät niitä luomaan kokonaisen “Zombie” -tietokoneiden verkoston, jota kutsutaan Botnetiksi, ja tekemään verkkorikoksia.
 • Trojan-FakeAV: Tämäntyyppiset troijalaiset näkyvät virustorjuntaohjelmina. He väittävät, että tietokoneellasi on tietoturvauhkia, ja tarjoavat poistaa nämä uhat vastineeksi maksusta. Uhkia ei todellakaan ole, ja todellisuudessa ohjelmat yrittävät kiristää rahaa sinulta.

Mitkä ovat troijalaisten riskit??

Troijalaisia ​​on kymmeniä erilaisia, ja niiden aiheuttamat vahingot vaihtelevat valtavasti. Ransomware-troijalaiset voivat salata tietosi, joten et voi palauttaa niitä, ja muun tyyppiset troijalaiset voivat varastaa salasanasi, tuhota tai poistaa tiedostoja tai deaktivoida virustentorjunta- ja palomuuriohjelmasi. Troijalaiset voivat myös asentaa keyloggereita, jotka havaitsevat näppäilysi ja voivat salata kirjautumistietosi online-tileille.

Tietoverkkorikolliset voivat käyttää troijalaisia ​​myös tietokoneesi hallintaan ja hallita sitä etäyhteyden kautta tehdäkseen tarjouksensa. Näin tekemällä hakkerit voivat käyttää kaikkia tiedostojasi ja tilejäsi, varastaa henkilöllisyytesi tai jopa käyttää tietokonettasi kyberrikoksia.

Troijalaiset ovat uskomattoman vaarallisia haittaohjelmia, ja tietoverkkorikolliset voivat käyttää niitä moniin erilaisiin haitallisiin tarkoituksiin. Lisäksi käyttäjät ovat erittäin vaikea havaita niitä, ja virustentorjuntaohjelma ohittaa ne usein.

Kuinka troijalaiset tartuttavat tietokoneesi?

Troijan hevonen tietokoneTroijalainen hevosten naamiointi laillisina ohjelmina, ja ne tartuttavat tietokoneisiin käyttäjän lataamisen jälkeen. Ne näkyvät usein luotettavien organisaatioiden sähköpostin liitteinä tai yhteystietoluettelossasi olevina kontaktina. Hakkeri käyttää näitä nimiä yrittämään vakuuttaa sinut avaamaan linkkejä, tiedostoja tai verkkosivustoja. Troijalaiset voivat myös naamioitua ilmaisiksi pelien latauksiksi, verkkosivustoiksi, selaustyökaluiksi tai sovelluksiksi. Kun olet ladannut ohjelman, troijalainen asentuu ja toimii aina, kun tietokoneeseen kytketään virta. Troijalaiset eivät leviä yksin ja vaativat yleensä käyttäjää lataamaan väärän ohjelman. Voit estää heitä tartuttamasta tietokonettasi koskaan avaamalla tiedostoa tai lataamalla sinulle tuttua ohjelmaa.

Mitä voin tehdä, jos troijalaiset tartuttavat tietokoneeni?

Kaksi päätapaa, jolla voit poistaa troijalaisia ​​tietokoneelta, ovat troijalaisten poisto-ohjelmistot tai poistamalla haittaohjelmat manuaalisesti.

Monet viruksentorjuntayritykset tarjoavat troijalaisten poistoaineita osana palveluitaan. Yksi vaihtoehto on Avast Free Antivirus, jolla on ilmainen troijalaisten poisto. Tämä ohjelma tunnistaa tietokoneellasi tai laitteellasi olevat troijalaiset ja poistaa ne puolestasi. Jotkut muut yritykset, jotka tarjoavat troijalaisten poistovälineitä, ovat MalwareFox ja Bitdefender.

Jos haluat kokeilla troijalaisen poistamista manuaalisesti, sinun on suoritettava joukko vaiheita. Jos järjestelmäsi on saanut tartunnan troijalaiselta, saat usein DLL -virheen. Voit kopioida virheen ja tehdä online-tutkimuksia, joiden avulla voit tunnistaa kyseisen exe-tiedoston. Seuraavaksi sinun on peruutettava järjestelmän palautustoiminto ja käynnistettävä tietokone uudelleen. Kun se käynnistyy, paina F8 ja valitse Vikasietotila. Avaa sitten ohjauspaneeli ja poista troijalainen tiedostot. Viimeinen vaihe on avata Windows System -kansio ja poistaa loput ohjelmatiedostot.

Kuinka voin suojata laitteitasi troijalaisilta?

Kuten muutkin haittaohjelmat, voit tehdä joitakin asioita tietokoneesi ja laitteidesi suojaamiseksi troijalaisilta. Tässä ovat tärkeimmät:

 • Älä koskaan avaa liitettä tai lataa ohjelmaa, ellet tiedä tarkalleen, mikä se on. Tämä pätee kaikenlaisiin haittaohjelmiin, mutta troijalaiset ovat erityistapaus, koska ne edellyttävät käyttäjän toimia tietokoneesi saastuttamiseksi.
 • Suojautuaksesi edelleen troijalaisilta ja muilta haittaohjelmilta, käytä luotettavan yrityksen virustorjuntaohjelmistoja. Voit valita sellaisen, joka sisältää troijalaisen poistoaineen. Se tarkistaa järjestelmän varmistaaksesi, ettet ole vahingossa ladannut troijalaista, ja poistaa ne tietokoneesta, jos ne havaitaan. Varmista, että skannaat tietokoneesi säännöllisesti. Pidämme Bitdefenderistä hyvän virustentorjuntaohjelman tarjoavana yrityksenä.
 • Pidä ohjelmistosi ajan tasalla, käyttöjärjestelmäsi ja selaimesi mukaan lukien. Tietoverkkorikolliset tunnistavat usein ohjelmistojen haavoittuvuudet ja hyödyntävät niitä haittaohjelmien asentamiseksi. Ohjelmistovalmistajat julkaisevat usein päivityksiä, jotka korjaavat nämä haavoittuvuudet, joten on tärkeää, että lataat päivitykset, kun ne ovat saatavilla.
 • Pidä Internet-yhteys suojattuna palomuurilla. Nämä ohjelmat estävät ei-toivotut yhteydet ja voivat auttaa estämään troijalaisia. Windows-käyttäjillä on pääsy Windowsin palomuuriin ja heidän on varmistettava, että se on päällä.

Lopulliset ajatukset

Troijalaiset ovat uskomattoman monenlaisia ​​haittaohjelmia, jotka voivat suorittaa monenlaisia ​​haittaohjelmia tietokoneellasi. Näihin toimintoihin voi kuulua taloudellisten tietojen varastaminen, näppäimistön kirjaaminen tai jopa tietokoneen muuttaminen verkkorikollisten hallitsemana zombiksi..

Vaikka käyttäjät lataavat ne usein, käyttäjä voi myös ryhtyä toimiin estääkseen troijalaisia. Suorittamalla perusturvatoimenpiteitä ja käyttämällä virustorjuntaohjelmia troijalaisen poistolaitteen kanssa, voit vähentää huomattavasti troijalaisten tartunnan riskiä..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me